Web Analytics Made Easy - Statcounter

روزنامه لبنانی الاخبار اسناد تازه‌ای را از تهدیدات و مداخله‌های آمریکا در امور داخلی لبنان منتشر کرده است. ۰۴ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۱۲:۰۷ بین الملل آسیای غربی نظرات - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، روزنامه لبنانی الاخبار که به تازگی اسناد و گزارش‌های محرمانه‌ای را تحت عنوان «واشنگتن لیکس» منتشر می‌کند، به ابعاد تازه‌ای از دیدار هیئت لبنانی با دیوید ساترفیلد مشاور وزیر خارجه آمریکا در واشنگتن اشاره کرده و از وقاحت وی در تهدید لبنان و دولت این کشور پرده بر می‌دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هیئت لبنانی شامل ابراهیم کنعان و یاسین جابر نمایندگان پارلمان و علی حمدان مشاور رئیس پارلمان لبنان بوده است. این مسئول آمریکایی با مداخله در کوچکترین جزئیات امور داخلی لبنان، حتی نسبت به خطوط انتقال برق و ارتباطات در لبنان نیز مداخله کرده است.

ساترفیلد گفت که با دولت آمریکا در خصوص وحدت مواضع نسبت به لبنان مذاکره کرده و شرایط غیر قابل مناقشه‌ای را در برابر لبنان قرار داده است: این شرایط عبارتند از:

حمایت خارجی از لبنان مشروط به تغییر مواضع حزب‌الله است.ترسیم مرزهای جنوبی لبنان مشروط به پذیرش آمریکا به عنوان تنها میانجی این پرونده است و در این زمینه نیز «طرح هوف» به اجرا گذاشته می‌شود که شامل نادیده ‌گرفتن 360 کیلومتر مربع از آب‌های لبنان است.همچنین بر اساس این شرایط باید ارتباط میان مرزهای زمینی و دریایی لبنان نیز از هم قطع شود.

این مقام آمریکایی وقاحت خود را به بالاترین حد رسانده و دریافت اطلاعات از پژوهش‌های حقوقی صورت گرفته در خصوص مرزها را رد می‌کند و می‌گوید: شما باید دیدگاه‌های ما را بپذیرید، در غیر این صورت باید به دنبال میانجی دیگری باشید. ساترفیلد در این جلسه به عنوان سخنگوی اسرائیل وارد عمل شده بود تا شرایط این رژیم را به لبنان تحمیل کند. اما خود را یک میانجی معرفی می‌کرد.

البته این پایان تهدیدهای مقام آمریکایی ضد لبنان نبود و او در خصوص پرونده آوارگان سوریه بار دیگر بازگشت آوارگان را به راه حل سیاسی در سوریه مرتبط دانست.

ساترفیلد در این دیدار که در روز 12 آوریل 2019 برگزار شده، همچنین اصرار داشت که لبنان را وارد مشارکت با دشمن صهیونیستی در پرونده نفت کند.

در حالی که وقاحت دیوید ساترفیلد در این دیدار به مذاق هیئت لبنانی خوش نیامده بود، وی در پایان به موضوع حزب‌الله لبنان اشاره کرده و گفت: ما همواره از مسئولان لبنان می‌شنویم و در جریان سفر مایک پمپئو وزیر خارجه آمریکا به لبنان نیز این موضوع تأکید شد که حزب‌الله بخشی از ساختار اجتماعی لبنان و دولت و موسسات دولتی این کشور است، من می‌خواهم این موضوع را یادآور شوم که ما نگرانی جدی نسبت به تعهدات حزب‌الله به ایران و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به ویژه در زمینه توسعه موشک‌های دقیق با کمک ایران داریم.

وی ادامه داد که حزب‌الله به عنوان نماینده دولت لبنان سیاست دولتی دور بودن لبنان از تحولات منطقه را رعایت نمی‌کند و این مواضع می تواند حمایت وعده داده شده از جامعه جهانی نسبت به لبنان را به مخاطره بیندازد.

انتهای پیام/

R36346/P36446/S8,90/CT10 واژه های کاربردی مرتبط لبنان

منبع: تسنیم

کلیدواژه: لبنان لبنان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۵۴۰۶۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وزیر خزانه‌داری آمریکا: ایران را تحریم می‌کنیم

به گزارش «تابناک» به نقل از ایرنا، جانت یلن وزیر خزانه داری دولت جو بایدن رئیس جمهور آمریکا روز سه شنبه به وقت محلی در سخنانی در واشنگتن دی سی گفت: آمریکا از تحریم‌ها برای مختل کردن فعالیت «خرابکارانه» ایران استفاده خواهد کرد.

وزیر خزانه‌داری آمریکا مدعی شد: حمله ایران به اسرائیل در آخر هفته گذشته و تامین مالی گروه‌های شبه‌نظامی در غزه، لبنان، یمن و عراق، ثبات در خاورمیانه را تهدید می‌کند و می‌تواند باعث تاثیر منفی اقتصادی شود.

او حمله ایران به اسراییل را بی سابقه خواند و گفت که وزارت خزانه داری از اختیارات تحریمی خود استفاده خواهد کرد و با متحدان خود برای "ادامه ایجاد اختلال در فعالیت های بدخواهانه و بی ثبات کننده رژیم ایران" همکاری خواهد کرد.

وزیر خزانه داری آمریکا اعلام کرد که واشنگتن از تحریم های مالی برای منزوی کردن ایران و مختل کردن توانایی این کشور برای تامین مالی گروه های نیابتی و حمایت از جنگ روسیه در اوکراین استفاده می کند.

یلن یادآور شد که وزارت خزانه داری از زمان آغاز به کار دولت بایدن بیش از ۵۰۰ فرد و نهاد مرتبط با تروریسم و تامین مالی تروریسم توسط رژیم ایران و حامیان آن را هدف قرار داده است.

او گفت که این تحریم ها شامل هدف قرار دادن برنامه‌های موشکی و پهپادی ایران و تامین مالی حماس، حوثی‌ها در یمن، حزب‌الله لبنان و گروه‌های شبه‌نظامی عراقی است.

یلن بدون اشاره به جزئیات گفت: «از حمله این هفته تا حملات حوثی‌ها در دریای سرخ، اقدامات ایران ثبات منطقه را تهدید می‌کند و می‌تواند تاثیر منفی بر اقتصاد داشته باشد.»

او که در نشست خبری این هفته صندوق بین‌المللی پول و بانک جهانی که مقامات ارشد مالی را از سرتاسر جهان به واشنگتن می‌آورد، افزود که واشنگتن به استفاده از ابزارهای اقتصادی برای تحت فشار گذاشتن حماس ادامه می دهد، اما گفت که وزارت خزانه داری بر این نکته تاکید دارد که تحریم های این کشور نباید مانع کمک های حیاتی شود.

او خواستار اقدام فوری برای پایان دادن به درد و رنج فلسطینیان در غزه شد و خاطرنشان کرد که کل جمعیت بیش از ۲ میلیون نفری غزه با ناامنی غذایی حاد مواجه است و بیشتر مردم آواره شده اند.

وزیر خزانه داری آمریکا مدعی شد : «همه ما که اینجا در این جلسات هستیم، وظیفه داریم هر کاری که می توانیم برای پایان دادن به این رنج انجام دهیم.»

یلن خاطرنشان کرد که واشنگتن همچنین از تحریم ها برای هدف قرار دادن خشونت شدید شهرک نشینان در کرانه باختری استفاده می کند.

وزیر خزانه‌داری آمریکا اوایل فروردین ماه سال گذشته در نشستی با کنگره آمریکا درباره اینکه آیا تحریم‌ها رفتار ایران را در راستای چیزی که آمریکا می‌خواست، تغییر داده است، گفته بود: بسیار کمتر از چیزی که به طور ایده‌آل می‌خواستیم.

یلن گفته بود که واشنگتن به دنبال راه‌هایی برای تقویت تحریم‌ها علیه ایران است اما اذعان کرد که تحریم‌ها به ایجاد تغییر سیاست و رفتار ایران به گونه‌ای که آمریکا انتظار داشت، منجرنشده است.

روزنامه وال استریت ژورنال سال ۲۰۲۲ در گزارشی نوشته بود که استفاده بیش از حد دولت‌های پیشین آمریکا از ابزار تحریم و بی‌اثر شدن آن‌ها موجب بازبینی در این سیاست شده اما مقامات آمریکایی در وزارت خزانه‌داری پس از یک بررسی ۹ ماهه اعلام کردند تحریم‌ها همچنان یک ابزار مهم در سیاست آمریکا باقی خواهد ماند که باید بهینه شوند.

ایران پس از امضای برجام در سال ۱۳۹۴ با هدف لغو تحریم های ظالمانه، به عنوان کشوری مسئولیت پذیر، تعهدات خود را بدون عیب و نقص اجرا کرد و این مساله در ۱۶ گزارش آژانس بین المللی انرژی اتمی مورد تائید قرار گرفت. اما پس از ورود دونالد ترامپ به کاخ سفید در ژانویه ۲۰۱۷ (دی ماه ۱۳۹۵) و پس از چند اقدام مقدماتی، نهایتاً با اتخاذ مواضع مغایر با مفاد برجام، با خروج یکجانبه و غیرقانونی آمریکا از آن در ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۷ (۸ می ۲۰۱۸)، در دو مرحله تحریم‌های ثانویه آن علیه ایران بازگردانده شد.

دولت دموکرات جو بایدن پس از روی کار آمدن در ژانویه ۲۰۲۱، اقدام یکجانبه دولت سابق این کشور را برای خروج از توافق ایران و گروه ۱+۵ محکوم کرد اما تاکنون دربرابر هرگونه اقدام معتبر برای جبران رفتار نادرست گذشته به دلایل مختلف کوتاهی کرده است.

دیگر خبرها

  • مشکلات اراضی مردم در استان بوشهر برطرف شود
  • حماس به تعلیق مذاکرات آتش‌ بس تهدید کرد
  • محمد سُرور صراف لبنانی کیست و چرا موساد او را کشت؟!
  • واشنگتن تحریم‌های جدید علیه ایران وضع می‌کند
  • وزیر خزانه‌داری آمریکا: ایران را تحریم می‌کنیم
  • در دیدار رئیسی و مقام لبنانی چه گذشت؟
  • واشنگتن‌پست: تحریم ایران برای آمریکا دشوار است
  • زخمی شدن 3 اسرائیلی در حمله یک پهپاد لبنانی
  • احزاب لبنانی: عملیات «وعده صادق» ضعف اسرائیل را فاش کرد
  • مردم لبنان: موشکهای سپاه بر فراز قدس؛ نماد فروپاشی اسرائیل