Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-25@10:22:15 GMT

ترکیه چگونه کاهش ارزش لیر را به فرصت تبدیل کرد

تاریخ انتشار: ۲ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۵۱۵۷۶۵

ترکیه چگونه کاهش ارزش لیر را به فرصت تبدیل کرد

تهران - ایرنا - نشریه آلمانی هندلزبلات در گزارشی که روز دوشنبه منتشر کرد وضعیت اقتصادی ترکیه را بهتر از آن چیزی دانست که در رسانه های غربی منعکس می شود و نوشت: ترکیه با کاهش ارزش لیرش مقابل دلار اقدام به بالا بردن صادرات و در نتیجه سود بیشتر از اقدام علیه خود کرد.

به گزارش ایرنا، همان طور که «رجب طیب اردوغان» رئیس جمهوری ترکیه گفته است، گزارش هایی که در رسانه های غربی از وضعیت اقتصادی ترکیه منتشر می شود، مغایر با واقعیت موجود در این کشور است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


به تازگی نشریه «فایننشال تایمز» طی گزارشی مدعی شد سقوط ارزش پول ملی ترکیه حاکی از وخیم تر شدن وضعیت اقتصاد این کشور است.
با این حال نشریه آلمانی هندلزبلات با اشاره به حقایق موجود تاکید می کند که اقتصاد ترکیه از آنچه که در این گونه رسانه ها منعکس می شود، بهتر است.
بر این اساس رسانه های خارجی اطلاعات کمی در مورد کنسرسیوم های دارند که برخی از آنها نقش مهمی در اقتصاد ترکیه ایفا کرده و وزنه مهمی نیز در اقتصاد جهان به شمار می روند.
ترکیه همچنین بخش اعظم برخی محصولات خوراکی جهان را تامین می کند و در تولید برخی محصولات از جمله فندق جزو برترین هاست.
در عین حال این کشور تولید کننده 10 درصد نودل و ماکارونی مصرفی جهان است و در زمینه صنعت پوشاک و زیور آلات نیز جزو 10 کشور نخست است.
این در حالی است که برندهایی مانند آرچلیک (تولید کننده لوازم خانگی و آشپزخانه) در 32 کشور و ال سی وایکیکی (برند معروف پوشاک) در 36 کشور نمایندگی دارند.
به نوشته هندلزبلات، شرکت های ترکیه ای همچنین بخش اعظم بازار داخلی را در اختیار دارند و در اکثر اماکن عمومی و خانه ها به جای استفاده از محصولات صوتی و تصویری مانند ال جی، پاناسونیک و یا سونی از مارک های داخلی مانند «وستل» استفاده می شود.
به این ترتیب شرکت ها و صاحبان صنایع ترکیه ای در صورتی که اقتصاد کشورشان تضعیف شود، نگرانی ندارند.
حتی در چنین شرایطی حتی شرکت هایی مانند «هواپیمایی ترکیه»، هولدینگ «گروه کوچ» و شماری از بانک های ترکیه ای از رکورد شکنی در سودآوری خبر می دهند.
در حال حاضر دهها هزار شرکت خارجی در داخل ترکیه سرمایه گذاری کرده اند و فعالیت آنها در صورت هر گونه تغییر اقتصادی، از سوی دولت این کشور تضمین شده است.
طبق این گزارش تنها در سه ماهه نخست سال 2019 وزارت صنایع ترکیه موفق به جذب بیش از 100 میلیون دلار سرمایه شده است.
هر چند نوسان قیمت لیر در ماه های اخیر برخی صنایع و مردم ترکیه را نگران کرد اما این اتفاق نتایج مثبتی برای صادرات محصولات ترکیه ای داشته است.
بر این اساس به خاطر کاهش ارزش لیر در مقابل دلار، قیمت محصولات شرکت های ترکیه ای در خارج از این کشور ارزانتر شد و این مسئله میزان فروش خارجی شرکت ها را افزایش داد.
در این وضعیت، بسیاری از شرکت های ترکیه ای از فرصت استفاده کرده و به صادرات بیشتر محصولات خود روی آوردند.
بنا بر گزارش شبکه تی. آر. تی ترکیه عملکرد موفقیت آمیز این کشور در زمینه تجارت خارجی در سال 2018، از نظر ارقام صادرات ماهانه به یک سطح تاریخی دست یافت و آمار و ارقام اعلامی نشان می دهد که این روند رو به رشد ادامه دارد.
همچنین در ماه نوامبر این سال، صادرات ترکیه در مقایسه با مدت مشابه سال قبل با 9.5 درصد افزایش به 15.5 میلیارد دلار رسید و بدین ترتیب در دوره 12 ماهه اخیر، صادرات با 7.8 درصد افزایش بالغ بر 168.1 میلیارد دلار شد.
اروپام**6143**1144

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اقتصاد تركيه وضعيت اقتصادي هندلزبلات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۵۱۵۷۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صادرات محصولات کشاورزی مراغه به ۲۰ کشور جهان

خرسندی گفت: پس از چندین سال برنامه‌ریزی و اهتمام برای رونق صادرات غیرنفتی شهرستان مراغه محصولات بخش کشاورزی سال زراعی گذشته به مقصد بیش از ۲۰ کشور جهان از جمله کانادا، استرالیا، شیلی و روسیه صادر شد.

 خرسندی افزود: بیشترین میزان صادرات محصولات کشاورزی از این شهرستان با چهار هزار و ۳۰۳ تن به کشمش و خرما اختصاص دارد.

وی همچنین به صادرات ۹ هزار و ۵۰۰ تن سیب مرغوب این شهرستان به کشور‌های مختلف اشاره و بیان کرد: حجم تولید و کیفیت سیب شهرستان در سال گذشته به دلیل سرمازدگی پایین‌تر از سال‌های قبل بود.

خرسندی ادامه داد: این میزان سیب به کشور‌های پاکستان، عمارات، هندوستان و قزاقستان صادر شد اما بازار بسیار وسیعتری برای این محصول وجود دارد.

وی با بیان اینکه مراغه می‌تواند به عنوان پایانه صادرات محصولات کشاورزی منطقه نقش محوری ایفا کند اضافه کرد: قسمت عمده محصولاتی که از این شهرستان صادر می‌شود باغی و خشکبار است.

وی گفت: علاوه بر محصولات تولیدی در مراغه محصولات دیگری از جمله خرما در صنایع شهرستان فرآوری و پس از بسته‌بندی صادر می‌شود.

باشگاه خبرنگاران جوان آذربایجان شرقی تبریز

دیگر خبرها

  • روند روبه رشد صادرات خراسان شمالی
  • شرکت ۲۷ واحد تولیدی مازندران در نمایشگاه اکسپو
  • صادرات محصولات پتروشیمی یک میلیون تن افزایش یافت
  • صادرات محصولات کشاورزی مراغه به ۲۰ کشور جهان
  • مبادله ۸۴ هزارو ۵۳۹ تن محصولات کشاورزی درمرز‌های رسمی سیستان وبلوچستان
  • تنوع سبد محصولات پتروشیمی با هدف تکمیل زنجیره ارزش
  • افزایش ۸درصدی تولید محصولات پتروشیمی در شستان/سهم ۱۱درصدی از کل صادرات صنعت پتروشیمی
  • آفریقا سرزمین فرصت‌ها برای شرکت‌های یزدی
  • یک پیش‌بینی تکان‌دهنده از وضعیت تورم در ایران / ارزش پول ملی در ۴ دهه چقدر کاهش یافت؟
  • نخستین رویداد بین‌المللی همتایابی دراقتصاد دریامحور برگزار می‌شود