Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شبستان»
2024-04-19@13:52:39 GMT

تصفیه حساب سیاسی عربستان با استفاده از «اسلام»

تاریخ انتشار: ۳ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۵۲۹۰۲۲

تصفیه حساب سیاسی عربستان با استفاده از «اسلام»

یک روزنامه آمریکا با اشاره به تندروی عربستان نسبت به منتقدانش، نوشت: سعودی ها از اسلام برای تصفیه حساب های سیاسی استفاده می کند و این مسئله به نقش این کشور اسلامی را تضعیف می کند.

به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از خلیج اونلاین، روزنامه واشنگتن پست در گزارشی نوشت: افراط گری و تندروی عربستان، رهبری اش برای جهان اسلام را تضعیف می کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این کشور از اسلام برای تصفیه حساب سیاسی استفاده می کند که این مسئله وظیفه اش را به عنوان یک کشور اسلامی سخت می کند.

«هاله الدوسری» فعال و پژوهشگر عربستان و یکی از همکاران رسانه ای «جمال خاشقجی» روزنامه نگار منتقد عربستان در گزارش خود در این روزنامه آمریکایی نوشت: در بیانیه ترور خاشقجی، کاخ سفید گفته است که نمایندگان عربستان می گویند که خاشقجی دشمن عربستان و عضو جماعت الاخوان المسلمین بوده است. یعنی شخص میانه رویی مانند خاشقجی تهدید سیاسی بر عربستان به شمار می آمد که به اعتبار و محبوبیت عربستان خسارت می زد.

الدوسری در گزارش خود آورده است که عربستان تنها مهد اسلام نیست، بلکه شریعت عربستان مبتنی بر پایبندی بر مضامین اسلامی است. از زمان دوره ملک فیصل، عربستان در فعالیت بوروکراسی درون سازمان دینی وارد شد. سلطه عربستان بر شکوفایی جامعه علمای دینی کمک کرد و تصمیمات سیاسی شرم آور مداخله کردند.

الدسری به عنوان یک فعال در این جامعه دینی درباره تجربه اش در زمینه مناقشات دینی  پیرامون حقوق فردی، نوشت: مناقشات بسیاری در این زمینه بود؛ تعدادی از علمای دینی روشنفکر از جمله «عبدالمالکی » که در سال 2017 میلادی دستگیر شد، دلایل ما را درباره اصلاحات قانون اساسی و حقوق زنان و اقلیت ها تایید کردند.

وی معتقد است که عربستان در شرایط بحرانی قرار دارد . سعودی ها نیاز به تقویت اصلاحات دینی دارند تا عملیات مدرنیته سازی انجام گیرد، اما این ماموریت بدون حضور اصلاح گرایان اسلامی که به طور فزاینده مورد هدف قرار گرفته اند، غیر ممکن است.

در این گزارش آمده است که شخصیت های اسلامی همچنان با مدرن سازی و اصلاحات داخل حکومت مخالف هستند. به طوری که «صالح الفوزان» عضو شورای علمای ارشد عربستان پس از ترور«جمال خاشقجی» به کشتن همه منتقدان عربستان دعوت کرده بود.

این نویسنده براین باور است که عربستان به نقش آفرینی خود در مناسک واجبات دینی  و طبقه بندی کورکورانه حرکت های اسلامی و توصیف اعضای آن به تروریسم تکیه دارد که بدون شک این نقش تهدید خواهد شد. همچنین بهره برداری عربستان از اسلام برای تصفیه حساب سیاسی نقش عربستان را تضعیف خواهد کرد.

پایان پیام/44

منبع: شبستان

کلیدواژه: نیمه شعبان جشن نیمه شعبان خبرگزاری شبستان مسجد مقدس جمکران آذربایجان غربی اردبیل کانون های مساجد امام زمان عج مراجع عربستان اسلام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۵۲۹۰۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اکثر یهودیان با اشغال‌گری و ظلم رژیم صیهونیستی مخالفند

خاخام یونس حمامی، رهبر دینی کلیمیان ایران، همایون سامه یح، رئیس انجمن کلیمیان و نماینده مجلس شورای اسلامی و آرش آبایی پژوهشگر، محقق و مدرس دین یهودی با حضور در سازمان مرکزی پژوهشگاه با آیت الله علی اکبر رشاد رئیس و مؤسس پژوهشگاه دیدار و گفتگو کردند.

آیت الله رشاد در این نشست صمیمانه با اشاره به اینکه ایران اسلامی طی قرون و ادوار مختلف با ادیان و اصحاب ادیان روابط خوب و حسنه‌ای داشته است گفت: با اشراف اجمالی که بنده بر تاریخ تحولات کشور عزیزمان ایران دارم در وفق و مدارا و روابط حسنه بین کلیمیان و مسیحیان و زرتشتیان در ایران هیچ تفاوتی وجود ندارد مضاف بر اینکه این ادیان الهی با وجود اینکه همیشه در اقلیت بوده اند ولی همواره با مجموعه ملت ایران همراهی داشته و در مواقع خطر به صحنه آمدند، جانبازی کردند و در حوادث مختلفی که برای کشورمان پیش آمده از جنگ، انقلاب مشروطه، انقلاب اسلامی، انتخابات و … مشارکت فعال داشته اند و دیده ایم در هشت سال دفاع مقدس جوانانی از همین ادیان چه شهدایی نثار انقلاب و آرمان‌های آن کرده اند.

آیت الله رشاد همچنین جامعه کلیمیان ایران را دارای ویژگی‌های خاص دانست و افزود: در خصوص کلیمیان یک ویژگی متمایز وجود دارد که در خصوص دیگر ادیان احیاناً نیست؛ مثلاً از زمانی که رژیم جعلی و خبیث اسرائیل تشکیل شد تلاش کردند همه یهودی‌ها را در سراسر جهان صهیونیست قلمداد کنند ولی جامعه کلیمیان ایران خصوصاً بعد از پیروزی انقلاب به ملیت خود وفادار ماندند این عناصر با ارزش و باوفا نسبت به هویت ملی خود حساس بودند و چه بسا در مقابل امتیازاتی که دشمن به آنها می‌داد ترجیح دادند تا پای این ملت، پای ملیت و کشور بایستند و این نشانه استقلال فکری کریمیانه ای است که در ایران همچنان ماندند و به دشمن و بخصوص صهیونیست‌ها پشت پا زدند.

در ادامه این دیدار صمیمانه خاخام یونس حمامی، رهبر دینی کلیمیان ایران با اشاره به قدمت روابط کلیمیان با ایران گفت: حضور بیشتر یهودی‌ها در ایران از دوران کوروش کبیر هست. طی تاریخ پستی و بلندی‌هایی بوده اما عموماً این سازگاری، دوستی و مودت وجود داشته است. به دلیل مشابهتی که به خصوص در جنبه‌های اعتقادی، باور به خدای یکتا، اعتقاد به معاد، نبوت و همینطور مشابهت‌هایی که در جنبه‌های فقهی وجود دارد و تشابهات اخلاقی و رفتاری بین مسلمانان و یهودی‌ها حضور آنها در ایران ویژه‌تر از سایر اقلیت‌های دیگر بوده است.

وی همچنین افزود: در کنار اختلاف سلایقی که وجود داشته اما در اکثر شهرهای یهودی نشین ایران معمولاً محله‌های یهودی نشین در کنار مسجد جامع‌ها بوده یا در کنار خانه مراجع دینی بوده است و حتی ایشان به نوعی حامی اقلیت‌ها بوده اند و این به خاطر مشابهت‌های دینی است که وجود داشته و در جنبه‌های مختلف شیوه‌های رفتاری دین، حلال و حرام خوراکی‌ها، جنبه‌های ایدئولوژی اعتقادی و جنبه‌های فقهی و اخلاقی اشتراکات باعث شده که پیوند مستحکمی بین مسلمانان و یهودیان برقرار شود.

همچنین در ادامه این نشست دکتر همایون سامه یح، رییس انجمن کلیمیان و نماینده مجلس شورای اسلامی نیز جامعه کلیمیان ایران را مبری از ظلم و ستم رژیم صهیونیستی دانست و افزود: اکثر یهودیان سراسر جهان با اشغال گری و ظلم و تعدی رژیم غاصب صهونیستی مخالف هستند و نباید اعمال شنیع این رژیم را به آیین یکتاپرستی یهود و مردم با ایمان کلیمی و قوم یهود نسبت داد.

منبع: خبرگزاری مهر

دیگر خبرها

  • بیانیه نمایندگان اقلیت‌های دینی در حمایت از حمله به اسرائیل
  • نمایندگان اقلیت‌های دینی: خطای اسرائیل بی‌پاسخ نمی‌ماند
  • روزنامه‌نگاران رکن اصلی جهاد تبیین هستند
  • جنجال ایکس در هند
  • تهدید جدی اسرائیل از سوی فرمانده ارشد سپاه؛ از این پس شرارتی انجام شود، از خاک ایران مقابله می‌کنیم
  • افشاگری وال استریت ژورنال از موضع امارات و عربستان در جریان حمله ایران به اسرائیل
  • اتمام حجت یک مقام ارشد سپاه با اسرائیل
  • نونهالان از سنین پایین در مسیر تربیت دینی قرار گیرند
  • ریاض و اسلام آباد در مسیر توسعه روابط همه جانبه
  • اکثر یهودیان با اشغال‌گری و ظلم رژیم صیهونیستی مخالفند