Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شریان»
2024-04-24@18:07:01 GMT

هزینه تفریح یک زوج جوان در پایتخت چقدر می‌شود؟

تاریخ انتشار: ۴ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۵۳۵۹۷۰

هزینه تفریح یک زوج جوان در پایتخت چقدر می‌شود؟

تفریح از جمله مواردی است که می‌تواند بر روی بالابردن میزان بهره وری افراد بسیار تاثیرگذار باشد، زوج‌های جوان با توجه به بودجه اقتصادی خانواده مکانی را برای تفریح مشترک انتخاب می‌کنند.

به گزارش شریان نیوز،اگر تازه نامزد کرده‌اید یا دنبال یک تفریح مشترک با همسرتان هستید، حداقل ٣٠‌هزار تومان و حداکثر ٦٠٠ تا ٧٠٠‌هزار تومان نیاز دارید تا روزی خاطره‌انگیز را برای خودتان رقم بزنید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

البته این به شرطی است که هزینه رفت‌و‌آمد را فاکتور بگیرید. در غیر این‌صورت باید بدانید که بسیاری از مناطق تهران در محدوده طرح ترافیک قرار دارند و به راحتی نمی‌توانید با خودروی خودتان در این مناطق تردد کنید.

ارزان‌ترین گزینه تفریحی در تهران موزه‌های جالب و نسبتا بزرگ پایتخت است که برای یک زوج فرهنگی می‌تواند گزینه مناسبی باشد. به جز این، تماشای یک فیلم کمدی در سینما هم هزینه چندانی برایتان نخواهد داشت. گران‌ترین تفریحات، گذراندن وقت در پیست‌های اتومبیلرانی یا همان کارتینگ و توچال است که البته با هزینه‌های جانبی و بوفه‌های گرانقیمت‌شان اجازه نمی‌دهند که یک تفریح اقتصادی و خیلی ارزان داشته باشید.

البته جالب است که بدانید محمدحسن یزدانی، عضو هیأت‌مدیره انجمن راهنمایان گردشگری تهران می‌گوید که تهرانی‌ها به‌صورت سالانه حدود ٣‌میلیون تومان برای تفریحات‌شان هزینه می‌کنند. با این‌حساب، هر تهرانی در ماه حدود ٢٥٠‌هزار تومان برای تفریحاتش اختصاص می‌دهد که این تفریحات شامل رفتن به کافه‌ها، رستوران‌ها، مراکز تفریحی و فرهنگی مختلف است.

سینما یک گزینه ارزان و کم‌هزینه
سینما به‌عنوان یکی از کم‌هزینه‌ترین تفریحاتی است که می‌توانید در تهران تجربه کنید. اگر فرض کنیم یک زوج بخواهند سینما را برای گذراندن تعطیلات آخر هفته خود انتخاب کنند، حداقل باید چیزی حدود ٧٠ تا ١٠٠‌هزار تومان هزینه کنند. درحال حاضر دو بلیت سینما برای شما ٤٠‌هزار تومان تمام می‌شود و اگر بخواهید در سینما دو پاکت پاپ کورن یا دو پاکت سیب‌زمینی صرف کنید، چیزی نزدیک به ٣٠‌هزار تومان می‌شود و در نتیجه هزینه‌ای که برای شما می‌تواند به دنبال داشته باشد، ٧٠‌هزار تومان می‌شود. فرض کنیم خودرو ندارید یا در محدوده طرح ترافیک هستید و ناچارید با تاکسی‌های آنلاین رفت‌وآمد کنید. به این ترتیب حداقل حدود ٣٠‌هزار تومان دیگر به‌عنوان هزینه رفت‌وآمد به این مبلغ اضافه می‌شود.

تئاتر ببینید

اگر فیلم‌های سینمای ایران را چندان نمی‌پسندید و تصمیم دارید یک تفریح فرهنگی دیگر را در تهران تجربه کنید، تئاتر گزینه خوبی است. تئاتر‌های تهران معمولا در تئاتر شهر که در چهارراه ولیعصر واقع شده است یا تالار وحدت روی صحنه می‌روند و قیمت بلیت تئاتر‌های حرفه‌ای‌تر معمولا بین ٨٠ تا ١٠٠‌هزار تومان است. از آنجایی که سانس برگزاری تئاتر‌ها معمولا در نیمه دوم روز است، احتمالا بعد از دیدن یک تئاتر دو ساعته بخواهید شام را خارج از خانه صرف کنید. یک زوج برای تماشای تئاتر باید ١٦٠ تا ٢٠٠‌هزار تومان هزینه کنند. فرض کنیم شام ساده و ارزان‌قیمتی مانند ساندویچ یا فست‌فود را تجربه کنید که برای این بخش باید دست‌کم حدود ١٠٠‌هزار تومان کنار بگذارید.

در حال حاضر هر عدد ساندویچ همبرگر در مرکز شهر بین ٢٠ تا ٢٥‌هزار تومان و قیمت یک پیتزای دونفره تقریبا بین ٣٠ تا ٥٠‌هزار تومان است، ٣‌هزار تومان برای هر قوطی نوشیدنی، ١٥‌هزار تومان برای هر پاکت سیب‌زمینی و ١٥ تا ٢٠‌هزار تومان برای یک ظرف سالاد در نظر بگیرید.

به این ترتیب تماشای یک تئاتر دو نفره با نامزد یا همسرتان می‌تواند برایتان حدود ٣٠٠‌هزار تومان تمام شود.

کافه‌نشینی در تهران چقدر خرج دارد؟

هزینه یک دیدار دوستانه در کافه مبلغی بین ٥٠ تا١٠٠‌هزار تومان است، برای همین یکی از ارزان‌ترین تفریحاتی است که در پایتخت وجود دارد؛ برای سفارش تنها یک فنجان چای و کیک باید مبلغی نزدیک به ٢٥‌هزار تومان پرداخت کرد که برای دو نفر٥٠‌هزار تومان می‌شود. حالا در نظر بگیرید عصرانه‌ای در کنار آن سفارش می‌دهید. به‌عنوان مثال سالاد سزار یا الفردو با میانگین قیمت ٢٥-٣٥‌هزار تومانی که به کلاس کافه مورد نظرتان و منطقه جغرافیایی‌تان هم بستگی دارد. با این حساب ما قیمت‌ها را در کافه‌های مرکز تهران در نظر گرفته‌ایم. البته اگر هزینه‌هایی، چون رزرو میز و... را به دنبال نداشته باشد.

یک پیشنهاد برای زوج‌های علاقه‌مند به موسیقی
کم نیستند کسانی که عاشقانه موسیقی را دوست دارند، برای همین تا خبری از برگزاری کنسرتی از خواننده محبوبشان می‌شود حتی از شهر‌های دیگر هم برای خرید بلیت متقاضی می‌شوند. البته کنسرت‌هایی که در تهران برگزار می‌شود، گران‌تر از کنسرت‌های شهرستان است، به‌طوری که اگر در شهرستان‌ها بلیت کنسرت حداکثر ٨٠ تا ١٠٠هزار تومان قیمت داشته باشد، در تهران قیمت‌ها تا ١٨٠ و حتی ٢٠٠‌هزار تومان می‌رسد. البته قیمت بلیت کنسرت در تهران به محل قرار گرفتن صندلی‌تان هم مربوط است. در سالن میلاد نور ارزان‌ترین صندلی کنسرت خوانندگان معروف به ٧٠‌هزار تومان هم می‌رسد که مربوط به ردیف‌های آخر یا بالکن است. حالا با در نظر گرفتن میانگین قیمتی ١٠٠‌هزار تومان برای رفتن به کنسرت ٢٠٠‌هزار تومان تنها هزینه بلیت می‌شود. هزینه‌های جانبی یک کنسرت ٣‌هزار تومان برای ورودی پارکینگ میلاد نور در نظر بگیرید. یک کلاب یا ساندویچ ساده در بوفه‌های این محل بین ١٥ تا ٢٠‌هزار تومان قیمت دارند و قیمت انواع قوطی‌های نوشیدنی از ١٥٠٠ تومان برای یک آب‌معدنی ساده متغیر است تا نوشیدنی‌های گران‌تری مانند شیرسویا که قیمت آن به ١٢‌هزار تومان می‌رسد. برای خورد و خوراک دو نفر هم حداقل ٥٠ تا ٦٠‌هزار تومان در نظر بگیرید که با این حساب هزینه رفتن یک زوج به یک کنسرت در تهران حدود ٢٥٠ تا ٢٦٠‌هزار تومان تمام می‌شود.

طبیعت‌گردی در قلب تهران
بام تهران و توچال از گزینه‌های پرطرفدار تهرانی‌هاست، چراکه هم می‌توان در دل طبیعت بود و هم دارای امکانات و تفریحگاه‌های زیادی است، چون تله‌کابین، سینما ٥ بعدی، باشگاه‌های زیپ‌لاین و تیروکمان، سورتمه، تله سیژ چشمه و اسکی که البته برای هر کدام از این تفریح‌ها باید قیمت‌های بالایی پرداخت کنید. حالا دو بازی آن را در نظر بگیرید؛ سورتمه که برای هر نفر ٣٠‌هزار تومان می‌شود و تله‌کابین برای هر نفر ٦٠‌هزار تومان هزینه دارد؛ در مجموع تنها دو بازی برای هر نفر ٩٠‌هزار تومان می‌شود. البته اگر بخواهید به کافی شاپ یا رستوران‌های آن منطقه بروید، قیمت‌ها با قیمت‌های سطح شهر متفاوت است، به‌طوری که برای خرید یک دست کباب لقمه باید ١٠٠‌هزار تومان هزینه کنید. در این صورت تنها یک وعده ناهار به همراه دو بازی برای شما ٣٨٠‌هزار تومان می‌شود.

اگر دنبال یک تفریح پرهیجان هستید
کارتینگ از بازی‌هایی است که در سال‌های اخیر توانسته جایگاه ویژه‌ای بین جوانان پیدا کند، کارتینگ آزادی یکی از جا‌هایی است که جوانان تهرانی برای تفریحات‌شان انتخاب می‌کنند. اگر قصد دارید با نامزد یا همسرتان یک تفریح هیجان‌برانگیز را تجربه کنید، کارتینگ گزینه نسبتا خوبی است. بهای هر راند کارتینگ ٦٠‌هزار تومان است، البته نه با مدت زمان دلخواه شما بلکه مدت استفاده از پیست ۶ دقیقه است که با آموزش و توضیحات ۱۰ دقیقه می‌شود. حالا با فرض این‌که دو نفره به کارتینگ رفته‌اید و هر کدامتان ٣ راند از کارتینگ استفاده کند، مبلغی معادل ٣٦٠هزار تومان باید پرداخت کنید. البته اگر بخواهید هزینه‌های جانبی برای این تفریح بپردازید، عکس‌های اختصاصی است که درنهایت معمولا به شما سه قاب عکس می‌دهند و هزینه آن چیزی حدود ٢٠٠ تا ٢٥٠‌هزار تومان تمام می‌شود و در مجموع هزینه شما را تا ٦٠٠‌هزار تومان بالا می‌برد.

زوج‌ها بانجی جامپینگ نروند!
بانجی جامپینگ هیجان سقوط آزاد از ارتفاعی بلند را به شما می‌چشاند. البته اگر شما یک زوج نترس هستید و می‌خواهید این هیجان را دونفره تجربه کنید، بهتر است بی‌خیال شوید، چون خانم‌ها اجازه این بازی را در تهران ندارند! قیمت این بازی برای هر فرد ١٨٠‌هزار تومان است.

موزه‌ها ارزان‌ترین گزینه تهران‌گردی
اگر به تاریخ علاقه‌مند هستید، می‌توانید به موزه‌های جالب تهران سر بزنید، البته هزینه این تفریح بسیار اندک است، به‌عنوان مثال کاخ گلستان می‌تواند مصداق مناسبی باشد، چراکه هم در مرکز شهر است، هم دسترسی وسایل نقلیه عمومی به آن آسان است و هم دیدنی‌های جالب توجهی از دوره قاجار دارد. ورودی این کاخ تنها ٥‌هزار تومان است و برای بازدید از هر کاخ باید ٢هزار تومان پرداخت کرد. برای دیدن دو کاخ بیش از ١٠‌هزار تومان لازم به هزینه نیست و در مجموع مبلغی نزدیک به ٣٠‌هزار تومان برای دو نفر باید هزینه کرد. شاید برای همین است که گشت‌وگذار در موزه و مکان‌های تاریخی یکی از مقرون‌به‌صرفه‌ترین مکان‌های دیدنی به شمار می‌آید.

برچسب هابانجی جامپینگنامزد

منبع: شریان

کلیدواژه: بانجی جامپینگ نامزد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shariyan.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شریان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۵۳۵۹۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تهران بزرگ‌تر شد

«علی اکبر فسایی» مدیرکل حریم شهر تهران درباره آخرین وضعیت مدیریت حریم پایتخت پس از ابلاغ «طرح راهبردی مدیریت حریم شهر تهران» توسط استانداری، توضیح داد: «در سال ۸۶ پس از تصویب طرح جامع شهر تهران، وزارتخانه‌های کشور، راه و شهرسازی و شهرداری تهران مکلف شدند که طرحی یکپارچه را برای مدیریت بر حریم پایتخت تهیه کنند. تهیه این طرح بعد‌ها با عنوان «طرح راهبردی مدیریت حریم تهران» در دستور کار دستگاه‌های ذی‌ربط قرار گرفت و پس از تصویب در شورای عالی شهرسازی و معماری ایران، در سال ۹۵ توسط این شورا به وزارت کشور و شهرداری تهران ابلاغ شد.»

به گزارش ایلنا، این مقام مسئول در شهرداری تهران ادامه داد: شهرداری از سال ۹۶ اجرای طرح راهبردی مدیریت حریم شهر تهران را به زیرمجموعه‌های خود ابلاغ کرد، ولی با وجود این که وزارت کشور نیز این طرح را به استانداری تهران ابلاغ کرده بود، اما استانداری به دلیل وجود برخی تعارضات موجود در تعریف مرز‌های شهر تهران و شهر‌های اطراف آن مطابق قانون تقسیمات کشوری، چند سال نسبت به ابلاغ طرح راهبردی حریم پایتخت به زیرمجموعه‌هایش خودداری کرد. این مساله باعث شده بود در مناطقی مثل شهرقدس و اسلامشهر که درباره مدیریت حریم آن بین شهرداری تهران و مدیریت‌های شهری شهر‌های اطراف پایتخت تعارض وجود داشت، چندگانگی مدیریت، فرصت سوءاستفاده برخی سودجویان برای انجام ساخت‌وساز‌های غیرقانونی را فراهم کند.

وی افزود: در سال‌هایی که تعارض بین شهرداری تهران و شهرداری‌ها و فرمانداری‌های شهر‌های اقماری اطراف پایتخت بر سر نحوه اعمال مدیریت بر حریم تهران حل نشده بود، به صورت تصاعدی شاهد تشدید تخلفات در حوزه ساخت‌وساز‌های غیرمجاز در حاشیه پایتخت بودیم. اما خوشبختانه در روز‌های پایانی سال ۱۴۰۲، استاندار محترم تهران طرح راهبردی حریم پایتخت را به شهرداران، فرمانداران و بخشداران زیرمجموعه خود ابلاغ کرد که براساس این طرح، چندگانگی مدیریت حریم شهر تهران کاملا از بین می‌رود و مدیریت یکپارچه حریم پایتخت به صورت کامل به شهرداری تهران واگذار می‌شود و این مدیریت شهری پایتخت است که از این پس بدون تعارض با سایر دستگاه‌ها، باید از تمام مساحتی که به عنوان حریم تهران تعریف می‌شود، صیانت کند.

مساحت حریم پایتخت، بیش از ۹ برابر وسعت محدوده آن است

فسایی با تاکید بر این که با ابلاغ طرح راهبردی حریم شهر تهران، مساحت تحت مدیریت شهرداری در حوزه حریم چند برابر شده است، عنوان کرد: تا قبل از این که ابلاغ طرح مذکور توسط استاندار محترم ابلاغ شود، یک هزار و ۳۲۷ کیلومتر مربع از حریم شهر تهران در اختیار شهرداری قرار داشت که البته در همین محدوده نیز بعضا بین تهران با شهر‌های اطراف آن تعارض وجود داشت، اما با ابلاغ این طرح، هم‌اکنون عرصه‌ای با مساحت ۵ هزار و ۹۱۸ کیلومتر مربع که شامل تمام سطح حریم پایتخت می‌شود، تحت مدیریت و صیانت شهرداری تهران قرار گرفته است. این یعنی با ابلاغ طرح راهبردی حریم شهر تهران، محدوده تحت مدیریت شهرداری در بخش حریم بیش از ۴ هزار و ۵۰۰ کیلومتر مربع افزایش یافته و تعارضات قبلی نیز از بین رفته است.

مدیرکل حریم شهر تهران ادامه داد: مساحت محدوده ۵ هزار و ۹۱۸ کیلومتر مربعی که در حال حاضر به عنوان حریم پایتخت شناخته می‌شود، بالغ بر ۹ برابر وسعت محدوده شهر تهران است که مدیریت آن به طور کامل در اختیار شهرداری قرار گرفته است. طبیعتا صیانت از این عرصه بسیار دشوار است و در بلندمدت با ساختار موجود امکان‌پذیر نیست، بنابراین ما به دنبال تغییر ساختار نحوه اعمال مدیریت بر حریم پایتخت هستیم و در همین راستا جلساتی را با مسئولان استانداری برگزار کرده‌ایم که بتوانیم به ساختار مشترکی برای این منظور برسیم؛ تلاش ما این است که مشابه کمیسیون ماده ۵ که درباره موارد خاص حوزه شهرسازی در تهران تصمیم‌گیری می‌کند، کمیسیون ویژه‌ای نیز با حضور تمام دستگاه‌های ذی‌نفع برای اعمال مدیریت بر حریم پایتخت تشکیل شود که دبیری آن برعهده شهرداری تهران باشد؛ البته هنوز درباره ساختار جدید به جمع‌بندی نرسیده‌ایم.

برنامه‌ریزی برای هوشمندسازی و پایش تصویری حریم شهر تهران

فسایی همچنین به تلاش‌های شهرداری برای فراهم کردن زیرساخت‌های مورد نیاز به‌منظور پایش تصویری حریم شهر تهران اشاره کرد و گفت: با توجه به وسعت بسیار زیاد حریم شهر تهران، از زمانی که مدیریت کل این محدوده به شهرداری محول شده است، تلاش‌هایی را برای هوشمندسازی صیانت از حریم پایتخت انجام داده‌ایم که از جمله آن می‌توان به مذاکره با سازمان جغرافیایی نیرو‌های مسلح اشاره کرد. این سازمان، سامانه‌ای تحت عنوان «سپاس» را در اختیار دارد که تهیه تصاویر ماهواره‌ای را انجام می‌دهد که این تصاویر در بازه‌های زمانی مشخصی به‌روزرسانی می‌شود.

مدیرکل حریم شهر تهران با بیان این که «سامانه سپاس»، امکان انجام نظارت ماهواره‌ای بر حریم پایتخت را فراهم می‌کند، توضیح داد: اکنون در حال نهایی کردن قرارداد استفاده از برخی امکانات این سامانه توسط شهرداری تهران با سازمان جغرافیایی نیرو‌های مسلح هستیم و پس از انعقاد این قرارداد، شهرداری می‌تواند با مقایسه تصاویر ماهواره‌ای برداشت‌شده از نقاط مختلف حریم شهر تهران، متوجه آخرین تغییرات ناشی از انجام تخلفات احتمالی در این محدوده شود و به صورت هوشمند و هدفمند با تخلفات این حوزه برخورد کند. نکته مهم این است که بازه زمانی به‌روزرسانی تصاویر ماهواره‌ای سامانه سپاس بسیار کوتاه‌تر از سیستم مانیتورینگ خود شهرداری است و استفاده از این سامانه به ما کمک می‌کند که با سرعت بالاتری با تخلفاتی که در حریم پایتخت رخ می‌دهد، برخورد کنیم.

وی در ادامه بیان کرد: شهرداری تهران همچنین در حال انعقاد قرارداد دیگری نیز با دانشگاه امام حسین (ع) است که به ما در عکس‌برداری هوایی از حریم پایتخت کمک می‌کند و دست شهرداری را برای پایش تصویری دقیق و تهیه مستند از اتفاقاتی که در حریم شهر تهران رخ می‌دهد، بازتر می‌کند.

افزایش اعتبار مدیریت حریم شهر تهران به بیش از ۴۰۰ میلیارد تومان

فسایی با تاکید بر این که امکانات، اعتبارات و نیروی انسانی مجرب شهرداری تهران، استانداری را مجاب کرده است که طرح راهبردی حریم پایتخت را ابلاغ کند، یادآور شد: دوره ششم مدیریت شهری توجه ویژه‌ای به بهبود وضعیت صیانت از حریم شهر تهران داشته است، به نحوی که در سال ۱۴۰۱، کل اعتبارات مدیریت حریم شهر تهران حدود ۳۰ میلیارد تومان بود، اما در سال ۱۴۰۲ رقم تعیین‌شده برای حریم پایتخت در بودجه شهرداری به ۱۱۰ میلیارد تومان افزایش یافت و در سال ۱۴۰۳ نیز که طرح راهبردی مدیریت حریم شهر تهران ابلاغ شده است، اعتبارات پیش‌بینی‌شده برای این بخش به ۴۰۰ میلیارد تومان افزایش یافته که این موضوع حاکی از نگاه خاص مدیریت شهری به موضوع صیانت از حریم پایتخت و ارائه خدمات مطلوب در این حوزه است.

مدیرکل حریم شهر تهران خاطرنشان کرد: شورای شهر تهران علاوه بر این که در بودجه ۱۴۰۳ شهرداری، حدود ۴۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای مدیریت حریم پایتخت پیش‌بینی کرده، تبصره‌ای را نیز در نظر گرفته است که براساس آن، اگر قرار بر تشکیل کمیسیونی ویژه یا هرگونه تغییر ساختار دیگری برای مدیریت حریم پایتخت با توجه به ابلاغ طرح راهبردی حریم توسط استانداری باشد، با توجه به چند برابر شدن وسعت حیطه مسئولیتی شهرداری در بخش صیانت از حریم شهر تهران، امکان افزایش اعتبارات پیش‌بینی‌شده در صورت ارائه لایحه توسط شهرداری به شورای شهر وجود دارد. مذاکرات انجام‌شده با اعضای شورا نیز حاکی از آن است که خوشبختانه شورا و شهرداری در صورت نیاز برای افزایش بودجه حریم پایتخت در سال جاری با یکدیگر هماهنگی کامل دارند.

از بین رفتن تعارضات بین تهران و شهر‌های اطراف

فسایی با تاکید بر این که با ابلاغ طرح راهبردی مدیریت حریم پایتخت، تعارضات قبلی میان شهرداری تهران با مدیریت‌های شهری برخی روستا‌ها و شهر‌های اقماری اطراف پایتخت بر سر نحوه اعمال مدیریت بر حریم به طور کامل برطرف شده است، اظهار داشت: پس از ابلاغ طرح راهبردی مدیریت حریم شهر تهران توسط استانداری، رئیس‌کل محترم دادگستری استان نیز به دادگستری‌های تمام شهرستان‌های استان تهران ابلاغ کرد که حتما مفاد درج‌شده در این طرح را در صدور آرای قضایی مد نظر قرار دهند.

مدیرکل حریم شهر تهران تاکید کرد: خوشبختانه ابلاغ اخیر رئیس‌کل دادگستری استان تهران باعث شد که در همین ایام نوروز امسال بتوانیم در چند پرونده در مواردی که پیش از این درباره نحوه اعمال مدیریت بر محدوده حریم با شهرستان اسلامشهر دچار تعرض شده بودیم، ساخت‌وساز‌های غیرمجاز را طبق احکام صادرشده توسط دادستان محترم شهرستان تخریب کنیم. این در حالی است که دادستانی اسلامشهر پیش از این در همین پرونده‌ها به نفع شهرداری اسلامشهر حکم داده بود، اما ابلاغ طرح راهبردی حریم شهر تهران و افزایش محدوده تحت اختیارات شهرداری تهران برای اعمال صیانت از حریم پایتخت باعث شد که اکنون تمام موارد اختلافی قبلی، تحت مدیریت شهرداری تهران قرار گیرد.

جلوگیری و برخورد با ۳۴۴۴ مورد ساخت‌وساز غیرمجاز در حریم تهران

فسایی با بیان این که در دوره کنونی مدیریت شهری یعنی از نیمه دوم سال ۱۴۰۰ تا امروز، میزان جلوگیری از ساخت‌وساز و تخریب سازه‌های غیرقانونی احداث‌شده در حریم شهر تهران، معادل ۱.۵ برابر ۱۰ سال قبل از آن بوده است، عنوان کرد: در ۱۸ ماه ابتدایی دوره ششم مدیریت شهری تهران یعنی در نیمه دوم ۱۴۰۰ و در طول سال ۱۴۰۲، میزان برخورد‌ها با ساخت‌وساز غیرمجاز در حریم پایتخت نسبت به سال‌های پیش از آن به‌شدت افزایش پیدا کرد، زیرا تلاش و سختگیری شهرداری در این زمینه بسیار بیشتر شد. همین مساله باعث شد که متخلفان متوجه شوند که در دوره کنونی مدیریت شهری نمی‌توانند به‌راحتی دست به تخلف بزنند، زیرا این کار برایشان هزینه مضاعفی به همراه خواهد داشت.

مدیرکل حریم شهر تهران ادامه داد: افزایش هزینه ارتکاب به تخلف ساخت‌وساز غیرقانونی در حریم پایتخت باعث شد که میل به انجام این تخلف در میان سودجویان کاهش یابد و به همین دلیل در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال ۱۴۰۱ شاهد کمتر شدن ارتکاب به تخلف و در نتیجه، کاهش میزان برخورد با تخلفات مربوطه در حریم شهر تهران بودیم؛ به نحوی که آمار جلوگیری یا برخورد با ساخت‌وساز غیرمجاز در حریم پایتخت از ۸ هزار و ۶۳ مورد در سال ۱۴۰۱ به ۳ هزار و ۴۴۴ مورد در سال ۱۴۰۲ کاهش یافت. این در حالی است که در سال گذشته نیز مانند ۱۸ ماه نخست دوره کنونی مدیریت شهری، به‌شدت جلوی ارتکاب به تخلف ساخت‌وساز غیرمجاز در حریم شهر تهران را گرفتیم و سختگیری ما در این زمینه همچنان ادامه دارد.

وی در پایان خاطرنشان کرد: میل به تخلف ساخت‌وساز غیرقانونی در حریم تهران بیشتر مربوط به مناطق جنوب و جنوب غرب پایتخت است که البته ریشه این تخلفات عمدتا به وجود تداخلات مرزی بین تهران و شهر‌های اطراف آن و تعارضات مربوط به اعمال مدیریت چندگانه بر بخش‌هایی از حریم پایتخت بازمی‌گشت، اما با ابلاغ طرح راهبردی حریم شهر تهران توسط استانداری، خوشبختانه این تعارضات برطرف شده و احتمال سوءاستفاده از قانون برای ساخت‌وساز در اطراف پایتخت توسط برخی سودجویان نیز کاهش یافته است.

دیگر خبرها

  • نظارت بر حریم تهران هوشمند می شود
  • حذف «زوج و فرد» در طرح جدید ترافیک پایتخت؟
  • تهران بزرگ‌تر شد
  • حذف زوج و فرد در طرح جدید ترافیک پایتخت
  • چرا دانلود غیرقانونی آهنگ را دوست داریم؟
  • این ۲ مشکلِ بزرگ در بازار مسکن ایران
  • آخرین خبر از پرونده مرگ زهره فکور صبور
  • پایتخت خنک می‌شود
  • برگزاری رویداد مثبت ۱۰۰ در پایتخت
  • کاهش سهم تفریح و سفر طی ۱۰ سال