Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-23@08:27:10 GMT

عشایر از کوچ زود هنگام پرهیز کنند

تاریخ انتشار: ۴ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۵۳۶۸۱۳

عشایر از کوچ زود هنگام پرهیز کنند

اردبیل-ایرنا- مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اردبیل گفت: عشایر این استان برای بهره برداری اصولی و جلوگیری از تخریب مراتع ییلاقی عشایر استان باید از کوچ زودهنگام پرهیز کنند .

شهامت هدایت روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: همه دامداران و مرتعداران که دارای پروانه چرای دام یا طرح مرتعداری هستند لازم است زمان کوچ و ورود دام به مراتع ییلاقی را رعایت کنند .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی بیان کرد: ورود دام بدون پروانه مرتعداری و دام مازاد بر ظرفیت قید شده در پروانه مرتعداری به مراتع به استناد تبصره 2 ماده 47 قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت، جرم محسوب شده و افراد متخلف از طریق مراجع قضایی تحت پیگرد قانونی قرار می گیرند.
وی اعلام کرد: پروانه مرتعداری باید بر اساس مقررات موجود هر سال تمدید اعتبار شده باشد و دامداران پیش از زمان ورود دام به مراتع به اداره کل منابع طبیعی استان مراجعه و نسبت به پرداخت عوارض اقدام کنند.
وی افزود: به همراه داشتن پروانه مرتعداری و یا سند قرارداد اجرای طرح مرتعداری و ارائه آن به ماموران حفاظتی ضروری است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اردبیل گفت: رعایت نکردن مفاد پروانه مرتعداری به موجب قوانین و مقررات مربوطه تخلف محسوب شده و درصورت تکرار تخلف پروانه مرتعداری طی مراحل قانونی باطل خواهد شد.
هدایت اضافه کرد: شورای اسلامی روستاها و بهره برداران مراتع موظف هستند ورود دام های غیر بومی و بدون مجوز به محدوده مراتع خود را در اسرع وقت به نزدیکترین اداره یا واحد منابع طبیعی تابعه و یا به شماره تلفن 1504اعلام نمایند.
براساس اعلام کارشناسان منابع طبیعی تاریخ ورود دام به مراتع ییلاقی استان اردبیل 20 خرداد ماه است.
عشایر استان اردبیل سالانه 12 هزار تن گوشت قرمز ، 43 هزار تن شیر ، پنج هزار و 400 تن پنیر و یک هزار و 500 تن پشم و 14 هزار متر مربع صنایع دستی از جمله انواع فرش ، گلیم و جاجیم تولید می کنند که نقش بسزایی در رشد اقتصادی آن دارند.
این عشایر که به ایل شاهسون معروف هستند معمولا نیمی از سال را در قشلاق های مغان و نیمی دیگر را در ییلاق های ارتفاعات و در دامنه های سبلان، بزقوش و باغرو سپری می کنند. ایل شاهسون سومین ایل بزرگ کشور است و جمعیت آن66 هزار و 500 نفر و در قالب 12 هزار و 800 خانوار است که به نگهداری 1.5 میلیون راس دام مشغول هستند.
عشایر استان از 45 طایفه مستقل تشکیل شده که همه ساله در یک هزار و 527 اوبا ، 527 قشلاق ، 237 ییلاق ، هفت زیست بوم و 51 سامانه زندگی می کنند.
در مقایسه با جمعیت عشایری کشور عشایر شاهسون اردبیل 6.5 درصد از جمعیت عشایر کشور را تشکیل می دهند و در قیاس با جمعیت استان اردبیل 6درصد از جمعیت استان را به خود اختصاص داده اند.
7110/ 1257

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اقتصاد منابع طبيعي اردبيل عشاير

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۵۳۶۸۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

احداث آتش بُر در روستای بیشه لرستان

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان لرستان؛رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری خرم آباد گفت:یک هزار و ۸۰۰ کیلومتر آتش‌بُر تا پایان اردیبهشت امسال در روستای گردشگری بیشه خرم آباد و حوالی آن برای جلوگیری از آتش‌سوزی های احتمالی در روزهای گرم ایجاد می‌شود. 

لطفعلی بیرانوند افزود:همچنین طرح احداث آتش بُر در سپیددشت مسیر راه آهن تا تنگ هفت، روستای گازه، روستای بیشه، خان آباد، صیدنر و زالیاب از طریق شخم زدن مناطق جنگلی و شخم زدن در کنار درختان، مناطق حساس در حال اجرا است.

وی گفت: با توجه به اینکه در مسیر جاده‌ها یکی از عوامل حریق بی‌احتیاطی در پرت کردن فیلتر سیگار است،احداث این آتش‌بُرها از سرایت آتش‌سوزی به داخل مزارع کشاورزی و درختکاری‌ها ومناطق جنگلی جلوگیری می‌کند.

بیرانوند با اشاره به اینکه جنگل‌ها و مراتع از مهم‌ترین و باارزش‌ترین منابع طبیعی هستند و نقش اساسی در تأمین نیازمندی‌های انسان ،اکسیژن، آب، مواد غذایی و دارو دارند، افزود: منابع طبیعی تجدیدشونده جنگل‌ها و مراتع در توسعه ی اقتصادی و اجتماعی جامعه نقش مهمی دارد و باید بیش از پیش مورد توجه سیاست‌گذاران و برنامه‌ریزان کشور قرار گیرد.

 رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری خرم آباد از شهروندان و طبیعت‌دوستان خواست در صورت مشاهده ی هر گونه تخریب، تصرف و آتش‌سوزی در جنگل‌ها و مراتع با شماره تلفن ۱۵۰۴ امداد جنگل و مرتع، نیروهای یگان حفاظت اداره منابع طبیعی استان لرستان را یاری کنند.

دیگر خبرها

  • صدور و تمدید ۱۸۸ فقره پروانه استاندارد در استان اردبیل
  • پرهیز از تردد غیرضرور داخل شهر در هنگام بارندگی
  • آغاز کوچ بهاره عشایر بروجرد
  • اجرای آتش بُر در روستای بیشه
  • هشدارهای هواشناسی را جدی بگیرید!
  • صدور و تمدید ۱۸۰ فقره پروانه استاندارد در استان اردبیل
  • احداث آتش بُر در روستای بیشه لرستان
  • پروژه آبرسانی قشلاقات مغان تحویل شرکت آب و فاضلاب می‌شود
  • صدور و تمدید ۱۸۰ پروانه «کاربرد علامت استاندارد اجباری» در استان اردبیل
  • صدور و تمدید ۱۸۰ پروانه « کابرد علامت استاندارد اجباری » در استان اردبیل