Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری برنا»
2024-04-23@16:37:38 GMT

تلاش برای تحریک آمریکا جهت حمله نظامی به ایران

تاریخ انتشار: ۵ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۵۴۹۵۳۵

تلاش برای تحریک آمریکا جهت حمله نظامی به ایران

به گزارش گروه خبر خبرگزاری برنا، «محمد جواد ظریف» وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در مصاحبه‌ با خبرگزاری «رویترز» تأکید کرد که ایران به دنبال تقابل و درگیری نیست، اما از دفاع از خود نیز گریزان نخواهد بود.

ظریف در این مصاحبه که روز چهارشنبه در مقر هیأت ایران در سازمان ملل متحد در نیویورک انجام شده، گفته است که به عقیده او «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا به دنبال جنگ با ایران نیست، اما گروهی هستند که تلاش می‌کنند او را به چنین جنگی بکشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او گفت: «فکر نمی‌کنم او جنگ بخواهد، اما این نافی این نیست که ممکن است او را به این کار بکشانند.»

به نوشته رویترز، ظریف از گروه موسوم به «تیم ب» از جمله «جان بولتون» مشاور امنیت ملی آمریکا و «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی به عنوان افرادی یاد کرده که تلاش می‌کنند آمریکا را به سمت درگیری نظامی با ایران سوق دهند.

وی افزود: «کسانی که سیاست‌هایی را طراحی کرده‌اند که الان دنبال می‌شود، دنبال یک راه‌حل برآمده از مذاکره نیستند. اما بگذارید به صراحت بگویم که ایران به دنبال تقابل نیست، اما از دفاع از خود هم گریزان نخواهد بود.»

وزیر امور خارجه سپس در هشداری که رویترز آن را «رمزآلود» توصیف کرده، گفته است که ممکن است کسانی بخواهند در یک توطئه‌، حادثه‌ای رقم بزنند که آغازگر یک بحران بزرگتر باشد.

در ادامه این مصاحبه از ظریف درباره تصمیم آمریکا برای قرار دادن نام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در فهرست «گروه‌های تروریستی»، تحریم نفتی و آثار این تحولات بر وضعیت خلیج فارس و تنگه هرمز سؤال شده است.

وی تحریم سپاه را اقدامی «پوچ» توصیف کرده، اما گفته تا زمانی که ایالات متحده به قواعد حاکم بر نحوه عملکرد نیروها در خلیج فارس پایبند باشد، ایران علیه این نیروها اقدام نظامی نمی‌کند.

ظریف گفت: «ما ملاحظه به خرج می‌دهیم، اما این به آن معنی نیست که اگر ایالات متحده قواعد بازی را تغییر داد یا قواعد برخورد را تغییر داد، می‌تواند قسر در رود.»

او در پاسخ به این سؤال که آیا کشتی‌های جنگی ایالات متحده همچنان می‌توانند از تنگه هرمز عبور کنند، با بیان اینکه «کشتی‌ها می‌توانند از تنگه هرمز عبور کنند»، گفته است: «اگر ایالات متحده بخواهد به رعایت قواعد برخورد، قواعد بازی، کانال‌های ارتباطی و پروتکل‌های حاکم ادامه دهد، در آن صورت، هرچند که حضور ایالات متحده در خلیج فارس را ذاتا ثبات‌زدا می‌دانیم، اما اقدامی انجام نخواهیم داد.»

وزیر امور خارجه درباره حضور ایران در سوریه برای مبارزه با تروریسم نیز، با بیان اینکه ایران در سوریه و عراق «هوشیار» خواهد بود، گفت: «ما این مبارزه را به حال خود رها نخواهیم کرد.»

نهایتا در این مصاحبه از ظریف درباره تحریم‌های اعمال‌شده علیه صادرات نفت ایران سؤال شده است. ظریف در پاسخ تأکید کرده است که ایران به فروش نفت خود ادامه می‌دهد، چراکه «همواره راه‌هایی برای دور زدن این تحریم‌ها وجود دارد. ما در این حوزه دکترا داریم.»

او با اشاره به تبعات تحریم‌ها برای مردم ایران، تأکید کرده که دولت هرآنچه در توان دارد برای ادامه فروش نفت و کاهش آثار تحریم‌ها انجام می‌دهد. وی در مورد اینکه ایران ممکن است به چه کسانی نفت بفروشد، گفته است: «اگر به شما بگویم، دیگر نمی‌توانیم به آن‌ها بفروشیم.»

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: امور خارجه ایران بنیامین نتانیاهو جمهوری اسلامی ایران مصاحبه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۵۴۹۵۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قصد آمریکا برای اعزام مشاورین نظامی بیشتر به اوکراین

به گفته سخنگوی پنتاگون، ایالات متحده در حال بررسی افزایش تعداد مشاورین نظامی در کی‌یف است که البته آنها قرار نیست در عملیات رزمی شرکت کنند و نقش آنها به ارائه حمایت مشورتی از نیروهای نظامی اوکراین محدود خواهد شد. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از خبرگزاری «نووستی»، روزنامه "پولیتیکو" روز شنبه گزارش داد که  ایالات متحده در حال بررسی اعزام یک تیم اضافی از مشاورین نظامی به سفارت آمریکا در کی‌یف است که آخرین نشان از تعهد دولت ایالات متحده به اوکراین است، زیرا روسیه در اقدامات تهاجمی خود طی درگیری نظامی دو سال اخیر شتاب بیشتری گرفته است. 

به گفته سرگرد پاتریک رایدر، سخنگوی پنتاگون، مشاورین نظامی به دولت و ارتش اوکراین مشاوره داده و از آنها حمایت خواهند کرد.

این مقام وزارت دفاع توضیح داد: «در طول درگیری نظامی در اوکراین، وزارت دفاع ایالات متحده حضور خود در این کشور را با توجه به تغییر شرایط امنیتی بررسی و تنظیم کرده است. و اکنون با توجه به افزایش اقدامات تهاجمی از سوی روسیه، ما در حال حاضر در حال بررسی اعزام چند مشاور اضافی برای تقویت کادر دفتر همکاری دفاعی (ODC) در سفارت هستیم.»

رایدر یادآور شد که پرسنل این دفتر مانند همه کارمندان سفارت مشمول محدودیت‌های سفری هستند.»

او افزود:  این مشاورین نظامی مأموریت‌های مشاوره‌ای و پشتیبانی (غیر جنگی) را انجام می‌دهند. علیرغم این واقعیت که این دفتر منحصراً توسط کارکنان وزارت دفاع تشکیل شده است، اما بخشی از سفارت ایالات متحده است و مانند سایر بخش‌های سفارت به رئیس هیئت نمایندگی دیپلماتیک گزارش می‌دهد.

تعداد مشاورین نظامی آمریکایی به دلایل امنیتی فاش نشده است

سخنگوی پنتاگون از صحبت درباره تعداد مشخص تیم مشاورین نظامی آمریکایی، به دلایل امنیتی امتناع کرد، اما به گفته منابع خبری پولیتیکو در میان مقامات نظامی،  تعداد آنها ممکن است به 60 نفر برسد.

منابع این روزنامه یادآور شدند که وظیفه اصلی این گروه پشتیبانی لجستیکی و کنترل تسلیحات ارائه شده توسط ایالات متحده به ارتش اوکراین است. آنها همچنین به نظامیان اوکراینی در حفظ و نحوه استفاده از این سلاح‌ها کمک خواهند کرد.

مقامات آمریکایی می‌گویند مشاورین نظامی آمریکایی همچنین امنیت سفارت را نیز برعهده داشته و تامین می‌کنند. به گفته آنها، تعداد مشخص نیروهایی آمریکایی که به اوکراین اعزام خواهند شد هنوز مشخص نشده است، اما تعداد آنها ممکن است به 60 نفر افزایش یابد. یادآوری شده که این مشاورین نظامی تاکنون و در تعداد محدودتری به اوکراین اعزام شده و به صورت چرخشی و برای دوره‌های زمانی محدودی به سفارت آمریکا در کی‌یف فرستاده شده‌اند.

تحولات اوکراین| استفاده آمریکا از کی‌یف برای اهداف نظامیتحولات اوکراین|کی‌یف قصد دارد زنان را نیز به جبهه بفرستدتحولات اوکراین|دردسر جدی کی‌یف بدون کمک آمریکا

انتهای پیام/ 

دیگر خبرها

  • وزیر بازرگانی آمریکا: تحریم علیه هوآوی جواب داد
  • جهان عملا وارد جنگ جهانی سوم شده است
  • به طور عملی جهان وارد جنگ جهانی سوم شده است/ در چند سال گذشته بر سر بی‌طرفی چه آمد؟
  • دامی که آمریکا برای عراق پهن کرد
  • پولیتیکو: ۳ دولت اخیر آمریکا در مقابل ایران ناکام شدند
  • سیاست‌های آمریکا با ادعای طرفداری از صلح فاصله زیادی دارد
  • وزیر جنگ اسرائیل خطاب به بایدن: متشکریم
  • قصد آمریکا برای اعزام مشاورین نظامی بیشتر به اوکراین
  • تصمیم بی سابقه آمریکا برای تحریم یک واحد از ارتش اسرائیل/  تصویب کمک نظامی ۲۶ میلیارد دلاری آمریکا به اسرائیل/ حمله پهپادی مقاومت عراق در جولان اشغالی/ احضار سفرای چند کشور توسط اسرائیل
  • عمق وابستگی نظامی- امنیتی رژیم صهیونیستی به آمریکا چقدر است؟