Web Analytics Made Easy - Statcounter

مشهد- ایرنا- مدیرهمکاریهای علمی بین المللی و امور دانشجویان غیر ایرانی دانشگاه فردوسی مشهد گفت: از تصمیمهای مهم این دانشگاه در سال 1398 بازخوانی تمام قراردادهای گذشته و شناسایی دلایل عدم اجرای مفاد آنها برای عدم تکرار در قراردادها و تفاهمنامه های آینده است.

احسان قبول روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا در مشهد افزود: تفاهمنامه ها دارای مفاد مختلف و متفاوتی هستند که در زمان اجرا با مشکلاتی رو به رو می شوند به همین دلیل یک تفاهم نامه به صورت 100 درصد قابل اجرا نیست لذا در حال بررسی شرایط حداکثری بندهای قراردادهای منعقده هستیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی ادامه داد: این دانشگاه در مجموع بیش از140 تفاهمنامه با دانشگاههای 37 کشور جهان به امضا رسانده است که 33 مورد آن با 20 درصد اجرا در مفاد مربوط به سال 1397 است.
مدیرهمکاریهای علمی بین المللی و امور دانشجویان غیر ایرانی دانشگاه فردوسی مشهد گفت: با توجه به سیاستهای جدید دانشگاه فردوسی مشهد تفاهمنامه ای به مرحله امضا خواهد رسید که قرارداد اجرایی اش نیز به تفاهمنامه پیوست شده باشد.
قبول افزود: هر تفاهمنامه دارای بندهای مختلفی از جمله تبادل استاد و دانشجو، برگزاری همایشهای مشترک، بازدید هیاتهای علمی دو طرف و انجام طرحهای پژوهشی مشترک می شود به عنوان مثال قراردادی اگر قرار دادی شامل 10 بند است و دو بند آن که در ارتباط با تبادل استاد و دانشجو و برگزاری همایشی مشترک است اجرایی شود می توان گفت 20 درصد از این قرارداد اجرایی شده است.
وی ادامه داد: در سال97 تعداد 66همکاری بین المللی توسط دانشگاه فردوسی مشهد صورت پذیرفته است و طی سالیان گذشته این دانشگاه توانسته است 70 درصد قرارداد با دانشگاه های کوفه، بغداد و لبنان را اجرایی کند.
مدیرهمکاریهای علمی بین المللی و امور دانشجویان غیر ایرانی دانشگاه فردوسی مشهد گفت: یکی از دستاوردهای این قراردادها کسب اعتبار مالی است مثلا در یک مورد از این قراردادها اعتباری بیش از100 هزار یورو برای بخش پژوهش کسب شده و آورده مالی بسیار خوبی برای دانشگاه داشته است.
قبول افزود: سال گذشته 20 دانشجوی آلمانی به مدت دوهفته در برنامه مدرسه پاییزه آب در دانشگاه فردوسی مشهد حضور یافتند و در موردی دیگر یک گروه 15 نفره از دانشکده الهیات این دانشگاه توانست با هزینه طرف مقابل به همایشی بین المللی اعزام شود.
وی ادامه داد: این قراردادها آورده مالی بسیار خوبی برای دانشگاه ایجاد کرده است به طوری که در سال گذشته بیش از30 فرصت مطالعاتی برای دانشجویان دانشگاه فردوسی مشهد در دانشگاه های اروپایی ایجاد شد و یا این که تعداد زیادی از استادان این دانشگاه توانستند درهمایشهای کشورهای اروپایی، چین، ژاپن و روسیه با هزینه طرف مقابل شرکت کنند.
مدیرهمکاریهای علمی بین المللی و امور دانشجویان غیر ایرانی دانشگاه فردوسی مشهد گفت: اولین تفاهمنامه این دانشگاه با دانشگاههای خارج از کشور به سالهای قبل از انقلاب باز می گردد و اکنون از دستور کار خارج شده است.
قبول افزود: تفاهمنامه ای هم بین دانشگاه فردوسی مشهد و دانشگاه جرج تاون آمریکا به عنوان خواهرخوانده دانشگاهی وجود داشته است که به دلیل شرایط سیاسی بعد از انقلاب اسلامی از دستور کار خارج شده است.
وی ادامه داد: دانشگاه فردوسی مشهد سعی دارد درهر کشور یک دانشگاه هم تراز خود را به عنوان خواهر خوانده دانشگاهی انتخاب کند.
مدیرهمکاریهای علمی بین المللی و امور دانشجویان غیر ایرانی دانشگاه فردوسی مشهد گفت: نخستین تفاهمنامه منعقده بعد از انقلاب اسلامی در دهه 70 با دانشگاه مختومقلی ترکمنستان به امضا رسید.
قبول افزود: به زودی قراردادی نیز با دانشگاه دمشق در مورد ایجاد رشته زبان و ادبیات فارسی به امضاء خواهد رسید که ازهم اکنون اعزام استاد به آن دانشگاه شروع شده است و به عبارتی 50 درصد تفاهمنامه ای که می خواهد به امضا برسد اجرایی شده است.
وی تاکید کرد: این قراردادها کمک شایانی به توسعه زبان فارسی ایجاد کرده است به عنوان مثال در قرارداد با دانشگاه کازان روسیه ایجاد کرسی زبان و ادبیات فارسی پیگیری و مطرح شد یا در قرارداد با دانشگاه کوفه ایجاد دوره کارشناسی زبان و ادبیات فارسی و در دانشگاه صلاح الدین ایجاد دوره کارشناسی ارشد در دستور کار قرار گرفت.
مدیرهمکاریهای علمی بین المللی و امور دانشجویان غیر ایرانی دانشگاه فردوسی مشهد با اشاره به نیازهای علمی این دانشگاه در ارتباط با دانشگاههای خارجی گفت: سعی می شود در انتخاب رشته‌ها برای اعزام دانشجو به دانشگاههای اروپایی و آمریکایی رشته هایی انتخاب شود که ما نیازمند دانش وعلم آنها هستیم به عنوان مثال رشته های علوم پایه، علوم انسانی و مهندسی در اولویت این دانشگاه هستند.
قبول انتخاب دانشگاههای خارجی برای انعقاد تفاهمنامه را بر اساس جدول رتبه بندی وزارت علوم تحقیقات و فناوری دانست و گفت: وزارت علوم تحقیقات و فناوری بر اساس تحقیقات خود دانشگاههای جهان را رتبه بندی کرده و تمام سعی ما در این است تا بتوانیم ازدانشگاههای گروه الف و سپس ب برای همکاری مشترک استفاده کنیم.
1922/2030

منبع: ایرنا

کلیدواژه: آموزش احسان قبول دانشگاه فردوسي مشهد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۵۳۷۶۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دست‌یابی دو نشریه علمی دانشگاه یزد به جایگاه بین‌المللی و رتبه علمی

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز یزد، مدیر امور پژوهشی دانشگاه یزد گفت: بر اساس ارزیابی‌های انجام گرفته از سوی پایگاه استنادی اسکوپوس، فصلنامه «روش‌های تحلیلی و عددی در مهندسی معدن» با مدیر مسئولی دکتر علیرضا یاراحمدی بافقی و سردبیری دکتر محمد فاتحی مرجی موفق شد بر اساس شاخص‌ها و استاندارد‌های فنی، ساختاری و محتوایی به جایگاه بین‌المللی در این پایگاه معتبر جهانی دست یابد.

حکیمی با اشاره به اینکه سیستم ارزیابی اسکوپوس، یکی از قدرتمندترین سیستم‌های ارزیابی نشریات علمی در سطح جهان است، خاطرنشان کرد: «روش‌های تحلیلی و عددی در مهندسی معدن» نخستین نشریه فارسی‌زبان دانشگاه یزد است که موفق به کسب جایگاه علمی در این پایگاه استنادی شده است.

وی این اقدام را گام موثری در راستای عمل به فرمایش مقام معظم رهبری در مرجعیت زبان فارسی توصیف کرد.

مدیر امور پژوهشی دانشگاه همچنین از تایید اعتبار علمی دو فصلنامه «تداوم و تغییر اجتماعی» با مدیر مسئولی دکتر عباس عسکری ندوشن و سردبیری دکتر سید علیرضا افشانی خبر داد و افزود: این نشریه نیز موفق شد بر اساس شاخص‌های اعلام‌شده از سوی کمیسیون نشریات علمی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، رتبه «ب» را در میان نشریات علمی کشور کسب کند.

وی با اشاره به اینکه نشریه تداوم و تغییر اجتماعی، فعالیت انتشاراتی را خود را به تازگی آغاز کرده است، اظهار داشت: این نشریه پس از ورود به فرآیند ارزیابی کمیسیون نشریات وزارت علوم، موفق شده است که از نخستین شماره انتشار آن حائز رتبه علمی شود.

حکیمی ادامه داد: «انتشار منظم و رعایت ضوابط آیین‌نامه ای»، «دارا بودن سامانه استاندارد، زیرساخت‌ها و اطلاعات شناسنامه‌ای نشریه»، «رعایت آیین نگارش»، «ساختار و کیفیت مقالات»، «فرایند پذیرش مقالات و داوری»، «وضعیت نشریه در نمایه‌های استنادی، تخصصی و اجتماعی» و «به کارگیری مقررات و امکانات سخت‌افزاری و نرم‌افزاری برای رعایت اخلاق نشر و جلوگیری از بروز تخلفات علمی» از جمله شاخص‌های مهم در رتبه‌بندی‌های ملی و بین‌المللی نشریات علمی به شمار می‌رود.

گفتنی است هم اکنون ۱۱ نشریه علمی به زبان فارسی و ۵ نشریه به زبان انگلیسی در حوزه‌های مختلف فنی و مهندسی، علوم پایه، علوم انسانی و اجتماعی و هنر و معماری در دانشگاه یزد منتشر می‌شوند که از این تعداد ۲ نشریه حایز رتبه بین‌المللی، ۵ نشریه دارای رتبه «الف»، ۴ نشریه با رتبه «ب» و مابقی با در مرحله مقدماتی انتشار و ارزیابی از سوی کمیسیون نشریات علمی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری برای کسب رتبه علمی هستند.

دیگر خبرها

  • دهمین کنفرانس بین‌المللی نانوفناوری ایران به‌میزبانی رفسنجان برگزار می‌شود
  • دهمین کنفرانس بین‌المللی نانوفناوری ایران در رفسنجان برگزار می‌شود
  • رتبه دانشگاه محقق اردبیلی در رتبه‌بندی‌های بین‌المللی قابل توجه است
  • دانشگاه الزهرا اولین همایش بین‌المللی «غزه زنده است» را برگزار کرد+ گزارش تصویری
  • بازخوانی تحلیلی زمینه‌های سیاسی اجتماعی در تدبرگرایی معاصر
  • سی و دومین همایش سالانه بین المللی انجمن مهندسان مکانیک
  • دهمین کنفرانس بین‌المللی وب پژوهی برگزار می‌شود
  • رونمایی از کتاب «به توان هایتک» در دانشگاه فردوسی مشهد
  • اولین نشست همکاری‌های علمی دانشگاه‌های ایران با کشورهای حوزه بریکس
  • دست‌یابی دو نشریه علمی دانشگاه یزد به جایگاه بین‌المللی و رتبه علمی