Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-04-25@20:41:52 GMT

مصرف آب شرب یک سال گلبهار در ساخت و سازهای مشهد

تاریخ انتشار: ۳ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۵۲۴۴۲۴

مصرف آب شرب یک سال گلبهار در ساخت و سازهای مشهد

بنا بر اعلام کارشناسان شرکت آب و فاضلاب شهر مشهد میزان مصرف آب شرب در ساخت و سازهای سال ۹۷ در این شهر یک میلیون و۳۰۰ هزار متر مکعب بوده است.

 طبق نظر و اعلام کارشناسان سال آبی پیش رو یکی از بهترین سال‌ها در مدت ۵۱ سال اخیر بوده و میزان بارش‌ها رشد قابل توجهی در کل کشور داشته است. شاید جمع زیادی بر این عقیده باشند که با این شرایط دیگر مشکل بی‌آبی و کم‌آبی کشور حل شده و می‌توان به هر میزان از آب‌هایی که در دسترس داریم استفاده نماییم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اگر هر کدام از ما بر این باور باشیم باید گفت تفکر درستی در این زمینه نداریم. چرا که همان کارشناسانی که خبر از بهتر بودن سال آبی پیش رو نسبت به سال‌های نیم قرن گذشته داده‌اند هشدارهایشان همچنان در خصوص بحران آب باقی است.

کارشناسان غالباً این بارش‌ها را مسکنی می‌دانند بر درد بی‌آبی و کم آبی‌هایی که ناشی از استفاده بی‌رویه و نادرست از منابع آبی که در اختیار داشته و داریم.

 آن‌ها دوره طولانی مدت چندین ساله برای بهبود شرایط فعلی منابع آبی را مد نظر دارند تا با بارش‌هایی به مانند بارندگی‌های امسال بتوان شرایط آبی فعلی را ارتقا بخشید. با این تفاسیر گرچه بارش‌های فعلی به منزله بهبود وضعیت خشکسالی‌های سال‌های اخیر به شمار می‌رود اما دلیلی نمی‌شود برای ختم بحران کم آبی. همچنان برای مقابله با این بحران ناگزیر به رعایت الگوهای مصرف و بهینه مصرف کردن هستیم.

  مصرف یک میلیون و ۳۰۰ هزار متر مکعب آب در ساخت و سازها

یکی از مواردی که در طول سال میزان قابل توجهی از آب شرب شهر مشهد صرف آن می‌شود حوزه ساخت و ساز یا همان ساختمان‌سازی است که بنا بر اعلام کارشناسان شرکت آب و فاضلاب شهر مشهد میزان مصرف آب شرب در ساخت و سازهای سال ۹۷ در این شهر یک میلیون و۳۰۰ هزار متر مکعب بوده است.

یعنی چیزی حدود یک درصد از آب تصفیه شده و قابل شرب شهر مشهد در جریان ساخت و سازهایی هدر می‌رود که هم بابت آن یارانه ۲۰۰۰ تومانی در هر متر مکعب پرداخت می‌شود و هم اینکه برای در دسترس قرار گرفتن آن وقت و نیروی قابل ملاحظه‌ای از بین می‌رود.

همین یک درصد از مصرف آب در بخش ساخت و ساز شهر مشهد با مصرف آب یک شهر ۳۷ هزار نفری در طول سال کفایت می‌کند! گلبهار از همین دست شهرهاست که چسبیده به شهر مشهد است و این آب می‌تواند نیاز آبی یک سال این شهر را تأمین کند. از قبیل گلبهار شاید چندین شهر و آبادی باشد که بشود آب مصرفی ساخت و سازهای مشهد را صرف یک سال آب شرب مردم آن‌ها کرد. بماند که آمار ۳۰ درصدی هدر رفت آب به دلیل زیر ساخت‌ها و تأسیسات فرسوده و از رده خارج را هم در آمارهای هدر رفت آب شهر مشهد داشته و همچنان داریم.

هزینه میلیاردی برای آب مصرفی ساختمان سازی

برگردیم به همان جریان مصرف آب شرب شهری در حوزه ساخت وساز شهر مشهد.

طبق اعلام مسئولان آب و فاضلاب شهری برای آماده‌سازی، تصفیه و در اختیار قرار دادن آب شرب در شهر مشهد برای هر کدام از مشترکین هزینه ۲۰۰۰ تومان در هر متر مکعب پرداخت می‌شود (این قیمت تمام شده نیم سال اول سال ۹۷ است) که با یک حساب سر انگشتی میزان هزینه کرد یک میلیون و ۳۰۰ هزار متر مکعب آبی که در حوزه ساخت و ساز مصرف می‌شود ۳ میلیارد و ۲۵۰ میلیون تومان است! با این تفاسیر مدیریت آب به جای اینکه از این بخش درآمدی داشته باشد در واقع هزینه‌ای میلیاردی هم متحمل می‌شود!

راه‌هایی برای مقابله با هدر رفت آب

به اعتقاد یکی از شهروندان برای اینکه از هدر رفت آب در بخش ساخت و ساز جلوگیری شود و بتوان این جریان را مدیریت کرد بهتر است فعالان حوزه ساخت و ساز راه‌های دیگری برای تأمین آب در این بخش را در پیش بگیرند یکی از این راه‌ها استفاده تانکری از آب، آن هم آبی که در تصفیه خانه‌های فعال شهر قابلیت استفاده مجدد را پیدا کرده‌اند. یکی دیگر از شهروندان نظری متفاوت دارد. او می‌گوید: برای اینکه هدر رفت آب در بخش ساخت و ساز مدیریت شود تا بعد از صدور پروانه پایان کار به ساختمان‌های در حال ساخت انشعاب آب تعلق نگیرد تا آن‌هایی که می‌خواهند ساخت و ساز کنند مجبور باشند از آب غیرشرب برای مصارف ساختمانی استفاده کنند.

 به روز شدن ساخت وسازها

مهندس احسان قاسمیان، از فعالان حوزه معماری و ساختمان سازی و عضو سازمان نظام مهندسی استان خراسان در خصوص آمار مصرف آب شرب در ساخت و سازهای شهر مشهد می‌گوید: آنچه که مسلم است در این باره مدیران فعال در حوزه آب و فاضلاب شهر فعال هستند و آمار را در اختیار دارند اما با این وجود هم آمارها دقیق نیست و آنچه در خصوص مصرف آب شرب در ساخت و سازها ارائه می‌شود به نظر می‌رسد بیشتر از چیزی باشد که وجود دارد.

وی در ادامه در پاسخ به این پرسش که چه باید کرد تا مصرف آب شرب در حوزه ساخت و ساز را مدیریت کرد، اظهار می‌دارد: استفاده از تجارب کشورهایی که پیشرو در امر ساخت و ساز هستند به جای رویه‌ای که در حال حاضر از ۵۰ سال قبل وجود داشته و رفتن به سمت و سوی استفاده از سیستم‌های پیش ساخته می‌تواند در این مبحث کمک بزرگی باشد برای مدیریت آب. چه خوب است مدیران شهری که هر سال به بهانه برگزاری نمایشگاه‌های مختلف به کشورهای دیگر سفر می‌کنند در جریان برگزاری این نمایشگاه‌ها فقط بیننده نباشند و بعد از بازگشت از سفر به فکر به روزرسانی مدیریت ساخت وساز شهری باشند که اگر به این سمت حرکت کنیم قطعاً میزان مصرف آب در بخش ساختمان و ساخت و سازها خیلی کمتر خواهد شد.

منبع: روزنامه قدس

انتهای پیام/

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: بحران اب ساخت و سازها مصرف آب شرب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۵۲۴۴۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ساخت ۱۵۰۰ واحد مسکن محرومین در حاشیه شهر مشهد

مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی خراسان رضوی گفت: ۱۵۰۰ واحد مسکونی برای محرومان در حاشیه شهر مشهد در حال ساخت است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهد، سید خلیل منبتی در نشست مشترکی که با حضور شهرداران مناطق مشهد و مدیران بنیاد مسکن خراسان رضوی به مناسبت سالروز افتتاح حساب 100 امام (ره) و تاسیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی برگزار شد، گفت: نیروهای شهرداری مخلص و کاردان و کاربلد هستند، در بنیاد مسکن خراسان رضوی نیز شاهد فعالیت خوب همکاران هستیم و در هر گوشه‌ای از کشور و در هر شرایطی اعم از سرما و گرما همه پای کار نظام و خدمت رسانی به مردم هستند، در واقع هر کاری که بر زمین مانده، بنیاد مسکن بر دوش کشیده است.

وی به ارائه گزارشی از اقدامات این نهاد در تأمین پروژه‌های ‎مسکن از جمله نهضت ملی، مسکن محرومین و مسکن طلاب، پرداخت و افزود: هم اکنون در حاشیه شهر مشهد بیش از 1500 واحد مسکونی برای محرومین و افراد کم‎ درآمد مانند مددجویان کمیته امداد امام (ره) و بهزیستی در حال ساخت است.

منبتی عنوان کرد: عملیات عمرانی 3500 واحد دیگر نیز در سراسر خراسان رضوی در دستور کار قرار دارد و در تلاش هستیم با حداقل آورده سرپرستان خانوار، خانه و سرپناهی برای آن‎ها فراهم کنیم.

مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی خراسان رضوی خاطرنشان کرد: بنیاد مسکن در بحث مشهد طرح‌ها و پروژه‌های عمرانی بسیاری را در شهرستان‌های زیر 50 هزار نفر، روستاها، بخشداری‌ها و... در دست اجرا دارد.

وی یکی از ویژگی‌های بنیاد مسکن را درآمد هزینه ذکر کرد و افزود: بنیاد مسکن نیز همانند شهرداری هیچ بودجه‌ای از دولت دریافت نمی‌کند و این یک امتیاز محسوب می‌شود.

منبتی ادامه داد: امیدواریم بتوانیم دست در دست هم و با مشارکت و همکاری سایر نهادها گره از کار مردم بگشاییم و بیشتر در خدمت مردم باشیم.

به گزارش تسنیم، در ادامه این نشست، شهرداران مناطق 12 گانه مشهد، به نقطه نظرات و پیشنهادات خود پرداختند؛ هماهنگی و همکاری در توسعه شهر، آمادگی برای انجام پروژه‌های مشترک بین شهرداری و بنیاد مسکن همچون ساخت وساز، افزایش همکاری بین شهرداری و بنیاد مسکن، بررسی معضلات حاشیه شهر مشهد و تلاش برای حل آن، ظرفیت مناسب منطقه ثامن برای همکاری و آمادگی برای اجرای طرح‌ها و پروژه‌هایی در این منطقه و... بخشی از مباحث مطرح شده در این نشست بود.

انتهای پیام/282

دیگر خبرها

  • راه‌اندازی ۴ نیروگاه خورشیدی در سال جدید
  • فرماندار مشهد:طرح نهضت ملی مسکن از اقدامات خوب دولت سیزدهم است
  • ساخت هزار و ۵۰۰ مسکن برای خانواده های کم درآمد مشهدی
  • تکمیل متروی گلبهار به مشهد در اولویت قرار گرفت
  • ارائه اطلاعات ساخت و سازها به کارگروه ساماندهی
  • ساخت ۱۵۰۰ واحد مسکن محرومین در حاشیه شهر مشهد
  • واردات سازهای لاکچری آزاد می‌شود؟
  • ساخت و افتتاح ۲۷ مدرسه طی ۶ ماه در منطقه تبادکان مشهد
  • مصرف آب مشهد هفت هزار و ۱۵۰ لیتر بر ثانیه است
  • مدرسه‌سازی یکی از صدقه‌های جاریه است