Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران جوان از  بوشهر،  رییس شبکه بهداشت و درمان شهرستان دشتستان در مراسم نمادینی با حضور در نانوایی‌های شهر آبپخش، ضمن توزیع کیسه پارچه‌ای به مشتریان نانوایی، با اشاره به اثرات سوء محیط زیستی و بهداشتی عرضه نان تازه در کیسه‌های پلاستیکی گفت: این کیسه‌ها، مواد شیمیایی هستند که وقتی به جسم داغ برخورد می‌کنند تمام مولکول‌هایی که به صورت اتم‌ها در کنار هم قرارگرفته‌اند در کوتاه‌ترین زمان ممکن آزاد و وارد نان می‌شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ماریا خویش دوست افزود: استفاده از این نان باعث بدخیمی‌ها و عوارض گوارشی می‌شود و به‌مرور زمان ممکن است سبب ابتلا ما به انواع سرطان‌ها به ویژه سرطان دستگاه گوارش شوند.

وی تصریح کرد: شورای اسلامی شهر آبپخش و همکاری کمیسیون‌های محیط‌زیست این شهر، برای استفاده کمتر از کیسه‌های پلاستیکی و آموزش روش‌های جایگزین برای آن‌ها مانند سبد‌های خرید یا کیسه‌های پارچه‌ای، می‌توانند به مصرف کمتر این مواد کمک کرده و فرهنگ‌سازی کند.

رییس اداره محیط‌زیست شهرستان دشتستان نیز در جمع شهروندان آبپخشی بر حذف کیسه‌های پلاستیکی از سبد مصرف مردم تأکید کرد و گفت: ارائه الگوی مناسب برای جایگزینی مصرف پلاستیک برای خانوار‌ها ضروری است.

مهندس پور سالم افزود: موضوع مهم در بحث کیسه‌های پلاستیکی اثرات منفی بر ترکیب شیمیایی مواد غذایی و محصولات است و وقتی نان داغ یا غذا‌های مصرفی را داخل کیسه‌ها می‌گذاریم عوامل شیمیایی روی این مواد تأثیر می‌گذارند که بار‌ها توسط مسئولین بهداشت و درمان توضیح داده‌شده که استفاده از این پلاستیک‌ها و ظروف یک‌بار مصرف برای نوشیدنی‌ها و خوراکی‌های داغ مناسب نیست و تأثیر منفی بر سلامت انسان دارد.

رییس شورای اسلامی شهر آب پخش نیز در این مراسم بیان کرد: کمیسیون محیط‌زیست، گردشگری و جذب سرمایه و کمیسیون فرهنگی، اجتماعی و بانوان شورای اسلامی شهر آب پخش بعد از تشکیل جلسات مشورتی در حرکتی میدانی به سمت حذف کیسه پلاستیکی و جایگزین نمودن کیسه‌های پارچه‌ای در نانوایی‌ها رفتند.

فرخ عباسی افزود: این دو کمیسیون با محوریت و موضوع سلامت مردم در حرکتی بی‌نظیر امروز با مسؤولین محترم بخش و شهرستان به مناسبت هفته سلامت همراه شدند و در سه نانوایی شهر حضور یافتند و کیسه‌های پلاستیکی را تقدیم همشهریان نمودند.

همزمان با دومین روز از هفته سلامت و روز زمین پاک، شورای اسلامی شهر آبپخش با همکاری شبکه بهداشت و درمان دشتستان و اداره محیط‌زیست شهرستان، اقدام به جمع‌آوری کیسه‌های پلاستیکی از سطح نانوایی‌ها و جایگزینی کیسه‌های پارچه‌ای کرده است.

انتهای پیام/ م

کیسه‌های نایلونی حذف و کیسه‌های پارچه‌ای جایگزین آن در آبپخش شدند

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: اخبار سلامت شورای شهر سرطان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۵۴۷۵۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تولید و بازیافت پلاستیک به نفع مردم یا محیط زیست؟

افزایش تولید پسماندهای پلاستیکی به یکی از معضلات محیط زیستی در ایران تبدیل شده است وتهران نیز از این وضعیت مستثنی نیست.

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری دانشجو، هر ایرانی روزانه به‌طور میانگین سه کیسه پلاستیکی مصرف می‌کند که متوسط عمر استفاده از هر کیسه تنها ١٢ دقیقه است، در حالی‌که برای حذف هر کدام از این کیسه‌ها از طبیعت زمان قابل توجهی نیاز است. علاوه بر این ظروف یک‌بار مصرف پلاستیکی، سفره‌های پلاستیکی، بسته‌بندی‌های پلاستیکی و ... در کشور به مقادیر زیاد تولید شده‌اند که به دلیل تغییر سبک زندگی مردم در دهه‌های اخیر بسیار مورد استفاده قرار گرفته و فشاری دوچندان بر محیط زیست وارد کرده است.

تکثیر کیسه‌های پلاستیکی در تفکیک پسماند‌ها و بازیافت آن‌ها از اهمیت بالایی برخوردار است. بر اساس آمار جهانی، ایران جزو ۲۰ کشور اول دنیا در تولید زباله پلاستیکی است. سالانه ۴ میلیون تن زباله پلاستیکی تولید می‌شود که نیم میلیون تن از آن مربوط به کیسه‌های پلاستیکی است. هر ایرانی روزانه به‌طور متوسط سه کیسه پلاستیکی مصرف می‌کند که ۹۶ درصد از آن‌ها مستقیم وارد سطل زباله می‌شود.

علیرضا رحمتی، رییس اداره محیط زیست شهر تهران درباره فعالیت کارگاه‌های تولید و بازیافت پلاستیک: بخشی از پسماند جمع‌آوری شده در سطح شهر پس از شست وشو تبدیل به قطعات یک تا دو سانتیمتری می‌شود که به آن  «پَرَک» می‌گویند و به عنوان ماده اولیه در این واحد تبدیل به «کُندر» می‌شوند. در مرحله بعد از صافی عبور می‌کنند و به عنوان گرانول در واحد‌های تولید پلاستیک بازیافتی (که به رنگ‌هایی مانند مشکلی و آبی و زرد تولید می‌شود) مورد استفاده قرار می‌گیرند.

وی اضافه کرد: این کار ذاتا محیط‌زیستی است، ولی موجب تولید پساب به شدت آلوده در مرحله شست و شو می‌شود. لجن و فلزات سنگین در طبیعت رها می‌شوند. لجن پسماند ویژه محسوب می‌شود.

 

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی



رییس اداره محیط زیست شهر تهران تاکید کرد: کارخانه‌ها باید تجهیزات کاهنده آلودگی هوا ناشی از سوزاندن کیسه‌های پلاستیکی را داشته باشند، چون سوختن پلاستیک موجب تولید گاز «دیوکسین و فوران» می‌شود که خطرناک‌ترین گاز زیست‌محیطی است و باعث آلودگی هوا و ابتلا به سرطان می‌شود؛ لذا از مردم می‌خواهیم پلاستیک را درست مصرف و از رهاسازی آن در طبیعت خودداری کنند.

وی درباره نحوه استانداردسازی فعالیت واحد‌های بازیافتی گفت: این واحد‌ها طبق ماده ۱۱ قانون هوای پاک باید از محیط زیست استعلام کنند. بر اساس ضوابط  واحد‌های بازیافتی رده ۴ هستند بنابراین باید  در خارج از محدوده شهر مستقر شوند. واحد‌های فعال بازیافت «صنفی» هستند و از قبل در این محدوده در حال فعالیت بوده‌اند. قاعدتا باید در مجتمع صنفی و صنعتی به عنوان واحد بازیافت بر اساس ضوابط مستفر شوند.

وی افزود: استاندارد آلودگی هوای واحد‌های بازیافتی در قانون هوای پاک مشخص شده است. از نظر پساب بر اساس خروجی بسته به اینکه خروجی چاه جذبی، آب سطحی رودخانه یا فضای سبز باشد، استاندارد مشخص است.

رییس اداره محیط زیست شهر تهران تاکید کرد: ما برای واحد‌های صنفی ضوابط استقرار نداریم، چون این واحد‌ها از وزارت صمت مجوز می‌گیرند و در داخل محدوده شهر مستقر می‌شوند و پیگیر هستیم که ضوابط زیست‌محیطی نیز برای استقرار واحد‌های صنفی در نظر گرفته شود البته استاندارد‌های محیط زیستی برای آن‌ها لازم‌الاجراست.

رحمتی در زمینه استفاده واحد‌های مجاز از تسهیلات محیط‌زیستی گفت:  آن‌ها می‌توانند به ادارات کل محیط زیست درخواست دهند، استان آن‌ها را به صندوق ملی محیط زیست معرفی می‌کند تا بتوانند از صندوق برای بهینه‌سازی فرایند تولید وام بگیرند.

 

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی   صحبت های مدیر کارگاه تولید پلاستیک

 

دیگر خبرها

  • عرضه کیسه پلاستیکی ممنوع شد + فیلم
  • ممنوعیت عرضه رایگان کیسه‌های پلاستیکی در فروشگاه‌های زنجیره‌ای
  • ممنوع شدن توزیع رایگان کیسه‌های پلاستیکی در فروشگاه‌های زنجیره‌ای
  • حذف کیسه‌های پلاستیکی در ایران | آب دریای خزر باز هم عقب‌نشینی کرد
  • توضیحات سلاجقه درباره موضوع حذف کیسه‌های پلاستیکی
  • آغاز طرح جایگزینی کیسه‌های پارچه‌ای در نانوایی‌های بروجرد
  • ممنوعیت استفاده از کیسه‌های پلاستیکی در گیلان
  • لزوم ابلاغ ممنوعیت عرضه کیسه پلاستیکی رایگان در فروشگاه‌های زنجیره‌ای
  • تولید و بازیافت پلاستیک به نفع مردم یا محیط زیست؟ + فیلم
  • تولید و بازیافت پلاستیک به نفع مردم یا محیط زیست؟