Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «افکارنيوز»
2024-04-20@00:51:04 GMT

درآمدهای نفت ایران به ازای هر ایرانی درشرایط تحریم

تاریخ انتشار: ۴ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۵۳۹۳۴۷

محمدحسن قدیری ابیانه، کارشناس مسائل سیاسی ی مطلبی که برای فارس ارسال کرده به بررسی درآمدهای نفتی ایران به ازای هر ایرانی در ماه و همچنین تاثر تحریم نفت ایران بر اقتصاد کشورمان از منظری جدید پرداخته است که متن آن بدین شرح است:

 سال‌هاست مقام معظم رهبری بر ضرورت اقدام جهت کاستن از وابستگی اقتصاد کشور به نفت تأکید می‌فرمایند به نحوی که اگر روز خواستیم درب چاه‌های نفت را ببندیم بتوانیم،‌ اما درآمد حاصل از نفت خداداد و راحتی استفاده از آن، دولت‌ها و حتی مردم را ترغیب نکرد که به این رهنمود عمل کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اینک آمریکا دارد تلاش می‌کند صادرات نفت ایران را به صفر برساند و ایران را از این درآمد محروم کند. اما شاید آمریکا بدون اینکه خود بداند دارد زمینه عدم اتکاء اقتصاد ایران به نفت را فراهم می آورد.

ما باید به این توطئه به عنوان یک فرصت بنگریم و تلاش کنیم تا این تهدید و تحریم را به فرصتی برای رهایی اقتصاد کشور به نفت مورد استفاده قرار دهیم و در راستای تحقق اقتصاد منهای نفت تلاش کنیم و مطمئن باشیم که رسیدن اقتصاد ایران به اقتصاد بدون صادرات نفت می تواند ان‌شاالله به جهان بدون آمریکا منتهی شود.
البته آنها نخواهند توانست صادرات نفت ما را به صفر برسانند اما در کوتاه مدت می‌توانند موجب کاهش صادرات آن شوند.
اما میزان صادرات نفت ایران چه مقدار بوده و هست؟
 آمار مربوط به صادرات و میزان درآمد حاصله از صادرات نفت مرتبا اعلام می‌گردد و درآمد حاصل از فروش نفت در طول یک سال همواره رقم نجومی بوده که تشخیص عینی از اندازه آن برای عموم مردم به سادگی میسر نیست.
اما اگر میزان صادرات نفت را بر حسب هر ایرانی در هر ماه محاسبه کنیم میزان آن برای مردم کشورمان محسوس خواهد شد.
● با تقسیم درآمدهای سالانه حاصل از صادرات نفت به جمعیت ۸۰ میلیون نفری کشور و تقسیم نتیجه به ۱۲ماه، میزان آن به ازای هر ایرانی در هر ماه به دست می‌آید؛
●تولید روزانه ۴ میلیون بشکه نفت در قبل از تحریم‌ها یعنی به ازای هر ایرانی ماهانه یک و نیم بشکه؛
●صادرات روزانه ۲۳۰۰۰۰۰ بشکه نفت در روز یعنی به ازای هر ایرانی 86% یک بشکه در هر ماه
●صادرات نفت به ازای هر ایرانی در قبل از انقلاب ۵ برابر صادرات نفت به ازای هر ایرانی بعد از انقلاب است (قبل از تحریم)؛
●صادرات نفت در کویت و قطر و امارات به ازای هر تبعه آنها در یک سال معادل ۶۰ سال صادرات نفت هر ایرانی است؛
●صادرات نفت در عربستان به ازای هر تبعه آن کشور بیش از حدود ۱۲ سال صادرات نفت یک ایرانی است.
●بودجه عمومی ایران (مصوب سال ۹۷) معادل ۴۶۲ هزار تومان به ازای هر ایرانی در هر ماه است. (بودجه عمومی شامل درآمدهای صادرات نفت، گاز، میعانات گازی، معادن، مالیات، گمرک، جریمه‌ها و نیز وام های داخلی و خارجی، فروش کارخانجات دولتی و عمده سود خالص شرکت‌ها و بانک‌های دولتی است و محل تآمین بودجه قوای مجریه، مقننه، قضائیه، نیروهای نظامی و انتظامی و .. از این بودجه تآمین می‌گردد)؛
●در شرایط تحریمی قبل از لغو مجوزهای موقت، صادرات نفت ایران حدود یک میلیون بشکه اعلام شده که یعنی به ازای هر ایرانی در هر سه ماه کمتر از یک بشکه. (با کسر ۱۴ و نیم درصد سهم شرکت نفت بابت هزینه ها و پروژه‌ها)
●در بودجه سال ۹۷ میزان صادرات نفت، گاز و میعانات گازی حدود ۹۶ هزار میلیارد تومان پیش‌بینی شده بود، یعنی به ازای هر ایرانی ماهانه حدود ۱۰۰ هزار تومان.
با توجه به مطلب بالا جبران درآمد ماهیانه 100 هزار تومان به ازای هر ایرانی کار مشکلی نخواهد بود و این امر با رونق تولید در کشورمان که وسعت آن بیشتر از مجموعه وسعت کشورهای فرانسه، آلمان، انگلیس، ایتالیا و اسپانیاست کار مشکلی نیست.
با کاهش تعطیلات مناسبتی، بالا بردن ساعات مفید کاری، تقویت فرهنگ و وجدان کاری، سوق دادن سرمایه‌ها به سمت تولید، ترغیب فرهنگ ترجیح کالای ایرانی به کالای خارجی و نیز رعایت الگوهای مصرف و پرهیز از اسراف می‌توان درآمدهای حاصل از نفت را جبران کرد. رسیدن به این هدف نیازمند مشارکت همه مردم و مسئولان است.
مشارکت عمومی برای کمک به سیل زدگان نمونه بسیار خوبی از بسیج و مشارکت عمومی برای جبران مشکلات است و نشان می دهد که در شرایط دشوار همه پا به میدان عمل می گذارند. البته دشمن نمی‌تواند صادرات نفت ایران را به صفر برساند، اما عقل حکم می‌کند چنین احتمالی را نیز مد نظر قرار دهیم.
در اینجا ذکر این نکته ضروری است که با توجه به تحریم‌های گسترده نفتی و نیز سیل مهیبی که همگی شاهد آن بودیم و خسارات ناشی از آن و ضرورت بسیج امکانات برای جبران این خسارات، باید همگی با درک شرایط اقتصادی کشور "مطالبه‌گری" را به "مسئولیت‌پذیری" تبدیل کنیم و خود را "راه‌حل" بدانیم و نه "صورت مسئله".

 

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: ایران اقتصاد مقام معظم رهبری اقتصاد کشور درآمد نفت صادرات نفت اقتصاد ایران جهان کاهش صادرات انقلاب کویت قطر عربستان بودجه گاز ایتالیا تعطیلات سیل بسیج مشکلات مد شرایط اقتصادی ایران بودجه صادرات نفت گاز نفت تحریم نفت ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۵۳۹۳۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

منظور: اقتصاد ایران در اوج تحریم‌ها رشد ۶ درصدی را تجربه کرد

معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان برنامه و بودجه گفت: با بیان اینکه مشارکت مردم و تحول در تعامل دولت و تولیدکنندگان لازمه تحقق جهش تولید است گفت: اقتصاد کشور رشد نزدیک به  ۶ درصدی دارد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از دامغان، داود منظور امشب در نشست با فعالان اقتصادی و سرمایه گذاری شهرستان دامغان که با حضور نماینده مجلس و فرماندار این شهرستان در محل سالن جلسات مرکز همایش‌های بین‌المللی دانشگاه دامغان برگزار شد با اشاره به نام سال که نشان دهنده جایگاه تولید در اقتدار و آینده کشور است، اظهار داشت: باید بررسی شود چه کنیم که امسال جهش تولید محقق شود و مهمتر از آن چه کنیم که مشارکت مردم این جهش تولید را رقم بزند، طبیعتاً سرمایه‌گذاران و فعالان اقتصادی غیر دولتی باید در این مسیر بیشترین نقش را ایفا کنند.

رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور تصریح کرد: پشتیبانی نظام بانکی و ارزی، تسهیل گری وزارتخانه‌ها، تسهیل در فرآیندهای نظام اداری برای تولید‌کنندگان، استفاده از ظرفیت‌های منطقه‌ای و بین‌المللی، افزایش میزان نقش دانش در تولید با توجه به دانش بنیان‌ها نیز از جمله مهمترین وظایف دولت در تحقق این مهم است.

منظور گفت: فعالان عرصه تولید و سرمایه‌گذاری بهترین مشاوران دولت در تحقق جهش تولید با مشارکت مردم هستند.

وی خاطرنشان کرد: شما فعالان عرصه تولید و سرمایه‌گذاری بهترین مشاوران دولت در تحقق این اهداف هستید، افق کار و این تحول را برای خلق حماسه‌ای اقتصادی که جهش تولید را ایجاد کند، شما بهتر از هرگروهی می‌توانید هدایت کنید.

رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور اضافه کرد: اینجانب در سفر به همه استان‌ها و شهرستان‌ها نشست با فعالان اقتصاد و تولید و آشنایی از نزدیک با مسائل دغدغه‌ها و مشکلات آنها را در رئوس برنامه‌های خود قرار داده‌ام؛ به واقع نقش ما و شما مکمل یکدیگر است و با این تعامل سازنده یک مشارکت عمومی و خصوصی شکل می‌گیرد، نتیجه این همفکری، همراهی و همکاری علی رغم همه فشارهای دشمنان، تحریم‌ها و محدودیت های موجود ان‌شاالله به جهش تولید تبدیل خواهد شد.

منظور با اشاره به توفیقات دولت سیزدهم در عرصه زیربنای اقتصادی و رشد قریب به 6 درصدی اقتصاد کشورمان در سال 1402 با وجود همه تحریم‌ها و فشارها، گفت: رشد اقتصادی عربستان در سال گذشته  1.7، در پاکستان 1 درصد و عراق منفی بوده،کشورهایی مثل عربستان که نه تنها با تحریم روبرو نیستند بلکه به آنها کمک می‌شود.

رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور با اشاره به بخشی از سفر امروز خود به دامغان و افتتاح کارخانه بزرگ فروسیلیس در این شهرستان، افزود: کارخانه فروآلیاژپارس نمونه ارزشمند و مهمی است که به جای صادرات مواد خام معدنی برای کشور تولید ارزش افزوده و ثروت می‌کند و ارزآور است؛ اینکه از خام‌فروشی به سمت صنایع تبدیلی اشتغالزا و ارزآور و از تولید سنتی به سمت استفاده از توان علمی و دانش بنیان‌ها پیش می‌رویم، گامی مهم در زمینه جهش تولید است.

معاون رئیس جمهور خاطرنشان کرد: وقتی به لطف دلاورمردان کشورمان و فناوری بومی موشک هایپرسونیک و کروز قدرتمند تولید می‌شود و گنبد آهنین را روی سر صهیونیست‌ها خراب کند حاصل همین نگاه و تفکر است و باید در حوزه‌های دیگر همچون کشاورزی ارگانیک مبتنی بر دانش روز ، سیستم‌های نوین آبیاری، معادن و فرآوری محصولات آن ، صنایع دارویی و هسته‌ای و نانو و دیگر حوزه‌ها بیش از پیش به‌کار گرفته شود.

انتهای پیام/362/

دیگر خبرها

  • تحریم‌های جدید علیه نفت ایران در بسته کمک‌های مالی آمریکا به اسرائیل و اوکراین
  • فتح قله‌های نفتی/ صادرات نفت ایران رکورد شش سال اخیر را شکست
  • منظور: اقتصاد ایران در اوج تحریم‌ها رشد ۶ درصدی را تجربه کرد
  • دور زدن تحریم با زدن رکورد ۶ ساله فروش نفت
  • رویترز:‌ صادرات نفت ایران بیشترین رقم در ۱۰ ماه گذشته شد
  • بایدن درباره تحریم نفت ایران تصمیم جدید گرفت؟
  • نفت ایران دوباره تحریم می‌شود؟
  • بازی با گزینه «تحریم نفتی»/ آمریکا در تقابل با ایران روی چه گزینه‌هایی مانور می‌دهد؟
  • رویترز: بایدن تحریم‌های نفتی ایران را تشدید نمی‌کند
  • یورونیوز: آمریکا نمی‌تواند تحریم‌های نفتی ایران را تشدید کند