Web Analytics Made Easy - Statcounter

وزیر خارجه ترکیه گفت اینکه آمریکا از کشورها می‌خواهد به جای نفت ایران نفت کشورهای دیگر را خریداری کنند به لحاظ سیاسی، اخلاقی و تجاری درست نیست.

به گزارش گروه بین الملل قدس آنلاین، مولود چاووش اوغلو، وزیر خارجه ترکیه در گفتگوی مطبوعاتی مشترک با همتای تاجیکستانی خود در آنکارا ضمن انتقاد از تمدید نشدن معافیت‌های نفتی ایران گفت: «آمریکا از کشورها می‌خواهد که از تصمیم یکجانبه آن برای خرید نفت کشورهای دیگر به جای نفت ایران تبعیت کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

»

وی افزود: «چنین تصمیمی به لحاظ سیاسی، اخلاقی و تجاری درست نیست و مغایر با قواعد سازمان تجارت جهانی است. آیا وزیر خارجه آمریکا بازاریاب نفت کشورهای دیگر شده است؟!»

وزیر خارجه ترکیه همچنین در ادامه با اشاره به هزینه‌بر بودن جایگزین کردن نفت یک کشور با کشور دیگر گفت: «تغییر منبع خرید نفت کار ساده‌ای نیست. این کار [به دلیل تفاوت نفت کشورها با یکدیگر] نیازمند تغییر فناوری پالایشگاه است که هزینه سنگینی در پی دارد.»

چاووش‌اوغلو در ادامه این نشست مطبوعاتی گفت: «ما مواضع خود را درباره تحریم‌ها علیه ایران و تدابیر یک جانبه در این زمینه اعلام کرده‌ایم، آقای اردوغان، رئیس جمهور، در این‌باره در تریبون‌های بین المللی دیدگاه ترکیه را بیان کرده‌اند، ما همواره درباره این نوع مجازات‌های آمریکا سخن گفته‌ایم، چنین تحریم‌هایی تهدید و خطری بزرگ برای مردم ایران و تمامی کشورهای منطقه به شمار می‌آید.»

وی افزود: «آمریکا تصمیم گرفته بود برخی کشورها را از تحریم نفتی ایران معاف کند تا این کشورها بتوانند نفت ایران را وارد کنند. جمهوری ترکیه مخالف تصمیمات یک جانبه آمریکاست، ترکیه برای تامین نفت مورد نیاز خود در منطقه دشواری‌هایی دارد. می‌دانید که عراق با حملات گروه تروریستی داعش مواجه شده و این کشور به مدت زمان نیازمند است تا بتواند بار دیگر به شرایط گذشته باز گردد، برخی از پالایشگاه‌های این کشور خسارت دیده‌اند و بازگشت به شرایط گذشته تا حدودی برای این کشور دشوار است.»

وزیر خارجه ترکیه اضافه کرد: «در حال حاضر آمریکا در این زمینه تصمیمی یک جانبه اتخاذ کرد (تمدید نکردن معافیت از تحریم)، این کشور با چنین تصمیماتی همواره امنیت کشورها را در حوزه انرژی هدف قرار می‌دهد، این تصمیمات مداخله در امور داخلی کشورها تلقی می‌شود و در واقع اقدامی غیرقانونی است زیرا نباید در پی آن بود که دیدگاهی را بر کشورهای دیگر تحمیل کرد. نباید کشورها را وادار کرد انرژی مورد نیازشان را تنها از برخی کشورهای خاص تامین کنند. چنانچه می‌دانید کشورهایی که مجبور به خرید انرژی از آنان هستید قیمت‌های انرژی آنان بسیار گران است، به همین دلیل ما با تصمیم آمریکا برای اجبار ترکیه جهت خرید نفت از برخی کشورهای مشخص و همچنین با تلاش‌ها برای مقابله با تصمیم ترکیه جهت وارد کردن نفت از کشورهای غیر، مخالفیم.»

چاووش‌اوغلو در ادامه این کنفرانس خبری گفت: «می‌دانیم آمریکا با سیاست‌های جمهوری اسلامی ایران موافق نیست بلکه با سیاست خارجی برخی کشورهای دیگر همراه است و سعی می‌کند اراده‌اش را بر برخی کشورها تحمیل کند. به طور کلی تصمیم آمریکا برای تمدید نکردن معافیت از تحریم ناقض تمامی قوانین و بندهای بین‌المللی است. آمریکا به شیوه عجیبی از اسرائیل و چند کشور دیگر حمایت می‌کند، هم‌زمان در پی تحمیل خواسته‌هایش بر کشورهای دیگر است و ترکیه با تمامی این موارد مخالف است.»

انتهای پیام/

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: آمریکا ترکیه قیمت نفت وزیر خارجه ترکیه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۵۲۴۹۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سفر وزیر خارجه آمریکا به چین در بحبوحه اختلافات عمیق

آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه آمریکا در حالی امروز وارد چین شد که مسائل حل نشده همچنان روابط بین واشنگتن و پکن را تهدید می‌کند. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه آمریکا در حالی امروز وارد چین شد که روابط بین دو کشور اندکی بهبود یافته اما همچنان مسائل حل نشده فی مابین، ثبات در روابط بین این دو قدرت جهانی را تهدید می کند.

براساس این گزارش، وزیر امور خارجه آمریکا در سفر به چین ابتدا وارد شانگهای شد تا با مقامات و مسئولان تجاری این کشور دیدار کرده و سپس برای دیدار با وانگ یی همتای چینی خود در روز جمعه و دیدار احتمالی با شی جین پینگ رئیس جمهور چین، راهی پکن خواهد شد.

سفر امروز بلینکن به چین، در کنار گفتگوهای گروه های کاری در مورد موضوعاتی از جمله تجارت جهانی و ارتباطات نظامی، آخرین تماس در سطح عالی بین دو کشور است. اما واشنگتن و پکن پیشرفت اندکی در زمینه محدود کردن منابع مواد شیمیایی چین در تولید فنتانیل، موضوع استقلال تایوان داشته اند و تنش های بین دو کشور بر سر حمایت چین از روسیه در جنگ علیه اوکراین همچنان به قوت خود باقیست.

براساس این گزارش، در حالی که پیشرفت چشمگیر در جریان این بازدید غیرمحتمل است اما هر دو کشور خواستار خطوط باز ارتباطی برای پرهیز از سناریوهای ناخوشایند هستند.

در این گزارش آمده است بلینکن در این سفر، چین را برای توقف تامین تسلیحاتی روسیه در جنگ با اوکراین، تحت فشار قرار می دهد.

در همین حال چند روز پیش یک مقام ارشد وزارت امور خارجه آمریکا بدون ذکر جزئیات بیشتر اظهار کرد واشنگتن برای برداشتن گام هایی علیه شرکت های چینی که به اعتقاد آنها امنیت آمریکا و اروپا را تهدید می کنند، آماده است.

همچنین در دولت آمریکا بحث های مقدماتی درمورد تحریم بانک های چینی به دلیل حمایت این کشور از روسیه در جنگ علیه اوکراین، صورت گرفته اما مقامات به رویترز گفتند که دولت هنوز برای انجام این کار طرحی ندارد.

این در حالی است که واشنگتن تاکنون برخی تحریم های بانک های اصلی چین را به دلیل تاثیراتی که ممکن است بر اقتصاد جهانی و روابط بین دو کشور داشته باشد، متوقف کرده است.

همچنین یک مقام وزارت امور خارجه چین در گفتگو با خبرگزاری شینهوا اظهار کرد از زمان دیدار بایدن با شی جین پینگ در نوامبر سال گذشته در سان فرانسیسکو، ارتباطات بین دو کشور نشان دهنده روند توقف کاهش ارتباطات و تثبیت آن است.  

براساس این گزارش، سفر بلینکن به پکن در حالی صورت می گیرد که کنگره و سنای آمریکا در هفته جاری لایحه کمک 8 میلیارد دلاری به تایوان را تصویب کرد. جو بایدن نیز اعلام کرده که امروز این لایحه را امضا خواهد کرد ا روند اجرایی شدن آن آغاز شود. هدف از اختصاص این بودجه به تایوان، کمک به این کشور در مقابله با اقدامات چین در منطقه است.

از سویی دیگر این سفر در حالی انجام می شود که لایحه ممنوعیت یا واگذاری شبکه اجتماعی تیک تاک نیز به تصویب قانون گذاران و سناتورهای آمریکایی رسید. بر این اساس، سنای آمریکا به اتفاق آرا با 79 رای موافق در برابر 18 رای مخالف، به ممنوعیت فعالیت شبکه اجتماعی تیک تاک در خاک آمریکا در صورتی که مالک چینی آن از واگذاری این شبکه طی 9 ماه تا یک سال آینده خودداری کند، رای داد.

استفاده از شبکه اجتماعی تیک تاک باعث نگرانی زیادی در بین قانونگذاران آمریکایی شده و بیم آن می رود که شرکت چینی بایت دنس که مالک تیک تاک است، به اطلاعات میلیون ها کاربر آمریکایی دسترسی داشته باشد.

درگیری بین شرکت تیک‌تاک و دولت آمریکا به یک زمینه بین‌المللی گسترده تبدیل شده است. این درگیری، به دلیل موارد مختلف از جمله حفظ حریم خصوصی، امنیت ملی و رقابت اقتصادی به وجود آمده است.

علاوه بر این، انجام این سفر در حالی است کمتر از یک ماه پیش لای چینگ ته رئیس جمهور جدید و قانونی تایوان کار خود را آغاز کرد. او نیز مانند رئیس جمهور قبلی مخالف اتحاد با چین و ادعای این کشور بر حاکمیت بر تایوان است. این موضوع نیز یکی از موضوعات بحث برانگیز و چالشی در روابط فی مابین پکن و واشنگتن است. واشنگتن ضمن آنکه بر اصل چین واحد تاکید دارد اما همچنان حامی کلیدی تایپه باقی مانده و همواره از این کشور در برابر چین حمایت می کند.

همچنین انتظار می رود بلینکن در این سفر در مورد موضوعات حقوق بشری از جمله رفتار دولت پکن با مسلمانان این کشور در منطقه شین جیانگ گفتگو کند.

در همین حال چند روز پیش تنها ساعاتی پس از گفتگوی وزاری دفاع آمریکا و چین،  یک فروند هواپیمای گشت دریایی آمریکا بر فراز تنگه تایوان به پرواز درآمد.

دولت چین نیز در واکنش به پرواز این هواپیما بر فراز تنگه تایوان، بلافاصله چند فروند جت جنگی خود را برای تعقیب و رهگیری و اعلام هشدار علیه این هواپیما، بر فراز تنگه به پرواز در آورد.

تایوان از سال 1949 توسط دولت محلی اداره می‌شود، از آن زمان تایوان پرچم و برخی دیگر نشانه‌های جمهوری خلق چین را که در سرزمین اصلی چین وجود داشت، تا پیش از به قدرت رسیدن حزب کمونیست در چین حفظ کرده بود. پکن همواره این جزیره را به‌عنوان بخشی جدایی‌ناپذیر از سرزمین مادری چین می‌داند و این موضع مورد حمایت بسیاری از کشورها از جمله روسیه است.

چین همواره ادعا می‌کند که تایوان باید تحت حاکمیت این کشور باشد و از سه سال گذشته تاکنون با انجام عملیات‌های نظامی در نزدیکی این جزیره تلاش کرده است تایوان را تحت سلطه خود درآورد، اما دولت تایوان همواره اعلام کرده است که خود حاکمیت مستقل دارد و مردم این کشور خود باید برای سرنوشتشان تصمیم بگیرند.

در همین حال پکن بارها از واشنگتن به عنوان بزرگترین تامین کننده تسلیحاتی تایوان خواسته تا به منظور کاهش تنش های فیمابین، از فروش و ارسال سلاح به این جزیره خودداری کند.

مقایسه هزینه‌های نظامی آمریکا، چین و روسیهپرواز هواپیمای آمریکایی بر فراز تنگه تایوان و واکنش سریع چین

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • آغاز به کار نشست تحولات خاورمیانه بریکس در مسکو
  • درخواست بلینکن از چین: با شرکت‌های آمریکایی عادلانه رفتار کنید
  • ترکیه: آمریکا درباره حقوق بشر به استاندارد‌های دوگانه مبتلاست
  • بلینکن وارد چین شد
  • سفر وزیر خارجه آمریکا به چین در بحبوحه اختلافات عمیق
  • غرب فرهنگ خود را بر دیگر کشورها تحمیل نکند
  • طالبان: غربی‌ها فرهنگ خود را به دیگر کشورها تحمیل نکنند
  • انتقاد کوبا از گزارش ۲۰۲۳ آمریکا درباره حقوق بشر کشورها
  • آخرین تحولات اوکراین | درخواست کی‌یف از اتحادیه اروپا بعد از کمک آمریکا
  • وزارت خارجه آمریکا باز هم ایران را به نقض حقوق بشر متهم کرد