Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - تهران- ايرنا- پير محمد ملازهي گفت که آمريکا سالي 200 ميليون دلار از تعهد 5 ميليارد دلاري کمک هزينه مبارزه با تروريسم به پاکستان را پرداخت مي کرد، ولي ترامپ آن را متوقف و اسلام آباد را مهد تروريسم ناميد، بنابراين شباهت ها و منافع مشترکي در مقاومت مقابل واشنگتن بين ايران و پاکستان وجود دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



ملازهي کارشناس مسايل پاکستان در گفت وگو با خبرنگار سياسي ايرنا به سفر نخست وزير پاکستان به تهران اشاره کرد و افزود: چند مساله بايد در مناسبات تهران و اسلام آباد مورد توجه قرار گيرد، يکي شرايطي بين المللي هر دو کشور است که ناشي از تصميم گيري غيرقابل پيش بيني رئيس جمهوري آمريکا است و اتفاقا در مورد هر دو کشور ايران و پاکستان با شدت و ضعف صدق مي کند.
ملازهي ادامه داد: حقيقت اين است که آمريکا ايران را مورد تحريم قرار داده و از طرفي سپاه پاسداران ايران را در فهرست گروه هاي تروريستي قرار داده و سعي مي کند به قول خودشان فروش نفت ايران را به صفر برساند، شرکت هايي که با ايران کار مي کنند را جريمه مي کنند که در آخرين مورد، جريمه يک ميليارد دلاري بانک انگليسي بود.
وي يادآورشد که فشارهاي آمريکا در درجات کمتري متوجه پاکستان نيز هست، باتوجه به اينکه اسلام آباد در سقوط طالبان با آمريکا همکاري کرده بود، قرار بود بابت مقداري از هزينه مبارزه با تروريسم را از واشنگتن دريافت کند، در زمان اوباما به صورت قسط بندي پرداخت مي شد ولي دونالد ترامپ اين پروسه پرداخت را به بهانه حمايت پاکستان از تروريسم متوقف کرد.
کارشناس مسايل پاکستان و شبه قاره يادآور شد: اين واقعيت وجود دارد که ايران و پاکستان متوجه هستند بايد در مقابل زياده خواهي هاي آمريکا با هم همکاري کنند و اين از جمله موضوعاتي است که مي تواند دو کشور را به هم نزديک کند و البته استفاده از اين فضاي مشترک و بالقوه بستگي به اراده سياسي بين رهبران دو کشور دارد.
ملازهي افزود: بخش ديگري که بر روابط و مناسبات ايران و پاکستان تاثير مي گذارد وضعيت و شرايط منطقه خاورميانه و شرق و جنوب شرقي آسياست، در خاورميانه ترامپ چند تصميم سياسي و امنيتي گرفته است که با منافع پاکستان، ايران و کل جهان اسلام در تعارض و تضاد است. شناسايي حاکميت رژيم اسرائيل بر بلندي هاي جولان اشغالي، انتقال سفارت آمريکا از تل آويو به بيت المقدس و تروريستي خواندن سپاه پاسداران انقلاب اسلامي از مواردي است که مي تواند روح و انگيزه همکاري هرچه بيشتر بين ايران و پاکستان باشد، زيرا اين موارد از موضوعات مشترک کشورهاي مسلمان و منطقه خاورميانه است.
کارشناس مسائل شبه قاره ادامه داد: از طرفي پاکستان ضمن اينکه با کشورهاي جنوب و غرب آسيا مشکل دارد از طرف هندوستان، افغانستان و آمريکا هم تحت فشار است. اين کشورها مدعي هستند بخش امنيتي ارتش پاکستان از گروه هاي راديکال و افراطي اسلامي مانند حزب المجاهدين، جيش المحمد و لشکر طيبه در کشمير و گروه هاي طالبان، حقاني و ديگر گروه هاي راديکال مذهبي در مرز افغانستان حمايت مي کند.
وي همچنين به اين موضوع که آمريکا و افغانستان، پاکستان را متهم مي کنند که پايگاه و مأمن در اختيار رهبران طالبان و حقاني قرار داده و معتقدند بخش هاي امنيتي ارتش پاکستان به آن گروه ها کمک هاي تسليحاتي، اطلاعاتي و لجستيکي مي کند، اشاره کرد. از طرفي هند و پاکستان درباره کشمير در تقابل شديد به سر مي برند، بنابراين پاکستان هم مانند ايران با گرفتاري ها و مسايلي در منطقه مواجه است که اين شرايط ايجاب مي کند با ايران نهايت همکاري را داشته باشد.
ملازهي يادآور شد: اسلام آباد با ديگر همسايگان خود مشکلات جدي، امنيتي و مرزي دارد و ايران تنها همسايه پاکستان است که با آن کشور به حالت مسالمت آميز قرار دارد.
وي به زمينه هاي عملي همکاري ايران و پاکستان اشاره کرد و گفت: از نگاه تهران دو مساله در اولويت کار با اسلام آباد قرار دارد، يکي ايجاد امنيت در مرزهاي مشترک از گزند گروه هاي مسلح، تروريستي و راديکال اسلامي و ديگري توسعه همکاري هاي تجاري و اقتصادي است. پاکستان امکاناتي در اختيار دارد که مي تواند بسياري از کالاهايي که ايران در شرايط تحريم نمي تواند آنها را تهيه کند به طرق مختلف وارد ايران کند، ضمن اينکه تبادل کالاهاي دو کشور ظرفيتي است که مي توانند به نحو احسن از آن استفاده کنند.
کارشناس مسايل پاکستان و شبه قاره يادآور شد: خط راه آهن کويته – زاهدان، راه هاي ارتباط دريايي بندر کراچي - چابهار و بندرعباس و جاده هاي شوسه اي بين کويته - زاهدان، تربت به پيشم و پنج نور به سراوان از جمله راه هاي ارتباطي هستند که بين دو کشور همسايه وجود دارد.
ملازهي تاکيد کرد: پاکستان مي تواند کالاهاي مورد نياز ايران را به اين کشور ارسال کند. ولي اين امکانات زماني اجرايي و عملياتي مي شوند که در درجه اول اراده سياسي مشترک بين دو کشور شکل گيرد و نيز فضايي که اکنون وجود دارد را به ظرفيتي مهم و کارآمد تبديل و بي اعتمادي احتمالي را به اعتماد متقابل جايگزين کنند.
شبد**سيام*1744**1455**
انتهاي پيام /*

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۵۲۱۵۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تهران و اسلام آباد، علیه تروریسم

به گزارش همشهری آنلاین، سید ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور ایران به دعوت رسمی همتای پاکستانی خود و در رأس هیاتی عالی‌رتبه از مقامات اقتصادی و سیاسی، بامداد 3 اردیبهشت ماه به اسلام‌آباد، پایتخت پاکستان سفر کرد.رئیس جمهور تقویت روابط اقتصادی و تجاری با پاکستان را از جمله اهداف این سفر عنوان کرد و گفت: جمهوری اسلامی ایران در راستای سیاست همسایگی، مصمم به برداشتن گام‌های جدید در توسعه و ارتقای روابط با کشورهای همسایه و همسو است.

افزایش 10 میلیارد دلاری در روابط اقتصادی

نشست خبری مشترک رئیس جمهور کشورمان و محمد شهباز شریف نخست وزیر پاکستان در اسلام آباد برگزار شد.

مهم ترین اظهارات سید ابراهیم رئیسی در نشست خبری:

آنچه تمام مردم دنیا را امروز غصه دار کرده این است که سازمان های بین المللی و به ظاهر مدافع حقوق بشر کارآمدی خود را از دست داده است شورای امنیت وظیفه خود را انجام نمی‌دهد و مردم مسلمان و آزاداندیش دنیا به ستوه آمده اند. ما با کشور دوست و برادر و همسایه مان پاکستان فقط به عنوان دو کشور همسایه مطرح نیستیم روابط دو کشور روابط تاریخی تمدنی و عمیق اعتقادی و دینی است امری که ملت بزرگ ایران را با مردم بزرگ پاکستان پیوند می‌دهد اعتقادات است این پیوند ناگسستنی است. در نشست هایمان با نخست وزیر و دولت تصمیم گرفتیم در حوزه های اقتصادی سیاسی تجاری و فرهنگی و همه سطوح روابط خود را ارتقا بخشیم. هر دو کشور در مبارزه با ناامنی ها جرایم سازمان یافته مواد مخدر و انواع ناامنی ها مصمم هستیم. ممکن است برخی همکاری های دو کشور را نپسندند، مهم نیست مهم این است که تداوم همکاری های دولت های دو کشور به نمایندگی از مردم آنها ادامه یابد و مصممیم این همکاری ها را در سوطح بالا ارتقا ببخشیم. سطح روابط اقتصادی و تجاری دو کشور قابل قبول نیست و تصمیم گرفتیم این روابط در گام اول ۱۰ میلیارد دلار افزایش یابد. مرز دو کشور که طولانی است را یک فرصت می دانیم و معتقدیم در جهت رفاه دو ملت به ویژه مرزبانان به کار گرفته شود.

نخست وزیر پاکستان در نشست خبری چه گفت؟

بعد از انتخاب دولت جدید پاکستان برای اولین بار است که یک مقام عالی‌رتبه به کشور ما می‌آید و این موجب افتخار ماست. هر دو کشور نگرانی خود را درباره کشتار مردم غزه اعلام و درباره آن گفت‌وگو کردیم و یکصدا اسرائیل را محکوم کرده اند از کشورهای جهان درخواست می‌کنیم که هر چه سریعتر این اقدام نظامی را به پایان برسانند راه حل عادلانه، تفصیلی و دیرپا برای مسئله فلسطین لازم است پاکستان پشتیبانی از فلسطین را مشروط نمی‌کند و به همکاری با ایران تا تشکیل کشور فلسطین به پایتختی قدس ادامه می‌دهد. از آیت الله خامنه‌ای رهبر معظم ایران که پشتیبان حق آزادی‌خواهی مردم کشمیر را در نظر داشتند، تشکر می‌کنم. جناب آقای رئیس جمهور، شما در فقه و حقوق دانش دارید؛ ما در زمینه بهبود زندگی مردم کشورهای خود با داشتن اصول برای فروغ آنها همکاری خواهیم کرد.

تقویت روابط دوجانبه

در این سفر همچنین دیدار هیات بلندپایه دو کشور به ریاست سران ایران و پاکستان برگزار شد و کاخ نخست وزیری پاکستان در بیانیه ای اعلام کرد؛

شهباز شریف و سید ابراهیم رئیسی راهکارهای تقویت روابط و همکاری‌های دوجانبه را بررسی کردند. طرفین تقویت تجارت دو کشور و گسترش همکاری‌ها در حوزه ارتباطات را مورد بررسی قرار دادند. تهران و اسلام‌آباد مصمم به نبرد مشترک علیه تروریسم هستند.

پس از انجام مراسم استقبال، مقامات ارشد دو کشور با یکدیگر نهال به نشانه دوستی دو ملت در خاک کاخ نخست وزیری پاکستان کاشتند. همچنین رئیس جمهور اسلامی ایران و نخست وزیر پاکستان پس از دیدار و رایزنی‌های خود، از یادمان نامگذاری یکی از بزرگترین و اصلی‌ترین خیابان‌های شهر اسلام‌آباد به نام «ایران» رونمایی کردند.

امضای 8 سند همکاری

همزمان با سفر رئیس جمهور اسلامی ایران به پاکستان، مقامات دو کشور در حضور «آیت‌الله سیدابراهیم رئیسی» و «محمدشهباز شریف» نخست وزیر این کشور، هشت سند همکاری وتوافق نامه و یادداشت تفاهم به امضا رساندند.اولین موافقت نامه که به امضای طرفین رسید همکاری های امنیتی بین دوکشور بود و موافقت نامه دوم موافقتنامه معاضدت قضایی در امور مدنی و تجاری بین جمهوری اسلامی ایران وجمهوری پاکستان است.

تقویت روابط ایران و پاکستان مطلوب بیگانگان نیست

سناتور اسحاق دار، وزیر امور خارجه پاکستان نیز سید ابراهیم رئیسی با دیدار و از مواضع تهران در منطقه به ویژه در حمایت از فلسطین قدردانی کرد.

رئیسی در دیدار با وزیر خارجه پاکستان:

با وجود آنکه تقویت روابط ایران و پاکستان مطلوب برخی بیگانگان نیست، اما با توجه به ظرفیت‌های متنوع، متعدد و متقابل موجود روابط دو کشور اسلامی باید ناظر بر تأمین منافع دو ملت بیش از پیش گسترش یابد. صهیونیست‌ها از اختلافات میان کشورهای اسلامی سوءاستفاده می‌کنند در برابر راهبرد دشمن برای تداوم اختلاف میان امت اسلامی، راهبرد ما وحدت است.

وزیر امور خارجه پاکستان:

امت اسلامی به رهبرانی همچون رهبر جمهوری اسلامی ایران نیاز دارد. امت اسلامی امروز بیش از هر زمان دیگری نیاز به وحدت و تقویت همبستگی دارد. پاکستان برای همکاری‌های گسترده و سازنده با ایران اعلام امادگی میکند.

دیدار وزرای کشور

در ادامه احمد وحیدی وزیر کشور جمهوری اسلامی ایران پس از پایان دیدار رسمی سران ایران و پاکستان و امضای تفاهمنامه همکاری، با همتای پاکستانی خود دیدار کرد .سید محسن رضا نقوی و احمد وحیدی پیرامون آخرین تحولات مرتبط با روابط دوجانبه و همکاری‌های دو کشور با یکدیگر به مذاکره پرداختند.

کد خبر 846439 برچسب‌ها پاکستان دولت سیزدهم سید ابراهیم رئیسی

دیگر خبرها

  • محکومیت تهدید تحریم دولت اسلام آباد از سوی آمریکا
  • بیانیه مشترک ایران و پاکستان در پی سفر رئیسی به اسلام آباد
  • هدفگذاری تهران_اسلام آباد برای رشد ۵ برابری تبادلات تجاری 
  • نگرانی آمریکا از تقویت همکاری‌های تهران و اسلام‌آباد
  • فصل تازه همکاری های امنیتی تهران - اسلام آباد
  • تهران و اسلام آباد؛ فرصت‌های پیش رو برای همکاری
  • کریدور امن از تهران تا اسلام‌آباد
  • قطار روابط تهران - اسلام‌آباد روی ریل توسعه
  • امضای ۸ سند همکاری مشترک میان تهران و اسلام آباد
  • تهران و اسلام آباد، علیه تروریسم