Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-04-24@16:49:09 GMT

لایحه منع حیوان آزاری در حال تکمیل‌شدن است

تاریخ انتشار: ۴ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۵۳۷۵۷۶

معاون محیط طبیعی سازمان محیط زیست با اشاره به اینکه فعالان حقوق حیوانات پیگیر جامع‌تر شدن لایحه منع حیوان‌آزاری هستند، گفت: بنابر این درخواست معاونت حقوقی ریاست جمهوری فرصتی برای تکمیل این لایحه درنظر گرفته است.
به گزارش فارس، حمید ظهرابی معاون محیط طبیعی سازمان محیط زیست با اشاره به اینکه لایحه منع حیوان آزاری  آذرماه سال گذشته در کمیسیون زیربنایی مجلس نهایی شده بود گفت:پس از آن جلسه‌ای با حضور فعالان حقوق حیوانات برای بررسی ابعاد آن برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


ظهرابی افزود: فعالان حقوق حیوانات پیگیر این مسأله بودند که این لایحه به صورت جامع‌تری تدوین شود.
وی اظهار داشت: باتوجه به این درخواست معاونت حقوقی ریاست جمهوری جلسه‌ای را با حضور فعالان حقوق حیوانات تشکیل داد و تصمیم بر این شد که فرصتی برای تکمیل این لایحه درنظر گرفته شود.
لایحه منع حیوان‌آزاری که از سال 91 فرایند تدوینش آغاز شده بود به مرحله نهایی رسید و پس از گذشت مراحل تصویب این لایحه در دولت، این لایحه به مجلس ارائه شد.
 5 تبصره به ماده 679 قانون مجازات اسلامی ناظر بر این لایحه  به این قانون افزوده شده بود و در این مواد در خصوص حیوان‌آزاری، فشار آوردن به حیوانات، جنگ انداختن میان آنها، بهره‌کشی و گرسنه نگه داشتن حیوانات، قانون تدوین شده و به عنوان جرم قابل پیگیری می‌شد.
 جرایم و مجازات‌هایی برای این تخلفات پیش‌بینی شده و سعی شده مجازات‌ها در حد جرم‌های رده 7 در قانون آیین دادرسی کیفری در نظر گرفته شود. 
شایان ذکر است که سازمان محیط زیست متولی حیوانات اهلی نیست، اما نگاه‌های عمومی در این حوزه به این سازمان معطوف بود و مطالبات مردم و سازمان‌های مردم نهاد در این زمینه بیش از آنکه از وزارت کشور و شهرداری‌ها به عنوان متولیان اصلی این موضوع باشد، به سمت محیط زیست سوق پیدا کرده بود، به همین دلیل این لایحه از سوی سازمان محیط زیست پیگیری شده است.
 این قانون برای کسانی که ضمن حیوان‌آزاری اقدام به تهیه تصویر و انتشار آن  که موجب تشویش اذهان عمومی می‌شود نیز مجازات‌های مجزا در نظر خواهد گرفت و دو مجازات در پی خواهد داشت.
به گفته معاون محیط طبیعی سازمان محیط زیست این سازمان در صدد است در کنار این لایحه یک «لایحه جامع برای ساماندهی و مدیریت حیوانات» در سطح کشور تهیه کند که مسائل این حوزه به صورت کامل دیده شود.
موضوعاتی همانند سگ‌گردانی در این لایحه پیشنهادی بررسی شده و بر طبق آن سرنوشت حیوانات بی‌سرپرست و نحوه مدیریت آنها به صورت جامع مشخص شده و دستورالعمل‌های لازم در این زمینه به دستگاه‌های ذیربط ابلاغ می‌شود.
ظهرابی علت ارائه لایحه حمایت از حیوانات که یک لایحه جزئی‌تر نسبت به ساماندهی مدیریت حیوانات است را کندی فرایند پیگیری لوایح در دولت و مجلس  عنوان کرده و گفته است: تصمیم گرفتیم این لایحه جزئی که مورد توجه اذهان عمومی بود را به سرعت به  مجلس ارائه دهیم تا لایحه جامع‌تر با مطالعه دقیق فرایندهای موردنظر را طی کند.
لازم به یادآوری است درجه 7 مجازات‌های تعزیری در قانون مجازات اسلامی مشمول : حبس از نود و یک روز تا شش ماه، جزای نقدی بیش از ده میلیون (10.000.000) ریال تا بیست میلیون (20.000.000) ریال،  شلاق از یازده تا سی ضربه و محرومیت از حقوق اجتماعی تا شش ماه  است.

منبع: تابناک

کلیدواژه: لایحه حیوان آزاری محیط زیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۵۳۷۵۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تخصیص ۸ میلیارد تومان برای مرکز تحقیقات فسیل ایران در مراغه

آقای زارع به مناسبت روز زمین پاک گفت:با اعتبار تخصیص یافته پس از ۱۱ سال توقف، عملیات ساخت این طرح از سرگرفته خواهد شد.

وی افزود: این طرح با حدود نزدیک به ۴۰ درصد پیشرفت از سال ۹۱ متوقف شده است.

وی اضافه کرد: برای تکمیل این طرح با زیربنای پنج هزار متر مربع ۳۰ تا ۴۰ میلیارد تومان اعتبار مورد نیاز است.

رییس اداره حفاظت محیط زیست مراغه در ادامه گفت: تکمیل این طرح در توسعه گردشگری علمی منطقه و تحقیقات فسیلی کشور تاثیر مثبت خواهد داشت.
زارع  افزود: بهره برداری بی رویه از مراتع سهند را در استانه بحران قرار داده است.

وی گفت: با ورود بیش از ظرفیت دام به مراتع موجب از بین رفت علوفه‌های خوش خوراک مراتع شده است.

به گفته وی، برنامه ریزی برای حفاظت از مراتع سهند برای نسل‌های آیند یک ضرورت است.

رئیس حفاظت محیط زیست مراغه در ادامه خواستار مدیریت و ساماندهی واحد‌های تولید خشکبار، چرم سازی و صابون سازی سنتی مراغه شد.

باشگاه خبرنگاران جوان آذربایجان شرقی تبریز

دیگر خبرها

  • غذا دادن دستی به حیوانات پرسه زن، مصداق حیوان آزاری است
  • لزوم ترویج فرهنگ زیبای همیاری همگانی در صیانت از محیط زیست
  • قاتل گربه ها به ۱۴ ماه زندان محکوم شد !
  • تخصیص ۸ میلیارد تومان برای مرکز تحقیقات فسیل ایران در مراغه
  • ماجرای پرسه توله شیر در خانه مرد ساروی چیست؟
  • پلنگ و میمون و مار پیتون در خیابان‌های مازندران/ و حالا پرسه توله شیر در خانه باغ مرد ساروی
  • ماجرای پرسه توله شیر در خانه باغ چه بود؟
  • شکارچی غیرمجاز در شهرستان قوچان دستگیر شد
  • جوسازی موذیانه مدعیان حمایت از حیوانات و معضل افزایش حیوانات ولگرد
  • این حیوان عجیب برای زنده ماندن باید در خواب هم غذا بخورد! (+عکس)