Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرکل هواشناسی گیلان با بیان اینکه نمی‌توانیم با آمار بارش یک ماه بگوییم وارد دوره ترسالی شده‌ایم، افزود: افزایش دمای زمین سبب تغییر در الگوی بارش شده است.

محمد دادرس در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا در رشت و در پاسخ به سئوالی در خصوص گمانه زنی‌های مطرح شده در رسانه‌ها با عنوان ورود به دوره ترسالی اظهار داشت: دوره ترسالی معمولا به بازه زمانی اطلاق می‌شود که چند دوره (چند سال) پی در پی افزایش بارش در یک منطقه اتفاق افتاده باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیرکل هواشناسی گیلان افزود: صرفا بر اساس افزایش بارش در طول یک‌ماه یا یک فصل و یا یک‌سال نمی‌توان نتیجه‌گیری کرد که دوره ترسالی شروع شده و یا دوره ترسالی در حال وقوع است.

وی با بیان اینکه کمیت‌های هواشناسی معمولا دارای نوساناتی با مقیاس‌های زمانی سالانه، فصلی و ماهانه  متفاوت هستند و هر یک از این نوسانات دلایل هواشناسی مخصوص به خود را دارند، خاطرنشان کرد: بعنوان نمونه اگر آمار بارش سالانه ایستگاه رشت را طی 35 سال اخیر ملاحظه کنیم، اعداد مجموع هر سال بسیار متفاوت و متغیر است و از حداقل 864 میلیمتر در سال 1396 تا 2083 میلیمتر در سال 1383 برای این ایستگاه ثبت شده است.

تغییر در الگوی بارش به دلیل گرمایش جهانی

دادرس در پاسخ به سئوال دیگر خبرنگار ایلنا در خصوص مرتبط دانستن سیل‌های اخیر کشور به گرمایش زمین خاطرنشان کرد: تغییرات ناگهانی شرایط جوی، جزئی از ویژگی‌های سیستم های جوی است و چندان به گرمایش جهانی (گرم شدن زمین) و یا تغییر اقلیم ارتباط مستقیمی ندارد.

مدیرکل هواشناسی گیلان با اشاره به اینکه اما بررسی‌های آماری بیانگر آن است که دمای‌هوا طی 100سال اخیر روند افزایشی داشته است، گفت: این افزایش دما سبب شده تا نوسانات اقلیمی روند غیر معمولی داشته باشند که از آن به تغییر اقلیم یاد می شود.

وی با تاکید بر اینکه یکی از جنبه‌های تغییر اقلیم ، تغییر در الگوی بارش منطقه است؛ به این ترتیب که بارش ملایم و مداوم تبدیل به بارش کوتاه مدت شدید می‌شود، افزود: این موضوع چیزی است که طی سال‌های اخیر در کشور ما نیز فراوانی قابل توجهی داشته است.

انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: 40 سالگی انقلاب بودجه 98 سیل 98 زمین سیل گرمایش جهانی هواشناسی 40 سالگی انقلاب بودجه 98 سیل 98 امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۵۲۵۵۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیش بینی هواشناسی کشور ۵ و ۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ / بارش باران

به گزارش صدای ایران،کارشناس هواشناسی با بیان اینکه امروز، چهارشنبه، از سمت غرب با کاهش ابر روبه‌رو می‌شویم به همشهری آنلابن گفت: «در این روز شمال شرق، شرق، جنوب شرق و برخی نقاط جنوب و مرکز بارندگی دارند و همچنین سواحل خزر وخلیج فارس هم مواج است.» به گفته فریبا گودرزی، روز پنجشنبه بارش‌ها در نیمه جنوبی کرمان، شرق هرمزگان و یزد ادامه خواهد داشت و سامانه بارشی بعداز ظهر این روز از کشور خارج می‌شود.

او همچنین از بارش‌های پراکنده در روز شنبه بعدازظهر در ارتفاعات زاگرس خبر داد و افزود: «تا روز جعه نیمه شرقی وزش باد را خواهد داشت که گاهی شدید می‌شود. از پنجشنبه تا اواسطه هفته آینده نیز روند تدریجی افزایش دما را خواهیم داشت.»

سازمان هواشناسی روز‌های ابتدایی هفته یک هشدار نارنجی صادر کرد که برای روز‌های دوشنبه و سه‌شنبه بود، اما هشدار جدیدی که روز گذشته صادر شد تا پنجشنبه ۶ اردیبهشت اعتبار دارد امروز، چهارشنبه گلستان، سیستان و بلوچستان، فارس و فردا، پنج‌شنبه کرمان، سیستان و بلوچستان، خراسان جنوبی تحت‌تاثیر این بارش‌ها خواهند بود.

نوع مخاطره در این هشدار رگبار باران، رعدوبرق، وزش باد شدید موقت، در برخی نقاط گردوخاک در نقاط مستعد بارش تگرگ ذکر شده است.

اثر مخاطره لغزندگی جاده‌ها، آبگرفتگی معابر، جاری شدن روان‌آب، سیلابی شدن مسیل‌ها، طغیان رودخانه‌های فصلی، صاعقه، رخداد تگرگ، خسارت به سازه‌های موقت از جمله بنرها، داربست‌ها و تابلو‌های تبلیغاتی و اختلال در ناوگان حمل و نقل، در مناطق مستعد خیزش گرد و خاک محلی، در نواحی کوهستانی احتمال سقوط سنگ ذکر شده است و توصیه هواشناسی، احتیاط در سفر‌های بین شهری، عدم اتراق در حاشیه و بستر رودخانه‌ها و مسیل‌ها، پرهیز از فعالیت‌های کوهنوردی، خودداری از چرای دام و تردد عشایر در حاشیه رودخانه‌ها و نواحی مرتفع، اطمینان از استحکام سازه‌های موقت، لایروبی کانال‌ها و آب‌روها، با توجه به احتمال رخداد تگرگ اتخاذ تمهیدات لازم جهت جلوگیری از خسارت به بخش کشاورزی است.

دیگر خبرها

  • هواشناسی اصفهان فردا پنجشنبه ۶ اردیبهشت؛ بارش باران و رعد و برق
  • هواشناسی ۴۰۳/۰۲/۰۵؛ تداوم بارش درمرکز، شرق و جنوب کشور
  • هواشناسی ایران ۴۰۳/۰۲/۰۵؛تداوم بارش‌ درمرکز، شرق و جنوب کشور
  • پیش بینی هواشناسی کشور ۵ و ۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ / بارش باران
  • بارش‌های فراوان در اردیبهشت؛ احتمال سیلاب در این مناطق
  • راز ظهور قدرت ایران در نظم نوین جهانی
  • پیش بینی هواشناسی کشور ۴ و ۵ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • حوضه آبریز «مرزی شرق» از کم بارشی سالیانه خارج شد
  • هشدار هواشناسی برای رعد و برق و بارش‌های رگباری در این استان‌ها
  • نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران الگوی مدیریتی مشارکت در بین رویداد‌های کشور است