Web Analytics Made Easy - Statcounter

پروژه کمربند جنوبی شهر مقدس مشهد با صرف هزینه ای بالغ بر ۱۸۰میلیارد تومان و پیشرفت ۸۰درصدی از اواخر سال ۹۶ بنا به حکم دادستانی متوقف گردید .

به گزارش قدس آنلاین ، طرح کمربند جنوبی شهر مشهد به طول ۲۷ کیلومتر و به عنوان یکی از بزرگ ترین طرح های شهری مشهد که دو مصوبه شورای همتا (شورای ترافیکی خراسان رضوی ) را نیزدارا می باشد و قرار بود با اجرای کامل آن  انتهای بولوار شهید برونسی در غرب مشهد به اتوبان باغچه در شرق مشهد متصل شود ، از آذرماه ۱۳۹۱ آغاز گردید و با پیشرفتی ۸۰درصدی تحویل شورای اسلامی پنجم شهر مشهد گردید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما  پس از گذشت ۵ سال از آغاز پروژه و صرف بیش از ۱۸۰ میلیارد تومان از اعتبارات شهرداری و تحقق پیشرفت ۸۲ درصدی، ۲۷ اسفند سال ۹۶ و به دنبال اعتراض فعالان محیط زیست پس از گذشت این همه سال از اجرای پروژه ،  دادستان مشهد دستور توقف این طرح را صادرکرد.

***اجرای این پروژه خلاف قانون اساسی است

فعالان محیط زیستی خراسان رضوی معتقد بودند،پروژه کمربند جنوبی بر خلاف اصل ۵۰ قانون اساسی ، سبب تخریب منابع طبیعی و نابودی کوه ها وبخش عظیمی از ارتفاعات اطراف مشهد شده است و مجریان این طرح بدون پیوست محیط زیستی و صرفا با داشتن تاییدیه شورای ترافیکی همتا اقدام به تخریب ارتفاعات کرده‌اند.

دادستان مشهد نیز پس از این اعتراضات در اسفند ۹۶ به توقف اجرای طرح حکم داد و هرگونه فعالیت برای ادامه اجرای طرح ساخت کمربند جنوبی مشهد را تخلف اعلام کرد.

*** امکان تغییر کاربری این پروژه وجود ندارد

اما قاسم تقی زاده خامسی ، شهرداروقت مشهد نظر دیگری داشت و با اشاره به هزینه های صورت گرفته در مدت ۵ سال برای اجرای این طرح گفت: این مخالفت ها باید از ابتدا مطرح می شد و هم اکنون امکان تغییر کاربری این اتوبان وجود ندارد .

اما در تازه ترین اظهار نظر ،حسین نژاد معاون شهرسازی شهرداری مشهد اخیرا اعلام کرده است که اجرای این پروژه توجیه ندارد و شما هر موقع از وسط ضرر برگردید سود کرده اید.

*** چرا در زمان مطالعات ابتدایی طرح مطالعات زیست محیطی  مورد بررسی قرار نگرفته است

اما مدیرکل اداره راه و شهرسازی خراسان رضوی در این باره اظهار داشت: در سال ۷۸ بر اساس مطالعات ترافیکی پروژه دو کمربند شمالی و جنوبی در شهر مشهد توسط شورای عالی ترافیک شهر مشهد آغاز  و در آن مقطع بر اساس مطالعاتی که انجام شد و شورای عالی ترافیک نیز انها را  تایید کرد،این پروژه ها در طرح تفضیلی جنوب آسیاقرار گرفتند .

محمد رضا اخوان عبداللهیان در ادامه به قدس آنلاین افزود: مساله ای که در حال حاضر باعث توقف اجرای پروژه شده است این می باشد که در مورد مطالعات زیست محیطی طرح یک سری ابهاماتی وجود دارد که  سوال اساسی این است که اگر این طرح مشکلاتی در مورد محیط زیست دارد، چرا در زمان مطالعات ابتدایی آن ، این موارد مورد بررسی قرار نگرفته اند و طرح در آن زمان از لحاظ زیست محیطی ارزیابی نشده است.

وی با بیان اینکه  نظر کارشناسی این است که این طرح باید به کمربندی سبز و گردشگری تغییر کاربری بدهد، تصریح کرد: این موضوع ممکن است موجب محرک توسعه در اطراف شهر مشهد بشود و نه تنها موجب کاهش ترافیک نگردد بلکه باعث افزایش ترافیک در آینده نیز بشود.  

*** مرجع اولیه اجرای این پروژه باید به مردم پاسخگو باشد

اخوان عبداللهیان ادامه داد: در حال حاضر باید با توجه به همه شرایط و سخنان مقام معظم رهبری در مورد اهمیت محیط زیست و اینکه به هرحال  این کمربندی از ابتدا به صورت درست و یا اشتباه مطرح شده است تصمیم گیری نهایی با رعایت حفظ حقوق مردم انجام شود. از این رو اعتقاد بر این است که شورای همتا و شورای عالی ترافیک ، باید مصوبه سال های گذشته در مورد طرح این کمربندی را لغو کنند و کمیسیون ماده ۵ نیز این طرح را تغییر کاربری بدهد . از طرفی مرجعی که اجرای این کمربند را تشخیص داده است که عمده آن به شورای عالی ترافیک بر می گردد باید در حال حاضرپاسخگو باشد که چرا آسیب شناسی زیست محیطی این طرح در ابتدا انجام نشده است. زیرا هزینه های انجام شده برای این طرح که بنا بر اطلاعات غیر رسمی بالغ بر ۱۸۰میلیارد تومان است ومربوط به بیت المال می باشد با لغو اجرای آن ضایع می شود. ازطرفی  شهرداری مشهد که کارفرمای پروژه نیز می باشد نیز در حال حاضر به این نتیجه رسیده است که اجرای پروژه باید متوقف گردد  و ادامه ان توجیه ندارد .

وی ادامه داد: باید یک تیم کارشناسی موضوع را مورد بررسی قرار دهد که چرا پروژه ای که توجیه ندارد شروع شده و این همه هزینه در باره آن انجام شده است و حتی افرادی که در این زمینه کوتاهی کرده اند مشخص و به مردم معرفی شوند. زیرا هر طرحی که می خواهد شروع شود در ابتدای مطالعات ان تمام سازمان ها و ارگان هایی که به نحوی متولی آن هستند و در اجرای ان دخالت دارند  باید نظر خودشان را اعلام کنند.

*** نظر شورای پنجم و شهرداری مشهد بر اجرای  این پروژه است

در مقابل رئیس کمیسیون حمل و نقل و ترافیک شورای اسلامی شهر مشهد در این معتقد است : نظر شورای پنجم و شهرداری مشهد بر اجرای پروژه با رعایت ملاحظات زیست محیطی است.

مجتبی بهاروند در ادامه به قدس آنلاین افزود: اقای حسین نژاد، معاون شهرسازی شهرداری مشهد  معتقد است که اظهارات او گزینشی از سوی رسانه ها اعلام شده است و منظور او عدم توجیه ادامه پروژه نبوده است.

عضو شورای اسلامی شهر مشهد  با بیان اینکه به هرحال آقای حسین نژاد اگر موضوعی را نیز مطرح کرده اند نظر شخصیشان بوده است ، بیان داشت: نظر شورا و شهرداری درباره اجرای این پروژه این است که با تعامل با مجموعه دادستانی و رعایت ملاحظات زیست محیطی به طوری که اجرای پروژه کمترین اسیب را به محیط زیست وارد کند  اجرای پروژه ادامه پیدا کند، زیرا در اجرای این پروژه تاکنون هزینه هایی از بیت المال و از جیب مردم انجام شده است و قسمت عمده ای از آن آسفالت و آماده بهره برداری می باشد .

بهاروند ادامه داد: از طرفی مشاور این پروژه نیز با حضور در جلسه شورای اسلامی شهر مشهد اعلام کرده است که توافقاتی در زمینه اجرای این پروژه با دستگاه های مختلف صورت گرفته است و حداقل اجرای آن در برخی مسیرها صورت خواهد گرفت.    

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: پروژه عمرانی مردم مشهد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۵۲۴۱۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دولت یارانه حمل‌ونقل عمومی را افزایش دهد

شهرام دبیری، رئیس شورای عالی استان‌ها امروز در نشست مشترک با معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط‌زیست کشور، گفت: برگزاری این جلسه گام بلندی در جهت ارتقای تعاملات شورا‌ها و سازمان محیط زیست است.

وی افزود: دنیا در حال توسعه است که اگر جوانب محیط زیستی در توسعه لحاظ نشود، ممکن است خطراتی برای انسان و نسل آینده داشته باشد. از این رو، توسعه پایدار باید مدنظر باشد. ضمن تلاش برای رفع نیاز‌های جامعه، مراقب باشیم محیط زیست به خطر نیفتد و ضرری به نسل‌های آینده نرسد.

رئیس شورای عالی استان‌ها بیان کرد: امروزه تعریف باسواد نسبت به چند سال گذشته تغییر کرده است، زمانی فردی خواندن و نوشتن بلد بود باسواد بود، اما امروزه اینطور نیست. چند سال پیش در تعریف سواد ١٢ مهارت تعریف شده بود که یکی از مهمترین آنها محیط‌زیست است چند سال بعد پا را فراتر گذاشتند و بحث عملیاتی شدن به تعریف باسواد اضافه شد یعنی هر کسی باید از آموخته‌های خود استفاده کرده تا تغییری ایجاد کند حالا آیا سیستم آموزشی ما با این تعریف همخوانی دارد؟

دبیری تأکید کرد: مجموعه شورا‌های کشور و شورای عالی استان‌ها با بیش از ۱۲۶ هزار عضو، ظرفیت بالایی برای تعامل با سازمان محیط زیست دارد. شوراها، نارسایی‌های جامعه را شناسایی می‌کنند و در ارتباط مستقیم با مردم هستند.

وی اضافه کرد: باید تغییرات اساسی اتفاق بیفتد به ویژه در زمینه محیط زیست، باید مسایل محیط زیستی از کودکی آموزش داده شود، چون در سن بزرگسالی تاثیری ندارد. فرهنگ سازی باید در رفتار نمود پیدا کند تا تاثیرگذار باشد. آموزش و پرورش، شورا‌ها و سازمان محیط زیست می‌توانند قدم‌های خوبی برای آموزش، فرهنگ سازی و ترویج حفظ حراست از محیط زیست بردارند.

رئیس شورای عالی استان‌ها اظهار داشت: کار‌ها و اقدامات باید به گونه‌ای باشد که مردم آن را لمس کنند، مثلاً در زمینه مصرف کیسه‌های پلاستیکی باید فرهنگ سازی و کار‌های اجرایی صورت گیرد، در بسیاری از کشور‌ها مردم باید برای کیسه‌های پلاستیکی پول بدهند، چون هدفشان کاهش مصرف پلاستیک است در کشور ما هم باید همین گونه باشد.

دبیری خاطرنشان کرد: ایران در زمینه انرژی‌های پاک ظرفیت خوبی دارد و می‌توان با برنامه‌ریزی از خورشید و باد و دریا برای تولید انرژی پاک استفاده کرد.

وی در مورد صنایع آلاینده، بیان کرد: گاهی یک صنعت آلاینده دیر شناسایی می‌شود که در این مدت خسارات زیادی به محیط زیست آن منطقه وارد می‌شود، شهرداری‌ها باید از عوارض آلایندگی برای بهبود وضعیت استفاده کنند.

دبیری درباره تعداد خودرو‌ها و آلایندگی آنها نیز، گفت: در برخی شهر‌ها تعداد خودرو‌ها نسبت به ظرفیت آن بسیار بیشتر است. در این شهر‌ها باید توسعه حمل و نقل عمومی جدی گرفته شود و کیفیت نیز باید ارتقاء یابد و لازم است دولت در این زمینه یارانه توسعه کمی و کیفی حمل و نقل عمومی را افزایش دهد.

رئیس شورای عالی استان‌ها تصریح کرد: شورا طبق قانون می‌تواند لایحه و طرح به مجلس ارائه دهد، بنابراین در این زمینه هم می‌توانیم به سازمان حفاظت محیط‌زیست کمک کنیم و از این ظرفیت در راستای مسائل محیط زیستی استفاده کنیم، همچنین می‌توانیم از شرکت‌های دانش‌بنیان کمک بگیریم.

وی درباره اهمیت ملموس بودن اقدامات گفت: دریاچه ارومیه یکی از مطالبات مردم است که می‌خواهند بدانند چه اقداماتی در آنجا انجام شده است بنابراین مسئولان سازمان محیط‌زیست باید در این زمینه اطلاع رسانی کنند تا مردم در جریان امور قرار گیرند.

باشگاه خبرنگاران جوان اجتماعی شهری

دیگر خبرها

  • همه مسئولان باید برای اجرای طرح نور کمک کنند
  • اسکان مردم روستای سیل زده نوده در روستای آبیز / تکلیف داوطلبین کنکور روستای نوده چه می‌شود؟
  • مناظرات دور دوم انتخابات مجلس دوازدهم در مشهد کلید خورد
  • شهرداری قزوین پاسخگوی مکاتبات شورا درباره جذب نیروی غیرقانونی باشد
  • فلرها، سلامتی مردم عسلویه را نشانه گرفته است
  • پاکسازی ۹۱۲ هکتار از اراضی خراسان رضوی با مشارکت مردم
  • دولت یارانه حمل‌ و نقل عمومی را افزایش دهد
  • دولت یارانه حمل‌ونقل عمومی را افزایش دهد
  • ۵۰۰۰ میلیارد تومان عوارض آلایندگی کجا هزینه شد؟/اجرای پروژه محیط زیستی که ٣٠ سال طول کشید؟
  • حقوق شهر اصفهان در بازگشایی‌های زاینده‌رود محقق نشده است