Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه سیاسی جهان نيوز: غلامعلی حداد عادل، رییس هیأت عالیرتبه مجمع تشخیص مصلحت نظام که در پکن به سر می برد، در حاشیه بازدید از دانشگاه مطالعات بین المللی پکن و سخنرانی برای دانشجویان این دانشگاه در جمع خبرنگاران خبرگزاری ها، مطبوعات و شبکه های رادیویی و تلویزیونی چین حاضر شد و به سؤالات آنان پاسخ گفت.

وی در پاسخ به پرسش خبرنگار خبرگزاری «شین هوا» در باره انتظار ایران از دومین اجلاس جهانی طرح «یک کمربند، یک جاده» گفت: « امیدواریم این طرح به خوبی به کشورهای جهان معرفی شود و چین از طریق آن، الگویی متفاوت از رفتار آمریکا با ملت ها را به نمایش بگذارد تا ملت ها ببینند قدرتی بزرگ همچون چین چگونه مناسبات خود را بر پایه صلح، دوستی، تفاهم و در جهت رفاه و امنیت آنان سامان می دهد و بر خلاف آمریکا در فکر جنگ افروزی و بهره کشی از آنها نیست» .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



عضو مجع تشخیص مصلحت نظام همچنین در پاسخ سؤال خبرنگار روزنامه «مردم» چین مبنی بر زمینه های همکاری دو کشور توضیح داد: « ایران، موقعیت جغرافبایی ویژه ای دارد؛ چرا که دروازه آسیا به اروپا بوده و با ١۵ کشور بزرگ و کوچک منطقه همسایه است. چنین کشوری، می تواند نقشی بسیار مؤثر در طرح چین با عنوان «یک کمربند، یک جاده» که به منزله احیای جاده ابریشم است، داشته باشد».

مشاور عالی مقام معظم رهبری افزود: «چین می تواند با سرمایه گذاری در زیرساخت های ارتباطی ایران اعم از زمینی، هوایی و دریایی به توسعه راه ابریشم کمک کند و ایران نیز قادر است در تأمین مقصود چین از طرح «یک کمربند، یک جاده» نقشی مثبت و مؤثر ایفا کند».

رییس فرهنگستان زبان و ادب فارسی همچنین با اشاره به ضرورت گسترش روابط فرهنگی دو کشور ایران و چین گفت: « از این که در دانشگاه مطالعات بین المللی پکن، دانشجویانی را می بینم که با اشتیاق، زبان فارسی می آموزند، خوشحالم. در ایران نیز دانشجویان در چندین دانشگاه زبان فارسی می آموزند و تا کنون بیش از ٨٢٠ عنوان کتاب در حوزه مطالعات چین شناسی در ایران و به زبان فارسی تألیف شده است».

حداد عادل، در پاسخ به پرسشی دیگر که توسط خبرنگار شبکه تلویزیونی چین در خصوص مواضع ایران پس از خروج آمریکا از برجام مطرح شد، گفت: « امیدواریم سایر کشورها به تعهدات خود عمل کنند و مادام که برجام به نفع ایران باشد، ایران در برجام خواهد ماند؛ اما اگر روزی احساس کنیم که ادامه حضور و تعهد ما در برجام به ضرر ماست، دلیلی بر ادامه حضور نخواهیم داشت».

رییس هیأت عالی رتبه مجمع تشخیص مصلحت نظام که در پکن به سر می برد، در پاسخ به پرسش خبرنگار خبرگزاری گلوبال تایمز درباره دلایل ناآرامی و بی ثباتی خاورمیانه گفت: منطقه جنوب غربی آسیا، خزانه نفت جهان است و قدرت های بزرگ می خواهند نفوذ و تسلط خود را بر این منطقه حفظ کنند تا آسان و ارزان به نفت دسترسی داشته باشند. راه رهایی از شرایط کنونی منطقه جنوب غرب آسیا، بیداری و آگاهی ملت هاست و چین می تواند الگویی شایسته از رفتار یک قدرت بزرگ جهانی را در برابر رفتار غلط آمریکا به دنیا ارائه کند».
وی در باره سؤالی دیگر از یکی از خبرنگاران درباره جهان تک قطبی و راهکار خروج از یک جانبه گرایی، جهان تک قطبی را به ویژه در جایی که آمریکا تصمیم گیرنده آن باشد، خطرناک توصیف و تصریح کرد: « جمهوری اسلامی، قدرت گرفتن چین در صحنه بین المللی را به نفع جهان می داند؛ زیرا جهان را از حالت تک قطبی و یکجنبه گرایی خارج می کند؛ به خصوص که چین با مواضعی که در شورای امنیت گرفته، نشان داده کشوری مستقل است و می تواند دنیا را از حالت تک قطبی بیرون بیاورد».

خبرنگاری دیگر از حداد عادل درباره تأثیر یک جانبه گرایی و فشارهای آمریکا بر ایفای نقش اقتصادی ایران در اجرای طرح «یک کمربند، یک جاده»(احیای جاده ابریشم) پرسید که وی پاسخ داد: « ما امیدواریم چین با توسعه روابط و سرمایه گذاری، ملت ایران را پشتیبانی کند تا ایران بتواند راه استقلال خود را بهتر ادامه دهد».

منبع: جهان نيوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jahannews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جهان نيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۵۳۶۳۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اقدام کشور ایران در پاسخ به تهاجمات اسرائیل کاملاً مبتنی بر عرف بین‌المللی است

نادر پورارشد عضو هیئت علمی و معاون هماهنگی و برنامه‌ریزی دانشگاه آزاد اسلامی استان چهارمحال و بختیاری در گفت‌وگو با خبرنگار استانی ایسکانیوز از چهارمحال و بختیاری گفت: اقدام رژیم صهیونیستی و اشغالگر، در تهاجم به ساختمان کنسولگری ایران در سوریه، نقض آشکار موازین بین‌المللی بود، اما شورای امنیت سازمان ملل آن را محکوم نکرد.

وی با اشاره به اینکه رژیم صهیونیستی، تاکنون نسبت به قطعنامه‌هایی که علیه او صادر شده توجهی نداشته است، افزود: عرف بین‌المللی در چنین مواردی، اقتضا می‌کند که کشور مورد تهاجم، از حیثیت بین‌المللی خود دفاع کند و نسبت به تهاجمات بعدی اقدامات پیش‌گیرانه‌ای را در حد تنبه و تذکر به عمل آورد؛ بر همین اساس، اقدام جمهوری اسلامی ایران، کاملاً مبتنی بر رویه و عرف بین‌المللی است و اگر غیر از این بود، جای سوال وجود داشت.

نظام حقوق بین‌الملل مستقل عمل نمی‌کند و معمولا تابعی از قدرت و سیاست است

پورارشد با تأکید بر این موضوع که اقدام ایران، دفاع از تمامیت مادی و معنوی خود، در ابعاد بین‌المللی و داخلی تلقی می‌شود، اذعان داشت: این اقدام به‌ویژه در زمانی که رژیم صهیونیستی، تابع نظام حقوقی بین‌المللی نبوده و نیست، از توجیه بیشتری برخوردار می‌شود؛ مضافاً اینکه نظام حقوق بین‌الملل هم چندان مستقل عمل نمی‌کند و معمولاً تابعی از قدرت و سیاست است.

ایشان اضافه کرد: از سوی دیگر، اگر وضعیت، به‌گونه‌ای باشد که عدم دفاع، زمینه‌ساز تداوم تهاجمات گردد، میزان وجاهت و ضرورت دفاع، بیشتر می‌شود.

اقدام ایران موجب ارتقاء سطح امنیت و قدرت بازدارندگی دفاعی می‌شود

معاون هماهنگی و برنامه‌ریزی دانشگاه آزاد اسلامی استان چهارمحال و بختیاری اظهار کرد: به هر حال، هر اقدامی، منافع، فرصت‌ها و تهدیداتی را در پی دارد که می‌بایست، در چارچوب سناریوهای مدیریت کلان، کنترل شود؛ لیکن این اقدام، به‌جهت رعایت چارچوب‌ها و موازین دفاعی از سوی ایران، موجب ارتقاء سطح امنیت و قدرت بازدارندگی دفاعی ایران، می‌شود.

عضو هیئت علمی دانشگاه گفت: رژیم صهیونیستی می‌داند که اگر بخواهد به دفاع ایران پاسخ دهد، حتماً با دفاع پیش‌گیرانه‌تر ایران، روبرو می‌شود و در هر حال، موازین حقوقی ما، حق و تکلیف دفاع را تجویز می‌کند.

احتمال ایجاد جنگ جهانی کم است

نادر پورارشد در پاسخ به این سوال که آیا با اقدام ایران، جنگ جهانی برپا می‌شود، گفت: جنگ جهانی به خیلی از عوامل بستگی دارد؛ اما آن‌چه که از اظهارات صاحبان نظر بر می‌آید، چنین احتمالی ضعیف است؛ زیرا اقدامات رژیم صهیونیستی، نسبت به خودش، فرسایشی شده و کشورهای حامی آن نیز درگیر اولویت‌های دیگر خود، هستند که مضافاً افکار عمومی کشورها هم، چنین امری را برنمی‌تابد.

این مقام مسئول بیان کرد: دفاع ایران از ملت‌های مظلوم، بر اساس مبانی قانونی مندرج در قانون اساسی که خود ملهم از آموزه‌های دینی است، صورت می‌گیرد؛ به عبارتی، این امر از امور اعتقادی مردم مسلمان ایران است.

ایشان با اشاره به وظیفه جامعه دانشگاهی در رابطه با حمایت از مردم مظلوم فلسطین، یادآور شد: وظیفه دانشگاه در بیانات مقام معظم رهبری(مدظله‌العالی)، روشن است و آن هم جهاد تبیین، در زمانه‌ای که جنگ روایت‌ها به‌پا می‌شود، است.

وی در پایان اضافه کرد: روایت منطقی، معقول و مطابق با آموزه‌های شرعی، ملی و قانونی، از وقایع کار با اهمیت و ضروری است که البته باید با مطالعه، اخلاص و اعتقاد از سوی دانشگاهیان به‌ویژه برای دانشجویان، انجام شود.

خبرنگار: محمود اسماعیل‌پور اشکفتکی

انتهای پیام/

کد خبر: 1227272 برچسب‌ها فلسطین اسرائیل حمله تروریستی ایران دانشگاه آزاد اسلامی موشک بالستیک

دیگر خبرها

  • نیروی مسلح ایران از قوی‌ترین و محبوب‌ترین‌های جهان هستند
  • قدرت ارتش جمهوری اسلامی در جهان می‌درخشد
  • نیروی مسلح جمهوری اسلامی ایران از قوی‌ترین نیروهای مسلح جهان است
  • حسین علایی: حمله موشکی و پهپادی موجب احیا قدرت بازدارندگی ایران شد/ راهبرد ایران از «سکوت و خویشتنداری» به «واکنش متقابل» تغییر یافته است/ حمله دوباره اسرائیل به معنای طراحی یک تهاجم جدید خواهد بود
  • رستمی: عملیات «وعده صادق» نشان‌دهنده چرخش قدرت در جهان معاصر است
  • حمله ایران پرچم قدرت بی‌نظیر ایران را به اهتزاز درآورد
  • اقدام کشور ایران در پاسخ به تهاجمات اسرائیل کاملاً مبتنی بر عرف بین‌المللی است
  • کربی: شرایط فعلی منطقه، نتیجه خروج ترامپ از برجام است
  • آمریکا : شرایط فعلی منطقه، نتیجه خروج دولت ترامپ از برجام است
  • جمهوری اسلامی ایران یک ابرقدرت در عرصه نظام بین الملل است