Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اکوفارس»
2024-04-25@14:16:23 GMT

خانم کمیسر درگذشت

تاریخ انتشار: ۴ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۵۴۵۹۰۳

  هانه‌‌لوره السنر، بازیگر سینما و تلویزیون آلمان که دو بار ازدواج کرده و یک پسر به نام دومینیک دارد، به علت بیماری سرطان از دنیا رفت.
این بازیگر مشهور کهدر فیلم‌های تحسین ‌شده‌ای چون "برلینگر" و "غیرقابل لمس" بازی کرده بود به هنگام مرگ ۷۶ سال داشت.

دویچه‌وله نوشته است: اکثر هنرپیشه‌های سالخورده به ندرت نقش مناسبی برای بازی پیدا می‌کنند اما هانه‌لوره السنر چنین مشکلی نداشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او در کودکی شاهد مرگ برادر ۵ ساله‌اش در بمباران هوایی و مرگ پدر در هشت سالگی بود و از ۱۴ سالگی به خاطر فقر خانواده کار می‌کرد.

السنر در کتاب خاطراتش نوشته که در نوجوانی هیچوقت در خانه نبود چون باید کار می‌کرد و پول در می‌آورد.

استعداد بازیگری او در ۱۶ سالگی و تصادفی کشف شد. تنها یک سال طول کشید تا همبازی هنرپیشه و خواننده محبوب آن دوران، فردی کوئین شود؛ در فیلمی به نام "فردی زیر ستاره‌های عجیب و غریب".

هانه‌لوره السنر پس از فراگیری بازیگری در مونیخ، در سال ۱۹۶۱ پا به تئاتر گذاشت.

او در طول سال‌های بازیگری در بیش از ۲۰۰ فیلم سینمایی و تلویزیونی ایفای نقش کرد که فیلم‌های سرگرم‌کننده و بازاری هم در میان‌شان بودند. در مصاحبه‌ای در سال ۲۰۱۱ با "زوددویچه تسایتونگ" گفته بود: "می‌دانم کارهای بی‌خود انجام دادم اما نباید به این خاطر سرزنش شوم چون پول لازم داشتم."

بازی در فیلم "برلینگر" در سال ۱۹۷۵ برای او شهرتی بین‌المللی به ارمغان آورد. در میانه دهه ۱۹۸۰ میلادی، هانه‌لوره السنر یک وقفه ۱۵ ساله در سینما داشت اما به همان اندازه در سریال‌ها و فیلم‌های تلویزیونی حضور یافت. آخرین فیلم السنر به نام "شکوفه‌های گیلاس و شیاطین" در مارس ۲۰۱۹ اکران شد.

او بیش از همه در سریال ۶۶ قسمتی "خانم کمیسر" محبوبیت عمومی یافت که در فاصله سال‌های ۱۹۹۴ تا ۲۰۰۶ از شبکه تلویزیون سراسری آلمان پخش می‌شد. این اولین بار در سریال‌های پلیسی جنایی آلمانی بود که نقش اصلی به یک کمیسر زن داده می‌شد. تیل شوایگر، هنرپیشه معروف آلمانی، در قسمت‌های اولیه این سریال همبازی السنر بود.

خانم کمیسر درگذشت

السنر در سال ۲۰۰۰ با فیلم "غیرقابل لمس" به کارگردانی اسکار روهلر دوباره به سینما برگشت. این فیلم ماجرای آخرین روزهای زندگی مادر روهلر را بازگو می‌کند. مادری نویسنده از آلمان شرقی که با فروپاشی دیوار برلین، علت وجودی خود را گم می‌کند و در نهایت دست به خودکشی می‌زند.

هانه لوره السنر برای بازی زیرپوستی در این فیلم، تحسین شد و جایزه گرفت. او خود در مصاحبه‌ای، این نقش را غایت کار هنری خود خوانده بود. السنر سه سال بعد هم جایزه بهترین بازیگری سال را برای نقش آفرینی در "آخرین فیلم من" ربود. او در این فیلم، زنی سالمند است که در یک تک‌گویی ۹۰ دقیقه‌ای به شرح فراز و فرود زندگی قبلی، جدا شدن از شوهر و از نو شروع کردن می‌پردازد.

او در کنار هنرپیشگی، با بنیاد "فریتز باوئر" برای زنده نگاه‌ داشتن یاد هولوکاست همکاری می‌کرد. هانه‌لوره السنر در سال ۲۰۱۴ نیز در فیلمی به نام "به سلامتی زندگی" نقش یک بازمانده هولوکاست را ایفا می‌کرد که آسیب‌های روحی عمیقی دیده است.

او گفته بود آمادگی برای ایفای این نقش چندان سخت نبود: "چون از ۲۰ سالگی به جنایات نازی‌ها فکر می‌کردم... آن دوران را در درون خود حس کرده‌ام."

السنر زندگی خصوصی خود را از حاشیه‌های رسانه‌ای دور نگاه می‌داشت. در کتاب بیوگرافی‌اش شکوه کرده که از ۲۵ سالگی همیشه باید در مصاحبه‌ها راجع به سن‌‌ و سالش حرف می‌زد: "نگاه بودایی‌ها را می‌پسندم که می‌گویند ۶۰ سالگی جوان هستی و بعد از آن دیگر ۶۰ ساله نیستی."/ایران آرت       

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۵۴۵۹۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لوگوی ۹۰ سالگی دانشگاه تهران منتشر شد

به گزارش گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، پیشنهاد منضم نمودن سابقه ۹۰ ساله دانشگاه تهران با قدمت بیش از ۱۷ قرن آموزش عالی در ایران و برگزاری بزرگداشت ۱۷۵۷ سال قدمت آموزش عالی در ایران به عنوان یک فخر ملی، در سال ۱۴۰۲ از سوی دکتر سید محمد مقیمی رئیس دانشگاه تهران به شورای عالی انقلاب فرهنگی ارائه شد و این پیشنهاد در اسفند ماه ۱۴۰۲ در شورای معین شورای عالی انقلاب فرهنگی به تصویب رسید. در نهایت، اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی در جلسه ۸۹۸ این شورا که ۲۸ فروردین ماه ۱۴۰۳ به ریاست آیت‌الله دکتر سید ابراهیم رئیسی برگزار شد، واگذاری مأموریت بزرگداشت سنت دانشگاهی به دانشگاه تهران را تصویب کردند.

«ایران آغازگر سنت دانشگاهی ۱۷۵۷ ساله در جهان و دانشگاه تهران نماد این فخر ملی در ۹۰ سالگی» به عنوان شعار آیین‌های دانشگاه تهران در نود سالگی، بر پس زمینه صفحات روزشمار تاریخی دانشگاه تهران در سال ۱۴۰۳ نقش بسته است.

بررسی سیر تکامل نماد‌های آموزش عالی ایران را می‌توان به پنج دوره شامل (۱) تاسیس دانشگاه جندی شاپور در سال ۲۷۱ میلادی، (۲) تاسیس نظامیه‌ها در سال ۱۰۶۵ میلادی، (۳) تاسیس ربع رشیدی در سال ۱۲۷۵ میلادی، (۴) تاسیس دارالفنون در دسامبر سال ۱۸۱۴ میلادی و (۵) شکل‌گیری دانشگاه نوین، دانشگاه تهران در سال ۱۹۳۴ میلادی تقسیم‌بندی نمود؛ بنابراین استفاده از این ظرفیت‌های تاریخی ملی که موجبات غرور ملی و امیدآفرینی را فراهم می‌سازد، نقطه عزیمت دانشگاه تهران در انتخاب شعار «ایران آغازگر سنت دانشگاهی ۱۷۵۷ ساله در جهان و دانشگاه تهران نماد این فخر ملی در ۹۰ سالگی» بود.

در سی و نهمین اجلاس کنفرانس عمومی یونسکو که در نوامبر سال ۲۰۱۷ میلادی (آذر ماه ۱۳۹۶ خورشیدی) برگزار شد، سابقه طولانی دانش و آموزش در تمدن ایران باستان مورد توجه قرار گرفت. یونسکو در این اجلاس، قدمت تاسیس دانشگاه جندی شاپور را ۱۷۵۰ سال ثبت و آن را کهن‌ترین دانشگاه جهان اعلام کرد. پیش از این رویداد، دانشگاه‌های بزرگ و نام‌آشنایی، چون بولونیا، آکسفورد، کمبریج و سوربون، با قدمت نزدیک به ۱۲۰۰ سال را آغازگر سنت دانشگاهی در جهان می‌دانستند. ثبت پیشینه تاریخی جندی شاپور، بر قدمت آموزش عالی در جهان افزود و کانون آن را از مغرب زمین به مشرق و دیار کهن ایران انتقال داد.
معرفی جندی شاپور به عنوان قدیمی‌ترین دانشگاه جهان افتخاری است که نصیب کشور ایران شده است و این امر سابقه طولانی و قدیمی آموزش و علم‌اندوزی در کشور را به همگان اثبات می‌کند لذا اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی با تصویب «واگذاری مأموریت بزرگداشت سنت دانشگاهی و نظام آموزش عالی ایران به دانشگاه تهران» ماموریتی خطیر به دانشگاه تهران نماد آموزش عالی ایران واگذار کرد.
رهبر فرزانه انقلاب اسلامی از دانشگاه تهران به عنوان دانشگاه مادر و نماد آموزش عالی ایران یاد می‌کنند و در دیدار با دانشگاهیان در سیزدهم بهمن ماه ۱۳۸۸ فرمودند: «در واقع باید گفت دانشگاه تهران، دانشگاه ایران است و همیشه الهام‌بخش و پیشرو بوده و بیش از این هم ان‌شاءاللَّه باید باشد.» لذا بر اساس این تاریخچه ارزشمند نماد‌های آموزش عالی در ایران و نقش‌آفرینی دانشگاه تهران به عنوان نماد آموزش عالی ایران در دوره کنونی که از تکامل تاریخی جندی شاپور، نظامیه، ربع رشیدی و دارالفنون شکل گرفته و میراث‌دار این تاریخ کهن است و بر اساس مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی، آیین بزرگداشت ۱۷۵۷ سال سنت آموزش عالی در ایران همزمان با نودمین سالگرد تاسیس دانشگاه تهران «نماد آموزش عالی ایران» در خرداد ۱۴۰۳ افتتاح و در طول این سال دنبال می‌شود تا از طریق این رویدادها، ضمن معرفی پیشینه فرهنگی و علمی تمدن ایرانی- اسلامی به جهانیان، به تبیین نقش دانشگاه تمدن‌ساز پرداخته شود.

فایل لوگوی ویژه آیین‌های بزرگداشت ۱۷۵۷ سال سنت آموزش عالی در ایران همزمان با نودمین سالگرد تاسیس دانشگاه تهران «نماد آموزش عالی ایران»، از اینجا قابل دریافت است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • در چه سنی می‌توان یک فرد را «پیر» دانست؟
  • لوگوی ۹۰ سالگی دانشگاه تهران منتشر شد
  • عکس| ترانه علیدوستی در ۲۰ سالگی
  • شهربانو منصوریان در 39 سالگی طلایی شد
  • حزباوی و 24 ساعت تا قهرمانی در 20 سالگی!
  • تل‌آویو دلیلی برای مشارکت کارکنان ما درحمله ۷اکتبرارایه نکرده است
  • جنجال جدید ماسک؛ «میلیاردر متکبر»!
  • عکس| جدیدترین تصویر از آلن دلون/تغییر چهره عجیب آقای بازیگر در 88 سالگی
  • چند نکته درباره رادیو در ۸۴ سالگی
  • اعتراف بزرگ سرمربی پرسپولیس در ۴۸ سالگی + ویدئو