Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-25@16:37:57 GMT

دانش بنیان ها چراغ راه «رونق تولید»

تاریخ انتشار: ۴ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۵۳۶۱۸۵

دانش بنیان ها چراغ راه «رونق تولید»

سمنان- ایرنا- توسعه در هر حوزه ای اگر دانش‌محور نباشد پایدار و بنیادین نیست، راهکارهای تحقق «رونق تولید» شعار سال 98 نیز باید بر پایه دانش و فن روز برنامه ریزی شود، شرکت های دانش بنیان می توانند روشنگر این مسیر با بهره مندی از دانش جوانان باشند.

به گزارش ایرنا، در دنیایی که هر لحظه شاهد تحول و دگرگونی است، پایه اقتصادهای صنعتی با محوریت منابع به سمت اقتصاد با محوریت سرمایه های فکری در حال حرکت است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


شرکت های دانش بنیان موتور محرکه توسعه اقتصادی در هر کشور محسوب می شود که رشد و رونق این شرکت ها جهش کشورها به سمت اقتصاد پایدار، دانش محور و پیشرو را در پی دارد.
از دیگر سو، جوانان نخبه و خلاق در هر کشور ارزشمندترین سرمایه آن سرزمین محسوب می شوند و ایران اسلامی از این حیث در زمره کشورهای غنی دنیا جای دارد.
نیروهای جوان و مبتکر در زمینه علوم دانش بنیان راه محقق شدن شعار سال جاری را برای ایران اسلامی هموار می کنند و این قشر نیاز به حمایت برای قرار گرفتن در مسیر خدمت به منظور تحقق رونق تولید دارند.
«رونق تولید»، شعاری معطوف به تولید دانش‌ بنیان و بومی است چرا که شعار سال با اتکا به توانمندی بومی با بهره گیری از نوآوری داخلی محقق خواهد شد.
شرکت های دانش بنیان، صنعتی را به مدد نوآوری و دانش نیروی انسانی خلاق و مبتکر طراحی و اجرا می کنند که منجر به رونق بخشی تولید می شود.
اما با وجود این همه امتیاز و سودآوری فزاینده علوم دانش بنیان، آن گونه که شایسته است به این شرکت ها توجه نمی شود و افرادی با نگرش های نابجا وجود دارند که راه را برای کارآفرینی و نوآوری سد می‌ کنند. این در حالیست که رهبر معظم انقلاب به اقتصاد دانش بنیان به عنوان یکی از ارکان اقتصاد مقاومتی نگاه ویژه دارند و می توان گفت اقتصاد مبتنی بر نفت کشور در دهه های گذشته، تفکر سرکوب گرایانه برخی افراد در برابر کارآفرینی مبتنی بر علوم دانش بنیان در ایران اسلامی را به دنبال داشته است.
ایران اسلامی نیز برای دستیابی به رشد و توسعه پایـدار، فراگیر و رقابت پذیر در عرصه های بین المللی نیاز به تغییر رویه از اقتصاد منبع محور بـه سمت اقتصاد دانش محور دارد.
بر اساس آمار سامانه کارگروه ارزیابی و تشخیص صلاحیت شرکت های دانش بنیان کشور، تعداد شرکت ‌های دانش بنیان تولیدی نوع 2 (صنعتی) یک هزار و 346 شرکت و تعداد شرکت‌ های دانش بنیان نوپا نوع یک، یک هزار و 145 شرکت و تعداد شرکت های دانش بنیان نوپا از نوع دو، 370 شرکت است.
در این میان بازنگری برخی از قوانین کشوری با هدف حمایت از کارآفرینان حوزه اقتصاد دانش بنیان ضروری است هر چند در کنار قوانین دست و پاگیر، آیین نامه های تسهیل گر و حامی نیز وجود دارد، نیاز است مجریان و مسوولان امر برای تحقق رونق تولید، به آن ها نیز نیم نگاهی بیندازند.

** مشکل اقتصاد نتیجه حذف دانشگاهیان از صنعت است
رئیس دانشگاه سمنان گفت: ریشه تحقق شعار سال را باید در دانشگاه ها جست و جو کرد و باید با ایجاد ساز و کارهای مشخص پیوند دانشگاه و صنعت روز به روز عمیق تر شود.
مسعود نصیری زرندی با اشاره به اینکه وظیفه دانشگاه تولید فکر است، تصریح کرد: شاید یکی از چالش های کنونی بخش صنعت حذف شدن دانشگاهیان از این بخش از اقتصاد کشور باشد.
وی با بیان اینکه شرکت های دانش بنیان نقش غیرقابل انکاری در رونق تولید و تحقق شعار سال دارند، خاطرنشان کرد: وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به نقش پارک های علم و فناوری در رونق بخش صنعت اعتقاد دارد.
نصیری زرندی ادامه داد: آیین نامه هایی که مانع پیوند دانشگاه و صنعت بوده اند در وزارت علوم در حال اصلاح و حذف شدن است و بر اساس آیین نامه های جدید، اعضای هیات علمی دانشگاه باید به صورت کاربردی از سال 98، در بخش صنعت و جامعه مطالعاتی انجام بدهند.

** دانش فنی ظرفیتی برای توسعه پایدار
نخبه علمی و از زمره یک درصد دانشمندان برتر جهان نیز به ایرنا گفت: بهترین ظرفیت های علمی در مسیر تحقق شعار سال، علوم دانش بنیان به خاطر ارزش افزوده و ارزآوری آن است.
سیف الله سعدالدین افزود: تولیدات دانش فنی شرکت های دانش بنیان از جمله ظرفیت های توسعه پایدار هر کشور از جمله ایران با دارا بودن تعداد قابل توجه دانش آموختگان دانشگاهی و پژوهشگر است.
وی با اشاره به اینکه شرکت های دانش بنیان زیرساخت های مورد نیاز برای تولید دانش فنی و بومی سازی آن را مهیا می کنند، بیان کرد: با بهره گیری از این مساله می توان به سمت صادرات دانش به کشورهای دیگر اقدام کرد.
دانشیار دانشگاه سمنان با اشاره به سودآوری بالای صادرات دانش فنی، خاطرنشان کرد: امروزه اقتصاد و فضای بین المللی پیرامون محصولات دانش محور می چرخد.

** تحقق رونق تولید با بهره گیری از فناوری های روز
رئیس مجمع نمایندگان استان سمنان گفت: اجرایی شدن شعار سال منجر به اشاعه فرهنگ مصرف کالای ایرانی می شود که در گام اول باید کیفیت محصولات داخلی افزایش یابد.
احمد همتی افزود: فعال تر شدن مراکز پژوهشی در واحدهای تولیدی منجر به افزایش کیفیت محصولات داخلی به منظور رقابت پذیری با محصول مشابه خارجی می شود.
نماینده مردم شهرستان های سمنان، مهدیشهر و سرخه در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: تولیدکنندگان با کمک جوانان متخصص و کارآمد شرایط حضور تولیدات داخلی در بازارهای جهانی را فراهم کنند.
وی به تعیین راهبرد‌ رهبری در جذب فناوری های نوین دنیا اشاره و خاطرنشان کرد: یکی از راهکارهای تولید کالاهای باکیفیت جذب و به روز رسانی دانش های نوین برای رقابت پذیرکردن با محصولات مشابه در بازارهای جهانی است.
نماینده مردم شهرستان های سمنان، مهدیشهر و سرخه در مجلس شورای اسلامی یادآور شد: تولیدکنندگان کشور با ارتباط تنگاتنگ با مراکز دانشگاهی و شرکت های دانش بنیان در به روز رسانی و جذب فناوری های نوین برای رونق بخشی به تولید و افزایش کیفیت محصولات تولیدی تلاش کنند.

** بی نیازی از درآمدهای نفتی با تولیدات دانش بنیان
دانشیار دانشگاه سمنان به ضرورت تغییر رویه از اقتصاد منبع محور بـه سمت اقتصاد دانش محور تاکید و بیان کرد: علوم دانش بنیان ابزاری برای بی نیازکردن اقتصاد کشور از درآمدهای نفتی با هدف تحقق اقتصاد مقاومتی است.
سعدالدین با بیان اینکه به کارگیری دانش روز و روش های جدید در تولید برای کاهش هزینه ها و ارتقای رقابت پذیری با تولیدات خارجی ضروری است، تصریح کرد: دانش فنی باید با راهکارهای مختلف برنامه ریزان کشور کاربردی شود و در مسیر کمک به تولید قرار گیرد.
این دانشمند برتر جهان گفت: گام برداشتن در مسیر اقتصاد سنتی به سمت اقتصاد دانش بنیان، تولید ثروت را برای کشور به همراه دارد.

** ضرورت بسترسازی برای گسترش واحدهای فناور
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان سمنان گفت: شرکت های دانش بنیان و ایده های فناورانه که منجر به رونق تولید و توسعه به کارگیری ایده های کارآفرینی می شود، نیاز به حمایت مسوولان و برنامه ریزان کشور دارد.
عبدالله خالصی دوست افزود: دانشگاه ها به عنوان نهادهای علمی فضای کسب و کار را برای شرکت های دانش بنیان آماده کنند و با ارتباط گیری با صنعت زمینه فعالیت این شرکت ها را توسعه دهند.
وی با بیان اینکه باروری و به کارگیری طرح ها و ایده های فناورانه و کارآفرین سبب رشد و توسعه صنعت در این استان می شود، تصریح کرد: حمایت از نوآوری زمینه بروز خلاقیت نیروهای محقق جوان را فراهم می کند.
خالصی دوست با اشاره به اینکه شرکت ‌های دانش بنیان به عنوان عاملی موثر در دستیابی به اقتصاد دانش‌محور و نوآور محسوب می شوند، تاکید کرد: بسترسازی و ایجاد فضای لازم برای گسترش و رشد واحدهای کوچک و متوسط دانش محور و فناور از اهداف مهم مسوولان برای رونق و توسعه اقتصادی و خودکفایی در عرصه های مختلف باشد.

** روان سازی قوانین در فضای کسب و کار دانش محور
استاد دانشگاه سمنان گفت: اقتصاد کشور که برمبنای درآمدهای فروش نفت برنامه ریزی می شود، توجهی به تولیدات دانش بنیان ندارد که این مساله باید اصلاح شود.
این دانشمند جهانی خاطرنشان کرد: رویکردها و حتی قوانین جاری از اقتصاد تک محوری و وابسته به نفت به سمت اقتصاد دانش بنیان تغییر کند.
سعدالدین با بیان اینکه در بسیاری از موارد نیاز به روان سازی قوانین در فضای کسب و کار شرکت های دانش بنیان احساس می شود، افزود: چه بسا کشور، نیاز به وضع قوانین جدیدی برای مرتفع سازی مسائل با هدف توسعه کسب و کارهای دانش بنیان دارد.

** اشاعه فرهنگ مصرف تولیدات دانش بنیان
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان سمنان بیان کرد: حمایت از تولیدات دانش بنیان با هدف ایجاد اشتغال و توسعه صنعتی و اقتصادی کشور ضروری است.
خالصی دوست خاطرنشان کرد: برای تحقق شعار رونق تولید باید خرید کالاهای ایرانی از جمله محصولات دانش بنیان در بین آحاد جامعه به فرهنگ تبدیل شود تا با تحقق این مساله، تولید و وضعیت معیشتی و اقتصادی کشور رونق گیرد.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان سمنان با بیان اینکه دانش بنیان ها با تولید کالای ارزان و باکیفیت در صحنه اقتصاد می توانند به فعالیت ادامه دهند، افزود: حمایت، خرید و مصرف تولیدات باکیفیت شرکت های دانش محور منجر به رونق چرخه تولید و برگشت نقدینگی به این واحدها می شود.
9891/7408/6103

منبع: ایرنا

کلیدواژه: علمي آموزشي دانش بنيان ها رونق توليد حمايت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۵۳۶۱۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تولید نان کامل در خراسان رضوی امنیت غذایی را تامین می‌کند

معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: نان کامل تولید شده در خراسان رضوی تعدای از بیماری‌ها را از بین خواهد برد و به غیر از سلامت، بحث امنیت غذایی را نیز به همراه خواهد داشت. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهد، سید مجتبی خیام نکویی امروز در حاشیه بازدید از دهکده فناوری و نوآوری کشاورزی، منابع طبیعی و صنایع غذایی خراسان رضوی در گفتگو با خبرنگاران بیان کرد: میزان شرکت های دانش بنیان نسبت به شرکت های دیگر بسیار کم بود و هم اکنون 621 شرکت در این حوزه فعالیت دارند که شرکت های دیگر 10 هزار مورد است.

وی افزود: اگر می‌خواهیم در حوزه کشاورزی انگیزه ایجاد کند نیازمند حمایت های خاص نسبت به سایر حوزه ها هستیم.

رئیس سازمان تحقیقات و نوآوری کشاورزی گفت: تلاش شده تا شتاب مناسبی به تشکیل شرکت های دانش بنیان در بخش کشاورزی خراسان رضوی داده شود زیرا تحول در بخش کشاورزی و ایجاد امنیت غذایی نیازمند تحول و حمایت از شرکت های دانش بنیان است.

معاون وزیر جهاد کشاورزی خاطر نشان کرد: برنامه ریزی های لازم برای 1000 واحد شرکت دانش بنیان در دهکده های فناوری و نوآوری دیده شده که از نظر تعداد و فعالیت خراسان رضوی متمایز است.

خیام نکویی عنوان کرد: دستاوردهای شرکت های دانش بنیان که امروز در خراسان رضوی به بهره برداری رسید می تواند در کل کشور تحول در بخش هایی مانند ساخت تجهیزات، دستگاه‌های ماشین‌آلات کشاورزی، تولید کود و سم و سایر فراورده‌ها ایجاد کند ولی مهمترین نکته امروز تولید نان کامل و می تواند در خراسان رضوی به سرعت فراگیر شود.

وی ادامه داد: اگر در تولید نان کامل با همکاری بخش خصوصی، شرکت‌های دانش‌بنیان، اتحادیه نانوایان و همه تشکل‌ها موفق شدیم این موضوع را به فرهنگ غالب تبدیل کنیم، مهمترین گام اساسی را در ارتقای سلامت مردم برداشته ایم.

رئیس سازمان تحقیقات و نوآوری کشاورزی با اشاره به اهمیت تولید نان کامل در سطح کشور گفت: تولید نان کامل خواهد توانست در سلامت جامعه اثرگذار باشد و استفاده مردم از این نان تعدادی از بیماری‌ها را از بین خواهد برد.

انتهای پیام/282

دیگر خبرها

  • تولید نان کامل در خراسان رضوی امنیت غذایی را تامین می‌کند
  • نیاز کشور به گندم برای تولید نان ۱۲ میلیون تن است
  • خراسان رضوی می‌تواند پایلوت تولید نان کامل شود
  • رونق تولید و اشتغال‌زایی؛ ثمره سرمایه‌گذاری خطرپذیر شرکت صنایع پیشرفته رضوی در پروژه‌های فناورانه
  • استان قزوین رتبه نخست توسعه اقتصاد دانش بنیان کشور
  • اقتصاد باید بر پایه مشارکت مردم باشد
  • کارگران رکن اصلی جهش تولید و رونق اقتصادی هستند
  • نقش‌آفرینی مراکز نوآوری در حفظ قانون جهش دانش‌بنیان
  • نمایشگاه دستاوردهای وقف؛ روایتی از نشانه های رشد اقتصاد دانش بنیان در ایران
  • اتصال زیست‌بوم فناوری به عرصه آبادانی با «آبادیران»