Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-04-23@17:56:16 GMT

ابهام در فروش فوری خودرو

تاریخ انتشار: ۵ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۵۴۹۲۹۷

به گزارش فارس، پس از آزادسازی قیمت خودرو، به منظور ساماندهی به بازار و جلوگیری از روند صعودی قیمت‌ها قرار شد خودروسازان نسبت به فروش فوری بخشی از تولیداتشان اقدام کنند. در نتیجه از بهمن سال گذشته فروش فوری برخی خودروها از سوی ایران خودرو و سایپا آغاز شد. بر این اساس اعلام شد که حدود ۲۰ درصد تولیدات خودروسازان به صورت فروش فوری عرضه خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این شرایط شاهد کاهش تولید ایران خودرو و سایپا در سال گذشته و همچنین طی اسفند ۹۷ نسبت به اسفند ۹۶ نیز بودیم به طوری که تولیدات ایران خودرو در اسفند ۹۷ معادل 39 هزار و 200 دستگاه خودرو بود که نسبت به اسفند 96 افت 34.1 درصدی را تجربه کرد. در این ماه، تولید سواری توسط این شرکت خودروساز نیز معادل 38 هزار و 556 دستگاه بود که نسبت به اسفند 96 معادل 34.1 درصد کاهش داشته است.

تولید سایپا نیز در اسفند پارسال 39 هزار و 239 دستگاه بود که نسبت به اسفند 96 معادل 36 درصد کاهش داشت. تولید سواری در این شرکت نیز طی اسفند 97 به 35 هزار و 775 دستگاه رسید که 38 درصد نسبت به اسفند 96 کاهش داشته است.

هرچند در دو ماه پایانی سال ۹۷ بخشی از تولیدات ایران خودرو و سایپا به صورت فروش فوری عرضه شد اما تاکنون آمار مشخصی از میزان این عرضه‌ها اعلام نشده است. در عین حال قرار بود فروش فوری خودروها از ابتدای سال جاری نیز صورت گیرد ولی این اتفاق با تأخیر صورت گرفت و در روزهای پایانی فروردین ماه عملی شد.

در این شرایط، برخی از متقاضیان خرید خودرو که برای ثبت نام به سایت ایران خودرو و سایپا مراجعه کرده‌اند با مشکل روبرو شده و موفق به خرید خودرو نشده‌اند. کیوان احمدی یک متقاضی خرید خودرو در این مورد به فارس می‌گوید: چند روز است که برای خرید خودرو به سایت مراجعه می‌کنم ولی موفق به ثبت نام نمی شوم.

وی با انتقاد از عرضه خودروها به صورت تک رنگ از سوی شرکت خودروساز، می‌گوید: قیمت خودروها نسبت به اسفندماه حدود ۳۰ درصد افزایش یافته و علاوه بر این، مدت انتظار تحویل خودرو هم از ۳۰ روز به ۴۵ روز افزایش یافته است.

احمدی ادامه می‌دهد: یک بار که برای ثبت نام اقدام کردم، به صفحه فروش دسترسی پیدا کردم ولی در مراحل پایانی با پیغام تکمیل ظرفیت روبرو شدم. این سوال مطرح است که اگر ظرفیت تکمیل شده، چطور اجازه ثبت نام و شروع مراحل داده می‌شود؟

* عرضه خودرو محدود است

مدیر نمایندگی‌ فروش یکی از شرکت‌های خودروساز نیز در خصوص وضعیت فروش فوری به فارس گفت:  عرضه خودرو در این بخش بسیار محدود است و نمی‌تواند التهاب بازار را برطرف کند.

وی ادامه می‌دهد: با وجود اینکه شب عید، بازار خودرو کساد بود ولی انتشار برخی اخبار باعث بالا رفتن عطش بازار برای خرید خودرو شده و عده‌ای برای حفظ ارزش سرمایه خود قصد خرید خودرو دارند.

به گزارش فارس، ایجاد تعادل در قیمت‌های بازار خودرو نیازمند عرضه کافی خودرو و رفع نیاز مشتریان است. قطعا این هدف از طریق عرضه قطره‌چکانی خودروسازان محقق نخواهد شد و مدیریت بهتر مدیران خودروساز و مسئولان وزارت صنعت را می‌طلبد. پایش عملکرد خودروسازان نیز از طریق شفاف سازی و اعلام آمار خودروهای عرضه شده در فروش فوری شرکت‌ها  قابل انجام است.

منبع: تابناک

کلیدواژه: فروش فوری خودرو قیمت خودرو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۵۴۹۲۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«کنسرو ماهی» صدرنشین گرانی خوراکی‌ها؛ شیرخشک ۵۷ درصد گران شد

تازه‌ترین گزارش مرکز آمار نشان می‌دهد که در اسفند ۱۴۰۲، قیمت «کنسرو ماهی» و «قارچ» در مناطق شهری بیش از سایر کالا‌های خوراکی در مقایسه با اسفند ۱۴۰۱ افزایش یافته است. در مقابل، قیمت پیاز و روغن نباتی جامد نسبت به سایر کالا‌ها اُفت قیمت بیشتری را تجربه کرده است.

به گزارش اکوایران، یکی از داده‌های مهمی که توسط مرکز آمار منتشر می‌شود، متوسط قیمت کالا‌های خوراکی در مناطق شهری است. این آمار آخرین بار برای اسفند ۱۴۰۲ ارائه شده و مرکز آمار بیستم فروردین‌ماه ۱۴۰۳ آن را به صورت رسمی منتشر کرده است.

بر اساس این گزارش، اگر قیمت کالا‌های خوراکی در مناطق شهری طی اسفند ۱۴۰۲ را با بهمن ۱۴۰۲ مقایسه کنیم، متوجه می‌شویم که بیشترین رشد قیمت برای سه کالای «فلفل دلمه‌ای»، «موز» و «انار» بود. در مقابل، پنج کالای خوراکی با کاهش قیمت نسبت به بهمن‌ماه مواجه شده‌اند که شدیدترین سطح این اُفت به نام «گوجه‌فرنگی» ثبت شده است. به صورت کلی و با صرف نظر از کالا‌هایی که کاهش قیمت داشته‌اند، می‌توان گفت که محدوده افزایش قیمت طی یک ماه مورد نظر بین ۰.۳ درصد تا نزدیک ۱۶ درصد بود.

حالا اگر قیمت کالا‌های خوراکی در مناطق شهری طی اسفند ۱۴۰۲ را با اسفند ۱۴۰۱ قیاس کنیم، سطح تغییرات قیمت بالاتر می‌رود. برای مثال در این حالت از مقایسه، قیمت «کنسرو ماهی» بیش از ۱۱۰ درصد افزایش یافته است. به طور کلی، از میان ۵۳ کالای خوراکی ارائه‌شده توسط مرکز آمار، قیمت ۲۰ کالا در اسفند سال گذشته بیشتر از ۳۰ درصد نسبت به مدت مشابه در یک سال قبل افزایش یافته است. در سوی دیگر این طیف نیز اقلامی مانند «پیاز» و «روغن نباتی جامد» قرار گرفته که قیمت آن‌ها با کاهش روبه‌رو شده است.

رشد ماهانه قیمت خوراکی‌ها در اسفند ۱۴۰۲ نسبت به بهمن‌ماه

برای محاسبه رشد ماهانه متوسط قیمت خوراکی‌ها در اسفند ۱۴۰۲ باید سطح این شاخص را با سطح شاخص بهمن ۱۴۰۲ قیاس کرد. نتیجه این مقایسه برای ۵۳ کالای اعلام‌شده از سوی مرکز آمار نشان می‌دهد که قیمت ۴۵ کالا افزایش و قیمت هشت کالا کاهش یافته است. از میان کالایی که افزایش قیمت را تجربه کرده‌اند، بیشترین افزایش ۱۵.۷ درصد بوده که مربوط به فلفل دلمه‌ای می‌شود. به عبارت دیگر، در اسفند ۱۴۰۲ هر یک کیلوگرم فلفل دلمه‌ای، ۱۵.۷ درصد گران‌تر از بهمن‌ماه بوده است.

در مقام دوم نیز «موز» با افزایش ۱۳.۵ درصدی قیمت قرار گرفته است. «انار» نیز با ثبت رشد قیمت ۷.۵ درصدی، در رتبه سوم افزایش ماهانه قیمت خوراکی‌ها در مناطق شهری ایستاده است. افزایش قیمت سایر کالا‌ها نیز در محدوده ۶ تا ۰.۳ درصد بود. درست در سوی دیگر این طیف، محصولاتی مثل «گوجه فرنگی»، «مرغ ماشینی» و «روغن مایع» قرار گرفته‌اند که متوسط قیمت آن‌ها در اسفند به ترتیب ۷.۸ درصد، ۱.۹ درصد و ۰.۵ درصد نسبت به بهمن کاهش یافته بود.

این تغییرات قیمت در شرایطی حاصل شده که قیمت‌ها در اسفند ۱۴۰۲ با بهمن‌ماه همان سال مقایسه شده است. اگر قیمت‌های اسفند ۱۴۰۲ را با اسفند ۱۴۰۱ مقایسه کنیم رشد قیمت‌ها با اختلاف فاحشی نسبت به رشد ماهانه، شدت می‌گیرد. به بیان دقیق‌تر، اگر چه به نظر قیمت کالا‌های خوراکی در اسفند چندان نسبت به بهمن افزایش نیافته بود، اما خانوار‌ها برای خرید همین کالا‌ها در اسفند یک سال قبل به مراتب کمتر متحمل هزینه می‌شدند.

رشد قیمت خوراکی‌ها در اسفند ۱۴۰۲ نسبت به اسفند ۱۴۰۱

در نوع دیگری از مقایسه می‌توان رشد قیمت‌ها در اسفند ۱۴۰۲ را نسبت به اسفند ۱۴۰۱ سنجید. در این حالت مشخص می‌شود که از ۵۳ کالای اعلامی از سوی مرکز آمار، قیمت «کنسرو ماهی» در اسفند سال قبل ۱۱۱.۶ درصد نسبت به اسفند سال ۱۴۰۱ افزایش یافته است. به بیان دیگر، خانوار‌ها در آخرین ماه از سال گذشته برای خرید کنسرو ماهی تقریبا ۲ برابر بیش‌تر از مدت مشابه در سال گذشته هزینه کرده‌اند.

در رتبه بعد با اختلاف نسبتا بالاتری، «قارچ» قرار گرفته که قیمت آن به صورت نقطه به نقطه ۷۰.۹ درصد افزایش یافته است. «کشمش پلویی» و «گوشت گاو یا گوساله» نیز در رتبه سوم و چهارم قرار گرفته‌اند و رشد قیمتی حداقل برابر با ۷۰ درصد را شاهد بوده‌اند.

همچنین، قیمت ۱۷ کالا بین ۳۰ تا ۶۰ درصد افزایش یافته است که از میان آن‌ها می‌توان به «قند»، «تخم‌مرغ ماشینی»، «شیر خشک» و «لوبیا قرمز» اشاره کرد. بر اساس این آمارها، قیمت شیر خشک ۵۷.۸ درصد افزایش داشت.

دیگر خبرها

  • بازداشت کلاهبردار خرید و فروش خودرو در آبادان
  • قیمت «ریرا» چقدر است؟ «ریرا» دقیقا کی عرضه می‌شود؟
  • شرایط و قیمت فروش دایون اعلام شد + قیمت و شرایط خرید
  • کارایی‌های عجیب کارت ملی در ایران؛ از خرید خودرو تا گوسفند!
  • پوشاک مستعمل در مشهد آزادانه به فروش می رسد
  • سود فروش میوه برای فروشنده چقدر است؟
  • سود فروش میوه و تره‌بار حداکثر ۳۰ درصد نسبت به فاکتور خرید است
  • فروش فوری محصولات ایران خودرو بدون قرعه کشی + لینک ثبت نام
  • «کنسرو ماهی» صدرنشین گرانی خوراکی‌ها؛ شیرخشک ۵۷ درصد گران شد
  • این خودرو رکورددار افزایش قیمت در بازار خودروهای داخلی شد؛ ساینا، شاهین، سمند، ام وی ام و فونیکس چقدر قیمت خورد؟ | جدول قیمت ها