Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-04-25@13:11:45 GMT

ابرهای توفان‌زای ترامپ بر فراز طرابلس

تاریخ انتشار: ۳ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۵۲۲۰۷۰

ابرهای توفان‌زای ترامپ بر فراز طرابلس

خالدی/

جفری فلتمن، تحلیلگر اندیشکده بروکینگز در یادداشتی تحت عنوان «ابرهای توفان‌زای ترامپ بر فراز طرابلس» به تشدید تنش‌ها در لیبی و موضع دوگانه مقامات آمریکایی در قبال این تحولات پرداخته و نوشت: وزیرخارجه آمریکا اواخر شب 7 آوریل با صدور بیانیه‌ای در مورد افزایش درگیری‌ها در طرابلس هشدار داده و تأکید کرد که واشنگتن مخالف اقدامات جنگ طلبانه خلیفه حفتر بوده و خواستار توقف سریع عملیات نظامی در پایتخت شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مایک پمپئو رهبران لیبی را به بازگشت به مذاکرات سیاسی با میانجی‌گری سازمان ملل فراخوانده و خاطرنشان کرد که برای حل مشکلات راه حل نظامی وجود ندارد.

اما تنها یک هفته بعد، ترامپ با اتخاذ تصمیمی یکطرفه این موضوع را به چالش کشید. روز 19 آوریل 2019، کاخ سفید تأیید کرد که ترامپ دوشنبه (15 آوریل) در تماس تلفنی با ژنرال خلیفه حفتر ضمن حمایت از وی نقش او را در مبارزه با تروریسم و امنیت منابع نفت لیبی به رسمیت شناخته است.

در حالی که کاخ سفید به طور روشن از فرمانده ارتش ملی حمایت می‌کند، نبرد طولانی، پیچیده و ویرانگر در طرابلس اجتناب ناپذیر به نظر می‌رسد. ظاهر شدن حفتر به عنوان فردی اقتدارگرای وابسته به آمریکا نیز او را به عنوان نجات دهنده لیبی مطرح نخواهد کرد. ثباتی که ژنرال حفتر وعده می‌دهد بر نیروی بی رحمانه استوار است که سبب افزایش اختلاف می‌شود. او به عنوان یک ضد اسلام گرا به غرب اعتقاد دارد، اما ارتش به اصطلاح ملی او شامل شبه نظامیان و کسانی است که مرتکب نقض حقوق بشر شده‌اند.

از سوی دیگر در حالی که حفتر برای سال‌ها حمایت‌های پنهانی از فرانسه و حمایت‌های آشکارتری از امارات و مصر دریافت کرده، بی‌شک چراغ سبز عربستان نقش مهمی در تصمیم حفتر برای حرکت به سمت طرابلس داشته است. دیدار ژنرال حفتر با پادشاه سعودی و شاهزاده محمد بن سلمان (28 فوریه) او را برای تسخیر طرابلس، ترغیب کرد. انگار جنگ فاجعه‌آمیز با هزینه‌های غیر قابل توصیف انسانی در یمن برای ریاض درس عبرت نبوده و کافی نیست.

حفتر به دنبال آن است که یک فرایند سیاسی را از طریق نظامی به دست آورده و ادعا می‌کند که می‌تواند ثبات را برای لیبی فراهم کند. جدا از هزینه‌های نظامی حتی اگر طرابلس تسخیر شود با توجه به عدم محبوبیت حفتر در غرب لیبی درگیری‌ها به پایان نرسیده و کشتار ادامه خواهد یافت. از سوی دیگر پیروزی حفتر به احتمال زیاد نیروهای میانه‌رو را به حاشیه رانده و انگیزه افراط‌گرایان را برای مبارزه تقویت خواهد کرد.

ما واقعاً نمی‌دانیم محتوای تماس ترامپ با حفتر چه بوده و این چرخش در سیاست کاخ سفید تا چه حد واقعی و عملی است، اما مطمئناً افزایش حملات موشکی و هوایی به برخی محلات طرابلس که پس این تماس تلفنی شکل گرفت، بی‌دلیل نیست. کاخ سفید با اتخاذ این رویکرد به جای خاتمه دادن به تنش‌ها بر آتش جنگ لیبی خواهد دمید و این در حالی است که در شرایط حاضر فقط آغاز گفت‌وگو و برگزیدن یک روند سیاسی می‌تواند به درگیری‌ها پایان داده و از تبدیل شدن لیبی به سوریه‌ای دیگر جلوگیری نماید.

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: دونالد ترامپ طرابلس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۵۲۲۰۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خلیج‌فارس و تبعات تغییر اقلیم

مهدی زارع در اعتماد نوشت: سیلاب دوبی در ۲۸/۱/۱۴۰۳ موجب شد تا فرودگاه بین‌المللی این شهر که براساس بعضی گزارش‌ها دومین فرودگاه شلوغ جهان است، مختل شود. دوبی روز سه‌شنبه نزدیک به ۴ اینچ (۹۹ میلی‌متر) بارندگی را در ۱۲ ساعت دریافت کرد که بیشتر از میانگین بارندگی سالانه آن ۳.۷۳ اینچ (۹۴.۷ میلی‌متر) است. مجموع بارندگی توفان در دوبی تا صبح چهارشنبه ۲۹/۱/۱۴۰۳، ۱۷ آوریل ۲۰۲۴ به ۶.۴۵ اینچ (۱۶۴ میلی‌متر) رسید. فرودگاه مارمول در نزدیکی میدان‌های نفتی در جنوب عمان در این توفان‌ها ۱۳.۶۱ اینچ (۳۴۵.۸ میلی‌متر) بارندگی ثبت کرد. در چابهار در سواحل مکران ایران ۱۲.۳۶ اینچ (۳۱۴ میلی‌متر) باران گزارش شد.

مارس و آوریل معمولا مرطوب‌ترین ماه‌ها در امارات و عمان هستند، اما امسال در سراسر منطقه مرطوب‌تر از حد معمول بوده است. مجموعه‌ای از سامانه‌های کم‌فشار توفان‌های شدید و باران شدید را در چند هفته گذشته به منطقه آورده‌اند. به نظر می‌رسد الگوی آرام‌تری در سراسر منطقه در هفته بعد پیش‌بینی شده است. تغییرات مداوم جهانی و اثر‌های مستقیم محیط‌زیستی می‌تواند باعث ایجاد بحران‌های پیچیده اجتماعی-اقتصادی و سیاسی در اقتصاد‌های وابسته به نفت منطقه خلیج‌فارس (حاشیه خلیج‌فارس) شود. ارزیابی نقش تغییر اقلیم و سیاست‌های مرتبط در تخریب محیط‌زیست و اثر‌های اجتماعی-اقتصادی آن نشان می‌دهد که در حاشیه خلیج‌فارس کشور‌ها برخی از انواع اصلاحات اجتماعی-اقتصادی را برای کاهش اثر‌های تغییرات اقلیمی باید دنبال کنند، اما به نظر می‌رسد که چنین برنامه‌ای با ظرفیت‌های محیطی سازگار نیست.

مشکل اصلی از آنجا ناشی می‌شود که اختلافات سیاسی بین کشور‌های حاشیه خلیج‌فارس مانع از آن است که محیط‌زیست خلیج‌فارس را به عنوان یک سامانه طبیعی یکپارچه مدیریت کنند و در نتیجه باید تلاش خود را در مرز‌های خود محدود کنند، صرف‌نظر از اینکه در سایر بخش‌های سامانه چه اتفاقی می‌افتد. موانع محیطی، تنش‌های سیاسی و رقابت‌های ژئوپلیتیک مانع رویکردی مشارکتی برای کاهش اثر‌های تغییرات اقلیمی است و بدین منوال وضعیت احتمالا به جای بهبود بدتر می‌شود.

کشور‌های خلیج‌فارس توفان‌های شدیدتر و مکررتری را تجربه خواهند کرد.

طی سال‌های اخیر، شهر‌های عربستان از مکه تا جده و دمام، تحت اثر بارش‌های سیل‌آسا و رعد و برق قرار گرفته‌اند و شرایط جوی سختی را تجربه کرده‌اند که منجر به وقوع سیل‌های مرگبار و ناآرامی‌های قابل‌توجهی شده است. آب و هوای گرم‌تر منجر به گرم شدن اقیانوس‌ها می‌شود.

بیشتر این امر به تغییرات اقلیمی، گرم شدن جو و اقیانوس‌ها، به ویژه آب‌های نزدیک به خط استوا، مانند اقیانوس هند و دریای عرب، مرتبط است. آب‌های گرم‌تر، بستر مناسبی برای رشد توفان‌ها و آب و هوای شدید مانند توفان‌های فروردین ۱۴۰۳ در امارات، عمان و ایران هستند. آب‌های گرم‌تر، سریع‌تر تبخیر می‌شوند و بخار آب بیشتری به جو تزریق می‌کنند که می‌تواند در شرایط مناسب به توفان‌های باران‌زا تبدیل شود.

در عین حال، الگو‌های اقلیمی مانند ال‌نینو گرم شدن و اقلیم مرطوب‌تر را در بخش‌هایی از خاورمیانه تقویت می‌کند. این عوامل دوگانه می‌توانند بارندگی بیشتری به خصوص در مناطق گرم‌تر ایجاد کند. در امارات متحده عربی، بارورسازی ابر‌ها بیش از ۲۰ سال است انجام شده است. این کشور قصد دارد در سال ۲۰۲۴ حدود ۳۰۰ ماموریت بارورسازی ابر‌ها انجام دهد.

این برنامه برای امارات متحده عربی حیاتی شده است، زیرا تغییرات اقلیمی و رشد سریع جمعیت منابع آب طبیعی در این کشور خشک را تحت فشار قرار داده و آن را وادار می‌کند تا به شدت به نیروگاه‌های آب شیرین‌کن و نمک‌زدایی، انرژی‌بر، متکی باشد. البته اثر چنین فناوری در تحریک توفان ۲۸ فروردین در امارات بعید به نظر می‌رسد، چراکه بارورسازی ابر‌ها قادر به چنین اثر‌های گسترده‌ای نیست. شرایط برای باروری ابرها، زمانی مناسب است که بخار آب زیادی در جو باشد.

توفان‌های شدیدتر باران‌زا می‌تواند باعث سیل‌های قابل‌توجهی در شهر‌هایی می‌شود که به ویژه در دهه‌های اخیر در حاشیه خلیج‌فارس توسعه یافته‌اند و به نظر می‌رسد فاقد زیرساخت‌های مناسب برای مقابله با شرایط بحرانی آب و هوایی هستند: مانند دوبی، ابوظبی، دوحه و منامه.

در آب و هوای بیابانی باران‌های شدید ناگهانی به سرعت دره‌ها و مناطق بدون پوشش گیاهی متراکم و خاک‌های جاذب به صورت سیلاب فرا می‌گیرد. جذب آب در زمین که در سیلاب معمولا بسیار کم رخ می‌دهد، موجب می‌شود تا فشار بر مخازن محدود زیرزمینی و اتکا به نیروگاه‌های نمک‌زدایی تشنه انرژی کاهش یابد. منابع آبی شیرین زیادی در منطقه وجود ندارد. برای سامانه‌های تامین آب شیرین، با وابستگی بیشتر به نمک‌زدایی، محدودیت‌های اقتصادی و محیط‌زیستی وجود دارد. کشور‌های حاشیه خلیج‌فارس باید با همکاری به سرعت خود را برای استفاده حداکثری از باران‌های آینده و در عین حال اجتناب از سیلاب احتمالی، آماده کنند و وفق دهند. این شامل توسعه بهره‌برداری همه کشور‌های منطقه از زهکشی بهتر، کنترل سیلاب، توسعه سامانه‌های تغذیه آب زیرزمینی و منابع بارورسازی ابر‌ها است.

دیگر خبرها

  • تحولات اوکراین| تایید دستاوردهای روسیه در جبهه توسط کاخ سفید
  • بایدن یا ترامپ؟ / کدام نقاط ابهام، سرنوشت کاخ سفید را غیرقابل پیس‌بینی کرده؟
  • ببینید | آسمان سرخ لیبی
  • توفان در زاهدان جان یک نفر را گرفت
  • خلیج‌فارس و تبعات تغییر اقلیم
  • تحولات اوکراین| کاخ سفید: روند اوضاع به نفع کی‌یف نیست
  • طوفان شن بنغازی لیبی را درنوردید + فیلم
  • (ویدئو) طوفان شن بنغازی لیبی را درنوردید
  • هشدار درباره خطر حملات پهپادی برای امنیت ملی آمریکا
  • آکسیوس: دیدار ترامپ و رئیس‌جمهور آرژانتین، کاخ سفید را خشمگین کرد