Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-25@16:51:04 GMT

تالاب بیشه دالان ظرفیتی برای گردشگری بروجرد

تاریخ انتشار: ۳ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۵۲۷۷۹۸

تالاب بیشه دالان ظرفیتی برای گردشگری بروجرد

بروجرد - ایرنا - امروزه فعالیت گردشگری درحوزه محیط زیست به عنوان یک صنعت پاک، جهانی شده و روند رو به رشد و توسعه ای دارد.

به گزارش ایرنا ، تفریح و گشت و گذار در مناطق طبیعی اکنون رو به افزایش است و سالانه گردشگران و طبیعت دوستان بسیاری با اهداف تفرج و تماشای صحنه های طبیعی، پرنده نگری و منظره بینی به مناطق مختلف زیست محیطی سفر می کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


بیشه دالان تالابی درشهرستان بروجرد با نام محلی آن بیشه دالونه در 15 کیلومتری جنوب شرقی شهر بروجرد و در میان دشت سیلاخور قرارگرفته است.
بیشه دالان ازگذشته زیستگاه پرندگان مهاجری بوده‌ که برخی ماه‌های سال رو در این منطقه سپری می کنند، علاوه برآن جانوران بومی دیگری ازگروه پرندگان، دوزیستان، خزندگان و پستانداران درتالاب زندگی می‌کنند.
مار، مرغابی، خرگوش، لاک پشت، حواصیل، گرگ، شغال و سگ آبی ازحیواناتی هستند که دراین ناحیه یافت می‌شوند.
بیشه دالان با توجه به تخریب منابع طبیعی و کم شدن آب آن درمعرض خطراست و امروزه شاهد ظرفیت بالای گردشگری این منطقه به دلایل مختلف ازجمله تغییر کاربری و تبدیل شدن آن به اراضی کشاورزی هستیم.
معاون استاندارلرستان وفرمانداربروجرد گفت: تالاب بیشه دالان روزگاری 913 هکتاربوده که تصرف های غیرمجازدرمنطقه باعث شده این منطقه بکرکوچک و تخریب شود.
عبدالرحیم رحیمی افزود: برای احیای تالاب بیشه دالان باید حدود آن را مشخص و تصمیم گیری ها به سمت و سویی سوق داده شوند که منافع مردم نیزحفظ شود.
وی اظهارکرد: حدود 80 هکتارازتالاب بیشه دالان دراختیارمحیط زیست شهرستان بروجرد است که دراین منطقه صید و شکار ممنوع است.
معاون استاندار لرستان تاکید کرد: برای اینکه بتوانیم از قانون تالاب های محیط زیست کشوربرای احیای تالاب بیشه دالان استفاده کنیم باید حدود آن کمتراز300 هکتارنباشد.
رحیمی اضافه کرد: تالاب بیشه دالان با توجه به بکر بودن منطقه و مهاجرت پرندگان مهاجردرفصول مختلف سال می تواند قطب مهم گردشگری درانواع مختلف درلرستان باشد که باید زیرساخت های آن فراهم شود.
رئیس اداره محیط زیست بروجرد نیز دراین باره به خبرنگارایرنا گفت: نگاه خوبی برای احیای تالاب ها در استان لرستان با توجه به سیاستهای سازمان محیط زیست در جذب مشارکت های فعالان این حوزه ایجاد شده است.
مصطفی مصطفی وند افزود: احیا تلاب بیشه دالان در اولویت اول کاری هستند و برای رونق صنعت گردشگری دراین منطقه شروع قابل قبولی آغازشده است.
وی اظهار داشت: با اجرای طرح مدیریت تالاب ها برای اولین باردرکشورطرح احیای تالاب های لرستان اجرایی می شود که امیدواریم بتوانیم صنعت گردشگری پرنده نگری را برای دوستداران محیط زیست و گردشگران در تالاب بیشه دالان ایجاد کنیم.
وی بیان کرد: درآمد تالاب ها دربحث پرنده نگری بیشترازکشاورزی ودیگرکارها دراین مناطق است زیرا منافع مردم منطقه با حضور گردشگران تامین خواهد شد.
رئیس اداره محیط زیست بروجرد درباره این تالاب گفت: بیشه دالان بروجرد به عنوان یکی ازتالاب های بزرگ، بکر، طبیعی و دیدنی شهرستان بروجرد هرساله به هنگام فصل کوچ پذیرای انواع پرندگان مهاجربسیاری است.
مصطفی مصطفی وند افزود: بیشه دالان درزمان گذشته بزرگترین تالاب استان لرستان بوده و از دیر باز نیز زیستگاه پرندگان، دوزیستان، خزندگان و پستانداران مهاجر و بومی بوده است.
وی اظهار داشت: احیای تالاب بیشه دالان درسایه مدیریت وهمکاری دستگاه‌ها ونهادها امکان‌پذیراست در این راستا نیز احداث پاسگاه محیط بانی درارتقای حفاظت این منطقه موثرخواهد بود در صورتی ‎ که منطقه گرین هم به منطقه صید و شکار ممنوع تبدیل شود.
وی بیان کرد: طی سال‌های گذشته نسبت به حریم تالاب تعرض های بسیاری شده که این امر موجب از دست رفتن بخش‏هایی ازتالاب شده وکنترل درست این اکوسیستم را دشوار کرده است.
رئیس اداره حفاظت محیط زیست بروجرد بیان کرد: برای کنترل منطقه نیازبه پاسگاه محیط ‌بانی احساس می شود که دراین راستا به دنبال اخذ اعتباربرای احداث فضای فیزیکی این پاسگاه درجوارتالاب بیشه دالان بروجرد هستیم.
مصطفی وند تاکید کرد: با احداث پاسگاه محیط‌ بانی درتالاب بیشه دالان و ارتقای سطح حفاظت می‌توانیم کنترل بهتری برمنطقه و برخورد با افراد متخلف درحوزه تخریب تالاب و شکار و صید پرندگان مهاجر داشته باشیم.
کارشناس محیط زیست کشور و مشاور اجرای احیای تالاب بیشه دالان دراین باره به خبرنگارایرنا گفت: یکی از پتانسیل های مهم تالاب ها سرمایه گذاری دربحث اکوتوریسم و طبیعت گردی است.
مهدی مجتهدی افزود: رونق صنعت طبیعت گردی و پرنده بینی در تالاب بیشه دالان و دیگر تالاب های کشورکه در ایران بیش از 50 نقطه مهم پرنده نگری می باشد نیازمند ایجاد زیرساخت هایی مانند اقامتگاه های محلی و روستایی و پاسگاههای محیط بانی است.
به گفته وی ایجاد مسیرهای پیاده روی و آموزش بلدهای محلی که با منطقه آشنا باشند و بتواند توریست ها و گردشگران را راهنمایی کنند از زیرساخت های اولیه برای راه اندازی و رونق گردشگری پرنده نگری است.
وی اظهارکرد: احیا تالاب ها درکشور و رونق صنعت گردشگری خاص پرنده نگری یکی اززمینه های توسعه صنعت توریسم زیست محیطی درکشوراست که برای آن نیاز به زمان بیشتری داریم.
وی با اشاره به اینکه بیشه دالان محل خوبی برای ایجاد ایستگاه پرنده نگری است، اضافه کرد: متاسفانه این منطقه دچارمشکلات تخریب زیستگاه است و برای تبدیل شدن به یک سایت گردشگری پرنده بینی باید امنیت را به این منطقه برگردانیم.
مشاور اجرای احیای تالاب بیشه دالان بیان کرد: با توجه تخریب زیست محیطی که به واسطه تخریب محیط زیست و منابع طبیعی درمنطقه رخ داده است امنیت منطقه برای حضور پرندگان به خطر افتاده که مشاوره های لازم برای احیای دوباره تالاب بیشه دالان آغازشده است.
کارشناس مسئول زیستگاه ها وامورمناطق زیست محیطی لرستان درگفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت: پرنده نگری یکی از صنعت های گردشگری در جهان است که از نظر اقتصادی نیز درامد بالایی دارد.
محسن امیری افزود: ایران در کریدور پرندگان مهاجراست و طبق آمارها 520 گونه پرنده به ایران مهاجرت کرده یا ساکن هستند که با کل پرندگان اروپا برابری دارد.
به گفته وی استان لرستان دارای 11 تالاب در پلدختر و تالاب بیشه دالان و برخی از سدهایی که در لرستان احداث شده است محلی برای پذیرش پرندگان مهاجردرفصل های مختلف سال هستند که ظرفیت خوبی برای رونق صنعت گردشگری پرنده نگری در لرستان است.
وی اظهار کرد: 258 گونه پرنده در لرستان تاکنون شناسایی شده است که می تواند صنعت گردشگری پرنده نگری را که بسیار جذاب و مفرح را رونق بخشد.
به گزارش خبرنگار ایرنا تالاب بیشه دالان این روزها با بارش های خوبی که در منطقه رخ داده است احیا شده و باز هم شاهد حضور پرندگان مهاجر دراین منطقه هستیم و با احیای این تالاب بکر و زیبا دوستداران محیط زیست و گردشگران از آن بهرمند شوند.
7190/7273

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اجتماعي تالاب بيشه دالان پرنده نگري احيا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۵۲۷۷۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برای احیای خاک آلوده به پلاستیک، ۵۰۰ سال زمان لازم است

به گزارش خبرگزاری مهر، حلیا سادات حسینی در جشنواره زمین پاک و کاروان سفیران سبز در دومین روز از هفته زمین پاک، با یادآوری بیانات مقام معظم رهبری در خصوص محیط زیست افزود: حضرت آقا تأکید کرده‌اند مهم‌ترین موضوع ویژه در بحث زمین، کم‌کاری‌ها و نادیده‌گرفتن فرسایش خاک است که بخشیدنی نیست و اگر بدانیم پلاستیک چقدر در فرسایش خاک مؤثر است، به اهمیت این موضوع پی می‌بریم.

وی ضمن بیان این نکته که هر ۱۰۰ مترمربع خاک حاصلخیز، بالغ بر ۱۰۰ سال طول می‌کشد که احیا شود، ادامه داد: این در حالی است که ۴۰۰ سال طول می‌کشد که پلاستیک در خاک فرسایش یابد که تازه به میکروپلاستیک تبدیل می‌شود که آن هم برای خاک مضر است؛ یعنی بالغ بر ۵۰۰ سال زمان برای احیای خاکی که آلوده به پلاستیک است، زمان نیاز داریم.

مدیرکل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران در پایان ضمن قدردانی از شهرداری منطقه ۱۱ در برگزاری این برنامه، اظهار امیدواری کرد، با مشارکت مردم و سیاست‌گذاری‌های درست مسؤولان، مصرف پلاستیک مدیریت و به موضوع احیای خاک بیش از پیش توجه شود.

گفتنی است، جشنواره زمین پاک و کاروان سفیران سبز همزمان با دومین روز از هفته ملی زمین پاک با حضور، موسوی شهردار منطقه ١١، حلیا سادات حسینی مدیر کل محیط زیست و توسعه پایدار، شادی مالکی سرپرست سازمان مدیریت تاکسیرانی شهر تهران و جمعی از مدیران شهری به میزبانی منطقه ١١ در بوستان رازی برگزار شد.

کد خبر 6087377 فائزه نجارزادگان

دیگر خبرها

  • سهم همدان از اقتصاد گردشگری افزایش یابد
  • تزریق ۳.۵ میلیون متر مکعب آب به تالاب هشیلان
  • توزیع ۳ هزار کیسه پارچه‌ای در نانوایی‌های شهرستان بروجرد
  • صدور حکم قضایی علیه مدیرعامل شرکت دولتی در اصفهان
  • صدور حکم قضایی علیه مدیرعامل شرکت آب اصفهان
  • برای احیای خاک آلوده به پلاستیک، ۵۰۰ سال زمان لازم است
  • آغاز طرح جایگزینی کیسه‌های پارچه‌ای در نانوایی‌های بروجرد
  • میزبانی تالاب قره گُل بوکان از پرندگان مهاجر و بومی
  • آبگیری یک کانون مهم گرد و غبار بر اثر بارندگی‌های اخیر | آب به جازموریان رسید
  • استفاده از پهپاد برای پایش‌تالاب‌ها