Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-04-25@21:32:32 GMT

موردِ عجیب گداهای آنلاین!

تاریخ انتشار: ۳ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۵۲۷۰۰۸

همین که آگهی‌دهنده اصرار دارد اگر می‌خواهید کمکی به او بکنید، حتماً مبلغ را کارت به کارت کنید، خودش به اندازه کافی شک برانگیز است. به زبان ساده‌اش این است که اگر طرف ریگی به کفشش نباشد و در واقع یک نیازمند واقعی باشد، چرا در مقابل دریافت کمک به صورت غیر نقدی این قدر مقاومت می‌کند؟

روزنامه ایران نوشت: «سلام ۱۰۰ هزار تومن کمک مالی بلاعوض می‌خوام.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آن قدر تو زندگی خصوصی‌ام دخالت نکنید. اینکه من چند سالمه تو کمک شما چه تأثیری داره آخه. برای خیلیاتون ۱۰۰ هزار تومن ممکنه پولی نباشه ولی من خیلی بهش نیاز دارم. دل یه بنده خدا رو شاد کنید. دو نفرم ۵۰ بریزن جور می‌شه. حتماً باید مریض رو تخت باشه تا کمک کنید آخه. فقط تلگرامم پیام بدین. لازم شد خودم تماس می‌گیرم.»

«نوزاد من سه روزه پوشک نداره. به خدا پول خرید پوشک ندارم. نیازمند کمک مالی هستم. لطفاً فقط پیام بدین.»، «سلام دوستان خیّر. من می‌خوام با خانواده برم مشهد اما کرایه راه رو ندارم هر کی می‌تونه کمکمون کنه. دعاش می‌کنیم.»

«سلام خدمت هموطنان خیّر عزیز من سیل‌زده آق‌قلا هستم بعد از گذشت حدود یک ماه از آغاز سیل در آق‌قلا وضعیت ما بسیار اسفناک است و کمکی از هیچ ارگانی به ما نمی‌شود و کمک‌هایی که از دیگر شهرها و خیرین عزیز می‌فرستند به هلال احمر تحویل می‌دهند که به خدا به ما تحویل نمی‌دهند. اگر خیرین محترم قصد کمک دارند خودشان کمک را به نیازمندان بدهند. فقط به شماره پیام بدهید.»

«سلام بنده ۲۵ سالمه می‌خواهم ازدواج کنم و دست خالی هستم. خداوند به شما کمک کند اگر مرا یاری کنید. بنده رفتم خواستگاری فقط دستم خالیه.»

«از سیل‌زدگان خوزستانم الان از بالای پشت بوم دارم پیام می‌دم به داد من برسید.»

اینها نمونه آگهی‌هایی هستند که در سایت آگهی معروف درج شده‌. در آخرین آگهی یعنی همان که آگهی‌دهنده ادعا کرده خوزستان است و روی پشت بام گرفتار شده، محل آگهی، تهران احتشامیه درج شده و این ممکن است به چشم خیلی‌ها نیاید و از اثرگذاری پیام پرسوز و گداز کم نکند اما برای کسانی که دقت و توجه بیشتری دارند، قابل تأمل است.

در قسمت خیریه و کمک‌رسانی سایت تا دلتان بخواهد از این دست آگهی‌ها هست. از درخواست کمک برای تهیه منزل گرفته تا تأمین هزینه درمان. نکته جالب توجه اینکه تقریباً هیچکدام از آگهی‌دهندگان حاضر به گفت‌وگوی تلفنی نیستند و اصرار دارند فقط در تلگرام به آنها پیام داده شود.

می‌شود از همین طریق با بعضی‌هایشان ارتباط برقرار کرد. مثلاً با کسی که ادعا می‌کند بچه‌اش سه روز است پوشک ندارد. خودش را مادر بچه معرفی می‌کند و یکی دو جمله سرشار از اشک و آه می‌نویسد. ترجیع‌بندش هم این است که کمکم کنید. برایش می‌نویسم که خیری پیدا شده و حاضر است تعدادی بسته پوشک به شما بدهد، آدرس بدهید تا برایتان بیاورد. می‌نویسد لطفاً هزینه خرید پوشک را برایم کارت به کارت کنید، من خودم تهیه می‌کنم. می‌گویم خیر اصرار دارد خودش بیاید و وضع زندگی شما را از نزدیک ببیند تا اگر واجد شرایط بودید، شما و بچه‌تان را تحت پوشش خیریه قرار دهد. زن که خیلی هم مطمئن نیستم واقعاً مادر یا اصلاً زن باشد، باز هم زیر بار نمی‌رود و یک بهانه دیگر جور می‌کند: «آخر نمی‌خواهم شوهرم بفهمد.»

می‌گویم گفته بودی هیچکس را در تهران نداری و بی‌سرپرستی! از صرافت نمی‌افتد: «شوهرم ما را ول کرده و رفته اما گاهی سر می‌زند. اگر بفهمد از کسی کمک خواسته‌ام روزگارم را سیاه می‌کند.» باز هم اصرار دارد مبلغ مورد نظر برایش کارت به کارت شود. می‌گویم نمی‌توانم اعتماد کنم، یعنی در واقع باید اعتماد آن خیّر جلب شود، من شما را نمی‌شناسم. معلوم است عصبانی شده چون می‌نویسد: «شما چه کار داری که من کی هستم. اگر می‌خواهی کمک کنی بکن وگرنه چرا بی‌خود سوال جواب می‌کنی.»

ارتباط همین جا قطع می‌شود چون شماره‌ام را بلاک می‌کند. نفر بعدی کسی است که ادعا می‌کند می‌خواهد با خانواده‌اش به مشهد برود. او هم در برابر کمک خیری که می‌خواهد بلیت بگیرد و هتل رزرو کند، مقاومت می‌کند و اصرار دارد که پول سفر را بگیرد و خودش اقدام کند، آن هم فقط به صورت کارت به کارت.

اما جالب‌تر از آن کسی است که ادعا می‌کند در خوزستان روی پشت بام گیر افتاده و آدم نمی‌داند کسی که روی پشت بام گیر افتاده توی آن وضعیت پولی که اصرار دارد برایش کارت به کارت شود، اصلاً به چه دردش می‌خورد و اینکه اصلاً چرا پیامش از تهران ثبت شده و حالا اینکه چطور آنتن دارد و سر صبر نشسته آگهی درج کرده، دیگر بماند.

مشابه این آگهی‌ها در قالب پیامک یا پیام‌هایی در تلگرام و دیگر شبکه‌های اجتماعی هم به دست‌مان می‌رسد. اسمش را می‌شود گذاشت گدایی مجازی. کسی ادعا می‌کند بشدت نیازمند کمک است و از کاربران می‌خواهد کمکش کنند.

این روزها با توجه به شرایط پیش آمده در اثر سیل سراسری، حتی تعداد این دست پیام‌ها بیشتر هم شده؛ به هر حال چه چیزی مناسبت‌تر از شرایطی که مردم احساسات‌شان رقیق است و با هر پیامی ممکن است خیلی زود عزم کمک کنند.

قبل از برقراری ارتباط با هر آگهی‌دهنده‌ای در سایت، شما هشدار پلیس را مشاهده خواهید کرد که به این قرار است: لطفاً پیش از انجام معامله و هر نوع پرداخت وجه، از صحت کالا یا خدمات ارائه شده، به صورت حضوری اطمینان حاصل کنید.

لطفاً قبل از تحویل کالا یا خودروی خود در ازای چک‌های رمزدار بانکی، با مراجعه به بانک مربوطه از اصالت آن اطمینان حاصل کنید. از کسانی خرید کنید که امکان ملاقات حضوری با آنها پیش از انجام معامله وجود داشته باشد. هرگز پیش از دریافت کالا هزینه‌ای پرداخت نکنید. این هشدارها در مورد خرید و فروش کالا صدق می‌کند البته، اما وقتی پای کاری داوطلبانه و خیرخواهانه وسط باشد، ممکن است خیلی هم ضروری به نظرمان نرسد بخواهیم ملاقات حضوری با طرف برقرار کنیم. پیش خودمان فکر می‌کنیم حالا مگر چقدر می‌خواهم کمک کنم که مهم باشد. اما بشنوید از زبان کسی که به خاطر کمک ۵۰ هزار تومانی، اطلاعات حسابش هک شده و تمام موجودی‌اش را از دست داده است.

«طرف گفت خودم کارت بانکی ندارم یا گمش کرده‌ام، شماره‌ای داد که درگاه پرداخت بود و گفت مال یک مغازه‌دار آشناست که به دستم می‌رساند. اصرار هم داشت که ۵۰ هزار تومان بس است و نسخه‌ام همین قدر می‌شود و بیشتر نمی‌خواهم و پول دستم رسید اصلاً پس‌تان می‌دهم. پول را ریختم و دنبال پس گرفتنش هم نبودم. گفتم در راه رضای خدا، دیگر راست و دروغ پای خودش. قضیه را فراموش کرده بودم که یک هفته بعد متوجه شدم مبلغی از حسابم کم شده، یک ساعت بعدش مبلغ دیگری کسر شد و هر چه فکر کردم عقلم به جایی نرسید تا اینکه بعداً متوجه شدم حسابم به خاطر همان انتقال وجه و از راه فیشینگ خالی شده است. خیلی راحت اطلاعات حساب را برمی‌دارند و کلاهبرداری می‌کنند. الان از طریق پلیس فتا پی‌گیرم.»

با این حساب می‌بینید که کلاهبرداری در قالب نیازمندی، فقط به کمکی که نیازمند تقلبی طلب می‌کند و شما به او پرداخت می‌کنید، ختم نمی‌شود بلکه ممکن است به ضرر مالی بیشتری برایتان منجر شود.

چندی پیش با افزایش تعداد شکایت مالباختگان در سایت‌های آگهی، پلیس نسبت به احتمال کلاهبرداری در این سایت‌ها هشدار داد.

سرهنگ محمدرضا اکبری، معاون مبارزه با جعل و کلاهبرداری پلیس آگاهی ناجا درباره شیوه کلاهبرداری در این سایت‌ها این طور می‌گوید: «یکی از روش‌ها این است که کلاهبردار در نقش خریدار پس از تماس با فرد فروشنده به بهانه واریز وجه کالا، او را پای دستگاه خودپرداز کشانده و در ادامه با فریب و نیرنگ به تخلیه حساب فروشنده اقدام یا همان کلاهبرداری را به روش کارت به کارت انجام می‌دهد.»

حالا شما در نظر بگیرید اصلاً بحث خرید و فروش کالا هم مطرح نباشد، همین که آگهی‌دهنده اصرار دارد اگر می‌خواهید کمکی به او بکنید، حتماً مبلغ را کارت به کارت کنید، خودش به اندازه کافی شک برانگیز است. به زبان ساده‌اش این است که اگر طرف ریگی به کفشش نباشد و در واقع یک نیازمند واقعی باشد، چرا در مقابل دریافت کمک به صورت غیر نقدی این قدر مقاومت می‌کند؟»

منبع: فرارو

کلیدواژه: دزدی آگهی خیریه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۵۲۷۰۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دیوار کلاهبرداری فرو ریخت

اگر مسئولان وزارت راه‌‌وشهرسازی روی حرفشان بمانند، از یک هفته دیگر با حذف آگهی‌های دروغی و مشقی و تکراری از سکوهای اینترنتی، بساط قیمت‌سازی برای آشفته‌کردن بازار مسکن جمع خواهد شد. - اخبار رسانه ها -

به گزارش گروه رسانه‌های خبرگزاری تسنیم، بازارهای مسکن و اجاره باید منتظر تحول بزرگی در حوزه آگهی باشند. اگر مسئولان وزارت راه‌‌وشهرسازی روی حرفشان بمانند، از یک هفته دیگر با حذف آگهی‌های دروغی و مشقی و تکراری از سکوهای اینترنتی، بساط قیمت‌سازی برای آشفته‌کردن بازار مسکن جمع خواهد شد. تقریبا 7‌ماه از تغییر مقررات انتشار آگهی املاک در سکوهای اینترنتی و توافق اولیه وزارت راه‌وشهرسازی و پلتفرم‌ها می‌گذرد و حالا آنگونه که مدیرکل دفتر اقتصاد مسکن وزارت راه‌وشهرسازی می‌گوید، سکوهای میزبان آگهی‌های مسکن، فقط یک هفته برای اجرای مقررات جدید فرصت دارند و در غیراین صورت بخش املاک آنها با مجوز کمیته ذیل شورای امنیت ملی مسدود خواهد شد.

درج آگهی مسکن به‌شرط اصالت
مدیرکل دفتر اقتصاد مسکن وزارت راه‌وشهرسازی می‌گوید: طبق مصوبه شورای‌عالی مسکن، برای انتشار آگهی مسکونی در سکوهای اینترنتی باید احراز هویت مالک و کدپستی انجام شود و با این کار، عملا انتشار آگهی، احراز هویت آگهی‌دهنده، مالک و کدپستی ملک(ثبت‌شده در سامانه ملی املاک و اسکان) امکان‌پذیر نیست. ابوالفضل نوروزی، در گفت‌وگو با همشهری می‌افزاید: بعد از چند ‌ماه هماهنگی و تأمین زیرساخت، در جلسه دیروز با مسئولان سکوهای آگهی مسکن، آخرین وضعیت اجرای مصوبه شورای‌عالی مسکن بررسی و مقرر شد ایرادات موجود ظرف یک هفته برطرف شود؛ درغیراین صورت بخش املاک آنها مسدود خواهد شد. او درباره پیشرفت این کار گفت: ارتباط 2سکوی بزرگ آگهی مسکن با سامانه‌ها برقرار شده است.

یکی از سکوها مصوبه را کامل اجرا کرده و باید برخی ایرادات جزئی ساماندهی شود؛ اما یکی از سکوها، آنگونه که مدنظر قانون بوده عمل نکرده و باید در این یک هفته آن را اصلاح کند. نوروزی می‌گوید: طبق مصوبه شورای‌عالی مسکن، آگهی مسکن باید بعد از استعلام از سامانه ملی املاک و اسکان منتشر شود؛ اما یکی از سکوها بعد از انتشار آگهی، امکان استعلام آن را برای مردم فراهم کرده که اگر خواستند بتوانند استعلام بگیرند. به‌گفته نوروزی، این شیوه با آنچه قانون برای ممانعت از نشر آگهی دروغ، تکراری و بدون اصالت داشته مغایر است و باید در فرصت مقرر اصلاح شود.

مقررات جدید آگهی مسکن در سکوهای اینترنتی
انتشار آگهی مسکن به‌شرط اصالت فقط یک بخش از قواعد جدیدی است که برای سکوهای اینترنتی وضع شده است. آنگونه که مدیرکل دفتر اقتصاد مسکن وزارت راه‌وشهرسازی می‌گوید، پلتفرم‌ها باید از انتشار آگهی‌های مربوط به فروش امتیاز مسکن دولتی (نهضت ملی مسکن) نیز که طبق قانون ممنوع است، جلوگیری کنند. نوروزی همچنین جلوگیری ازدرج آگهی پیش‌فروش‌های غیرقانونی را از تکالیف سکوهای اینترنتی در قانون جدید عنوان می‌کند و می‌گوید: پیش‌فروش مسکن فقط بعد از دریافت مجوز، قانونی است و درج آگهی پیش‌فروش نیز از این قاعده مستثنا نیست. او تأکید می‌کند: دولت در کنار برنامه‌ریزی برای ساخت 4میلیون واحد مسکونی در نهضت ملی مسکن، تأمین 50هزار هکتار زمین برای این نهضت، اجرای قانون جوانی جمعیت و تخصیص زمین به خانوارهای مشمول و... هر اقدامی را که احساس کند یک درصد به نفع حوزه مسکن است پیاده می‌کند و وضع و اجرای این قانون برای آگهی‌ها هم در همین چارچوب قرار دارد.

چرا اصالت‌سنجی آگهی لازم است؟
کسانی که برای خریدوفروش یا اجاره مسکن مجبور به گشت‌وگذار در دریای آگهی‌های اینترنتی بازار مسکن هستند، خوب می‌دانند که یک آپارتمان می‌تواند با توضیحات و حتی قیمت‌های مختلف از سوی چند منبع آگهی شود. در این میان، آگهی‌های زیادی به‌خصوص در بازار اجاره دیده می‌شود که مناسب به‌نظر می‌رسد و مدت کوتاهی از انتشار آن می‌گذرد؛ اما بعد از تماس تلفنی، آگهی‌دهنده می‌گوید: «موجود نیست. اجاره رفت، مالک منصرف شد...». فارغ از اینکه قصد و غرض منتشرکنندگان این آگهی تکراری و دروغ چیست، تأثیر این آگهی‌ها، چیزی جز سردرگمی مردم، مخدوش شدن قیمت‌ها و تغییر دادن قیمت برآوردی بازار نیست و بر همین اساس در همه دوره‌ها، برنامه‌هایی برای کنترل و ساماندهی آگهی‌های مسکن در دستور کار قرار گرفته است. بدترین اقدام، حذف قیمت از آگهی‌ها بود که خوشبختانه در دوره جدید، مورد تأیید متولیان حوزه مسکن نیست و نتیجه‌اش قاعده‌مند کردن آگهی‌ها با اصالت‌سنجی آنهاست. نوروزی، مدیرکل دفتر اقتصاد مسکن وزارت راه‌وشهرسازی می‌گوید: در شرایط فعلی، افراد می‌توانند بازار را با انتشار آگهی‌های غیرواقعی، رفتار بازار و برآوردهای قیمتی آن را تحت‌تأثیر قرار دهند به‌گونه‌ای که حتی برآوردهای یک فروشنده واقعی نیز تحت‌تأثیر آگهی‌های دروغ آنها تغییر کند. به‌گفته او، اصالت بخشی به آگهی‌ها تا حد زیادی از قیمت‌سازی و متشنج کردن بازار جلوگیری می‌کند و اثر القایی و تورم انتظاری حاصل از آن را از بین می‌برد.

منبع:‌همشهری

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • راهنمای کاربردی خرید و استفاده از گیفت کارت اپل
  • سکو‌های انتشار آگهی املاک ساماندهی می‌شوند
  • پنجره‌ای رو به شفافیت
  • دیوار کلاهبرداری فرو ریخت
  • شگرد عجیب کلاهبرداری مرد جوان از داخل زندان
  • شگرد عجیب کلاهبرداری مرد زندانی
  • پاسخ دیوار به وزارت راه و شهرسازی: به جای تهدید به تعهدات‌تان عمل کنید
  • با آگهی‌های اجارهٔ ارزان خانه گول نخورید!
  • چند نکته درباره رادیو در ۸۴ سالگی
  • آگهی‌های دروغین اجاره ارزان خانه؛ بیعانه ندهید!