Web Analytics Made Easy - Statcounter

حجت الاسلام غلامرضا مصباحی مقدم عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در گفتگو با خبرنگار مهر، درباره «رونق تولید» و برنامه‌هایی که دولت باید در این حوزه انجام دهد، گفت: در کل عرضه کالاها و ایجاد رونق تولید در گرو بازاریابی آنهاست و این مهم بر عهده دولت است.

وی با بیان اینکه یکی از کارهایی که دولت باید در حوزه ایجاد «رونق تولید» انجام دهد، رفع موانع تولید است، اظهار داشت: برای این کار قانون هم تصویب شده است که می‌تواند مبنای کار دولت قرار گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: اگر همین موانع برطرف شود خدمت بزرگی به تولید کشور خواهد بود، اما متأسفانه نمی‌دانم چطور است که عزم لازم برای اجرایی شدن قانون رفع موانع تولید به کار گرفته نمی‌شود.

مصباحی مقدم گفت: یکی از راه‌های رفع موانع تولید، واگذاری بنگاه‌های بانک‌ها است که چند سال قبل تکلیف شد که طی سه سال، سالیانه ۳۰ درصد به بخش خصوصی واگذار شود که الان این کار انجام نشده و دولت این را جدی نگرفته است. اگر این اتفاق می‌افتاد، منابع مالی بانک‌ها آزاد می‌شد و می‌توانستند به مردم تسهیلات دهند.

وی با اشاره به راهکارهای دیگر برای رفع موانع تولید، خاطرنشان کرد: یکی دیگر از کارهایی که دولت می‌تواند به تولید کنندگان کمک کند، اصلاح قانون مالیات بر ارزش افزوده است، به جای آنکه یک بار در پایان چرخه تولید این مالیات از مشتری نهایی اخذ گردد، باید در تک تک بخش‌های تولید از تولید کنندگان گرفته شود. عدم اجرای این حرکت به مثابه یک مانع برای تولید در کشور است.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام اضافه کرد: علاوه بر این، لیستی که برای ممنوعیت واردات کالا به گمرک داده شده است، باید تکمیل شود، یعنی ۳۵۰۰ قلم کالا که در داخل تولید می‌شود، ممنوع شده و کار خوبی بود اما این لیست کامل نیست. علاوه بر آن امروز اقلامی وارد می‌شود که جز همان لیست هستند.

«گمرک اظهار می‌کند به دلیل اینکه ثبت سفارش صورت نگرفته، این واردات در مقابل صادرات بوده است و کاری برای آن نمی‌توان انجام داد حال آنکه قانون، قانون است.»

مصباحی مقدم تاکید کرد: باید جلوی واردات این چنینی را حتی از کسانی که واردات در برابر صادرات دارند، بگیرند. جز همین واردات بود که سنگ پا، لوازم آرایشی و غذای سگ و گربه به کشور وارد شد، حال آنکه تمام اینها در داخل کشور قابل تولید است. دولت باید با اینگونه واردات مقابله کند.

وی با اشاره به تأثیر بازارهای منطقه در ایجاد رونق تولید تأکید کرد: تولید کنندگان ما در بازارهای منطقه نیازمند نمایشگاه هستند تا در آنها، نمونه کالاهای خود را عرضه کرده و مشتری جذب کنند.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: این گونه نمایشگاه‌ها توسط وزارت صمت باید ایجاد شود که البته سابقه هم دارد، نمایشگاه توسط وزارت خانه ایجاد و غرفه‌های آن توسط تجار اجاره می‌شود. ایجاد این گونه نمایشگاه‌ها هزینه چندانی برای دولت ندارد.

مصباحی مقدم با بیان اینکه دولت باید در سیر ایجاد این نمایشگاه‌ها، مشتریان خارجی را نیز به خرید تولیدات داخل ترغیب کند، افزود: البته ظاهراً بناست بر روی ۱۲ کشور همسایه برنامه‌ای برای عرضه تولیدات داخلی انجام گردد. بر روی تولیدات داخلی باید کار تبلیغاتی از طرف صدا و سیما و رسانه‌های عمومی صورت بگیرد تا تبلیغ و ترویج مصرف کالاهای ایرانی ایجاد گردد.

وی اظهار داشت: نیاز است در مصرف تولیدات داخلی در داخل کشور فرهنگ سازی صورت گیرد. برخی به غلط بر این باورند که کالای خارجی بهتر است. باید ذهنیت مردم نسبت به تولید داخلی تغییر کند.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به وظایف معاونت اقتصادی وزارت امور خارجه در بازاریابی و ایجاد فضای فروش در کشورهای دیگر، خاطرنشان کرد: در دوره‌ای که من نماینده مجلس شورای اسلامی بودم، در آنجا پیشنهاد کردم که معاونت اقتصادی در وزارت خانه ایجاد کنند و رایزنی اقتصادی در هر یک از سفارت خانه‌ها ایجاد گردد.

مصباحی مقدم می‌گوید: هر یک از رایزنان اقتصادی در کشوری که حضور پیدا می‌کند، باید از آن کشور به عنوان بازار هدف استفاده کنند و بدانند نیازهای هر کشور چیست و آن نیاز را به وزارت امور خارجه معرفی کنند تا وزارت امور خارجه از طریق وزارت صمت و اتاق بازرگانی به تولید کنندگان منتقل کنند تا کالاهای نیاز در کشور مقصد را تولید کنند. عکس این موضوع هم صادق است.

وی افزود: رایزنان اقتصادی باید اطلاعاتی را که تجار ما نیازمندند تا از کشورهای هدف داشته باشند باید شناسایی شود و حتی تولیدات ایرانی را باید در مجلات خارجی معرفی کنیم. تمام آنها بر ایجاد ارتباط مؤثر بین تولیدکنندگان ایرانی و مصرف کنندگان خارجی کمک می‌کند و اگر این گونه عمل کنند معاونت اقتصادی وزارت امور خارجه، جایگاه تشریفاتی نخواهد داشت.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به تأثیر نگرش دولت به غرب و کشورهای اروپایی و میزان اثرگذاری آن بر صادرات کالاهای ایرانی به خارج از کشور و ایجاد رونق تولید، خاطرنشان کرد: در گذشته چنین نگرشی وجود داشت اما جدیداً یک نوع بازگشت از آن نگرش قدیم نسبت به غرب و کشورهای اروپایی در دولت در حال شکل گیری است.

مصباحی مقدم تاکید کرد: جدیداً وزیر امور خارجه ما می‌گوید ما اعتمادی به آمریکا نداریم و امروز هم اگر در حال گفتگو با اروپا هستیم می‌خواهیم آنها به سمت اجرایی شدن آن کانال مالی که می‌توانند به مناسبات تجاری ما و کشورهای اروپایی کمک کنند، بروند.

وی خاطر نشان کرد: در کل حرکت‌هایی که جدیداً در دولت ایجاد شده است، گام‌های مثبتی است. همین دیدار رئیس جمهور از عراق و متقابلاً نخست وزیر عراق به ایران و توافق‌هایی که صورت گرفت و قراردادهایی که منعقد گردید، بسیار خوب است.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه در ادامه همین تغییر رویکرد دولت، شاهد سفر نخست وزیر پاکستان به ایران بودیم، گفت: طبیعتاً این سفر سطح مراودات مالی و تجاری ما با پاکستان وارد فاز جدیدی شد و البته مراودات مالی و تجاری ما با ترکیه جای خود را دارد.

مصباحی مقدم با بیان اینکه امروز دولت هدف‌گذاری کرده است تا ۳۰ میلیارد دلار بین ایران و ترکیه مراودات تجاری صورت گیرد، اظهار داشت: این رویکرد اگر استمرار پیدا کند و ادامه دار باشد نگاه به غرب کاهش خواهد یافت.

وی با بیان این مطلب «یکی از مهمترین مراودات تجاری ما ارتباط با چین، روسیه و هند است»، افزود: البته رهبر معظم انقلاب، لاریجانی را به چین فرستاد که در چین مورد استقبال قرار گرفت. تمام آنها کمک خواهد کرد که از رویکرد به غرب عبور کنیم و به سمت کشورهای منطقه و رویکرد کشور را به شرق تقویت کنیم و اگر این کار انجام گیرد، آن وقت غربی‌ها خواهند فهمید که ما مستقل از آنها هستیم و آنها باید در سیاست‌های خود تجدید نظر کنند.

کد خبر 4595412

منبع: مهر

کلیدواژه: مصباحی مقدم مجمع تشخیص مصلحت نظام تحریم اقتصادی ایران سال رونق تولید جامعه روحانیت مبارز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۵۳۷۱۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دولت سیزدهم کشور را به ریل حکمرانی مردمی تغییر داد

به گزارش خبرنگار مهر، شهرام محمدی شامگاه شنبه در همایش تبیین جایگاه حساب ۱۰۰ امام در شهرستان مشگین شهر اظهار کرد: دهه ۶۰ مقطع حکمرانی مردمی در کشور بود که متاسفانه دولت های سه دهه اخیر این مسیر را به سمت دولتی شدن تغییر دادند.

وی خاطرنشان کرد: در دهه اول انقلاب گروه های جهادی با محوریت جهاد سازندگی و بهره گیری از امکانات خود روستائیان عمران و آبادانی را آغاز کردند و کارهای مناسبی نیز در این مدت انجام شد.

فرماندار مشگین شهر افزود: بعد از گذر از دهه اول انقلاب ما از این رویه شایسته فاصله گرفتیم و دولت ها در یک اشتباه استراتژیک امور مردمی را به نام دولت مصادره کرده و هزینه های سنگینی را بر دوش دولت گذاشتند.

محمدی بیان کرد: این رویه مدیریتی در هیچ جای دنیا پاسخگو نیست چرا که بهره گیری از ظرفیت مردمی می تواند کشور را در مسیر و ریل توسعه قرار دهد.

وی تصریح کرد: دولت سیزدهم برعکس این جریان حکمرانی مردمی را در اولویت قرار داد و در این مدت سعی شده تا از ظرفیت بسج و جهاد سازندگی استفاده شده و بسیاری از کارها با محوریت مردمی به سرانجام برسد.

فرماندار مشگین شهر به آثار سوء برخی از اقدامات تکنوکرات ها در دولت اصلاحات اشاره و اظهار کرد: نمونه این حرکت نامناسب برگزاری مسابقاتی با نام جام رمضان بوده که به خالی شدن مساجد در ایام ماه رمضان منجر شد و روزه داری هیچ سنخیتی با ورزش سنگین ندارد.

محمدی ادامه داد: ما در شهرستان مشگین شهر با همکاری ساکنان روستاها و بخش ها آسفالت ریزی و اصلاح شبکه آب را با مشارکت مردمی انجام می دهیم تا کار به سرعت و به نفع مردم به سرانجام برسد.

وی ضرورت احیای حساب ۱۰۰ امام و بهره گیری از این ظرفیت را یادآور شد و بیان کرد: از محل حساب ۱۰۰ امام برای حفظ آبروی خانوارهای نیازمند بیش از ۱۵ میلیون تومان کمک شده تا پرداختی اجاره و رهن این خانواده ها با تعلل روبرو نشود.

فرماندار مشگین شهر خاطرنشان کرد: مشگین شهر جزو ۴۰ شهرستان هدف شورای عالی جهاد سازندگی است و سعی مان بر این است تا ۶۰ میلیارد تومان اعتبار از این محل با هدف محرومیت زدایی منطقه مشگین شهر جذب کنیم.

محمدی افزود: در کنار حساب ۱۰۰ امام بنیاد مسکن طرح های عمرانی متعددی را در روستاها در حال اجرا دارد که همراهی گروه های جهادی، بنیاد علوی، کمیته امداد و سایر نهادها زمینه و بستر توسعه و تقویت اجرای این طرح ها را مهیا کرده است.

کد خبر 6083882

دیگر خبرها

  • علت تغییر استاندار مازندران چه بود؟ | ویدئو
  • احیای واحدهای تولیدی در مازندران اولویت است
  • ستاد تسهیل و رفع موانع تولید به دنبال اثرگذاری در تولید است
  • رویکرد متناقض آمریکا در قبال مساله فلسطین
  • نام یکی از خیابان‌های اسلام‌آباد به «ایران» تغییر یافت
  • پاکستان نام یکی از خیابان‌های اسلام‌آباد را به «ایران» تغییر داد
  • پشتیبانی اقتصاد ایران از تغییر راهبرد نظامی کشور
  • بسترهای مشارکت و حضور فعال مردم در تولید و اقتصاد را فراهم کنیم
  • از تعطیلی پلی‌اکریل تا خیاطی در منزل؛ داده‌های اشتغال‌زایی گمرا‌ه‌کننده‌اند
  • دولت سیزدهم کشور را به ریل حکمرانی مردمی تغییر داد