Web Analytics Made Easy - Statcounter

اصفهان - ایرنا - رییس مرکز بهداشت و معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت: تامین منابع مالی و همکاری بین بخشی برای پوشش همگانی و کامل مراقبت های بهداشتی اولیه در استان ضروری است

کمال حیدری روز پنجشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: در زمان حاضر حدود 60 درصد از کل جمعیت پنج میلیون نفری اصفهان زیر پوشش مراقبت های بهداشت اولیه قرار دارند و برای آنها پرونده سلامت الکترونیک تشکیل شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی با تاکید بر اینکه اجرای طرح تحول نظام سلامت از سال 93 باعث فراگیر شدن مراقبت ها و خدمات بهداشتی در کشور شد، اظهار داشت: برای توسعه آن باید بسیاری از عوامل از جمله منابع مالی و همکاری نهادها و سازمان های دیگر برقرار باشد.
طرح تحول نظام سلامت از اردیبهشت سال 93 با هدف افزایش پاسخگویی نظام سلامت، کاهش پرداخت مستقیم از جیب مردم و ارتقای کیفیت خدمات مراکز درمانی و بیمارستان ها به اجرا گذشته شد.
حیدری با بیان اینکه پیرو مصوبه مجلس شورای اسلامی باید سهمی از مالیات ارزش بر افزوده برای ارائه خدمات رایگان بهداشتی تخصیص یابد، خاطرنشان کرد: ارائه همه خدمات و مراقبت های بهداشتی اولیه برای وزارت بهداشت و دانشگاه های علوم پزشکی هزینه بر است و بسیاری از آنها به بخش خصوصی واسپاری شد.
رییس مرکز بهداشت اصفهان با بیان اینکه اگر تامین مالی این خدمات کامل صورت گیرد، مراکز بهداشت دغدغه ای برای آن ندارند، اضافه کرد: اما اگر تامین مالی بطور کامل انجام نشود ناگزیر به تعدیل برخی نیروها خواهیم بود.
حیدری با اشاره به اینکه در خارج از ساختار وزارت بهداشت نیز همکاری بین بخشی برای گسترش مراقبت ها و سطح سلامت، ضروری است، ادامه داد: 75 درصد سلامت در دست بخش های غیر از مجموعه وزارت بهداشت است.
وی تاکید کرد: اگر همه دستگاه های اجرایی دست در دست هم دهند و برای تمام بخش های سلامت مانند غذای سالم، تحرک و کاهش آلودگی هوا همکاری کنند، کیفیت و سبک زندگی مردم نیز ارتقا می یابد.
رییس مرکز بهداشت اصفهان با بیان اینکه تشکیل پرونده سلامت الکترونیک از چند سال اخیر تا کنون در کشور در حال اجراست، خاطرنشان کرد: تشکیل این پرونده و ارائه خدمات سلامت رایگان است و مردم زیر پوشش مراقبت های بهداشت و طرح های غربالگری بیماری های غیر واگیردار مانند پرفشاری خون، دیابت و انواع سرطان ها قرار می گیرند.
حیدری با اشاره به اینکه تشکیل پرونده سلامت الکترونیک باعث شناسایی بسیاری از بیماری های غیر واگیردار شد، افزود: 30 درصد از مبتلایان به دیابت و 30 درصد مبتلایان به پرفشاری خون با تشکیل این پرونده در استان اصفهان شناسایی شدند.
وی با بیان اینکه افراد دارای پرونده سلامت الکترونیک در اولویت دریافت مراقبت های بهداشتی و درمانی قرار می گیرند، تصریح کرد: اصفهان از نظر ارائه خدمات و مراقبت های بهداشت اولیه در کشور در بین استان های برتر قرار دارد.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان همچنین درباره اینکه چرا هنوز بخش عظیمی از جمعیت کلانشهر اصفهان دارای پرونده سلامت الکترونیک نیستند، توضیح داد: هنوز فرهنگ مراجعه به مراکز بهداشتی و تشکیل این پرونده در شهرهای بزرگ چندان رواج نیافته است از طرفی در این مناطق به دلیل در دسترس بودن بیشتر پزشکان متخصص و بیمارستان ها، برخی افراد ترجیح می دهند که بطور مستقیم به پزشکان مراجعه کنند.
حیدری ادامه داد: این در حالی است که ارائه خدمات و مراقبت های بهداشت اولیه بصورت استاندارد است و همه جوانب سلامت یعنی روحی، روانی و جسمی را در برمی گیرد و علاوه بر رایگان بودن، اطلاعات آن محرمانه می ماند.
بر اساس تعریف سازمان بهداشت جهانی، مراقبت های بهداشت اولیه (Primary Health Care)، مراقبت های ضروری بهداشتی هستند که از طریق شیوه ها و فناوری علمی و عملی ارایه می شود، از نظر جامعه قابل قبول و برای افراد و خانواده ها در دسترس است، از نظر هزینه برای جامعه و کشور در هر مرحله از توسعه قابل توجیه می باشد و در نخستین سطح تماس افراد، خانواده و جامعه با نظام بهداشتی قرار دارد.
از مهمترین و رایج ترین اجزای مراقبت های بهداشتی اولیه می توان به آموزش سلامت (درباره مشکلات معمول بهداشتی، پیشگیری و روش های کنترل بیماری)، بهبود تغذیه، مراقبت های بهداشتی مادران و کودکان، تامین آب سالم و بهسازی محیط، بهداشت حرفه ای و ایمن سازی اشاره کرد.
دیگر اجزای مراقبت های بهداشت اولیه شامل پیشگیری و کنترل بیماری های واگیر شایع و بومی و کنترل آنها، فراهم کردن امکانات تشخیص و درمان مناسب، پیش بینی و تدارک داروهای اساسی، سلامت روان، سلامت دهان و دندان، پیشگیری از حوادث و سوانح و کنترل بیماری های واگیر است.
اهمیت مراقبت های بهداشت اولیه تا به حدی است که سازمان بهداشت جهانی شعار سال 2019 میلادی را متناسب با آن انتخاب کرد.
مراقبت های بهداشت اولیه برای پوشش همگانی سلامت شعار روز جهانی سلامت در سال 2019 است.
اول تا هفتم اردیبهشت جاری به هفته سلامت نامگذاری شده است.
استان اصفهان دارای حدود یکهزار واحد بهداشتی درمانی شامل 53 بیمارستان، 493 خانه بهداشت روستایی، 223 پایگاه سلامت شهری، 88 مرکز خدمات جامع سلامت روستایی، 127 مرکز خدمات جامع سلامت شهری، هشت واحد تسهیلات زایمانی و هفت مرکز بیماری های رفتاری است.
/6026/3011

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اجتماعي تامين مالي بهداشت علوم پزشكي

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۵۴۹۵۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ارائه بیش از ۱۹ میلیون و ۸۰۰ هزار خدمت بهداشتی در سال ۱۴۰۲

به گزارش جام جم آنلاین البرز،شهرام صیادی رئیس دانشگاه علوم پزشکی البرز از آغاز هفته سلامت خبر داد و افزود: هفته سلامت با شعار مردمی سازی سلامت از یکم لغایت هفتم اردیبهشت ماه آغاز شده است. سلامت حق همه آحاد جامعه است و مشارکت در تامین و ارتقا سلامت خود و جامعه یک مسئولیت اجتماعی و همگانی است.

وی فرهنگ سازی و اطلاع رسانی در راستای ارتقای سلامت و تاکید بر اصلاح روش‌های زندگی برای تامین سلامت مردم و به ویژه با موضوع " شعار سال" و همچنین جلب مشارکت مردم، مشارکت دستگاه‌ها و همکاری عمومی در راستای توجه به نقش سلامت و جلب حمایت سیاست گذاران و مدیران ارشد در پشتیبانی از برنامه‌های سلامت را اهداف مهم این هفته برشمرد.

رئیس دانشگاه ضمن تاکید بر اهمیت پیشگیری و آموزش در دستیابی به جامعه سالم خاطر نشان کرد ۳۳۸ واحد بهداشتی (شامل مرکز خدمات جامع سلامت، پایگاه سلامت و خانه بهداشت) خدمات سطح یک سلامت را به البرزنشینان ارائه می‌کنند.

وی خاطر نشان کرد: در سال گذشته بیش از ۳ میلیون و ۶۰۰ هزار نفر به واحد‌های بهداشتی استان مراجعه کرده اند و بیش از ۱۹ میلیون و ۸۰۰ هزار خدمت بهداشتی توسط مراکز بهداشتی ارایه شده است.

رئیس دانشگاه با بیان اینکه بسته‌های خدمتی سلامت برای تمام افراد خانواده، پیش از تولد تا سالمندی در کلیه مراکز بهداشتی استان ارائه می‌شود از البرزنشینان خواست با هدف مردمی سازی سلامت به نزدیکترین واحد بهداشتی محل سکونت خود مراجعه کنند و از این خدمات رایگان بهره‌مند شوند

دیگر خبرها

  • ۵۰۰۰ دانشجوی دستیاری و دکترای تخصصی تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی قرار گرفتند
  • جزئیات خدمات درمانی «رایگان» تامین‌اجتماعی به بیمه‌شدگان
  • مردمی سازی سلامت در مهریز
  • واریز بخشی از مطالبات مراکز درمانی طرف قرارداد تامین‌ اجتماعی
  • وجود ۳۰۸ خانه بهداشت فعال در چهارمحال و بختیاری
  • جذب ۷۰۰ نیروی جدید در شبکه بهداشت اصفهان
  • بیماریابی در بوشهر افزایش یافت/ تقویت مراکز مراقبت سلامت در استان
  • بهره‌مندی بیش از ۸۹ هزار نفر از خدمات آزمایشگاه‌های مراکز بهداشتی تربت حیدریه
  • ارائه بیش از ۱۹ میلیون و ۸۰۰ هزار خدمت بهداشتی در سال ۱۴۰۲
  • آزمون جذب مراقبت سلامت وزارت آموزش و پرورش ۱۴ اردیبهشت برگزار می‌شود