Web Analytics Made Easy - Statcounter

خرداد: وزیر امور خارجه درباره بستن تنگه هرمز و نقش سپاه در خلیج‌فارس گفت: آمریکایی‌ها هنگام ورود به تنگه هرمز باید با محافظان این تنگه صحبت کنند و این محافظان، سپاه پاسداران هستند.
محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران که به نیویورک سفر کرده است، امروز (چهارشنبه)، در نشست «انجمن آسیا» شرکت کرد و به سوالات مطرح شده پاسخ داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی در ابتدا در پاسخ به سوالی در خصوص اینکه آمریکایی‌ها گفته‌اند که تحریم‌ها را ادامه می‌دهند تا ایران به صورت یک کشور عادی رفتار کند، تصریح کرد که این آمریکاست که با خروج از توافقات مختلف رفتار غیرعادی از خود نشان می‌دهد.
وزیر امور خارجه ایران تصریح کرد که این نخستین باری نیست که آمریکا از یک توافق بین‌المللی خارج شده است، آمریکا از پیمان INF و توافق آب و هوایی نیز خارج شد در صورتی که این پیمان‌ها و توافقات بین‌المللی به تصویب کنگره آمریکا نیز رسیده بود، پس اینکه گفته می‌شود، چون برجام به تصویب کنگره نرسیده بود، ترامپ توانست آن را نقض کرده و از آن خارج شود، صحبت درستی نیست.
وی با اشاره به اینکه در حصول برجام کشورهای مختلف دارای منافع متخاصم در برابر هم قرار گرفته بودند، تاکید کرد که این بهترین توافقی بود که طرف‌ها می‌توانستند به آن دست پیدا کنند.
ظریف همچنین تأکید کرد، این نخستین باری است که چنین اتفاقی افتاده و یکی از اعضای دائم شورای امنیت، یک قطعنامه مصوب شورای امنیت را صراحتا نقض کرده و از دیگر کشورهای جهان نیز می‌خواهد تا آن را نقض کنند و اولتیماتوم نیز تعیین می‌کند که اگر این کار را انجام ندهند، آنها را تنبیه خواهد کرد. در این مرحله این ایران نیست که باید تصمیم بگیرد، این دیگر اعضای جامعه بین‌المللی هستند که باید تصمیم‌گیری کنند که آیا می‌خواهند این اتفاق بیفتد و یا اینکه مایلند این روند را متوقف کنند.
رئیس دستگاه دیپلماسی ایران ادامه داد:‌ «ما همه می‌دانیم که آمریکا یک قدرت اقتصادی بزرگ است، آمریکا یک بازار بزرگ دارد و هیچ کس نمی‌خواهد که این بازار را از دست بدهد. اما دولت آمریکا باید بفهمد که اگر دیگران در حال تبعیت از آن هستند، به دلیل این است که هیچ گزینه دیگری ندارند. این سیاست چماق و اجبار است که آمریکا در پیش گرفته است. آیا قرار است این سیاست ادامه داشته باشد. آیا این روند باثبات خواهد بود. این سوالی است که تمام کسانی که به ایجاد ثبات بین‌المللی در درازمدت تمایل دارند، باید از خود بپرسند.»
ظریف در ادامه گفت، «ترامپ می‌گوید توافق بهتری می‌خواهد اما تا زمانی که نتواند آنچه را می‌خواهد دیکته کند، به آن نمی‌رسد. آنکه میز مذاکره را ترک کرد آمریکا بود، برایان هوک هم در آن مذاکرات بود و فکرش را نمی‌کرد که رئیس‌جمهورش از توافق هسته‌ای خارج شود اما اکنون تنها کارهای او را توجیه می‌کند.»
وزیر خارجه ایران همچنین اینستکس را صرفا پیش‌نیازی برای اجرای وعده‌هایی خواند که اروپا مطرح کرده نه خود آن وعده‌ها.
وزیر خارجه ایران درباره مرتبط کردن اینستکس به تصویب FATF در ایران با اشاره به روندی که در حال حاضر در این خصوص در داخل کشور در جریان است، گفت: در داخل ایران این سؤال مطرح می شود که حال که ما از توافقی (برجام) در آن بودیم هیچ نفعی نبردیم چرا وارد توافقات جدیدی شویم؟
ظریف با بیان اینکه ما هیچ تعامل مالی پنهانی نداریم، اظهار داشت دلیل اینکه هنوز بهFATF نپیوسته‌ایم این موضوع نیست، بلکه این است که وقتی ما هیچ نفعی از توافقاتی که در آن بودیم نبردیم اصلا چرا به توافقات جدید بپیوندیم.
وی اضافه کرد که این سوال برای خود من هم به عنوان حامی ملحق شدن به این توافقات، مطرح است. ما در جبهه مبارزه با تروریسم بوده‌ایم. ما دیروز با داعش جنگیده‌ایم. دولت عراق برای 300 خانواده ایرانی که عزیزانشان در مبارزه با داعش در عراق کشته شده بودند، دعوتنامه ارسال کرده، آیا آمریکا حتی یک دعوتنامه دریافت کرده؟ فرقی نمی‌کند، آمریکا یا حتی متحدانش و دیگر کشورهای منطقه که مدعی مبارزه با داعش هستند... ما تنها کشوری هستیم که در کنار مردم عراق و سوریه به مبارزه با داعش پرداختیم. بنابراین هیچ مشکلی با کنوانسیون مبارزه با تأمین مالی تروریسم نداریم.
وی در ادامه تصریح کرد که در تمام اجرای برجام، 14 مورد از گزارش‌های آژانس بین‌المللی انرژی اتمی که مواضعی همسو با ایران نیز ندارد، تأیید کرده که ایران به این توافق بین‌المللی و همچنین تمام تعهدات بین‌المللی خود تحت پیمان عدم اشاعه هسته‌ای پایبند بوده‌ایم.
وی همچنین تصریح کرد: «ترامپ فکر می‌کند با سیاست فشار حداکثری می‌تواند ایران را به زانو درآورد اما اشتباه می‌کند. ... ترامپ فکر می‌کند با فشار ما از شأن و منزلت خود می‌گذریم، اما چنین اتفاقی نمی‌افتد. .. او فکر می‌کند قلدری ما را به مذاکره بازمی‌گرداند.»
وزیر خارجه کشورمان همچنین تأکید کرد، ما از گذشته تنگه هرمز و خلیج فارس را باز نگه داشته‌ایم و در آینده نیز چنین می‌کنیم اما آمریکایی‌ها باید بدانند که هنگام ورود به این تنگه باید با محافظان این تنگه صحبت کنند و این محافظان، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران هستند.
وی تصریح کرد، عبور و مرور آزاد از تنگه هرمز جزء منافع ملی ما است و ما این مسئله را تضمین می‌کنیم تا زمانی که منافع ملی مان تأمین باشد. اما اگر قرار باشد ما نتوانیم از خلیج فارسمان استفاده کنیم و نتوانیم از منافع ملی خودمان استفاده کنیم، اصلا چرا باید این موضوع را تضمین کنیم.
ظریف در پاسخ به سوال مجری این برنامه مبنی بر اینکه آیا اگر کشورهایی نظیر کره جنوبی و ژاپن نفت ایران را خریداری نکنند، این موضوع عدم تأمین منافع ملی ایران در نظر گرفته می‌شود یا خیر، گفت: «من معتقدم که ما به فروش نفتمان ادامه خواهیم داد و به استفاده از تنگه هرمز ادامه خواهیم داد».
منبع: فارس برچسب ها: ظریف ، آمریکا ، تنگه هرمز

منبع: خرداد

کلیدواژه: ظریف آمریکا تنگه هرمز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khordad.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خرداد» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۵۴۷۶۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شن‌هایی که مامور خدا بودند

پیروزی انقلاب اسلامی ایران در بهمن ۱۳۵۷ و تشکیل نظام جمهوری اسلامی بر اساس آموزه‌های اصیل دینی با تبدیل شدن به یک قدرت منطقه‌ای با شعار وحدت جهان اسلام و در هم نوردیدن مرز‌های جغرافیایی کشور‌های مسلمان استراتژی‌های امنیتی و منافع منطقه‌ای آمریکا را با شکست روبرو ساخت. آمریکا که تمام تلاش خود را معطوف به حمایت از رژیم پهلوی و جلوگیری از پیروزی انقلاب نموده بود، با پیروزی انقلاب اسلامی، سفارت خود را به عنوان پایگاهی برای طراحی و اجرای توطئه علیه انقلاب  مبدل ساخت تا بتواند در پوشش دیپلماتیک برای شکست یا به انحراف کشاندن نظام  نوپای اسلامی اقداماتی را انجام دهد.

توطئه‌های آمریکا در جهت شکست انقلاب اسلامی و از سوی دیگر ورود شاه به آمریکا با اجازه کارتر (رئیس جمهور وقت آمریکا) فصل جدیدی را در روابط ایران و آمریکا به وجود آورد که همراه با افزایش بی اعتمادی بود، به طوری که در ۱۳ آبان ۵۸ تقریبا دو هفته پس از دیدار بازرگان با برژنیسکی در الجزایر، گروهی از دانشجویان دانشگاه‌های ایران که بعد‌ها به دانش جویان مسلمان پیرو خط امام معروف شدند به سفارت آمریکا در تهران حمله و  ۵۳ نفر آمریکایی را به گروگان گرفتند.

اشغال سفارت آمریکا در تهران، حذف دولت موقت از صحنه اجرایی کشور، تثبیت پایه‌های قدرت و استمرار ماجرای گروگان گیری و شکست طرح‌های آمریکا جهت آزاد سازی جاسوسان خویش موجب بحرانی بزرگ و اختلاف نظر در دستگاه دیپلماسی آمریکا پیرامون چگونگی برخورد با انقلاب اسلامی گردید. گرچه در این میان شورای امنیت ملی  آمریکا به سرپرستی برژنیسکی طرفدار اقدامات قاطع نظامی علیه انقلاب اسلامی شد، سرانجام گروه ویژه ۱۳۲ نفره تحت عنوان «دلتا فورس» برای حمله به ایران و آزادی گروگان‌ها تشکیل شد.

روز ۴ اردیبهشت‌ماه سال ۵۹ بود که کماندو‌های آمریکایی آموزش دیده در آمریکا که پیش از این در مصر تمرین کرده بودند با استفاده از چند فروند بالگرد و هواپیما از خلیج فارس پرواز کرده و وارد خاک ایران شدند. در این عملیات، چهار فروند هواپیماى نظامی C-۱۳۰ و هشت فروند بالگرد SH-۳D برای آزادی ۵۳ گروگان، از ناو هواپیمابر نیمیتس جدا و از مرزهاى هوایى جنوب، وارد فضای پروازی ایران شدند.

برنامه آنها به این شکل بود که از جنوب شرقی کشور با تعدادی بالگرد و هواپیمای سوخت‌رسان و هم چنین هواپیمای C ۱۳۰ وارد ایران شوند و پس از سوخت گیری در صحرای طبس به سمت تهران حرکت کنند و در ابتدای صبح دست به اقدام بزنند.

طبق گفته کارشناسان، آمریکایی‌ها این عملیات را ۶ ماه در صحرای نوادا در آمریکا که شرایطی مشابه صحرای طبس دارد تمرین کرده بودند تا بتوانند آن را با موفقیت در ایران به پایان برسانند

در یک هواپیمای C-۱۳۰ حدود ۱۳۰ نفر کماندو و تجهیزات انفرادی و در یک هواپیمای C-۱۳۰ دیگر سلاح‌ها و تجهیزات مدرن و مختلف مانند کپسول‌های کوچک و بزرگ گاز‌های خواب آور، موتورسیکلت‌های تریل کم صدا و جیپ‌های کوچک حمل می‌شدند و یک فروند KC-۱۳۰ سوخت رسان و یک هواپیما هم رزرو بود. هر بالگرد ظرفیت حمل ۳۵ نفر از کماندو‌ها را داشت.

نکته مهمی که در این عملیات باید به آن اشاره کرد، همکاری برخی عناصر خودفروخته در ارتش بود که با خاموش کردن رادار موجبات پرواز امن برای آمریکایی‌ها را فراهم می‌کنند تا یانکی‌ها به طور پنهان‌کار وارد کشور شوند. بالگرد‌ها و هواپیما‌ها پس از عبور از فراز ایران به صحرای طبس رسیده و در آنجا فرود می‌آیند. اما به علت ایجاد چند اتفاق بالگرد‌ها و هواپیما‌های آمریکایی دچار سانحه شده و با وقوع طوفان شن سریال ناکامی‌های آنها در عملیات پنجه عقاب رقم می‌خورد.

هدف آشکار امریکایی‌ها از عملیاتِ نجات این بود که با حمله‌ای شبانه، گروگان‌ها را از سفارتخانه ربوده، با تبلیغات گسترده آن را به عنوان اقدامی قهرمانانه در تاریخ ارتش آمریکا و کاخ سفید ثبت کنند و برگ برنده‌ای در انتخابات ریاست جمهوری به دست آورند؛ اما برخی از تحلیلگران برآن اند که هدف اصلی ماجرای طبس اقدام به کودتا و بازگرداندن قدرت به خاندان پهلوی بود. برژینسکی به نقل از کارتر می‌گوید پس از آزادی امریکایی‌ها باید ضربه واقعی به ایرانیان وارد شود. مایلز کاپلند از دست اندرکاران سابق دستگاه اطلاعاتی آمریکا و همکار روزولت در کودتای ۲۸ مرداد ۱۳۳۲ در ایران، تصریح می‌کند هدف از تهاجم طبس، تنها آزادی گروگان‌ها نبود، بلکه هدف سرنگونی رژیم ایران بود. به گفته برخی از عوامل داخلی شرکت کننده در این عملیات، هدف از عملیات طبس تحویل تسلیحات فوق مدرن برای یک جنگ چریکی گسترده و سراسری به گروهی از افسران وفادار به محمدرضا پهلوی بود. شورش برخی از اقوام مرزی علیه نظام اسلامی و تصرف شهرهایی، چون زاهدان نیز در برنامه قرار داشته است.

کارتر در نخستین ساعت‌های روز پس از ناکامی عملیات نظامی، در برنامه‌ای تلویزیونی مسئولیت شکست را بر عهده گرفت. اعلامیه کاخ سفید حاکی از آن بود که اسناد سرّی و مهمی در درون بالگرد‌ها به جای مانده است. به دستور بنی صدر که فرمانده کل قوا بود، بالگرد‌های به جامانده بمباران شدند و بخشی از اسناد سرّی و باقیمانده در آتش سوخت و محمد منتظرقائم فرمانده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی یزد که مقداری از اسناد و مدارک آمریکا را از داخل بالگرد‌ها به دست آورده بود، با راکت کشته شد. تعدادی از بالگرد‌ها سالم بودند که به فرودگاه قلعه مرغی تهران منتقل شدند. عذر بنی صدر برای انهدام بالگرد‌ها گرفتن فرصت مجدد از امریکایی‌ها برای استفاده از آنها بود. آگاهان سیاسی، اقدام بنی صدر در بمباران بخشی از امکاناتِ باقیمانده آمریکایی در منطقه پشت بادام را که می‌توانست اسناد مهمی را در خود داشته باشد، نشان از همکاری عوامل داخلی آمریکا دانستند و این خود زمینه و چالش جدید داخلی را در پی داشت و به همین جهت اسرار و حقایقی ناگشوده باقی ماند.

۴۴ سال از آن حقارت تاریخی و عملیات آمریکایی‌ها در طبس گذشته، اما همچنان عنوان کردن و بازخوانی این موضوع می‌تواند جنبه‌های مختلفی را از خود نشان دهد. یکی از این جنبه شاید واکنش تاریخی بنیان گذار انقلاب اسلامی امام خمینی (ره) درباره این موضوع بود.

امام خمینی در واکنش به این عملیات فرمودند: نباید بیدار شوند آنهایی که به معنویات توجه ندارند و به این غیب ایمان نیاوردند، (چه کسی) این هلیکوپتر‌های آقای کارتر را که می‏‌خواستند به ایران بیایند، ساقط کرد؟ ما ساقط کردیم؟ شن‌ها ساقط کردند، شن‌ها مامور خدا بودند، باد مامور خداست».

ایشان گفتند: «تجربه کنند باز لیکن ما نباید مغرور شویم، من به ملت ایران عرض می‌کنم مغرور نشوید، تمام قدرت قدرت خداست و باید به او اتکال کنید.»

این مانور احمقانه به امر خدای قادر شکست خورد». از جنبه تاریخی واقعه حمله نظامیان آمریکا و شکست آنان به وسیله شن‌های بیابان خشک طبس، همانند واقعه حمل پیل سواران ابرهه به خانه کعبه و منهدم شدن آن توسط سنگ ریزه‌های فروریخته از منقار مرغان ابابیل می‌باشد.

حالا سال‌ها از آن روز گذشته و  اکنون همه چیز تغییر کرده است. ایران امروز به اقتداری رسیده است که کشور‌های مدعی جهان و آن‌هایی که  سال‌ها با استعمار کردن سایر کشور‌ها تجربه فراوانی به دست آورده اند و اکنون نیز در منطقه ما خیلی از کشور‌ها را اسیر کرده اند حتی به خود اجازه فکر کردن به انجام اقدامی مانند صحرای طبس را نمی‌دهند  چرا که فهمیده‌اند که ایران امروز با آن روز‌ها تفاوت زیادی پیدا کرده و نهال آن موقع نهیف جمهوری اسلامی ایران به درختی تنومند تبدیل شده است.

درخت تنومندی که حالا در اوج قرار دارد و کمتر کسی توان مقابله و جلوگیری از رشد آن را دارد.

 

گزارش: محمد حسین نیک خوی متین

باشگاه خبرنگاران جوان سیاسی دفاعی امنیتی

دیگر خبرها

  • شن‌هایی که مامور خدا بودند
  • منشا برای فولاد ضرر داشت رفت!
  • هشدار پنتاگون به عراق درباره ادامه حملات علیه نیروهای آمریکا
  • پرهیز شناورها از تردددر تنگه هرمز/احتمال سیلاب در مسیل‌ها از فردا
  • پرهیز تردد شناورها در تنگه هرمز/احتمال سیلاب در مسیل‌ها از فردا
  • ظریف: ترامپ از من چند بار دعوت به مذاکره کرد، ولی ما اجازه نداشتیم/ آمریکایی‌ها هم در برجام علاقمند به سرمایه‌گذاری در ایران بودند
  • جزئیات جدید از مذاکرات ایران و آمریکا به روایت ظریف
  • جزئیات جدید از مذاکرات ایران و آمریکا به روایت ظریف: ترامپ برای مذاکره از من دعوت کرد
  • افشاگری ظریف از دعوت ترامپ برای مذاکره + جزئیات
  • سخنگوی فارسی زبان وزارت خارجه اسراییل: نمی خواهیم به تنش با ایران ادامه دهیم (فیلم)