Web Analytics Made Easy - Statcounter

عضو کمیسیون روابط خارجی پارلمان عراق ضمن مخالفت با عدم تمدید معافیت کشورش از تحریم‌های آمریکا علیه ایران گفت که اگر واشنگتن به عدم دادن معافیت به برخی کشورها از تحریم علیه ایران پافشاری کند، این موضع آنها منجر به بروز بحران بزرگ از جمله جنگ نیابتی در منطقه خواهد شد.

به گزارش ایسنا، مثنی امین، عضو کمیسیون روابط خارجی پارلمان عراق در گفت‌وگو با السومریه نیوز گفت: اگر واشنگتن به عدم دادن معافیت به برخی کشورها از تحریم علیه ایران پافشاری کند، این موضع آنها منجر به بروز بحران بزرگی در منطقه خواهد شد که این بحران به جنگ نیابتی نیز کشیده خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: ما براین باوریم که آمریکا در تصمیم خود قبل از موعد اجرای آن در ماه می بازنگری خواهد کرد و دیپلماسی عراق برای دریافت معافیت تمام تلاش خود را خواهد کرد زیرا کشورعراق نمی‌تواند به طور کامل روابط خود با ایران را قطع کند. روابط دو کشور ایران و عراق تنگاتنگ و به هم پیچیده است و این دو کشور برهم متکی هستند بنابراین بر خلاف چیزی که آمریکا تصور می‌کند رهایی یافتن از این روابط کار آسانی نیست.

عضو کمیسیون روابط خارجی پارلمان عراق در ادامه گفت: عراق تا این لحظه نیز برخی از اقلام ضروری از جمله برق را از ایران وارد می‌کند و اینها اقلامی هستند که کشور ما نمی‌تواند در این مرحله برای آنها جایگزین پیدا کند. علاوه بر این تبادلات تجاری میان ایران و عراق بیش از ده‌ها میلیارد دلار است.

امین در پایان تاکید کرد: اگر اختلافات میان تهران و واشنگتن به درگیری نظامی مستقیم تبدیل شود برخی طرف‌های مسلح در عراق وجود دارد که در این جنگ خود را بی طرف نمی‌دانند و این مساله عراق را به جنگ با آمریکا می‌کشد که ما خواهان این نیستیم و به دنبال بی طرفی و دوری عراق از این درگیری هستیم.

به گزارش ایسنا، کاخ سفید دیروز (دوشنبه) به منظور افزایش فشار بر روی ایران اعلام کرده است که معافیت‌های نفتی اعطا شده به هشت کشور برای تجارت با ایران را تمدید نخواهد کرد.

دولت آمریکا سال گذشته به دلیل "جلوگیری از افزایش قیمت نفت در بازارهای جهانی" به هشت کشور خریدار نفت خام ایران معافیت از تحریم‌های نفتی را اعطا کرد.

در بیانیه کاخ سفید آمده است:

دونالد ترامپ تصمیم گرفته است که معافیت‌های نفتی را که در اوایل ماه مهر منقضی می‌شود را تمدید نکند. این تصمیم برای به صفر رساندن صادرات نفت ایران اتخاذ شده است تا نظام جمهوری اسلامی اصلی‌ترین منبع درآمدش را از دست دهد. ایالات متحده آمریکا به همراه عربستان سعودی و امارات متحده عربی، سه تولید کننده بزرگ انرژی و همچنین دوستان و شرکایمان متعهد شده‌ایم که بازار جهانی نفت را تأمین کنیم. ما توافق کرده‌ایم که اقداماتی بموقع را اتخاذ کنیم تا در صورت حذف نفت ایران از بازار، تقاضای جهانی برآورده شود.

دولت ترامپ و متحدانمان مصمم هستند تا کمپین فشار حداکثری علیه ایران را حفظ کنند و گسترش دهند تا فعالیت‌های بی‌ثبات‌کننده این کشور علیه آمریکا، شرکا و متحدانمان و صلح خاورمیانه پایان یابد. تصمیم رئیس‌جمهور ترامپ برای خاتمه دادن به تمامی معافیت‌های نفتی ایران به ورود نام سپاه پاسداران به گروه‌های ترویستی آمریکا برمی‌گردد و نشانگر تعهد ایالات متحده برای براندازی شبکه ترور ایران و تغییر رفتارهای خصمانه این کشور است.

‏ما‬ قدردان حمایت دوستان و شرکایمان در این زمینه هستیم.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: ايران و عراق معافیت تحریم های ضد ایرانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۵۲۴۲۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دلایل منفی شدن تراز تجاری کشور در سال ۱۴۰۲

آفتاب‌‌نیوز :

حسین سلاح‌ورزی، رئیس پیشین اتاق بازرگانی ایران در گفتگو با ایلنا درباره آنچه سبب منفی شدن تراز تجاری کشور در سال ۱۴۰۲ شد، گفت: در سال‌های گذشته بسیاری سعی داشتند بگویند تحریم‌ها تاثیری بر اقتصاد ایران ندارد با این حال بخشی از دلایلی که به منفی شدن تراز تجاری کشور در سال ۱۴۰۲ انجامید برآمده از تاثیرات تحریم‌ها بود.

وی افزود: مساله دیگر آنست که از نظر دیپلماسی اقتصادی تحولات منطقه‌ای رخ داده در عراق و افغانستان به عنوان دو شریک تجاری اصلی ایران در کاهش تجارت کشور موثر بوده‌اند به ویژه که عراق به دنبال احیای دینار است و تلاش می‌کند سیستم بانکی خود را سر و سامان بدهد.

سلاح‌ورزی ادامه داد: امروز صادرکنندگانی ایرانی که سال‌ها صادرات گسترده‌ای به عراق داشته‌اند در این کشور با پدیده چندنرخی بودن ارز مواجه هستند؛ قیمت ارز در بانک‌های عراق با قیمت ارز در بازار آزاد متفاوت است و خریدار عراقی کالای ایرانی با این محدودیت مواجه است که باید ارز را از بازار آزاد تهیه کند در حالی که دلار در بازار آزاد ۱۵ درصد گران‌تر از دلار در نظام بانکی این کشور است و به همین دلیل خرید کالای ایرانی برای خریدار عراقی گران‌تر تمام می‌شود و این امر قدرت رقابت کالای ایرانی را در بازار عراق پایین می‌آورد.

رئیس پیشین اتاق ایران در ادامه از تاثیر سیاست‌های داخلی کشور بر تجارت گفت و توضیح داد: سیاستگذاری‌های داخلی نیز در کاهش صادرات غیرنفتی ایران در سال ۱۴۰۲ تاثیرگذار بود و مزید بر علت‌های خارجی شد.

وی تصریح کرد: سختگیری‌هایی که در انجام تعهدات برآمده از پیمان‌سپاری ارزی بر صادرکنندگان در سال ۱۴۰۲ اعمال شد سبب شد حتی بسیاری از تاجران خوش‌نام و باسابقه برای احتراز از پیامد‌های این سختگیری‌ها تجارت خود را کاهش دهند. آن‌ها مجبورند تسویه صادرات خود را با قیمتی غیر از قیمت ارز در بازار آزاد انجام دهند.

دیگر خبرها

  • امیرعبداللهیان: در هفته‌های آتی شاهد جهش جدی تجارت ایران و ترکمنستان خواهیم بود
  • محسن رضایی با یک هواپیمای جنگنده به تهران آمد
  • دلایل منفی شدن تراز تجاری کشور در سال ۱۴۰۲
  • عراق همچنان «خویشاوند» ایران / روابط تهران- بغداد در ۱۴۰۲
  • ۱۰ چالش کلیدی میان چین و آمریکا در ۲۰۲۴
  • امیدوارم کاسبان تحریم در سال ۱۴۰۳ کم کارتر شوند!
  • آمریکا: از پروژه خط لوله گاز پاکستان- ایران حمایت نمی‌کنیم
  • پاکستان: پروژه گاز ایران نیاز امروز ماست
  • واشنگتن: از پروژه گازی ایران و پاکستان حمایت نمی‌کنیم
  • آمریکا با تحریم دارو‌های کودکان سرطانی و پروانه‌ای ناجوانمردی را به اوج رسانده است