Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیر حفظ نباتات سازمان جهادکشاورزی خراسان رضوی از مشاهده آفت گندم در شهرستان درگز پس از بارشهای اخیر خبر داد.

فاطمه حلاج نیا مدیر حفظ نباتات سازمان جهادکشاورزی خراسان رضوی در گفت و گو با قدس آنلاین عنوان کرد:سن موجودی زنده است و می خواهد زندگی طبیعی خود را داشته باشد. این موجود طبیعت خشک و گرم را می پسندد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به همین دلیل با گرم شدن هوا هجوم آفت سن به مزارع گندم افزایش خواهد یافت.

وی افرود: این موجود به خاطر بارندگی های مناسب هنوز وارد مزارع نشده است و اکنون از گیاهان اطراف کوه در حال ارتزاق است. سن موجودی مرموز است و حرکتش از کوه به سمت مزارع گندم بسیار پیچیده است.

مدیر حفظ نباتات سازمان جهادکشاورزی خراسان رضوی ادامه داد: تنها گزارشی که از ورود سن به مزارع داشته ایم مربوط به شهرستان درگز بوده است. این اتفاق در میزان بسیار کمی اتفاق افتاده و حتی به سطح مبارزه با این آفت نرسیده است.

وی اظهار کرد: به دلیل بارندگی های زیاد در بهار امسال علفهای هرز در اطراف کوهها و مزارع رشد کرده و سبز شده اند و آفت سن فعلا در حال تغذیه از این علفها هستند. بارندگی باعث می شود که رفتار سن مختل شده و دیگر به راحتی قادر نخواهد بود تخم ریزی کند و درنتیجه تولید مثل کمتری خواهد داشت.

وی خاطرنشان کرد: اگر کشاورزان علائم ورود این آفت را در مزارع خود مشاهده کردند باید در اولین فرصت به مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان موضوع را اعلام کنند. پس از بررسی کارشناسان این سازمان اگر میزان آفت زدگی به نرم و سطح مبارزه رسیده بود اقدامات لازم صورت می گیرد.

مدیر حفظ نباتات سازمان جهادکشاورزی خراسان گفت: اگر کشاورزان به محض مشاهده آفت سن در مزارع خود در اولین فرصت موضوع را به جهاد کشاورزی شهرستان گزارش دهند، می توانند با توصیه های کارشناسان این سازمان در اولین فرصت اقدامات کارشناسانه را انجام داده و مبارزه را شروع کنند. در اینصورت با کمترین خسارت روبرو خواهند شد.

وی متذکر شد: اکنون کارشناسان این سازمان در سطح استان در حال پایش مزارع و تورزنی هستند. تاکنون در حدود ۴۲۰۰ مبارزه در سطح استان صورت گرفته است. این عدد نسبت به مدت مشابه سال گذشته بسیار پایین است. اما کشاورزان حتما باید اقدامات احتیاطی لازم را انجام دهند. چون این حشره به دنبال تکمیل زندگی خود است.

حلاج نیا گفت: مسئول اصلی مبارزه با آفت سن در مزارع خود کشاورزان هستند. آفت سن آفتی همگانی است. در این نوع آفت پایش و اطلاع رسانی با جهاد کشاورزی است و مبارزه به عهده کشاورزان است. اما آفتی مانند هجوم ملخ به مزارع آفتی عمومی است و تمام مراحل کار به عهده سازمان جهاد کشاورزی است.

وی افزود: هزینه مبارزه با سن نسبت به خسارتی که کشاورز خواهد دید بسیار پایین است. اگر سن زدگی محصول گندم یک مزرعه از دو درصد بیشتر شود، این گندم توسط سیلو تحویل گرفته نخواهد شد. این گندم خاصیت نانوایی خود را از دست داده است و روی دست کشاورز باقی خواهد ماند. به همین دلیل در آفت سن هوشیاری و دقت عمل کشاورزان بسیار مهم است.

انتهای پیام/

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: بارش باران بهاری مبارزه با آفت سن مزارع گندم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۵۳۸۵۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رشد چشمگیر خرید تضمینی گندم در خراسان جنوبی

سرپرست معاونت اقتصادی استانداری خراسان‌جنوبی گفت: خرید تضمینی گندم در این استان در دولت سیزدهم رشد چشمگیری داشته است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از خراسان‌جنوبی، مهدی جعفری، امروز_ دوشنبه سوم اردیبهشت _در کارگروه خرید تضمینی گندم سال زارعی ۱۴۰۳ - ۱۴۰۲ استان خراسان جنوبی اظهار کرد: براساس نیاز و پیش‌بینی‌های صورت گرفته ۱۷ مرکز خرید تضمینی گندم از کشاورزان در استان فعال خواهد شد.

وی افزود: از این مراکز ۱۵ مرکز دولتی و دو مرکز خصوصی است که کار خرید گندم از کشاورزان استان را بر عهده خواهند داشت.

سرپرست معاونت اقتصادی استانداری خراسان‌جنوبی گفت: فرآیند خرید تضمینی گندم در استان از بیستم اردیبهشت آغاز می‌شود و تا پایان شهریور سال‌جاری ادامه خواهد داشت.

وی با اشاره به اینکه برای سال زراعی ۱۴۰۳-۱۴۰۲ نرخ خرید تضمینی هر کیلوگرم گندم معمولی ۱۷ هزار و ۵۰۰ تومان و گندم مرغوب نیز هر کیلوگرم تا ۱۸ هزار و ۹۰۰ تومان اعلام شده است، تصریح کرد: با توجه به میزان سطح زیر کشت و اعلام‌های انجام شده پیش‌بینی می‌شود در فصل زراعی جاری بیش از ۲۰ هزار تن گندم توسط کشاورزان تحویل مراکز خرید تضمینی گندم در استان شود.

جعفری با اشاره به افزایش کیفیت تحویلی گندم در دولت سیزدهم، خاطرنشان کرد: افت مفید گندم از ۲.۲ در سال ۱۴۰۰ به ۱.۲۳ درصد در سال گذشته رسیده است.

وی با اشاره به افزایش خرید تضمینی گندم در دولت سیزدهم گفت: مقدار خرید تضمینی گندم از دو هزار و ۸۳۴ تن در سال ۱۴۰۰ با حمایت دولت به ۱۸ هزار و ۷۹۴ تن در سال گذشته افزایش پیدا کرده است.

سرپرست معاونت اقتصادی استانداری خراسان‌جنوبی ادامه داد: تعداد کشاورزان خرید تضمینی گندم از ۴۴۷ نفر در سال ۱۴۰۰ به سه هزار و ۶۱۲ نفر در سال گذشته رسیده است.

کد خبر 746857

دیگر خبرها

  • درخواست سازمان جهاد کشاورزی از شالیکاران گیلانی
  • هشدار به کشاورزان، برای مبارزه با آفات علیه سن گندم
  • عوامل خسارت‌زای زنگ زرد گندم و سن غلات مزارع فارس مدیریت می‌شوند
  • هشدار به کشاورزان ، برای مبارزه با آفات علیه سن گندم
  • مدیریت عوامل خسارت‌زا زنگ زرد گندم و سن غلات در فارس
  • احتمال بالای شیوع آفت زنگ زرد در مزارع گندم و جو
  • مبارزه با آفات سن در هزار و ۱۰۰ هکتار از اراضی چهارمحال و بختیاری
  • آفت سن غلات مزارع رشتخوار خراسان رضوی نابود شد
  • رشد چشمگیر خرید تضمینی گندم در خراسان جنوبی
  • رشد چشم‌گیر خرید تضمینی گندم در خراسان جنوبی