Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-16@23:13:45 GMT

عامل تعامل میان حس بویایی و چشایی زبان است نه مغز

تاریخ انتشار: ۴ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۵۴۶۲۳۶

عامل تعامل میان حس بویایی و چشایی زبان است نه مغز

پژوهشگران آمریکایی در بررسی جدیدی نشان دادند که نقطه آغاز تعامل میان حس بویایی و چشایی، زبان است.

به گزارش ایسنا و به نقل از آی‌نیوز، پژوهشگران مرکز امراض شیمیایی "مونل"(Monell) آمریکا باور دارند گیرنده‌های بویایی که در بینی وجود دارند، در سلول‌های چشایی انسان که در زبان وجود دارند هم به چشم می‌خورند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یافته‌های این پژوهش نشان می‌دهند که ممکن است تعامل میان حس بویایی و چشایی، از زبان آغاز شود نه از مغز.

"محمت هاکان اوزدنر"(Mehmet Hakan Ozdener)، زیست‌شناس سلولی مؤسسه مونل و از نویسندگان این پژوهش گفت: شاید پژوهش ما بتواند نشان دهد که چگونه مولکول‌های بو، درک ما را از مزه تنظیم می‌کنند. ممکن است این پژوهش بتواند به ابداع طعم‌دهنده‌هایی مبتنی بر بو منجر شود که بتوان از آنها برای تشخیص نمک، شکر و چربی اضافی عامل بیماری‌هایی مانند اضافه‌وزن و دیابت استفاده کرد.

اگرچه بیشتر افراد، تأثیر عطر و طعم را با هم یکسان می‌دانند اما طعم بیشتر غذاها و نوشیدنی‌ها، بیشتر ناشی از بوی آنهاست. بو می‌تواند اطلاعات جامعی در مورد کیفیت طعم غذا ارائه دهد. مغز، ورودی‌های مربوط به طعم، بو و موارد دیگر را ترکیب می‌کند تا احساسی در مورد طعم به وجود آورد.

تاکنون تصور می‌شد که حس چشایی و بویایی، دو سیستم حسی مستقل هستند که اطلاعات آنها پیش از رسیدن به مغز با یکدیگر تعاملی ندارند اما اوزدنر و گروهش با پژوهش خود، این طرز فکر را به چالش کشیدند.

این گروه پژوهشی، برای دستیابی به سلول‌های زنده انسان که در آزمایشگاه کشت شده‌اند، از روش‌های ابداع شده در مؤسسه مونل استفاده کردند. آنها با استفاده از روش‌های ژنتیکی و زیست‌پزشکی، سلول‌های چشایی را بررسی کردند و دریافتند سلول‌های چشایی انسان، مولکول‌های مهمی را در بر دارند که در گیرنده‌های بویایی هم به چشم می‌خورند.

پژوهشگران برای نشان دادن واکنش سلول‌های چشایی به مولکول‌های بو، از روشی موسوم به "تصویر برداری کلسیمی" (calcium imaging) استفاده کردند.

یافته‌های این پژوهش برای نخستین بار، عملکرد گیرنده‌های بویایی را در سلول‌های چشایی انسان و نقش مهم آنها را در سیستم چشایی نشان می‌دهند. براساس این پژوهش، گیرنده‌های بویایی از طریق تعامل با گیرنده‌های چشایی زبان، نقش مهمی در سیستم چشایی ایفا می‌کنند

اوزدنر افزود: وجود گیرنده‌های بویایی و چشایی در سلول یکسان، فرصت‌های خوبی برای بررسی تعامل میان بو و مزه در زبان ارائه می‌دهد.

این پژوهش، در مجله "Chemical Senses" به چاپ رسید.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: چشایی حس بویایی زبان مغز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۵۴۶۲۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

منطقه وارد مرحله جدیدی شده است/دیگر اسرائیل تصمیم گیرنده نیست

به گزارش حوزه بین‌الملل خبرگزاری تقریب، عبدالباری عطوان، سردبیر روزنامه فرامنطقه‌ای رأی الیوم و تحلیلگر نویسنده و روزنامه‌نگار و تحلیل‌گر فلسطینی با انتشار مطلبی در شبکه اجتماعی ایکس، تصریح کرد: حمله تاریخی و بی‌سابقه ایران به عمق رژیم صهیونیستی ثابت کرد که ایران اهل حرف و عمل است و بدون هیچ تردیدی در برابر هر تجاوزی در منطقه می‌ایستد.

وی در ادامه با بیان این که منطقه وارد مرحله جدیدی شده است، نوشت: دیگر اسرائیل، تصمیم گیرنده نیست و دیگر آمریکا قادر نیست هیچ کس را بترساند و یا از مزدوران خود حمایت کند.

گفتنی است جمهوری اسلامی ایران شب گذشته در واکنش به حمله تروریستی رژیم صهیونیستی به کنسولگری تهران در دمشق، مناطق مختلف در سرزمین‌های اشغالی را هدف حملات ترکیبی موشکی و پهپادی خود قرار داد.

دیگر خبرها

  • شناسایی ژن عامل پارکینسون
  • ژن عامل پارکینسون شناسایی شد
  • تنش میان ایران و اسرائیل؛ چه خواهد شد؟
  • سازمان پدافند غیرعامل مرجعی قابل اتکا در میان مردم است/ همپوشانی بین امور استانها و شهری سازمان
  • جمهوری خواهان، ترامپ را منبع اطلاعاتی معتبرتری نسبت به پنتاگون می‌دانند
  • هشدار روزنامه جمهوری اسلامی درباره خطر نفوذی ها؛ چه کسانی از سفر سردار زاهدی باخبر بودند؟ عامل خیانت را پیدا کنید / به سازنده اس۳۰۰ و اس۴۰۰ اعتماد نکنید
  • هشدار روزنامه جمهوری اسلامی در باره خطر نفوذی ها؛چه کسانی از سفر سردار زاهدی با خبر بودند؟ عامل خیانت را پیدا کنید / به سازنده اس۳۰۰واس۴۰۰اعتماد نکنید
  • سازمان پدافند غیر عامل مرجعی قابل اتکا در میان مردم است
  • ۵ سپر مقاوم خوراکی در برابر سرطان
  • منطقه وارد مرحله جدیدی شده است/دیگر اسرائیل تصمیم گیرنده نیست