Web Analytics Made Easy - Statcounter

هر چند اسلحه در زندگی عشایری نقشی حیاتی دارد اما ورود آن به زندگی شهری نتیجه عکس داده و این ابزار را به ابزاری خطرآفرین و مرگبار تبدیل کرده است که شهروندان بهمئی سالها از این تناقض دچار خسارت مالی و جانی بسیاری شدند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛  به نقل از آوای ماغر؛اسلحه یکی از ابزارهایی است که از دیرباز بعنوان عضو جدایی ناپذیر خانواده های عشایری بهمئی محسوب و از آن به عنوان یک ابزار قدرت و حفظ امنیت استفاده می شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سالیان نچندان دور که موبایل و سایر ابزارهای اطلاع رسانی وجود نداشت، صدای ناله برنو مردم مناطق عشایری بهمئی را از وقوع یک اتفاق با خبر می کرد تا مردم با حرکت به سمت منبع صدا، بتوانند از نیت عامل با خبر شوند.

زندگی عشایری ایجاب می کند که خانوارها به فواصل چند کیلومتری در مراتع تقسیم شوند، گاهی فواصل بین خانواده ها منجر به کاهش ارتباطات می شد و با صدای اسلحه مردم از هم یاری می خواستند که این کارکرد بیشتر در زمان مرگ افراد و یا کمک خواستن از همدیگر در شرایط جنگ، غارت و حمله حیوانات وحشی استفاده می شد.

امروز با وجود ماشینی و شهری شدن زندگی بسیاری از خانوارهای عشایری و کاهش روز افزون بازار کوچ و به تبع آن کاهش خطرات ناشی از نبود اسلحه، این ابزار قدرت و امنیت  به صورت عملی کارکرد مفید خود را در جامعه از دست داده است.

 

 

بین اسلحه های مختلف در گذشته، تفنگ برنو جایگاه ویژه ای بین مردم عشایر داشت و همچنان از آن به عنوان سلاح عشایر نام می برند اما این نماد در کنار تمام خوبی ها و تاثیرات مثبت، بدلیل استفاده های نامعقول عواقب خطرناکی برای خانوارهای ما دارد.

در سال های اخیر بارها اخبار ناگواری از مناطق شهری که  ایلات مختلف در آن ساکن شدند، منتشر شد که خبر از خودکشی، کشته شدن انسان های بی گناهی ناشی از در رفتن یا تیر اندازی تفنگ در مراسم مختلف می داد.

 

 

اکنون که همه کارشناسان و صاحب نظران وجود سلاح گرم در خانواده های شهری و دسترس شهروندان را خطرآفرین می دانند، مردم باید برای دفع این خطر احتمالی تا جای ممکن از نگهداری آن در منازل شهری خودداری کنند.

در نقاط مختلف شهرستان بهمئی و در سالهای دور و نزدیک بارها تیر اندازی در مراسم شادی و عزا منجر به کشته و زخمی شدن افراد شده است اما هیچگاه این حوادث ناگوار عبرتی برای کنار گذاشتن اسلحه و حذف آن در مراسمات عمومی نشده است.

 

 

در روزهای اخیر در یکی از تالارهای عروسی شهر لیکک تعدادی از افراد برای شادی و تفریح اقدام به تیراندازی و شلیک هوایی اسلحه کردند که بر اثر آن چند تیر به پارکینگ منزل یکی از شهروندان اصابت کرد و خودروی داخل پارکینگ هم آسیب دید.

 

 

کشته شدن یک نوجوان بهمئی بر اثر تیراندازی در مراسم عروسی در لیکک ،  کشه شدن یک دختربچه در ممبی بر اثر تیراندازی در مراسم عروسی ، خودکشی یک جوان بهمئی با اسلحه برنو، کشته شدن یک جوان بهمئی در مناطق عشایری با شلیک اسلحه، کشته شدن جوان بهمئی در اطراف لیکک بر اثر در رفتن اسلحه توسط یکی از دوستان خود و ده ها اتفاق ناگوار دیگر تنها در دهه 90 ماحصل استفاده نادرست اسلحه در شهرستان بهمئی بود.

با وجود اینکه اسلحه در زندگی عشایری نقشی حیاتی دارد اما ورود آن به زندگی شهری نتیجه عکس داده و این ابزار را به ابزاری خطرآفرین و مرگبار تبدیل کرده است که شهروندان بهمئی سالها از این تناقض دچار خسارت مالی و جانی بسیاری شدند.

هر چند با تلاش نهادهای امنیتی و قضائی شاهد کاهش روز افزون نزاع های دسته جمعی در سطح شهرستان بهمئی هستیم اما وجود اسلحه همیشه بعنوان خطرناک ترین تهدید مرگ افراد در این نزاع ها بشمار می آید که لازمه کاهش این خطر، حذف این ابزار غیر ضرور از زندگی شهری است که روزی ابزار امنیت و قدرت ما بحساب می آمد.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۵۱۶۴۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز اجرای طرح آزمایشی جمع‌آوری زباله از جلوی در منازل در تبریز

طرح آزمایشی تفکیک و جمع‌آوری پسماند از جلوی در منازل از شهرک رشدیه و شهرک زعفرانیه تبریز آغاز شد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از آذربایجان‌شرقی، در این طرح که از شامگاه _دوشنبه سوم اردیبهشت_ آغاز شده است، پسماندهای شهری تفکیک و به صورت شبانه و خانه به خانه از جلوی در منازل جمع‌آوری می‌شود.

معاون محیط زیست و خدمات شهری شهرداری منطقه پنج تبریز با نصب بنرهای اطلاع‌رسانی، چاپ و توزیع تراکت، برقراری ایستگاه‌های اطلاع‌رسانی و توجیه اصناف و کسبه محل، این طرح را از شهرک آزمایشی آغاز کرد.

در طرح آزمایشی تفکیک و جمع‌آوری پسماند به صورت شبانه و خانه به خانه، شهروندان پس از نصب اپلیکیشن behroob.ir پسماندهای قابل فروش را تفکیک و آدرس خود را در سامانه برای فروش بارگذاری می‌کنند، سپس پسماندهای غیرقابل فروش را بعد از تفکیک در منزل خود قرار می‌دهند.

ساعت جمع‌آوری پسماندها ۹ شب تعیین شده و لازم است شهروندان در این ساعت پسماندهای خود را برای جمع‌آوری در مقابل در منزل خود قرار دهند. هادی بدری، معاون خدمات شهری شهرداری تبریز کاهش ترافیک و کاهش آلودگی محیط زیست را مهمترین دستاورد این طرح اعلام کرد و از شهروندان خواست تا در این خصوص با همکاران شهرداری همکاری کنند.

شهرداری منطقه ۲ پایلوت جمع آوری شبانه زباله

موسی علیپور، شهردار منطقه دو تبریز اظهار کرد: این طرح از ناحیه یک منطقه دو تبریز به صورت پایلوت کار خود را آغاز کرده است.

وی با اشاره به مزایای این طرح از خدمات‌رسانی بهتر در راستای رفاه حال شهروندان دانست و تاکید کرد: جلوگیری از ایجاد ترافیک در معابر به هنگام تخلیه باکس‌ها به ویژه ممانعت از ترافیک در مسیرهای اصلی، جلوگیری از استهلاک خودروهای جمع آوری زباله، اتلاف سوخت، انرژی و زمان از دیگر مزیت‌های این طرح محسوب می‌شود.

شهردار منطقه دو تبریز با تاکید بر اینکه شهروندان با هدف رعایت زمان بیرون گذاشتن زباله‌ها و در راستای اجرای مفید این طرح، از آن‌ها درخواست می‌شود با کارگران تلاشگر حوزه خدمات شهری همکاری کنند.

کد خبر 747137

دیگر خبرها

  • حقوق شهروندان برای کسب درآمد شهرداری پایمال نشود
  • درخواست شهروندان منطقه ۱۴ تهران برای بازسازی یک خانه قدیمی + فیلم و تصاویر
  • لزوم گره گشایی ترافیک شهری در رشت
  • آغاز اجرای طرح آزمایشی جمع‌آوری زباله از جلوی در منازل در تبریز
  • رویداد ویژه «ایمنی و حمل و نقل» در پایتخت
  • لزوم حرکت به سمت سرمایه‌گذاری تخصصی/ قوانین سرمایه‌گذاری در حوزه شهری تسهیل شود
  • آلودگی صوتی؛ بلای جان شهرها
  • اصلاح و بازسازی ۱۷۰۵ متر از شبکه جمع آوری فاضلاب شهر جوانرود
  • ورزش ایران ۵ هزار شهید تقدیم انقلاب کرده است/ لزوم شناخت سیره و منش شهدا
  • لزوم ورود مدیریت شهری به مسائل زیست‌محیطی برای جلوگیری از ایجاد بحران‌ها