Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-03-28@12:06:03 GMT

دادگاه متهم اخلال در نظام پولی کشور در اصفهان برگزار شد

تاریخ انتشار: ۴ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۵۴۴۳۱۶

دادگاه متهم اخلال در نظام پولی کشور در اصفهان برگزار شد

اصفهان - ایرنا - پنجمین جلسه دادگاه رسیدگی به جرایم اخلالگران و مفسدان اقتصادی در دادگاه ویژه رسیدگی به جرایم اقتصادی استان اصفهان روز چهارشنبه برگزار شد و طی آن اتهام های یک متهم مورد بررسی قرار گرفت.

به گزارش ایرنا، در این جلسه به ریاست قاضی ' علی مراد نجف پور' برگزار شد، پرونده مربوط به ' س . ک ' از متهمان نظام پولی و اقتصادی کشور با حضور متهم، وکیل مدافع وی و نمایندگان بانک های صادرات و مسکن مورد رسیدگی قرار گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


رئیس دادگاه ویژه رسیدگی به جرایم اقتصادی استان اصفهان پس از جلسه این دادگاه در جمع خبرنگاران گفت: متهم با تشکیل دو شرکت داخلی به نام های فولاد سرای آسیا و فولاد ابزار آسیا و یک شرکت خارجی در دبی به نام ' گلبال گالری ' با ارائه یک پروفرما هایی از شرکت گلبال گالری به بانک های صادرات، مسکن، ملت و سرمایه اقدام به گشایش اعتبار و ال سی کرده است.
( پروفرما سندی است که در آن صادرکننده مجموعۀ شرایط پیشنهادی خود را جهت صدور کالا یا کالاهائی معین به واردکننده اعلام می‌دارد )
قاضی نجف پور افزود: متهم با ارائه این پروفرما ها افزون بر 201 میلیون درهم و یک میلیون و 624هزار و 200 یورو از بانک های یاد شده به منظور ورود کالا به کشور، ارز دریافت کرده است.
وی اظهارداشت: متهم پس از دریافت ارز و انتقال به دبی با دیسکانت نمودن ( تنزیل یا Discountingروشی است برای تخمین ارزش حال یا ارزش فعلی جریان وجوه نقدی که در زمانبندی مشخصی در آینده قابل دریافت می‌ باشند) ارزهای دریافت شده از طریق صرافی های داخلی و دریافت ریال بدون اینکه جنس و کالایی وارد کشور کند اقدام به انجام معاملاتی در زمینه مسکن و زمین و در خارج از مبادی مربوطه کرده است.
رئیس دادگاه ویژه رسیدگی به جرایم اقتصادی استان اصفهان تصریح کرد: این متهم بدون ورود کالا، ارزهای دریافت شده از بانک ها را به ریال تبدیل کرده و سود کلانی از این طریق به دست آورده است.
نجف پور در عین حال با بیان اینکه این فرد میزان قابل توجهی از مبالغ دریافت کرده از بانک ها را تسویه کرده است، گفت: عدم ایفای تعهدات ارزی و اخلال در نظام اقتصادی به مبلغ 50 میلیون و 436 هزار و 904 درهم امارات و 813 هزار و 859 یورو موضوع این پرونده است که امروز مورد رسیدگی قرار گرفت.
وی درباره زمان صدور رای دادگاه برای این متهم اخلال در نظام پولی و اقتصادی کشور بیان کرد: در این جلسه اظهارات متهم و وکیل مدافع وی همچنین نمایندگان بانک های یاد شده شنیده شد و در زمان مقرر قانونی رای این پرونده صادر و به اطلاع عموم خواهد رسید.
رئیس دادگاه ویژه رسیدگی به جرایم اقتصادی استان اصفهان با بیان اینکه پرونده دیگری روز نهم اردیبهشت سالجاری با موضوع اخلال در نظام اقتصادی از طریق دریافت وجه از مردم با عنوان مضاربه در این دادگاه مورد رسیدگی قرار خواهد گرفت، اظهارداشت: از زمان تشکیل شعبه ویژه رسیدگی به جرایم اقتصادی تاکنون هفت فقره پرونده به این دادگاه واصل شده که از این تعداد چهار فقره منجر به صدور حکم شده است.
خاطرنشان می شود؛ اولین جلسه علنی دادگاه ویژه رسیدگی به جرایم اقتصادی و اخلالگران در نظام اقتصادی 29 آبان سال گذشته با حضور اعضای هیات دادگاه شعبه اول دادگستری اصفهان تشکیل شد.
6022 / 2093

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اجتماعي حقوقي جرايم اقتصادي اصفهان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۵۴۴۳۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایران بر سکوی بریکس/ دستاوردهای پولی، مالی برای ایران چیست؟

عفیفه عابدی کارشناس مسائل اقتصادی بین الملل در گفت‌وگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه، یکی از مهمترین وقایع سال ۱۴۰۲ برای ایران، عضویت ایران در گروه بریکس بود، گفت: نام ایران را در کنار نام قدرت‌های نوظهور قرار داد. بریکس که قبلاً شامل برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی بود، از ۱۱ دی ماه ۱۴۰۲ (اول ژانویه ۲۰۱۴)، با پیوستن ایران، عربستان سعودی، اتیوپی، مصر و امارات متحده عربی شاهد گسترش عمده‌ای شد.

عابدی افزود: ایران تا قبل از دعوت برای عضویت در بریکس نیز با هر پنج عضو اصلی گروه بریکس متشکل از کشورهای برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی روابط سیاسی و اقتصادی خوبی داشت، اما عضویت در بریکس یک گام مهم برای در هم تنیدن روابط اقتصادی ایران با قدرت‌های نوظهور عضو بریکس به ویژه چین، هند و روسیه محسوب می‌شود.

به گفته این کارشناس، تلاش برای عضویت ایران در بریکس در امتداد این نظر دنبال می‌شد که بریکس در اقتصاد سیاسی بین المللی آینده اهمیت بسیار زیادی خواهد داشت. از این گروه به دلیل عضویت همزمان چین، روسیه و هند، به عنوان یکی از نهادهای کلیدی جدید در نظم آینده جهانی یاد می‌شود. بر همین اساس این دیدگاه مطرح می‌شود که عضویت ایران در بریکس به عنوان یکی از مهمترین ترتیبات اقتصادی بین المللی منجر به پیشبرد برنامه توسعه اقتصادی کشور خواهد شد.

بریکس؛ پیشران جدید ژئواکونومیک

عابدی با بیان اینکه بریکس به عنوان یکی از مهمترین ائتلاف‌های فرا قاره‌ای بدون مشارکت کشورهای غربی (آمریکا و اروپا) است، گفت: به همین ترتیب بسط همکاری‌های ایران با چین و روسیه از طریق برقراری پیوندهای جدید ژئوپلیتیک و ژئواکونومیک در بریکس، به عنوان یک پیشران در فرآیند تغییر نظم جهانی آمریکا محور ارزیابی می‌شود. به ویژه اینکه محور اصلی اظهارات رهبران بریکس در اجلاس سران این گروه در ژوهانسبورگ ۲۰۲۳ نیز مقابله با یکجانبه گرایی آمریکایی بود.

به گفته این کارشناس، یکی از مهمترین ویژگی‌های بریکس که جلوه ساختارشکنانه آن را برجسته‌تر می‌کند، تأسیس نهادهای مالی مستقل از نهادهای سلطه جهانی و غرب محور است و از همین نهادها به عنوان مهمترین موفقیت‌های بریکس در پیشبرد همگرایی و مهمترین مزیت آن در ساختار جدید اقتصادی جهانی یاد می‌شود که یکی دیگر از جذابیت‌های مهم بریکس برای ایران را شکل می‌دهد. ایران انتظار دارد از نهادهای مالی و سازو کارهای موجود در بریکس برای کاهش از تحریم‌های غربی در روابط اقتصادی با قدرت‌های عضو در گروه استفاده کند.

وی افزود: دو نهاد مالی در درون بریکس از ارکان قدرت این گروه محسوب می‌شوند که برای ایران نیز متضمن فرصت‌هایی مالی و تجاری هستند. «بانک توسعه جدید» بریکس مهمترین رکن اقتصادی گروه است که در راستای نقش آفرینی مشترک و همگرای این کشورها در اقتصاد جهانی به وجود آمده است. بر اساس توافقنامه تأسیس بانک توسعه جدید در سال ۲۰۱۴، این بانک از طریق اعطای وام، ضمانت، مشاوره، مشارکت در سهام پروژه‌ها و سایر ابزارهای مالی از پروژه‌های توسعه‌ای دولتی و خصوصی اعضای بریکس حمایت می‌کند. بانک توسعه جدید از روش‌هایی چون ارائه وام به ارز ملی قدرت‌های عضو بریکس، رمز ارز و همچنین سوآپ ارزی برای ارائه خدمات به اعضا استفاده می‌کند. جدیدترین برنامه این بانک نیز ایجاد سیستم پرداخت تسویه حساب مستقل در چارچوب بریکس است.

نهادهای مالی بریکس؛ نقطه قوتی برای ایران

عابدی بیان کرد: نهاد کلیدی دیگری که با هدف تقویت همگرایی مالی میان کشورهای عضو بریکس ایجاد شده، نهاد ذخیره احتیاطی بریکس است. ترتیبات ذخیره احتیاطی بریکس یک مکانیزم همکاری مالی برای حمایت از اعضای گروه در چالش‌ها و بحران‌های احتمالی مالی است که توسط کشورهای بریکس در سال ۲۰۱۴ ایجاد شد. مهمترین هدف ایران از عضویت در بریکس، دستیابی به منابع مالی در هر دو نهاد بانک توسعه جدید و مکانیزم ذخیره احتیاطی بریکس است.

به گفته عابدی، بریکس در حال توسعه نهادهای داخلی خود برای یکپارچگی و افزایش قدرت مؤثر اقتصادی در سطح جهانی است. هدف اولیه این نهادها حمایت از پیشبرد برنامه‌های توسعه اعضا و تقویت جایگاه منطقه‌ای و بین المللی آنها است. ایران که تحت تحریم‌های اقتصادی غربی قرار دارد، بریکس را به عنوان فرصتی برای رهایی از فشارهای ساختاری غرب و جذب سرمایه می‌داند.یکی از امیدهای ایران در بریکس پیشبرد کاهش وابستگی به دلار است. به ویژه اینکه کشورهای بریکس نیز نشان داده اند تلاش دارند از پرداخت‌ها با دلار و یورو در تسویه حساب‌های درون این بلوک دوری کنند. با این حال در میان کشورهای عضو بریکس، روسیه تلاش بیشتری برای ایجاد ارز بریکس دارد.

این کارشناس افزود: از نگاه کارشناسان با وجود فرصت‌های کلان برای ایران در بریکس، ادغام ایران در چارچوب اقتصادی بریکس به سرعت امکان پذیر نیست و احتمالاً چالش‌هایی در فرآیند همسویی با سیاست‌های اقتصادی، مکانیزم‌های نظارتی و قوانین و مقررات تجاری هماهنگ با اعضای اصلی و جدید بریکس وجود خواهد داشت.

وی در پایان گفت: تضمین هماهنگی و تطبیق بوروکراسی داخلی با نهادهای بریکس در زمینه‌هایی مانند گمرک، تعرفه‌ها و مقررات سرمایه گذاری نیز به زمان و بررسی‌های کارشناسی پیچیده‌ای نیاز دارد. اما برنامه‌های مربوط به تکمیل کریدورها و بنادر استراتژیک ایران مانند چابهار و کریدور شمال-جنوب که هم روسیه هم هند عضو آن هستند، می‌تواند به داخل برنامه‌های ژئوپلیتیکی و ژئواکونومیکی بریکس منتقل شود.

کد خبر 6057032 وحید بلالی

دیگر خبرها

  • دستگیری یک نفر متهم به اتهام اخذ رشوه
  • ایران بر سکوی بریکس/ دستاورد‌های پولی و مالی برای ایران چیست؟
  • ایران بر سکوی بریکس/ دستاوردهای پولی، مالی برای ایران چیست؟
  • حکم قصاص برای متهم پرونده قتل مهران سماک صادر شد
  • آخرین وضعیت پرونده قتل «مهران سماک»
  • تاریخ دقیق دور دوم انتخابات مجلس دوازدهم اعلام شد
  • وزیر کشور: مرحله دوم انتخابات مجلس دوازدهم در 8 حوزه انتخابیه، تمام الکترونیک برگزار خواهد شد
  • دور دوم انتخابات در ۸ حوزه الکترونیکی برگزار می‌شود
  • مشارکت مردم در تولید، چگونه؟|حسین سرآبادانی
  • انگلیس فعلا «آسانژ» را به آمریکا تحویل نمی‌دهد