Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-16@19:58:42 GMT

برای زمین چه کاری از دست ما برمی‌آید؟

تاریخ انتشار: ۳ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۵۳۰۵۴۲

برای زمین چه کاری از دست ما برمی‌آید؟

این روزها خبرهای زیادی که اغلب نیز امیدوارکننده نیستند درباره تغییرات اقلیمی می‌شنویم از جمله اینکه به دلیل فعالیت‌های بشر،‌ میزان افزایش گرمای زمین به سطحی رسیده که اگر این روند رو به رشد متوقف نشود،‌ حیات در کره زمین به طور جدی به خطر می‌افتد.

به گزارش ایسنا، به گفته دانشمندان زیست محیطی در صورتیکه نتوان افزایش دمای زمین را زیر یک و نیم درجه نگه داشت، جان میلیون‌ها نفر به خطر خواهد افتاد و گونه‌های جانوری بسیاری از بین خواهند رفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

و به همین دلیل است که شاهد اعتراضات گسترده محیط زیستی در سراسر دنیا هستیم.

اما چه کاری از دست ما بر می‌آید؟ وقتی به نظر می‌رسد همه چیز تاثیر بدی بر وضعیت اقلیمی دارد، چطور می‌توان تغییری ایجاد کرد؟

شبکه خبری بی‌بی‌سی در یک برنامه رادیویی به برخی از این سوالات به شیوه‌ای کاربردی جواب داده که به شرح زیر است:

همراه داشتن لیوان یا بطری آبِ خودتان

اولین قدم این است که به جای لیوان یا بطری یکبار مصرف، لیوان یا بطری آب خودتان را همراه داشته باشید و توصیه دیگر این است که چطور تصمیمات خوب را به عادت‌های خوب تبدیل کنیم.

در این مطلب آمده است: معمولا همه ما وقتی از خانه بیرون می‌رویم،‌ موبایل،‌ کلید در و کیف پول خودمان را برمی‌داریم. بعد از مدتی برداشتن بطری آب یا لیوان قهوه و چای و حتی ظرف غذا می‌تواند به یک عادت تبدیل شود.

توصیه سوم که بیشتر افرادی که به ضرورت تغییر بزرگ در سبک زندگی برای حفظ محیط زیست معتقدند، آن را توصیه می‌کنند، "زندگی سبک، خلوت و کم کردن خریدهای غیرضروری است.

بر اساس این گزارش، سبک زندگی مناسب برای حفظ محیط زیست به طور کلی بر اساس مصرف کمتر است.

یکی از افرادی که این الگو را در زندگی روزمره خود بکار گرفته می‌گوید: من فقط وقتی یک دست لباس تازه می‌خرم که یکی از لباس‌هایم نیاز به جایگزین شدن داشته باشد.

او توصیه می‌کند: از پدربزرگ‌ها و مادربزرگ‌هایتان بپرسید که چطور کمتر زباله ایجاد کنید. آنها می‌توانند به شما یاد بدهند، مثل استفاده از دستمال پارچه‌ای برای پاک کردن بینی به جای مصرف دستمال کاغذی.

استفاده مناسب از پوشاک 

توصیه بعدی لباس پوشیدن مطابق اصول حفاظت از محیط‌ زیست است. تا جایی که می‌توانید خرید نکنید. لباس‌های مورد علاقه تان را به خوبی نگهداری کنید و سعی کنید از همه آنچه که در کمد لباستان دارید استفاده کنید.

از جنس‌هایی که از الیاف و مواد اولیه طبیعی استفاده کنید. مثلا به جای پلی‌استر و پلاستیک از جنس‌های نخی و پنبه‌ای استفاده کنید. پوشیدن این نوع لباس‌ها هم برای سلامتی بهتر است و هم باعث ایجاد آلودگی در آب‌ها و طبیعت نمی‌شود.

یاد بگیرید که لباس‌ها را تعمیر کنید یا مثلا شلواری که پایین‌اش پاره شده را می‌توانید به یک شلوار کوتاه تبدیل کنید.

استفاده مناسب از خوردنی‌ها

توصیه های بعدی درباره غذا و خوردنی‌هاست. لازم نیست گیاهخوار شویم اما هدف واقع بینانه‌تر این است که اغلب مردم میزان مصرف گوشت خود را به فقط چند روز در هفته محدود کنند.

محصولات محلی مصرف کنید. از کشاورزان کشور خود و محصولات آنها و بازارچه‌های محلی خرید کنید.

به بسته‌بندی محصولات توجه کنید و تا حد امکان از محصولات بدون بسته بندی استفاده کنید یا محصولاتی بخرید که بسته‌بندی آنها به راحتی قابل بازیافت باشد. همیشه گزینه‌های بهتری برای خرید کردن وجود دارد.

استفاده صحیح از وسایل آرایشی و بهداشتی

مصرف دستمال‌های آرایشی را کم کنید. می‌توانید مثل قدیمی‌ها از دستمال‌هایی فلانل و پاک کننده هایی که ترکیب اصل آنها روغن طبیعی باشد برای پاک کردن صورتتان استفاده کنید. اگر بچه کوچک دارید و مجبور به استفاده از این دستمال‌ها هستید حتما از نوعی استفاده کنید که قابل تجزیه باشد.

به راحتی می‌توان ظروف شامپو و صابون مایع را پر کرد. سعی کنید از بسته‌های بزرگتر استفاده کنید. ممکن است به نظر گران‌تر باشد اما مدت بیشتری دوام می‌آورد و هزینه مصرف هر بار آن هم کمتر خواهد بود.

حفظ محیط زیست در سفر

بخشی از این توصیه‌ها نیز درباره سفر است. تا جایی که می‌توانید از قطار برای سفر استفاده کنید و سعی کنید کمتر از هواپیما استفاده کنید. بار کم با خودتان ببرید. 

تحقیق کنید که کجا غذا می‌خورید. می‌توان از رستوران‌هایی که با دقت زباله‌هایشان را بازیافت می‌کنند حمایت کرد و البته اطلاعات مردم محلی در این خصوص بهترین منبع است. 

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: حفاظت از زمین حفاظت از محیط زیست حفظ زمین محیط زیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۵۳۰۵۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توزیع رایگان کیسه‌های پلاستیکی ممنوع است

رییس اداره فروشگاه های زنجیره ای وزارت صنعت معدن تجارت گفت: بر اساس ماده ٣ آیین نامه اجرایی محدودیت استفاده و توزیع کیسه های پلاستیکی ، توزیع کیسه های پلاستیکی در کشور ممنوع است.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، کریم مجرب، رییس اداره فروشگاه‌های زنجیره‌ای وزارت صنعت معدن تجارت نیز در در نشست بررسی شیوه نامه ماده ٣ قانون محدودیت استفاده و توزیع کیسه‌های پلاستیکی اظهار داشت: بر اساس ماده ٣ آیین نامه اجرایی محدودیت استفاده و توزیع کیسه‌های پلاستیکی، توزیع کیسه‌های پلاستیکی در کشور ممنوع است.

وی افزود: ما به دنبال توسعه فروشگاه‌های زنجیره‌ای هستیم و به نظر می‌رسد اقداماتی مانند کاهش مصرف کیسه‌های پلاستیکی می‌تواند به توسعه این فروشگاه‌ها کمک کند.

همچنین مدیر کل دفتر محیط کار و محیط زیست وزارت صنعت معدن تجارت گفت: مسأله پلاستیک در بسیاری از کشور‌ها حتی آن‌هایی که پیشرفته هم نیستند موضوع مهمی محسوب می‌شود.

کتایون نعمت پور تاکید کرد: لذا ما هم در کشور باید تلاش کنیم مصرف کیسه‌های پلاستیکی را کاهش دهیم و یا آن‌هایی که مصرف می‌شوند دوباره بازیافت و به چرخه مصرف برگردند.

وی ادامه داد: این کار باید از جایی آغاز شود که قطعا روز زمین پاک (٣ اردیبهشت) و مناسبت‌های محیط زیستی خرداد ماه می‌تواند فرصت مناسبی برای شروع باشد، می‌توان در ابن فاصله هم مشکلات اجرایی را شناسایی و نسبت به رفع آن‌ها اقدام کرد.

وی بیان داشت: قطعا این کار نیاز به فرهنگ سازی دارد و باید در این مسیر حرکت کنیم.

دیگر خبرها

  • شلوار جین برای محیط زیست مضر است؟
  • ممنوعیت عرضه رایگان کیسه های پلاستیکی در فروشگاه های زنجیره ای از هفته زمین پاک
  • توزیع رایگان کیسه‌های پلاستیکی ممنوع است
  • ساعت کاری از این تاریخ تغییر می‌کند
  • به پلاستیک بگو نه!
  • حمایت مجدد تیم ملی فوتبال از یوزپلنگ ایرانی | تصویر یوز ایرانی به پیراهن تیم ملی برمی‌گردد
  • چرا ساعت کاری ادارات از ۱۵ خرداد تغییر می‌کند؟
  • ساعات کاری ادارات از خرداد تغییر می‌کند + جزئیات
  • چرا ساعت کاری ادارات از ۱۵ خرداد تغییر می‌کند؟/ توضیحات جدید دولت را بخوانید
  • دلایل تعیین ١٥ خرداد به عنوان نقطه شروع تغییر ساعات کاری