Web Analytics Made Easy - Statcounter

این حکم ، تذکرات و اظهارنظرهای فراوان پیشین درباره شباهت این مسابقه به قمار را به خاطر آورد. می‌دانید یکی از دلایل حرمت قمار در اسلام، آن است که روح کار و تلاش را در جامعه از بین می‌برد و مخاطب را به تدریج به سمت کسب یک‌شبه ثروت سوق می‌دهد. به علاوه روزنامه خراسان یکی از اولین رسانه‌هایی بود که سال گذشته در دو مطلب با عنوان «سراب یک‌شبه پولدار شدن» و «بخت‌آزمایی تلویزیونی» به وجه قمارگونه این برنامه تلویزیونی اشاره کرده بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با این حال، ماجرا به پاسخ رسمی روابط عمومی برنامه کشیده شد و دامنه گسترده‌ای پیدا کرد.

متن استفتا
در متن این استفتا از حضرت آیت‌ا... مکارم شیرازی آمده است: «مسابقه‌ای حضوری با عنوان «مسابقه بزرگ برنده‌باش» از طریق شبکه سه سیمای جمهوری اسلامی ایران در حال اجرا و پخش است که به شرکت‌کنندگان در این مسابقه به ازای پاسخ صحیح به هر سوال، مبلغ قابل توجهی به صورت پلکانی (تا سقف 100 میلیون تومان) اعطا می‌کند که با کمک مجری برنامه و فرصت‌هایی که در اختیار هر شرکت‌کننده قرار می‌گیرد، مبلغ جایزه اغلب از 5 میلیون تومان کمتر نیست. شرط حضور در این برنامه، خرید سوال و پاسخ درست به آن‌ها از طریق اپلیکیشن مخصوص است و در صورت درست بودن جواب‌ها، در یک رقابت فشرده، چهار نفر به مسابقه حضوری دعوت خواهند شد. آیا برگزاری این نوع مسابقات جایز است؟ آیا شرکت در این نوع مسابقات جایز است؟ آیا شرکت کننده، مالک شرعی جایزه خواهد شد؟» حضرت آیت‌ا... مکارم شیرازی در پاسخ به این استفتا مرقوم کرده‌اند: «این کار قمار است و کسانی که شرکت می‌کنند مالک آن جوایز نیستند.»
تأیید فتوا و پاسخ «برنده باش»
با توجه به این که فتوا ،ابتدا در فضای مجازی منتشر شده بود و طبعاً ،به تنهایی قابل استناد نبود، با دفتر این مرجع تقلید تماس گرفتیم. دفتر ایشان در قم این استفتا و پاسخ آن را تأیید کرد و پس از آن نیز ،خبرگزاری های رسمی این استفتا و پاسخ آن را منتشر کردند.ساعتی بعد از انتشار گسترده این فتوا، روابط عمومی مسابقه «برنده باش» توضیحی کوتاه درباره آن منتشر کرد و نوشت: «فرض مطرح‌شده در سوال استفتا کامل نیست و طبیعتاً فرض ناکامل، جایگاه سوال را مخدوش می‌سازد.» روابط عمومی مسابقه تنها همین یک جمله را منتشر کرده و مشخص نکرده که دقیقاً نقص این سوال کجاست. این در حالی است که به نظر می‌رسد متن استفتا، همه جنبه‌های این مسابقه را در نظر گرفته است. شاید عوامل برنامه تلویزیونی «برنده باش» با استراتژی فرار رو به جلو، نمی‌خواهند قبول کنند شیوه برگزاری مسابقه، آلوده به «قمار» است. حالا باید منتظر بود و دید با این فتوای صریح، آیا «برنده باش» باز هم به پخش می‌رسد یا خیر.
انتقادات سابقه داشت
نظر آیت‌ا... مکارم شیرازی، اولین انتقاد از شیوه درآمدزایی «برنده باش» نیست. مدت‌هاست در فضای مجازی و بسیاری از رسانه‌ها، از الگوهای نادرست درآمدزایی سازمان صداوسیما انتقاد می‌شود. ماجرای ستاره‌مربع‌ها و قرعه‌کشی‌های آن، «برنده باش» و «پنج ستاره»، مسابقه جدید روبیکیو و... نارضایتی زیادی از تلویزیون بین مخاطبان به وجود آورده که باعث شده در فضای مجازی، واژگانی نظیر «کازینو» برای آن به کار برده شود. در صفحه سینما و تلویزیون هم بارها روش‌های درآمدزایی صداوسیما را نقد کرده بودیم. به علاوه ،در تعطیلات نوروزی نیز، احکامی از چند مرجع تقلید منتشر شد که قرعه‌کشی‌های ستاره‌مربع‌ها را حرام می‌دانستند و در نتیجه با عقب‌نشینی توسکا (شرکت دارنده انحصاری تبلیغات تلویزیونی) تبلیغات این کدهای دستوری در صداوسیما متوقف شد. با فتوای جدید، به نظر می‌رسد مسئولان سازمان صداوسیما باید تجدید نظری جدی در روش درآمدزایی برای رسانه خود داشته باشند. زیرا روش‌های کنونی علاوه بر نارضایتی مخاطبان، مخالفت مراجع تقلید را هم به دنبال داشته است.

منبع: پارسینه

کلیدواژه: استفتا مکارم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۵۳۶۷۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

داوطلبان کنکور ۱۴۰۳ به چند سوال در چند دقیقه باید پاسخ دهند؟

 داوطلبان گروه‌های مختلف آزمایشی نوبت اول کنکور سراسری ۱۴۰۳ پنجشنبه و جمعه پیش‌رو (۶ و ۷ اردیبهشت) روی صندلی‌های آزمون ورود به دانشگاه‌ها می‌نشینند و به سوال‌های اختصاصی در رشته‌های خود پاسخ می‌دهند که تعداد پرسش‌ها و زمان پاسخگویی به آنها را در گزارش زیر می‌خوانید.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، نوبت اول کنکور ۱۴۰۳ برای داوطلبان گروه‌های آزمایشی علوم ریاضی و فنی و علوم انسانی صبح پنجشنبه (۶ اردیبهشت)، هنر و زبان‌های خارجی عصر همان روز و گروه آزمایشی علوم تجربی صبح جمعه (۷ اردیبهشت) در ۴۱۲ شهر، ۶۲۴ حوزه اصلی و ۱۹۹۳ حوزه فرعی برگزار می‌شود. فرایند برگزاری آزمون صبح‌ها رأس ساعت ۸ و بعدازظهر ساعت ۱۴:۳۰ آغاز می‌شود و در حوزه‌های امتحانی به ترتیب رأس ساعت ۷:۳۰ صبح و ۱۴ بسته می‌شود.

در این آزمون در مجموع یک میلیون و ۱۵۲ هزار و ۵۱۸ داوطلب ثبت نام کرده‌اند که ۶۳ درصد آنها زن و ۳۷ درصد مرد هستند. در آزمون اختصاصی پذیرش دانشجو- معلم نیز ۶۶۰ هزار و ۳۹۳ نفر ثبت نام کرده‌اند که از این تعداد ۶۶ درصد زن و ۳۴ درصد مرد هستند. گروه علوم تجربی با بیش از ۵۰۱ هزار داوطلب و گروه علوم ریاضی با بیش از ۱۲۸ هزار داوطلب بیشترین و کمترین تعداد داوطلبان در میان گروه‌های آزمایشی اصلی را به خود اختصاص داده‌اند.

همچنین بر اساس مصوبه کنکوری شورای عالی انقلاب فرهنگی، آزمون سراسری امسال از دروس اختصاصی است و دروس عمومی از روی سوابق تحصیلی داوطلب به نمره نهایی اضافه شده و آزمون سراسری و سوابق تحصیلی هر کدام ۵۰ درصد تأثیر قطعی در نمره نهایی دارد.

داوطلبانی که در آزمون پذیرش دانشجو معلم نیز ثبت نام کرده‌اند باید علاوه بر پاسخ دادن به دفترچه‌های گروه آزمایشی اصلی به دفترچه سوالات تعلیم و تربیت اسلامی، هوش و استعداد معلمی شامل ۴۰ سوال در ۶۰ دقیقه پاسخ دهند. این آزمون فقط در نوبت اول کنکور ۱۴۰۳ برگزار می‌شود.

تعداد سوالات و زمان پاسخگویی در گروه آزمایشی ریاضی و فنی

داوطلبان در گروه آزمایشی علوم ریاضی که اولین گروه از داوطلبان نوبت اول کنکور سراسری سال ۱۴۰۳ هستند دو دفترچه سوال دارند.

دفترچه سوالات شماره ۱؛ شامل ریاضی با ۴۰ سوال و ۷۰ دقیقه زمان پاسخگویی، دفترچه سوالات شماره ۲، شامل دروس فیزیک و شیمی با ۶۵ سوال و ۷۵ دقیقه زمان پاسخگویی است. این داوطلبان در نهایت باید در مدت ۱۴۵ دقیقه به ۱۰۵ سوال پاسخ دهند.

گروه علوم انسانی و یک دقیقه زمان برای یک سوال

داوطلبان گروه آزمایشی علوم انسانی که پنجشنبه صبح سر جلسه آزمون می‌روند نیز دو دفترچه سوال دارند. دفترچه شماره ۱ شامل ۸۰ سوال دروس ریاضی، زبان و ادبیات فارسی، علوم اجتماعی و روانشناسی است که مدت ۸۵ دقیقه زمان برای پاسخگویی آن در نظر گرفته شده است و دفترچه شماره ۲؛ شامل سوالات دروس زبان عربی، تاریخ، جغرافیا، فلسفه منطق و اقتصاد با ۸۰ سوال و ۷۵ دقیقه زمان پاسخگویی است. این داوطلبان در مجموع باید در ۱۶۰ دقیقه به ۱۶۰ سوال پاسخ دهند.

گروه علوم تجربی و ۱۵۵ سوال در ۱۸۰ دقیقه زمان

داوطلبان گروه آزمایشی علوم تجربی که جمعه صبح (۷ اردیبهشت) باید در محل آزمون خود حاضر شوند، در سه دفترچه به سوال‌ها جواب می‌دهند؛ دفترچه شماره ۱؛ شامل سوالات دروس زیست شناسی با ۴۵ سوال، دفترچه شماره ۲؛ شامل سوالات دروس فیزیک و شیمی با ۶۵ سوال و دفترچه شماره ۳؛ شامل سوالات دروس ریاضی و زمین شناسی با ۴۵ سوال و در مجموع تعداد ۱۵۵ سوال که ۱۸۰ دقیقه زمان برای پاسخگویی آن دارند. همچنین آن دسته از داوطلبانی که در آزمون بهیاری شرکت کرده‌اند باید به دفترچه شماره ۴ ویژه دیپلمه‌های بهیاری با ۳۰ سوال در مدت ۲۰ دقیقه پاسخ دهند.

هنر و زبان؛ هر کدام یک دفترچه

همچنین داوطلبان گروه آزمایشی هنر که عصر پنجشنبه سر جلسه آزمون می‌روند، باید در یک دفترچه اختصاصی به ۱۰۰ سوال درک عمومی هنر، درک عمومی ریاضی فیزیک و خلاقیت تصویری و تجسمی در مدت ۱۱۵ دقیقه زمان پاسخ دهند. داوطلبان گروه آزمایشی زبان‌های خارجی نیز عصر پنجشنبه به سوالات در یک دفترچه اختصاصی شامل ۷۰ سوال آزمون زبان تخصصی (یکی از زبان‌های انگلیسی، آلمانی، فرانسه، روسی و ایتالیایی) در ۱۰۵ دقیقه زمان پاسخ می‌دهند.

کد خبر 747410

دیگر خبرها

  • مسابقه طراحی قطار در ازبکستان
  • داوطلبان کنکور ۱۴۰۳ به چند سوال در چند دقیقه باید پاسخ دهند؟
  •  درست‌ترین تصمیم علی دایی!
  • داوران معروف UWW محروم شدند، برنده کشتی جنجالی عوض نشد
  • ببینید | پاسخ به یک سوال جنجالی؛ زگیل تناسلی یا ایدز واقعاً از طریق کاشت و ترمیم ناخن منتقل می‌شوند؟
  • ببینید | مسعود ده‌نمکی: حاجی گرینوف‌ها جزو مخالفان سر سختم هستند
  • واکنش مسعود ده‌نمکی به شایعه میلیاردر شدنش
  • مسعود ده‌نمکی: حاجی گرینوف‌ها جزو مخالفان سر سختم هستند + فیلم
  • آیت الله مکارم شیرازی: دادگاه ویژه سبب می‌شود که روحانیت ملاحظه بیشتری داشته باشند
  • در جهت آگاه سازی و تبلیغات باید به شیوه درست عمل کنیم