Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری نهاوند گفت: خوشبختانه مرمت بناهای تاریخی نهاوند مانع از آسیب جدی آن‌ها در سیل و بارندگی‌های اخیر شد. ۰۲ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۲۰:۳۰ استانها همدان نظرات - اخبار استانها -

محسن جانجان در گفت‌‌و گو با خبرنگار تسنیم در نهاوند، اظهار داشت: در بارندگی‌ها و سیل اخیر آثار باستانی و بناهای تاریخی شهرستان نهاوند کمترین میزان خسارت را در سطح استان همدان داشتند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی تصریح کرد: در سال 97 با بررسی‌هایی که انجام دادیم مشخص شد که اغلب بناهای تاریخی شهرستان حدود 15 الی 20 سال بود که مرمت نشده بودند و با این شرایط این آثار تاریخی تاب‌و تحمل ایستادگی در مقابل حوادث طبیعی را نداشتند.

جانجان افزود: از همین روی مرمت بناهای تاریخی شهرستان را در دستور کار خود قرار دادیم و موفق شدیم در سال گذشته یک میلیارد تومان اعتبار برای مرمت بناهای تاریخی و مذهبی شهرستان جذب کنیم.

وی عنوان کرد: در همین راستا در سال 97 مرمت امامزاده بدیع‌الزمان(ع)، مسجد و حمام حاج‌آقا تراب، خانه شهید قدوسی و حمام گلشن در دست اجرا قرار گرفتند و مرمت این بناهای تاریخی و مذهبی شهرستان در سال گذشته انجام شد.

مرمت آثار باقیمانده از سیل گیلان در اولویت دستگاه‌هاستهمدان| یخدان میرفتاح ملایر امسال مرمت می‌شودمرمت بازار تاریخی ارومیه از سر گرفته می‌شود

رئیس اداره میراث فرهنگی نهاوند بیان کرد: مرمت این بناها و آثار تاریخی شهرستان موجب شد که در بارندگی‌ها و سیلاب اخیر کمترین آسیب و خسارت را در سطح استان داشته باشند و اگر این بناها مرمت نمی‌شدند قطعا آسیب جدی می‌دیدند.

جانجان با اشاره به آمار مسافران نوروزی در شهرستان، گفت: در ایام تعطیلات نوروزی امسال 170 هزار نفر گردشگر از امکان تفریحی، تاریخی و توریستی شهرستان بازدید کردند که از این تعداد 18 هزار و 500 نفر در این ایام در شهرستان اسکان داشته‌اند.

وی اظهار داشت: امسال با وجود بارندگی‌های شدید در نیمه اول فروردین و شرایط نامساعد آب‌و هوایی، آمار حضور گردشگران و مسافران نوروزی در نهاوند مطلوب بود.

جانجان تصریح کرد: آمار گردشگران نوروزی امسال در مقایسه با سال 97 کاهش کمی داشت و این به خاطر شرایط جوی نامساعدی بود که در ایام تعطیلا نوروز در شهرستان به تبع سایر نقاط کشور حاکم بود.

وی  افزود: سراب گیان، حمام حاج‌آقا تراب، جشنواره‌های نوروزی باباقاسم و فارسبان و نمایشگاه آئین‌های بومی و محلی طی ایام نوروز 1398 بیشترین آمار بازدیدکنندگان را به خود اختصاص دادند.

رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری نهاوند تاکید کرد: شهرستان نهاوند نقطه تلاقی تاریخ و طبیعت محسوب می‌شود و دارای 200 اثر تاریخی، طبیعی و مذهبی است که تاکنون 100 اثر آن به ثبت آثار ملی رسیده است.

جانجان عنوان کرد: موزه حمام حاج‌آقا تراب، تپه باستانی گیان، تپه باستانی باباقاسم، مقبره شیخ ابوالعباس نهاوندی(درب شیخ)، مسجد جامع نهاوند، بابا پیره،  پل زرامین، موزه تاریخ و فرهنگ نهاوند، خانه شهید قدوسی، سراب‌های نهاوند از جمله مهمترین آثار تاریخی و طبیعی دیدنی در این شهرستان است.

انتهای پیام/ ت

R41405/P/S6,75/CT1

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۵۱۹۴۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سرمایه گذاری ۳۶۰ میلیاردی بخش خصوصی در بناهای تاریخی

به گزارش خبرنگار مهر، نشست مدیرعامل صندوق توسعه و احیای بناهای تاریخی درباره عملکرد یکساله این صندوق پیش از ظهر دوشنبه در عمارت مسعودیه برگزار شد. در این نشست، شهاب طلایی مدیرعامل صندوق گفت: امیدواریم روز جهانی بافت‌ها و بناها تاریخی در تقویم رسمی کشور درج شود و بتوانیم مانند هفته میراث فرهنگی هفته بناها و بافت‌ها را نیز داشته باشیم. هسته اولیه شکل گیری صندوق بحث میراث فرهنگی و احیای بناهای تاریخی بوده است در سال ۹۶ موضوع صنایع دستی هم در شرح وظایف صندوق قرار گرفت. سال گذشته یکی از بهترین سال‌های صندوق بود. چون بالاترین سطح همکاری را با معاونت میراث داشته‌ایم.

وی گفت: عدم همکاری و تعارض با حوزه میدانی و ستادی وزارتخانه باعث شده بود که در ۱۷ سال گذشته صندوق احیا، عملکرد خوبی نداشته باشد که ما آن را برطرف کردیم.

وی گفت: ۱۷۶ بنای تاریخی به مزایده گذاشته و ۴۷ بنا برای احیا و مرمت به بخش خصوصی واگذار شد. امسال هم حدود ۱۰۰ بنای تاریخی از طریق مشارکت مردم واگذار می‌شود. سال گذشته مردم ۳۶۰ میلیارد تومان در امر احیای بناها سرمایه گذاری کردند.

طلایی گفت: ۲۵ سفر استانی به ۱۸ استان در سال گذشته انجام شد چون معتقد هستیم از تهران نمی‌شود به صورت تهرانیزه مشکلات را برطرف کرد چون هر استان مشکلات خود را دارد و با استان دیگر متفاوت است. به همین دلیل برای شفافیت و مشارکت‌ها، مزایده‌ها را در استان‌ها برگزار کردیم. مراسم مزایده سال گذشته در سه استان برگزار شد و امسال هم هر استانی درخواست بدهد انجام می‌شود. قبلاً واگذاری بیش از ۳۰ بنا به هر دلیلی متوقف شده بود ولی اکنون تعیین تکلیف شدند. شهریور سال گذشته ما روی صندوق مطالعه کرده بودیم چون در مرکز پژوهش‌های مجلس نیز بودم و می‌دانستم که صندوق چه مشکلاتی دارد.

وی افزود: یکی از اقدامات تعیین تکلیف شهرداری‌ها بود که به آنها ابلاغ شد موضوع تعیین کاربری بناها از شمول مالیات شهرداری‌ها معاف خواهد بود در این راستا وزارت کشور کمک کرد. تا کنون هیچکدام از کارمندان صندوق کد شناسه به عنوان کارمند نداشتند پیش زمینه آن بود که ساختار صندوق تدوین شود و به تأیید هیأت امنا برسد الان کارها انجام شده است. همچنین در جهت افزایش حقوق و دستمزد اصلاحاتی انجام شد کسانی که در حوزه میراث کار می‌کنند برای هویت کشور فعال هستند و ما باید برای حقوق این افراد اقدام کنیم سال گذشته تغییراتی در سطح پرداختها انجام شد.

مدیرعامل صندوق احیا گفت: بخشنامه‌ای در سال گذشته گرفتیم که براساس آن صندوق احیا، تنها مرجع واگذاری بناهای تاریخی معرفی شد. چون ما مدل‌های واگذاری و چالش‌هایی در این زمینه داشتیم. امسال ۱۸۶ بنای روستایی با همکاری بنیاد مسکن انقلاب اسلامی تعیین تکلیف می‌شوند تا مردم بتوانند در احیای آنها مشارکت کنند. صندوق بنا دارد امسال از پیمانکاران و شرکت‌های مرمتی ارزیابی کند تا واگذاری‌ها از انحصار طلبی بیرون بیاید. همچنین بنا داریم جامعه بهره برداران بناهای تاریخی مانند جامعه هتلداران یا آژانس داران ایجاد شود. امسال می‌خواهیم هر ماه برای بناهای تاریخی مراسم افتتاح داشته باشیم و موج احیا و مرمت خودش را نشان دهد.

وی ادامه داد: بحث ارزش گذاری املاک تاریخی یکی از مشکلات ما است. بسیاری از املاک ثبت ملی شده‌اند و مردم نمی‌دانند که ارزش ملک آنها چقدر هست. ما بنیه کارشناسی که بتوانیم با قاطعیت اعلام کنیم که ملک چقدر ارزش دارد را نداریم. ما بنای تاریخی زیادی در صندوق داریم اما ارزش آنها را نمی‌دانیم ولی حتماً دارایی ما بیشتر از صندوق‌های دیگر است. باید به سمت ارزش گذاری بناهای تاریخی برویم.
طبق مصوبه هیأت وزیران ۳۰۰ بنا در مالکیت صندوق احیاست.

این مقام مسئول گفت: دستگاه‌های دولتی ۲۷۰۰ بنای تاریخی دارند ماده ۱۰۰ برنامه ششم دستگاه‌ها را مکلف کرده که بناها را از بودجه خودشان مرمت کنند وزیر میراث فرهنگی دو نامه به دستگاه‌ها ارسال کرد تا اقدام کنند اما در عمل می‌بینیم نتیجه مثبتی نداشته است به همین دلیل قصد داریم با دستگاه‌ها وارد تعامل شویم و با حفظ مالکیت دستگاه‌ها، صندوق هم وارد شود. در همین راستا یکی از دستگاه‌ها مجموعه‌ای از املاک خود را واگذار می‌کند و در هفته میراث فرهنگی از آن رونمایی می‌شود.

وی درباره واگذاری موضوع صنایع دستی به فعالیت‌های صندوق هم گفت: صنایع دستی به فعالیت‌های صندوق اضافه شده است منابعی پیش بینی شده برای اینکه صندوق با جذب آن موانع بتواند کاری کند اما این اتفاق هنوز نیفتاده است.

وی با بیان اینکه صندوق به امر مرمت نیز ورود پیدا خواهد کرد گفت: ۵۰ بنا در اختیار ادارات کل استانی هست فعلاً بنا نداریم که با خانواده خود در بدنه وزارت میراث فرهنگی دچار چالش شویم.

طلایی گفت: ۳۴ کاروانسرا در مصوبات قبلی دولت به صندوق واگذار شده است برخی از کاروانسراها هستند که چند بار در مزایده ثبت کردند ولی استقبالی برای سرمایه‌گذاری در آنها انجام نشد. اصولاً ثبت جهانی شدن یک کاروانسرا به معنای این نیست که برای سرمایه گذاری در آن هم استقبال شود چون برخی از آنها امکانات اولیه هم برای سرمایه گذاری ندارند. با این حال
۵ کاروانسرا در ۵ نقطه به بخش خصوصی واگذار می‌شود.

کد خبر 6085390 فاطمه کریمی

دیگر خبرها

  • ۷۰ اثر موزه شوش مرمت شد
  • افزوده شدن ۱۸۰ کیلومتر راه اصلی به محور‌های ارتباطی استان همدان
  • سرمایه گذاری ۳۶۰ میلیاردی بخش خصوصی در بناهای تاریخی
  • استفاده از هنرمندان برای معرفی تاریخ در مناطق کم‌برخوردار
  • ۵۰ درصد بناهای تاریخی تایباد خراسان رضوی نیازمند مرمت است
  • نگاهی به حال و روز ناخوش گذر تاریخی ابولولو در آران و بیدگل + فیلم
  • مرمت پیکره گلی محوطه تاریخی کنارصندل جیرفت
  • تزریق روح تازه در کالبد بناهای تاریخی پایتخت
  • تدوین بسته‌های تشویقی ساخت‌وساز و مالی برای حمایت از بخش خصوصی در اصفهان
  • مرمت همه تأسیسات آبرسانی آسیب دیده در فارس بر اثر بارندگی‌های اخیر