Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-04-25@08:51:03 GMT

وارد شدن اجسام سخت به سازه های آبی شوشتر

تاریخ انتشار: ۴ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۵۴۲۷۴۱

وارد شدن اجسام سخت به سازه های آبی شوشتر

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز حسین پنبه دانه پور، فرماندار شهرستان شوشتر با اشاره به خسارات وارده به سازه‌های آبی این شهرستان، گفت: با توجه به شواهد موجود اجسام سخت وارد شبکه‌های آبرسانی داخل سازه‌های آبی شده است که به دلیل ادامه روند رهاسازی آب از سد کارون، نمیتوان خسارت‌های وارده به سازه‌های آبی شوشتر را برآورد کرد، ولی با کاهش رهاسازی آب این امر تحقق خواهد یافت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ضمن اشاره به میزان خسارت به پارک‌های این شهرستان به دلیل جاری شدن سیل در استان خوزستان افزود: پارک ساحلی داریون بعد از آزادسازی آب از سد گتوند و کارون و طغیان رودخانه شطیط دچار آبگرفتگی شد و خسارت‌هایی مثل آبگرفتگی، نشست آسفالت و معابر شبکه پارکی در این مکان مشاهده شده است.

پنبه دانه پور بیان کرد: تاکنون میزان خسارت برآورده نشده است، ولی پارک جزیره این شهرستان هم مانند پارک داریون ساحلی درگیر سیلاب است

فرماندار شوشتر با بیان اینکه علت زیر آب فرو رفتن دیوار‌های آبشار‌های شوشتر و بند میزان شدت سیلاب فروردین ماه سال جاری بوده است، اظهار داشت: آب با شدت از سد‌های کارون رها و سپس بند میزان رها شد و غرق شدن این بنای تاریخی موجب ترک خوردن یکی از ستون‌های میانی پل شد.

این مقام مسئول بیان کرد: با همکاری میراث فرهنگی کل کشور، سازمان آب و برق شوشتر و سازمان آب و برق خوزستان، پوشش‌های زره فولادی طراحی و بعد از تأیید کارشناسان پایگاه سازه‌های آبی شوشتر بر روی دیوار‌ها نصب شد. این کارموجب کاهش فشار آب بر روی دیواره‌ها و مانع تخریب این اثر شده است.

وی با اشاره به خسارت‌های وارده به سازه‌های آبی این شهرستان، عنوان کرد: با توجه به شواهد موجود اجسام سخت وارد شبکه‌های آبرسانی داخل سازه‌های آبی شده است که به دلیل ادامه روند رهاسازی آب از سد کارون، نمیتوان خسارت‌های وارده به سازه‌های آبی شوشتر را برآورد کرد، ولی با کاهش رهاسازی آب این امر تحقق خواهد یافت.

پنبه دانه پور اظهار داشت: پس از سیل سال ۹۵، تقویت سیل بند‌های شعیبیه از سال گذشته آغاز شد و با کمک شورای مدیریت بحران و دستگاه‌های ذیربط، در حوزه استحکام بخشی و بلندمرتبه سازی، مدیریت و فازبندی سیل بند‌ها توسط بنیاد مسکن، شرکت کشت و صنعت امام خمینی، اداره راهداری شهرستان و سازمان آب و برق استان صورت گرفت. بعد از انجام این کار‌ها خوشبختانه در آذر، دی و بهمن سال گذشته شاهد هیچونه سیلابی در این بخش نبودیم.

فرماندار شوشتر با توجه به میزان آزادسازی آب از سد دز در در فروردین ماه سال جاری ادامه داد: با وجود اینکه از ماه‌های قبل کار عمرانی را روی سیل بند‌ها آغاز کردیم و تقریباً سیل بند‌ها جزو محکم‌ترین سیل بند‌های استان به شمار می‌رفت، اما شاهد عبور آب از روی سیل بند‌ها بودیم.

وی بیان داشت: در غرب شعیبیه در حاشیه دز ۳۴ روستا با سیلاب مواجه شدند که از این تعداد، ۲۴ روستا دچار آبگرفتگی شدند و ۱۰ روستا نیز در محاصره کامل آب قرار گرفتند. در ۴ روستای شاخه کارون نیز از پایین دست آب به سمت خانه‌ها روانه شد و چندین خانه را با آبگرفتگی مواجه کرد.

پنبه دانه پور تصریح کرد: با مدیریت و تدابیر سپاه پاسداران، نیروی انتظامی، تیپ ۴۵ تکاور، پادگان شهید دقایقی، شورای تأمین شهرستان، قوه قضائیه، دادستان، رئیس دادگستری، و شورای مدیریت بحران موفق به انتقال مردم به کمپ‌ها شدیم و تعداد کمی هم به سایر روستا‌ها در کنار اقوام و بستگانشان اعزام شدند. وسایل زندگی آن‌ها نیز توسط خودرو‌های تیپ ۴۵ تکاور و نیرو‌های بسیجی و سرباز‌ها از منازل خارج شد.

فرماندار شوشتر در رابطه با خسارت وارده به کشاورزان اظهار داشت: تقریبا ۱۲ هزار هکتار گندم از مزارع کشت نیشکر شرکت کشت صنعت امام خمینی (ره) در آب غرق شد که خسارت بالایی به این مزارع وارد کرد، اما هنوز خسارت ریالی برآورد نشده است.

وی افزود: آسیب‌های روحی و روانی مردم، بیشترین و بزرگترین خسارتی است که ما با همکاری و تلاش روحانیان، اداره ارشاد اسلامی، تبلیغات اسلامی و گروه‌های مردمی استان فارس؛ توانستیم التهاب وفشار عصبی و روانی مردم را با جشن‌ها و سرور‌ها و نمایش فیلم‌ها بکاهیم. اگرچه خسارت روانی وارده به جامعه توسط سیلاب یکی از خسارت‌هایی است که شاید در دراز مدت بتوانیم آن را جبران کنیم.

فرماندار شوشتر با اشاره به وضعیت اسکان سیل زدگان گفت: ۳ کمپ احداث کردیم، یک کمپ در سوله‌های تعاون روستا‌های شهر گوریه که حدود یک هزار و ۳۰۰ نفر در آن مستقر بودند. کمپ دوم در روستای بنه کاظم در یکی از مدارس به صورت چادر و کمپ سوم در مدرسه شهید ساق بلند زاده شهر گوریه که در کلاس‌ها، راهرو‌ها و حیاط مدرسه حدود یک هزار الی یک هزار و ۱۰۰ نفر استقرار یافتند. حدود ۲ هزار نفر از مردمان روستایی نیز نگهبان خانه‌هایشان بودند که به آن‌ها هم خدمات رسانی شد.

پنبه دانه پور ادامه داد: حدود ۴ هزار نفر از مردمان شعیبیه در منازل بستگان خود در روستا‌های دیگر مستقر بودند که خدمت رسانی به آن‌ها هم انجام شد.

وی با اشاره به اینکه سیلاب در حال حاضر مهار شده است و خدمات رسانی به مردم و بازگشت آن‌ها به روستا‌ها آغاز شده است، افزود: استان فارس به عنوان استان معین به همراه اداره کل راهداری و حمل و نقل خوزستان، ماشین آلات و تجهیزات را در اختیار مناطق سیل زده گذاشتند.

فرماندار شوشتر تاکید کرد: با کمک بنیاد مسکن شهرستان و اداره راهداری و حمل و نقل جاده‌ای شهرستان شوشتر و پای کار بودن مردم، تا کنون قطع روستایی ارتباط نداشته‌ایم و با استفاده از ۱۵ لوله‌های یک بستری و دو متری شرکت نفت استان در اختیار ما گذاشت، برای عبور آب از زیر جاده‌ها لوله گذاری انجام شده است. تمام بریدگی‌ها را نیز اصلاح شده و قابل تردد هستند.

این مقام مسئول در پایان گفت: از همه مردمی که در شرایط مقابله با سیل در کنار مسئولین بودند، پای کار آمده و همکاری کردند و همچنین از مردمان شعیبیه تقدیر و تشکر می‌کنیم.

انتهای پیام/ ح

قدردانی فرماندار شوشتر از مردم 

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: سیلاب سازه های آبی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۵۴۲۷۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خسارت ۱۸۴ میلیارد ریالی بارندگی‌های اخیر به ۶۰ بنای تاریخی سیستان و بلوچستان

مدیرکل میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی سیستان و بلوچستان گفت: در مجموع بارندگی‌های اخیر به ۶۰ اثر و بنای تاریخی در سطح استان سیستان وبلوچستان خسارت‌هایی بین ۱۵ تا ۹۰ درصد با بار مالی ۱۸۴ میلیارد ریال وارد کرده است.

به گزارش گروه استان‌ها خبرگزاری دانشجو، محمد هادی طهرانی مقدم مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی سیستان و بلوچستان گفت: بارندگی‌های سیل‌آسای اخیر بیش از ۱۸۴ میلیارد ریال به بنا‌ها و آثار تاریخی استان آسیب وارد کرد.

وی افزود: در بارندگی‌های شدیدی که هفته‌های اخیر در سیستان و بلوچستان رخ داد بخش زیادی از بنا‌ها و آثار تاریخی استان خسارت‌هایی از ۱۵ تا ۹۰درصد دیدند.

وی ادامه داد: در همین راستا و پس از ارزیابی و بررسی‌های کارشناسان میراث‌فرهنگی سیستان وبلوچستان، مسجد تاریخی عبدالقادر واقع در نیکشهر با ریزش حصار، دیوار‌ها و نفوذ آب مواجه شد که طبق ارزیابی کارشناسان حدود ۹۰درصد دچار خسارت شده که بیشترین خسارت را در میان آثار دیده است.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی سیستان و بلوچستان ادامه داد: قلعه فیروزآباد راسک و آتشکده کله گنگ نیز به دلیل ریزش دیوار‌ها ۵۰ درصد تخریب شدند.

وی بیان کرد: همچنین بافت قلعه نو زهک، قلعه کنت سراوان و مقابر سورو و شیشه ریز سیب و سوران به دلیل ریزش دیوار‌ها و نفوذ آب و رطوبت و از بین رفتن کاهگل‌ها تا ۴۵ درصد دچار تخریب شدند.

طهرانی‌مقدم گفت: برج‌ها و دیوار‌ها و فضا‌های داخلی قلعه‌هایی مانند انوشیروان چابهار، دانش‌سرای مقدماتی زاهدان، قلعه تیس چابهار و قلعه بمپور هم به دلایلی همچون شستشوی کاهگل ها، نفوذ آب و ریزش دچار تخریب شده و خسارت‌هایی تا ۴۰ درصد به هر کدام از این بنا‌ها وارد شده است.

وی بیان کرد: در مجموع بارندگی‌های اخیر به ۶۰ اثر و بنای تاریخی در سطح استان سیستان وبلوچستان خسارت‌هایی بین ۱۵ تا ۹۰ درصد وارد کرده است.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی سیستان و بلوچستان تاکید کرد: تا این لحظه میزان برآورد خسارت وارده شده به این بنا‌ها بر اثر بارندگی و سیلاب‌ها بیش از ۱۸۴ میلیارد ریال تخمین زده شده است و بر اساس پیش بینی‌های هواشناسی ممکن است بارندگی‌هایی که در روز‌های آینده خواهیم داشت میزان خسارت را افزایش دهد.

دیگر خبرها

  • باران سیل‌آسای زواره خشت‌های شهر را با خود برد
  • جلوگیری از وارد آمدن خسارت به استان ایلام را در دستور کار داریم
  • سیل به ۱۰ واحد مسکونی در سوادکوه خسارت وارد کرد
  • تمام نیروها در حال خدمت‌رسانی هستند
  • خسارت ۱۸۴ میلیارد ریالی بارندگی‌های اخیر به ۶۰ بنای تاریخی سیستان و بلوچستان
  • سیل ۱۱۰ هزار میلیارد ریال خسارت به زیر ساخت‌های سیستان و بلوچستان وارد کرد
  • خسارت ۱۴۵ میلیارد تومانی بارندگی به کشاورزی خراسان جنوبی
  • خسارت ۶۸۰ میلیارد تومانی بارندگی درخراسان جنوبی
  • خسارت ۸۲ میلیارد تومانی بارش شدید باران و تگرگ در حاجی آباد
  • خسارت بارش شدید باران و تگرگ در حاجی آباد