Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-23@12:27:22 GMT

چراغ کم فروغ تولید در صنایع کوچک کرمان

تاریخ انتشار: ۳ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۵۳۲۱۳۰

چراغ کم فروغ تولید در صنایع کوچک کرمان

کرمان - ایرنا - در سال رونق تولید که توجه تمامی مردم و مسئولان به حوزه تولید متمرکز شده، صنایع خرد و کوچک کرمان با انبوهی از مشکلات اعتباری، بروکراسی اداری و افزایش قیمت مواد اولیه دست و پنجه نرم می کنند که این امر موجب بی رمقی و کم فروغی چراغ تولید در استان شده است.

به گزارش ایرنا، بسیاری از فعالان اقتصادی معتقدند که بنگاه ها و صنایع خرد و متوسط زودبازده از عوامل اصلی توسعه اقتصادی در کشورهای توسعه یافته محسوب می شوند زیرا این صنایع با جذب سرمایه های راکد و خرد مردمی، کشور را به سمت افزایش تولید، اشتغالزایی و ارتقای شاخص های توسعه پایدار هدایت می کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


به گفته فعالان اقتصادی در صصورت حمایت جدی از صنایع خرد این صنایع با کارآفرینی، ارتقای تولید، نوآوری و ایجاد فرصت های جدید شغلی موجب رشد و شکوفایی اقتصادی مناطق مختلف کشور از جمله استان کرمان می شوند.
نام گذاری شعار سال 98 توسط مقام معظم رهبری به نام رونق تولید موجب عزمی همگانی و تمرکز تمامی نهادهای دولتی و بخش خصوصی به بخش تولید شده است زیرا این بخش می تواند راه حل کشور برای رهایی از فشار تحریم ها باشد.
با این وجود همچنان در استان کرمان و بیخ گوش مسئولان، صنایع خرد و کوچک در شهرک های صنعتی، در انبوهی از مشکلات خود دست و پا می زنند و تاکنون مشکلات این حوزه به صورت اساسی رفع نشده است.
برخی از صاحبان بنگاههای تولیدی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا از کاهش ظرفیت تولید، نداشتن نقدینگی و سرمایه در گردش در سال رونق تولید گلایه دارند و گفتند: برخی از مسئولان در نشست های مختلف از موانع تولید سخن می گویند اما در عمل و اجرا اقدامات چندانی در این زمینه انجام نمی شود.
با پیگیری بیش از یک ماه خبرنگار اقتصادی ایرنا در ارتباط به وضعیت مشکلات شهرک های صنعتی ، مسئولان شرکت شهرک های صنعتی کرمان به عنوان نماینده و متولیان صنایع خرد و کوچک از هرگونه پاسخگویی و انعکاس برنامه ریزی و فعالیت های خود برای رونق تولید در این شرکت ها خودداری می کنند.
**افزایش قیمت مواد اولیه تولید را کاهش داده است
مدیرعامل شرکت محصولات ریختگری و فراوری ماشین آلات کشاورزی(پسته و خرما) کارا کرمان گفت: افزایش قیمت مواد اولیه به عنوان مشکل اساسی تولید، موجب افزایش نرخ محصولات تولیدی شده و میزان فروش واحدهای تولیدی و توان خرید مشتریان را کاهش داده است.
علی ابراهیمی افزود: قیمت مواد اولیه ماشین آلات پسته و خرما امسال سه تا هفت برابر سال گذشته افزایش یافته و این در حالیست که این مواد اینک با کیفیت پایین تری عرضه می شود.
وی تصریح کرد: پیش از این مشکل اعتباری نداشتیم اما اخیراً به علت گرانی های مواد اولیه مشکلات واحدهای تولیدی افزایش یافته و توان تولیدکنندگان را کاهش داده است.
مدیرعامل شرکت کارا کرمان گفت: همچنین افزایش دستمزدها در سال جدید بر تولید کارخانجات کرمان اثرات منفی می گذارد.
**نقدینگی مشکل عمومی واحدهای تولیدی کرمان است
وی اضافه کرد: برای رونق بخشی به تولید، واحدهای تولیدی کوچک و متوسط استان کرمان عموماً مشکل نقدینگی و اعتبار دارند و بانک ها برای پرداخت تسهیلات، گردش مالی و ضمانت می خواهند که این امر برای واحدهای تولیدی مشکل ساز شده و تولید را تحت شعاع قرار داده است.
ابراهیمی افزود: خریداران ماشین آلات فراوری پسته می خواهند محصول خود را در زمان کافی به فروش برسانند و پس از آن مبلغی را پرداخت کنند و گاهی گردش مالی تولیدکنندگان ماشین آلات کشاورزی به بیش از 14 ماه می رسد و در این زمینه بی ثباتی بازار موجب آسیب به تولیدکنندگان این صنعت می شود.
**برخی دستگاه ها تابع مصوبات اجرایی نیستند
وی بیان کرد: مسئولان و نمایندگان مجلس شورای اسلامی پای سخن تولیدکنندگان می نشینند اما در عمل، برخی دستگاه ها از جمله بانک ها تابع مصوبات و دستورات اجرایی نیستند.
مدیرعامل شرکت کارا کرمان گفت: مسئولان صحبت های بسیاری برای رفع موانع تولید با صنایع و واحدهای تولیدی داشتند اما این مذاکرات تاکنون موجب رفع مشکلات اساسی تولید و رفع مشکل نقدینگی ما نشده است.
وی ادامه داد: بانک ها به سود تعیین شده بانک مرکزی برای پرداخت تسهیلات به تولید کنندگان قانع نیستند لذا مبلغی از پرداخت تسهیلات به واحدهای تولیدی را بلوکه می کنند که در ظاهر اعتبارات با سود قانونی اما در واقع تسهیلات با نرخ بیشتری به دست واحدهای تولیدی می رسد.
ابراهیمی گفت: بانک های کرمان دستورات مدیریت بانک ها در سطح ملی را علت افزایش نرخ سود تسهیلات اعطایی خود اعلام می کنند.
**مالکیت معنوی کالا در کرمان وجود ندارد
وی تاکید کرد: مالکیت معنوی اختراع کالا در استان کرمان وجود ندارد و برخی دستگاه ها با استفاده از 100 نفر نیروی متخصص احداث و ثبت اختراع شدند و برخی افراد از آن کپی برداری کرده و با سود بیشتری به فروش می رسانند.
این فعال اقتصادی استان کرمان با بیان اینکه کارا کرمان شرکتی دانش بنیان و عضو پارک علمی و فناوری استان است گفت: برخی دستگاه ها از صفر تا صد طی چندین سال با اختراع داخلی ساخته می شود اما در زمان فروش برخی از شرکت ها آن را با کپی برداری و هزینه و کیفیت کمتری به بازار عرضه می کنند.
**مشکل عمده تولید بی ثباتی قیمت ها است
مدیرعامل شرکت تعاونی بتن سازان شهر کرمان گفت: مشکل عمده این شرکت بی ثباتی قیمت ها است که نرخ ها توسط تنظیم بازار با تاخیر و در روزهای پایانی سال تعیین می شود.
محمدحسین انجم شعاع افزود: روزها زمان می برد قیمت های افزایشی را در مصالح و مواد اولیه دریافت کنیم و مسئولان باید افزایش قیمت ها را همزمان با گرانی مصالح به واحدهای تولیدی اعلام کنند.
وی ادامه داد: با روند کنونی روزها مواد اولیه توسط واحدهای تولیدی با قیمت جدید خریداری می شود اما محصولات با نرخ قدیم به فروش می رسد که این امر به تولید آسیب می زند.
**سود تولید به صفر رسیده است
مدیرعامل شرکت تعاونی بتن سازان شهر کرمان تصریح کرد: افزایش قیمت قطعات، لوازم یدکی و تعمیرات افزایش یافته و حاشیه سود 17 درصدی در سال گذشته اکنون به صفر رسیده و این شرکت اکنون با ضرر فعالیت می کند.
وی با اشاره به افزایش حقوق کارکنان نسبت به سال گذشته گفت: هزینه نیروی انسانی پنج درصد قیمت تمام شده تولید است که در این زمینه هزینه ها با وجود حاشیه سود بسیار اندک، جبران نمی شوند.
انجم شعاع با بیان اینکه واحدهای تولیدی که به زیان دهی برسند کیفیت محصولات خود را کاهش می دهند گفت: بتن اصلی ترین و پر مصرف ترین مصالح ساختمانی محسوب می شود و کاهش کیفیت این محصول از کیفیت، عمر و ایمنی ساختمان می کاهد.
وی با تاکید بر اینکه با تمامی ظرفیت، تولید نمی کنیم افزود: سال 97 نسبت به سال 93 و 94 ظرفیت تولید با توجه به مشکلات واحدهای تولیدی کاهش یافته است.
مدیرعامل شرکت تعاونی بتن سازان شهر کرمان عنوان کرد: قوانین دست و پا گیر مشکلاتی برای دریافت سهمیه بندی و تامین سوخت مورد نیاز کارخانجات و واحدهای تولیدی ایجاد کرده و ثبت نام ها برای دریافت کالابرگ سوخت بسیار مشکل ساز شده است.
**برنامه ها و اقدامات دولت برای رونق تولید در کرمان
معاون امور صنایع سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کرمان نیز در پاسخ به مشکلات واحدهای تولیدی و با بیان اینکه استان کرمان یکهزار و 300 واحد صنعتی فعال کوچک، متوسط و بزرگ دارد گفت: 60 درصد واحدهای تولیدی این استان مشکل نقدینگی دارند لذا یکی از برنامه های اصلی سازمان صنعت، معدن و تجارت تامین نقدینگی این واحدها است.
امین غفاری نژاد در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: راهکار دولت در راستای رفع مشکل نقدینگی واحدهای تولیدی استان کرمان، تامین سرمایه در گردش از محل تبصره ماده 18 با نرخ 14 درصد است.
وی ادامه داد: با این اقدام مواد اولیه واحدهای تولید بدون سقف اعتبار اینک در حال تامین شدن است.
معاون امور صنایع سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کرمان گفت: یارانه سود تسهیلات 6 درصد تا سقف سه میلیارد تومان به واحدهای تولیدی که در سال 95 و 96 از محل طرح رونق تولید تسهیلات دریافت کرده اند، پرداخت می شود.
وی اظهار داشت: به واحدهای تولیدی استان کرمان(به شرط تثبیت و رونق اشتغال)، به ازای هر یک میلیارد تومان تسهیلات مبلغ 60 میلیون تومان یارانه بلاعوض پرداخت می شود.
غفاری نژاد عنوان کرد: مواد اولیه 80 واحد تولیدی استان کرمان وارداتی است لذا تامین مواد اولیه از خارج کشور را از طریق ثبت سفارش انجام می دهیم و تاکنون 700 میلیون دلار ثبت سفارش واحدهای صنعتی انجام شده و امسال این اقدام ادامه می یابد.
وی افزود: سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کرمان دارای 500 واحد تولیدی نیمه فعال است و اکنون در حال تلاش برای فعال شدن کامل این واحدها هستیم.
استان کرمان به عنوان بهشت معادن ایران دارای یکهزار و 300 واحد تولیدی صنعتی کوچک، متوسط و بزرگ است که بسیاری از این واحدها اینک دارای مشکلاتی هستند که موجب کاهش تولید آنان شده است.
گزارش : حامد سالاری
7420/ 5054

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اقتصاد صنايع كوچك چراغ كرمان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۵۳۲۱۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

احداث کارخانه فرآوری شرط واگذاری معادن جدید استان کرمان

استاندار کرمان، گفت: معادن جدید در استان کرمان به شرطی واگذار می‌شود که کارخانه فرآوری کنار آن احداث و در کنار تمام معادن باید صنایع پایین دستی ایجاد شود. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمان، محمدمهدی فداکار شامگاه شنبه در جمع خبرنگاران با اشاره به شعار سال جهش تولید با مشارکت مردم، اظهار داشت: در راستای تحقق شعار رهبر معظم انقلاب اسلامی در استان کرمان باید همه ظرفیت‌های استان به‌کار گرفته شود.

وی با بیان اینکه در حوزه برق، گاز و مجموعه انرژی در استان کرمان با کمبودهایی روبه‌رو هستیم که باید توسعه داده شود، گفت: در واقع برق و گاز نیاز اولیه هر تولیدی است و در راستای جهش تولید نیاز است که در گام اول زیرساخت‌های آن فراهم باشد.

استاندار کرمان با اشاره به اینکه سال گذشته بیش از 80 واحد تولیدی راکد در استان فعال شده است که امسال این تعداد باید بیشتر و مشکلات آنها پیگیری شود، افزود: تولید کارخانه‌های استان کرمان باید به ظرفیت اسمی برسد و طرح‌های توسعه در خطوط تولید جدید لازم است.

وی با بیان اینکه معرفی فرصت‌های جدید سرمایه‌گذاری در استان اهمیت زیادی دارد و حتماً این مهم را پیگیری خواهیم کرد، ادامه داد: دومین همایش معرفی فرصت‌های سرمایه‌گذاری استان کرمان در اردیبهشت‌ماه امسال برگزار می‌شود.

فداکار با اشاره به اینکه مرکز سرمایه‌گذاری خارجی استان در ساختمان قدیم فرمانداری کرمان راه‌اندازی می‌شود، بیان کرد: در حال حاضر کار بازسازی ساختمان که یک بنای تاریخی است در حال انجام است.

ورود اطلاعات استان کرمان به مناقصات شرکت‌های شبه دولتی استانساختمان قدیم فرمانداری کرمان مرکز سرمایه‌گذاری خارجی می‌شود

وی با بیان اینکه تقویت و ایجاد واحدها و صنایع کوچک بسیار مهم است و اشتغال‌زایی خوبی ایجاد می‌کند، گفت: اگر بتوانیم صنایع پایین دستی را احداث کنیم، زنجیره تولید در استان کرمان تکمیل می‌شود و ارزش افزوده ایجاد می‌کند.

استاندار کرمان با اشاره به اینکه مصوبه شورای تامین است که شرکت‌های بزرگ اقتصادی استان کرمان باید کالاهای مورد نیاز خود را از داخل استان و از تولیدات داخلی تهیه و خریداری کنند، افزود: معادن جدید در استان به شرطی واگذار می‌شود که کارخانه فرآوری کنار آن احداث شود.

وی با اشاره به اینکه در کنار تمام معادن باید صنایع پایین دستی ایجاد شود، گفت: معادن کوچک مقیاس استان به مردم واگذار می‌شود که ظرفیت خوبی است، استان کرمان یک استان معدنی است و باید این ظرفیت فوق‌العاده را توسعه داد.

فداکار با بیان اینکه متاسفانه با تمام ظرفیت‌های معدنی موجود اکتشافات خیلی کم بوده که نیاز است توسعه داده شود، چرا که تنوع مواد معدنی در استان زیاد است، ادامه داد: معادنی که روی آنها کار نشود اعمال ماده 200 می‌شود و آنها را پس می‌گیریم و به افرادی واگذار می‌کنیم که توانایی کار داشته باشند.

وی با اشاره به اینکه استفاده از منابع مالی شرکت‌های بزرگ اقتصادی که در بانک‌ها است نیز یک ظرفیت خوب است، بیان کرد: از این محل می‌توان به سایر صنایع و تولیدکنندگان با مرکز سرمایه‌گذاری خارجی استان در ساختمان قدیم فرمانداری کرمان راه‌اندازی می‌شود و در حال حاضر کار بازسازی ساختمان که یک بنای تاریخی است در حال انجام استان تسهیلات پرداخت کرد.

استاندار کرمان با بیان اینکه استان کرمان یک استان تاریخی است و ظرفیت‌های زیادی در حوزه میراث فرهنگی و گردشگری استان وجود دارد، گفت: توسعه گردشگری در استان نیز ضرورت دارد و حتماً این موضوع را پیگیری خواهیم کرد.

وی با اشاره به اینکه رصد پروژه‌های بزرگ در دست اقدام است و مشکلات و موانع آن پیگیری و برطرف می‌شود، افزود: سه ورزشگاه در استان کرمان توسط شرکت مس در حال ساخت است و ورزشگاه مس رفسنجان تا آخر هفته افتتاح می‌شود.

فداکار با بیان اینکه ورزشگاه مس شهدای کرمان نیز تا پایان امسال به بهره‌برداری می‌رسد، ادامه داد: پیمانکار این پروژه تغییر کرده و شرکت ملی مس تامین مالی آن را انجام داده و امیدواریم امسال با پیگیری انجام شده این ورزشگاه که در مرکز استان است به نتیجه برسد.

انتهای پیام/511/

دیگر خبرها

  • ابتکار جدید یک هسته فناور در سوددهی واحدهای صنعتی
  • بازدید میدانی مدیرعامل شرکت ملی مس از طرح‌های توسعه‌ای مجتمع مس سرچشمه
  • اجرای طرح «نفوذ دانش در واحدهای تولیدی کشاورزی» در استان فارس
  • مانور آغاز عملیات اجرایی مولدسازی روستا‌های همدان
  • احداث کارخانه فرآوری شرط واگذاری معادن جدید استان کرمان
  • تشکیل ۱۲ کارگروه تخصصی برای شناسایی و رفع موانع واحدهای تولیدی
  • صنعت ریلی کشور نیازمند یک استراتژی یکپارچه
  • صنایع بزرگ معاملات خود را در سامانه ستاد انجام دهند/ لزوم حمایت مسئولین از صنایع کوچک
  • صنایع بزرگ معاملات خود را در سامانه ستاد انجام دهند/لزوم حمایت مسئولین از صنایع کوچک
  • صنایع، معاملات خود را در سامانه ستاد انجام دهند