Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-04-23@11:37:42 GMT

نقش مدیران دستگاه‌های دولتی در مواجهه با بحران چیست؟

تاریخ انتشار: ۳ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۵۲۱۷۵۱

نقش مدیران دستگاه‌های دولتی در مواجهه با بحران چیست؟

به علاوه، این نمایندگان در هر منطقه نسبت به فرمانداران، مدیران ارشد استانی و وزیران وزارتخانه حوزه خود باید پاسخگو باشند، اما نقش مهم مدیران دولتی در پیشانی مدیریت مناطق در شرایط بحرانی بیش از هر زمان دیگری راهبردی و حیاتی است.

تدابیری که باید پیش از بحران انجام گیرد

شکرالله رضازاده، کارشناس مسائل سیاسی با تفکیک مدیریت در زمان پیش، حین و پس از بحران، لزوم حضور میدانی مدیران دولتی را ضروری دانست و گفت: وظیفه نمایندگان دولت پیش از بحران در واقع انجام پیش بینی‌های لازم، سپس بررسی راهکارهای ممکن بر اساس آن پیش بینی‌ها، اعلام مشکلات به مراجع و مدیران بالادستی و در نهایت اقدام جهت رفع عیوب و نواقص موجود است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی در تشریح تدابیر قبل از بحران در مورد سیل مازندران تصریح کرد: استان دارای رودخانه‌های متعددی بوده که لزوم لایروبی هر یک می‌توانست به کاهش خسارت به ویژه به مناطق نکا، سیمرغ و میاندرود کمک شایانی کند چرا که این رودخانه‌ها با لایروبی ظرفیت کشش و جا به‌جایی آب‌های روان را داشتند.

تدابیر و وظایف در زمان وقوع و حین بحران

این کارشناس سیاسی و فعال رسانه، وظایف نماینده دولت در حین بحران را به چند بخش دسته بندی کرد و پرهیز از عملکرد احساسی را نخستین اقدام دانست و گفت: تصمیماتی که تحت تأثیر محیط و خارج از منطق اتخاذ شده سرانجامی مبهم داشته و به خودی خود بحران آفرین خواهد بود.

رضازاده از حضور میدانی در بحران به عنوان دومین اقدام، یاد و تاکید کرد: در شرایط بحران باید میز خدمت را رها کرده و وارد میدان شد تا از نزدیک با لمس مشکلات و چالش‌ها تصمیمات عقلانی و درست اتخاذ شود. البته این به این معنا نیست که گزارش‌های واصله خلاف واقع بوده اما باید بپذیریم که همیشه کاستی‌هایی در این زمینه وجود دارد.

وی، حضور نماینده دولت در منطقه حین بحران را همانند عملکرد فرماندهان شهید دوران دفاع مقدس دانست و تصریح کرد: ویژگی منحصر به فرد فرماندهان جنگ تحمیلی حضور میدانی آنها در صحنه‌ها و پیشانی لشگر بود، آنجایی که خود فرمانده کار شناسایی را انجام داده و بر اساس آن طراحی عملیات می‌کرد و در نهایت با حضور در میدان پیروزی و شکست دشمن محقق می‌شد.

رضازاده برنامه محور بودن را دیگر ویژگی یک مدیر برای خروج از شرایط بحران معرفی و خاطرنشان کرد: اختصاص و تقسیم وظایف هر مجموعه بر حسب عملکرد و ظرفیت آن با برنامه منسجم، مطالبه گری خدمات و تکالیف محوله افراد بر اساس برنامه تعیین شده، محول کردن امور بسته به موقعیت و مکان منطقه تحت بحران بر اساس نقشه و جلوگیری از تداخل نیروهای تحت مدیریت با سایر نیروهای اجرایی از مواردی است که در بخش برنامه محوری باید مد نظر قرار گیرد.

مهمترین وظیفه حین بحران

وی، مهم‌ترین وظیفه یک مدیر متعهد دولتی در حین بحران را انتقال اطلاعات و واقعیات موجود به مقام‌های بالادستی دانست و اهمال، مماشات و محافظه کاری در این زمینه را آسیب توصیف کرد و افزود: بیم و هراس از توبیخ مدیران بالادستی و یا نگرانی از برهم زدن آرامش مدیران ارشد، احتمالاتی است که همواره در پس زمینه و اذهان برخی نمایندگان و رؤسای دولتی وجود دارد.

رضازاده با تصریح اینکه برخی مشکلات نیازمند مدیران بالادستی بود و حل آنها حتی از حدود اختیارات و فعالیت استان خارج است، اظهار کرد: لازم است رؤسای ادارات دولتی موارد را بدون مصلحت اندیشی و ملاحظه کاری به مدیران بالادستی انتقال دهند و باید بدانند که در مقابل مردم منطقه خود مسئول و پاسخگو هستند.

تدابیری که باید پس از بحران اتخاذ شود

این کارشناس سیاسی و فعال حوزه رسانه آخرین اقدام حین بحران را مدیریت درست توزیع اقلام مورد نیاز در مناطق آسیب دیده دانست و در ادامه به اقدامات عاجل در زمان پس از بحران اشاره و تاکید کرد: فراهم کردن یک تیم زبده عملیاتی برای آسیب شناسی حادثه در بازه زمان مشخص و تعیین شده، نخستین اقدامی است که باید از سوی یک مدیر ارشد انجام گیرد.

وی با تاکید بر اینکه باید تحقیقات در بازه زمانی مشخص و به دور از فرصت سوزی در اسرع وقت به مراجع بالادست انتقال یابد افزود: دومین گام، تجویز نسخه شفابخش بومی با توجه به تحقیقات و آسیب‌های مشخص شده بر اساس تأیید تیم تحقیقاتی است.

رضازاده بر لزوم استفاده از تمامی ظرفیت‌ها اعم از مدیران بالادست و ظرفیت‌های استانی و خارج استانی در زمان پس از بحران تاکید و اضافه کرد: برای عملیاتی شدن نسخه درمانی ضرورت دارد یک مدیر ارشد از تمامی ظرفیت‌های ممکن بهره برده تا نسخه شفابخش در حد حرف باقی نماند و به عبارت دیگر باران دیگر تهدید محسوب نشود.

نقش مکمل نیروهای مسلح در بحران

رضازاده حضور پر رنگ نیروهای مسلح، بسیجیان و گروه‌های جهادی و مردمی را اتفاق درخور تحسین و غیرقابل انکار توصیف و تاکید کرد: بخش اعظم کاستی‌هایی که باید توسط دولت با صرف هزینه انجام می‌گرفت بواسطه حضور این گروه‌ها پوشش داده شد و حضور نیروهای مسلح سبب تسریع عملیات در مراحل حین و پس از بحران شد.

منبع: پارسینه

کلیدواژه: بحران مدیران دستگاه های دولتی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۵۲۱۷۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انتقاد از برون سپاری تعلیم و تربیت

به گزارش خبرنگار مهر، آیت الله محمدباقر محمدی لائینی بعدازظهر شنبه در نشست شورای راهبری تدوین نقشه برش استانی مهندسی فرهنگی، اظهار کرد: یکی از مساله‌های ما نظریه‌محوری و راه‌اندازی اتاق فکر است در صورتی که اینها همه در حد همان مطالعات می‌ماند.

آیت الله محمدی لائینی تصریح کرد: بررسی پیشینه تحقیق در رابطه با مسائل فرهنگی یا غیر آن نشان از برگزاری جلسات فراوان و تدوین طرح توسعه دارد، اما اجرای این طرح توسط دستگاه‌های اجرایی انجام نشد چرا که برای خود دستورالعمل دیگری دارند.

عضو خبرگان رهبری همچنین خواستار تشکیل اتاق فکر توسط دستگاه‌های اجرایی و عملیاتی شدن مسائل شد و تاکید کرد: در این صورت است که وقتمان صرف نظریه‌پردازی نمی‌شود.

این مسئول با بیان اینکه نباید تعلیم و تربیت را برون‌سپاری می‌کردیم، اذعان داشت: ضعیف کردن مدارس دولتی و اضافه کردن هزینه در سبد فرهنگی خانواده‌ها در مسیر اشتباه و موارد دیگر از جمله عواقب برون‌سپاری در آموزش و پرورش است و آموزش و پرورش باید دولتی و قوی شود، این تور طی سال‌ها پهن شده و باید جمع شود.

کد خبر 6083619

دیگر خبرها

  • ترک فعل احتمالی در مدیریت بحران پیگیری می‌شود
  • انتقاد چمران به نمای شیشه‌ای ساختمان برخی دستگاه‌های دولتی و بانک‌ها
  • رئیس کل دادگستری آذربایجان غربی پیگیری تخصیص حقوق دولتی استان از محل درآمدی و عایدی‌های استان
  • پشت پرده بحران اقتصادی ونزوئلا / تاراج منابع نفتی توسط مدیران حکومتی
  • سعیدی: روش برخورد با دختران سرزمینم با شعار‌های زمان انتخابات تناقض دارد
  • پشت پرده بحران اقتصادی ونزوئلا
  • ملاقات عمومی استاندار چهارمحال و بختیاری با مردم
  • زمان مهاجرت ایرانیان ساکن ترکیه فرا رسید؟/ بحران اقتصادی در راه استانبول
  • محیط زیست، آب و خاک؛ مسائل مهم استان فارس هستند
  • انتقاد از برون سپاری تعلیم و تربیت