Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-24@02:42:25 GMT

حرکت دانشگاه کردستان به سمت اجتماعی شدن است

تاریخ انتشار: ۴ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۵۴۶۸۸۱

حرکت دانشگاه کردستان به سمت اجتماعی شدن است

سنندج - ایرنا - عضو هیات علمی دانشگاه کردستان گفت: شعار فرهنگی سال 98 وزارت علوم، تحقیقات و فناوری حرکت به سمت دانشگاه اجتماعی است که بتواند علم زنده مرتبط با دانشگاه تولید کند.

به گزارش خبرنگار ایرنا، حبیب سلیمانی روز چهارشنبه در مراسم بزرگداشت هنرمند بزرگ کُرد حسین عثمانی (مشهور به حسین کوه کن) در تالار مولوی این دانشگاه اظهار داشت: برای تحقق این شعار، دانشگاه کردستان با برگزاری همایش هایی با موضوع اجتماعی آغازگر حرکت در این مسیر خواهد بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی هدف اصلی دانشگاه در موضوع اجتماعی را توجه به نمادهای فرهنگی کردستان و مناطق کُردنشین عنوان کرد و افزود: سرمایه های اجتماعی مشهور به سرمایه های نمادین هر جامعه تبدیل می شوند که «خالو حسین کوه کن» از جمله آنها است.
سلیمانی با تاکید بر اینکه هر نظام اجتماعی که بخواهد حرکتی رو به پیشرفت داشته باشد، باید به سرمایه های اقتصادی، اجتماعی، انسانی و نمادی خود توجه کند، گفت: سرمایه انسانی منجر به خلق سرمایه اجتماعی می شود که مرحوم «حسین کوه کن» از جمله این سرمایه های اجتماعی است.
وی وجود یک فرد در خانواده، جمع و اجتماع که موجب گرد آمدن عده ای دور هم شود را سرمایه ای اجتماعی دانست و یادآور شد: همایش امروز حول محور «حسین کوه کن» است که با هنر خود توانسته سرمایه ای نمادین برای کُردها باشد.
این عضو هیات علمی دانشگاه کردستان اضافه کرد: خانه سنگی به جای مانده از «خالو حسین کوه کن» تنها دارایی او بود اما خود سرمایه ای برای جامعه شد که ارزشمند است.
به گزارش خبرنگار ایرنا، حسین عثمانی متولد سال 1309 در دورستای دروله سفلی از توابع بخش باینگان در شهرستان پاوه در سن 34 سالگی و در حین شکار با رها شدن گلوله ای از تفنگ خود، یک پایش را برای همیشه از دست داد.
وی بعد از مدتی خانه‌اش در روستای دروله را هم از دست می دهد و در خانه ای گلی ساکن می شود و در اتفاقات بعدی همه دارایی و احشام هم از بین می رود.
بدبیاری های این مرد کُرد به اینجا خلاصه نمی شود و وی سه پسر و همسرش را به دلایل مختلف از دست می‌دهد و فقط سه دختر همراه او می‌مانند.
حسین بعد از این اتفاق ها به منطقه کوهستانی و خالی از سکنه «می گوره» از توابع شهرستان پاوه می‌رود و با جسم معلولش تصمیم به کندن کوه و صخرها می‌گیرد.
در سال 57 با جسمی معلول، یک کلنگ و بیل شروع به تراشیدن صخره می‌کند و 19 سال از عمرش در این راه صرف می شود.
غار او، 9 اتاق دارد و از چهار خانه مجزا تشکیل شده که در بعضی نقاط نسبت به سطح زمین ارتفاع کمتری دارد.
خالو حسین در یکی از خانه‌های تک ‌اتاقی بطور مجزا مقبره خود را نیز با دستان خود کنده تا پس از مرگش او را در آنجا دفن کنند.
این غار دست‌ساز یکی از نقاط گردشگری اورامانات است.
9937/9102

منبع: ایرنا

کلیدواژه: فرهنگي سرمايه اجتماعي دانشگاه كردستان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۵۴۶۸۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حرکتِ مطلوبِ جامعه به سمت حفظِ حریم و حرمت زنان و بانوانِ سرزمین‌

به گزارش خبرگزاری مهر، در اطلاعیه شماره چهار فرماندهی انتظامی کشور در خصوص "طرحِ نور" (عفاف و حجاب) آمده است:

در زمان و زمانه‌ای که جریان‌هایِ رسانه‌ایِ بَدخواهِ ملتِ ایران به دنبال اختلاف افکنی و دوقطبی سازیِ جامعه با اجرایِ" طرحِ نور" بودند؛ مردمِ عزیز و نخبگانِ فهیم با اِدراکی قابلِ ستایش در کنارِ پلیسِ قرار گرفتند تا شأن، حریم، حرمت و کرامتِ بانویِ ایرانی حفظ شود. برای آنکه افکار عمومی و مراکز تصمیم‌گیر، شناختِ بیشتری از دلایلِ فراجا در اهمیت اجرای طرح نور داشته باشند، طیِ روزهای آینده چند پرونده مهم از باندهایِ تبهکارِ سازمان یافته که در سطح بین‌المللی و داخل کشور اقدامات مجرمانه در زمینه فساد و فحشاء، تجارتِ جنسی، پورنوگرافی و… داشته‌اند منتشر خواهد شد.

در پیوند با موضوعِ پیش گفته؛ گزارش‌هایِ میدانی و اخذِ نظراتِ مردمی در کنارِ حمایت‌هایِ رؤسای محترمِ جمهور و قوه قضائیه، صداوسیما و برخی نمایندگان مجلس و ائمه جمعه و جماعات و سایرِ نهادهایِ مسئول نشان دهندهِ شناختِ مطلوب از نبض سنجیِ اجتماعیِ فراجا در اجرایِ "طرح نور" است.

همچنین بررسی‌ها و مشاهداتِ عینیِ روزانه در شهرها نشان دهنده‌یِ حرکتِ مطلوبِ جامعه به سمت حفظِ حریم و حرمت زنان و بانوانِ سرزمین‌مان است.

پلیس در هیچ حالتی به دنبال پرونده سازی برای موضوعاتِ هنجاری و ارزشی نیست و به شهروندانِ عزیز این نوید را می‌دهیم که در نهایت "طرح نور" به سمتِ هوشمندسازی پیش خواهد رفت.

این مهم زمانی بهتر و عملیاتی تر خواهد شد که نهادهایِ متولیِ کار که وظیفه مستقیم در اقدامات فرهنگی و ایجابی در حوزه عفاف و حجاب دارند، عملکرد قابل قبول و درخور توجهی داشته باشند

در پایان قدردانِ کارکنانِ سخت‌کوش و پُرتلاشی هستیم که چنین خالصانه و مُشفقانه به ارتقای ارزشهای اجتماعی یاری می‌رسانند و انتظار داریم تا با همّتِ مسئولینِ محترم و انجام به موقع وظایف دستگاه‌های مسئول روندِ هوشمندسازی نیز، پُرشتاب تر به سرانجامِ مطلوب و موردِ رضایتِ مردم برسد.

کد خبر 6085944

دیگر خبرها

  • برای توسعه لرستان باید طبق برنامه بلندمدت و کوتاه‌مدت حرکت کنیم
  • در دور دوم انتخابات ۴۵ نماینده راهی خانه ملت می‌شوند
  • حرکتِ مطلوبِ جامعه به سمت حفظِ حریم و حرمت زنان و بانوانِ سرزمین‌
  • پرچم کردستان عراق در خانه‌‌ای ویران شده در غزه خبرساز شد (فیلم)
  • حرکت خفن این راننده کامیون پربازدید شد
  • لزوم حرکت به سمت سرمایه‌گذاری تخصصی/ قوانین سرمایه‌گذاری در حوزه شهری تسهیل شود
  • وقتی زلزله می‌شود در اعماق زمین چه خبر است؟
  • (ویدئو) پرچم کردستان در خانه‌‌ای ویران شده در غزه خبرساز شد
  • دروازه‌بان استقلال دختر جیمی‌جامپ را بغل کرد اما پسر هوادار را هل داد | ماجرای آغوش مهربانی بازیکنی که وظیفه دروازه‌بانی را فراموش کرد
  • صنعتگران مهم‌ترین رکن تحقق اقتصاد مقاومتی در کشور هستند