Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «افکارنيوز»
2024-04-25@03:50:42 GMT

جوهر خالکوبی سرطان‌زاست؟

تاریخ انتشار: ۴ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۵۳۶۱۳۳

بشر هزاران هزار سال است که بر روی بدن خود طرح‌هایی را خالکوبی میکند. غارنشینان ماقبل تاریخ و اعیان مصری خود را با خالکوبی‌هایی از دوده، ذغال و دیگر رنگدانه‌های طبیعی زرق و برق میدادند. امروزه اما هنرمندان مدرن این حرفه اطلاع اندکی از مواد تشکیل دهنده‌ی جوهر خالکوبی‌ها دارند. شما چطور؟

با اینکه طراحان تاتو یا همان خالکوبی باید به منظور فعالیت خود مجوزهای لازم را دریافت کنند جوهر و رنگدانه‌های مورد استفاده توسط هیچ ارگان دولتی کنترل نمیشوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اگر یک هنرمند حرفه‌ای در این زمینه نباشید و جوهر کار خود را از رنگدانه‌های خام ترکیب نکنید احتمالا هرگز نخواهید فهمید که درون این جوهرها چه میگذرد.

یکی از دلایل این موضوع میتواند تولیدکنندگانی باشند که از فرمول نوشابه‌ی خود محافظت میکنند. هنرمندان و مشتریان این حرفه معمولا هیچ اطلاعی از مواد شیمیایی موجود در خالکوبی‌های خود ندارند؛ موادی که گستره‌ی بسیار بزرگی را شامل میشوند. برخی از این رنگدانه ها محصول مواد طبیعی و مابقی محصول موادی هستند که به موازات در صنعت نساجی، پلاستیک و خودروسازی نیز به کار میروند.

در سال ۲۰۱۶ بازه‌ی عظیمی از رنگدانه‌های مورد استفاده در خالکوبی به لحاظ شیمیایی آنالیز شده و نگران‌کننده‌ترین آنها معرفی شدند. خطرناک‌ترین این دسته هیدروکربن‌های حلقوی آروماتیک هستند که در جوهرهای مشکی به وفور یافت میشوند و حاوی موادی سرطانزا هستند که میتوانند مسیر خود را از پوست به سمت غدد لنفاوی هموار کنند. موادی حاوی نیتروژن که حدود ۶۰ درصد از رنگ‌های دیگر این جوهرها را تشکیل میدهند در رده‌ی بعدی نگران‌کننده‌ترین مواد شیمیایی موجود در رنگدانه‌ها قرار دارند. با اینکه مواد نیتروژن‌دار در ابتدا خطری برای انسان ندارند اما طی گذر زمان امکان بالقوه‌ی تبدیل شدن به ترکیباتی سرطانزا را دارند.

این نگرانی تنها بابت ترکیبات رنگدانه‌ها نیست بلکه نگه‌دارنده‌های مشکل‌ساز را نیز شامل میشود. یک چهارم جوهرهای آزمایش شده حاوی ماده‌ی ملتهب کننده‌ی پوست بنزوایزوتیازولینون بوده و در هفت درصد از آنها سرطانزایی به نام فرمالدهید مشاهده شده است. جوهرهای مورد استفاده در تاتو و خالکوبی همچنین میتوانند حاوی فلزات مضری چون نیکل، کروم و کبالت باشند.

البته این به معنای این نیست که نفس خالکوبی مضر است. رنگهای مدرن و با کیفیت از نمکهای فلزات مختلف ساخته میشوند. فلزات مختلف خطرات متفاوتی به همراه دارند یعنی رنگهای خاصی هستند که مضرتر از مابقی‌اند. به عنوان مثال جوهر قرمز حساسیت پوستی و مشکلات بیشتری برای سلامتی نسبت به جوهر مشکی دارد؛ رنگ مشکی از منابع مطمئنتری تولید میشود. رنگ‌های آبی و سبز از نمکهای مس با کیفیت تولید میشوند و بی خطرند اما رنگهای آبی حاوی فلز کبالت به هیچ عنوان این ویژگی را ندارند. رنگدانه‌های سفیدی که با اکسید تیتانیوم تولید میشوند واکنشی حداقلی با سطح پوست برقرار میکنند و در حالی که رنگهای زرد اغلب از منابعی طبیعی چون زردچوبه تهیه میشوند اما به خاطر میزان بالای مورد نیاز این ادویه برای تولید آن واکنش‌پذیری بیشتری دارد.

اگر میخواهید که خالکوبی شما حداقل خطر را برایتان به ارمغان! بیاورد هزینه کنید و خود را به دست هنرمندان خبره بسپارید. جوهر ارزان بی‌دلیل ارزان نیست و اگر گرفتار یک تاتوکار بی‌پروا شوید نیز هیچ مدرکی دال بر مضر بودن رنگهای مورد استفاده توسط او نخواهید داشت. از جستجوی طولانی مدت برای یافتن بهترین هنرمند نترسید چرا که یک خالکوبی همواره با شما خواهد یود.

 

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: مواد شیمیایی پلاستیک پوست فلزات خالکوبی سرطان تاتو رنگدانه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۵۳۶۱۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خطرات از دست دادن آب بدن؛ چگونگی تأمین

به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، بدن انسان تقریباً 60 درصد تا 70درصد از وزن خود را از آب تشکیل داده است. این درصد ممکن است بسته به جنسیت، سن، وضعیت فیزیولوژیکی و مقدار چربی بدن انسان متغیر باشد. اما به طور کلی، می‌توان گفت که حدود 60 تا 70 درصد از بدن انسان از آب تشکیل شده است. آب در بدن برای حفظ عملکرد صحیح اعضا و سلامتی بسیار حائز اهمیت است و نقصان آن می‌تواند منجر به مشکلات جدی و خطرناک شود. بدن ما برای حفظ عملکرد صحیح و سلامتی نیاز به مقدار مناسبی از آب دارد. از دست دادن آب بدن به هر دلیلی می‌تواند منجر به مشکلات جدی و خطرناکی شود.

خطر از دست دادن آب بدن

خشکی و ناراحتی: کاهش آب بدن می‌تواند باعث خشکی پوست، لب‌ها و چشم‌ها شود و باعث ناراحتی و عدم راحتی شود.

اختلالات الکترولیتی: از دست دادن آب بدن ممکن است باعث اختلالات در سطح الکترولیت‌ها مانند سدیم، پتاسیم و کلسیم شود که باعث عوارض جدی مانند فشار خون پایین، تشنج عضلات و حتی فشار خون بالا می‌شود.

کاهش عملکرد کلیه: کاهش آب بدن ممکن است باعث فشار زیاد بر روی کلیه‌ها شود و باعث کاهش عملکرد آنها شود.

خطر سوختگی: در صورت کاهش آب بدن، خطر سوختگی و حتی فروپاشی عضلات افزایش می‌یابد.

خطرات قلبی: کاهش حجم خون در بدن ممکن است باعث افزایش فشار خون و خطر بروز بیماری‌های قلبی-عروقی شود.

دلایل از دست آب بدن

عوامل زیر می‌توانند باعث از دست دادن آب بدن شوند:

فعالیت‌های ورزشی: ورزش‌های شدید و فعالیت‌های بدنی زیاد می‌توانند باعث تعریق و از دست دادن آب و الکترولیت‌های بدن شوند.

هوا و محیط: اقامت در محیط‌های گرم و خشک، تعریق بیشتر و از دست دادن آب بدن را افزایش می‌دهد. همچنین، استفاده از تجهیزات گرمایشی و تهویه مطبوع نیز می‌تواند باعث خشک شدن هوا و کاهش رطوبت محیط شود.

مصرف الکل: مصرف الکل می‌تواند باعث تحریک سیستم ادراری شود و باعث افزایش ادرار و از دست دادن آب بدن شود.

مصرف داروها: برخی داروها مانند دیورتیک‌ها، ضدالتهاب‌ها و ضد اضطراب‌ها می‌توانند باعث افزایش ادرار و کاهش آب بدن شوند.

بیماری‌ها: برخی بیماری‌ها مانند تب، اسهال و استفراغ می‌توانند باعث از دست دادن آب بدن شوند.

مصرف کافئین: مصرف زیاد کافئین مانند قهوه و چای سبز ممکن است باعث تحریک سیستم ادراری شود و باعث افزایش ادرار و از دست دادن آب بدن شود.

چگونگی تأمین آب

مصرف آب کافی برای بدن بسیار مهم است و می‌تواند از طریق مصرف مواد غذایی مختلف نیز تأمین شود. برخی از غذاهایی که حاوی آب زیادی هستند و می‌توانند به تأمین نیاز آب بدن کمک کنند عبارتند از:

میوه‌ها: میوه‌هایی مانند خرما، هندوانه، خیار، توت فرنگی، پرتقال، خرمالو، و انگور حاوی آب زیادی هستند و مصرف آنها می‌تواند به تأمین نیاز آب بدن کمک کند.

سبزیجات: سبزیجاتی مانند خیار، گوجه فرنگی، کدو، کاهو، و سلاد حاوی آب زیادی هستند و مصرف آنها نه تنها به تأمین آب بدن کمک می‌کند بلکه باعث افزایش مصرف ویتامین‌ها و مواد مغذی مورد نیاز نیز می‌شود.

سوپ‌ها وآش‌ها : سوپ‌ها و حسپ‌های گرم مانند سوپ گوجه فرنگی، انواع آش سبزیجات نه تنها خوشمزه هستند بلکه به تأمین آب بدن نیز کمک می‌کنند.

دسرها: دسرهای شیرین مانند پودینگ، ژله، و فاکتوریل حاوی آب زیادی هستند و مصرف آنها همچنین به تأمین نیاز آب بدن کمک می‌کند.

محصولات لبنی: محصولات لبنی مانند دوغ، کفیر، و پنیر حاوی آب زیادی هستند و مصرف آنها نه تنها به تأمین آب بدن کمک می‌کند بلکه باعث تأمین نیاز بدن به پروتئین و کلسیم نیز می‌شود.

نوشیدنی‌ها و تأمین آب بدن

آب: بهترین و مهمترین شربت برای تأمین آب بدن انسان، آب است. مصرف مناسب آب در طول روز برای حفظ تعادل آبی در بدن بسیار مهم است.

نوشیدنی‌های الکترولیتی: نوشیدنی‌هایی مانند اسپرتز، گازداران، نوشابه‌های الکترولیتی و آب نارگیل می‌توانند به تأمین آب بدن کمک کنند، زیرا حاوی الکترولیت‌های مانند پتاسیم، سدیم و مغنزیم هستند.

شربت‌های گیاهی: شربت‌های گیاهی مثل چای سبز، چای آویشن، چای زنجبیل و آب لیمو ترش نیز می‌توانند به تأمین آب بدن کمک کنند.

شربت‌های میوه‌ای: شربت‌های تازه از میوه‌ها مانند آب هندوانه، آب هلو، آب خرما و آب پرتقال نیز منابع خوبی از آب و الکترولیت‌ها هستند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • (عکس) خالکوبی شیرشاه روی بدن یک قاتل
  • خالکوبی منشوری تتلو در دادگاه دردسرساز شد
  • تامین ۱۰ ویتامین مهم در بدن با مصرف زرده تخم‌مرغ
  • تامین ۱۰ ویتامین مهم در بدن با مصرف زده تخم‌مرغ
  • پیش‌بینی وضعیت هوا طی روزهای آینده/ کدام استان‌ها بارانی میشوند؟
  • کارگر فرودگاه، کیف پول ۷۲ میلیونی را به صاحبش بازگرداند
  • مصرف روزانه شکلات چه تاثیری بر روده دارد؟
  • چرا آداپتور هایمان زود به زود خراب میشوند ؟
  • تحول صنعت رباتیک انعطاف پذیر با جوهر پلیمری نرم اما محکم
  • خطرات از دست دادن آب بدن؛ چگونگی تأمین