Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-04-25@13:34:24 GMT

از دلایل صاف کردن مکرر گلو

تاریخ انتشار: ۵ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۵۴۹۶۱۰

نوعی خاصی از بازگشت اسید به نام رفلاکس لارنگوفارنژیال (LPR) که به نام رفلاکس خاموش نیز شناخته می شود، اغلب موجب صاف کردن مکرر گلو می شود. ناطقان: همه ما گاهی اوقات گلوی خود را صاف می کنیم. گاهی اوقات این کار در واکنش به محرک ها صورت گرفته و در مواقع دیگر تنها یک عادت است. اما در پس صاف کردن مکرر گلو ممکن است یک شرایط پزشکی قرار داشته باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



به نقل از "مدیکال نیوز تودی"، احساس خارش یا گیر کردن چیزی در گلو ممکن است موجب شود تا فردی به طور مکرر گلوی خود را صاف کند. این احساسات ممکن است زمانی که هیچ چیزی وجود ندارد نیز شکل بگیرند.

صاف کردن گلو به خودی خود یک شرایط پزشکی نیست، اما می تواند نشانه بروز یکی از آنها باشد.
ترشحات پشت حلقی

سینوس ها، گلو، و بینی همگی مخاط تولید می کنند که معمولا ناخودآگاه آن را قورت می دهیم. زمانی که با انباشت مخاط یا ترشح آن به پشت گلو مواجه هستید، این شرایط به نام ترشحات پشت حلقی شناخته می شود.

دلایل ترشحات پشت حلقی شامل عفونت ها، آلرژی ها، و بازگشت اسید معده به مری می شوند. فرد ممکن است با علائمی دیگر مانند موارد زیر نیز مواجه باشد:

- گلو درد

- صحبت با صدای خراشیده

- بلع مکرر

درمان

درمان ترشحات پشت حلقی بهترین روش برای کاهش تکرر صاف کردن گلو و علائم دیگر است. از گزینه های درمان می توان به موارد زیر اشاره کرد:

- داروهای آنتی هیستامین برای آلرژی های سینوس و بینی

- آنتی بیوتیک ها برای عفونت های باکتریایی

- ضد اسیدها، مسدودکننده های گیرنده H2، و مهارکننده های پمپ پروتون برای بازگشت اسید معده به مری

از نکته های دیگر برای تسکین ترشحات پشت حلقی می توان به تامین آب مورد نیاز بدن و استفاده از ضد احتقان ها، اسپری های بینی، و استفاده از محلول سالین اشاره کرد.
بازگشت اسید معده به مری

نوعی خاصی از بازگشت اسید به نام رفلاکس لارنگوفارنژیال (LPR) که به نام رفلاکس خاموش نیز شناخته می شود، اغلب موجب صاف کردن مکرر گلو می شود.

رفلاکس لارنگوفارنژیال به واسطه بازگشت اسید معده به مری و ورود آن به حنجره و حلق شکل گرفته که به تحریک گلو منجر می شود.

بنابر گزارشی که در سال 2013 منتشر شد، 60 درصد افراد مبتلا به بیماری بازگشت اسید معده به مری (GERD) با علائم رفلاکس لارنگوفارنژیال نیز مواجه می شوند.

از دیگر علائم رفلاکس لارنگوفارنژیال می توان به موارد زیر اشاره کرد:

- گرفتگی صدا

- دشواری در بلع

- گلو درد

درمان

درمان رفلاکس لارنگوفارنژیال مشابه با درمان بیماری بازگشت اسید معده به مری است و شامل استفاده از داروهایی مانند ضد اسیدها، مسدودکننده های گیرنده H2 و مهارکننده های پمپ پروتون می شود.

مداخلات سبک زندگی نیز بخش مهمی از مدیریت علائم رفلاکس لارنگوفارنژیال را تشکیل می دهند که از آن جمله می توان به موارد زیر اشاره کرد:

- حفظ وزن سالم

- ترک محصولات تنباکو

- پرهیز از غذاهای محرک علائم  

- ترک یا محدود کردن مصرف الکل
آلرژی های بینی

آلرژی ها زمانی رخ می دهند که سیستم ایمنی بدن به حضور موادی که آلرژن نام داشته و معمولا بی ضرر هستند، واکنش بسیار شدید نشان می دهد.

از دلایل شایع آلرژی های بینی می توان به گرده ها، گرد و غبار، و پوست حیوانات اشاره کرد.

آلرژی های بینی می توانند به تولید بیش از حد مخاط منجر شوند که می تواند صاف کردن مکرر گلو را در پی داشته باشد.

از دیگر علائم آلرژی های بینی می توان به موارد زیر اشاره کرد:

- آبریزش یا گرفتگی بینی

- خارش یا آبریزش چشم

- عطسه

درمان

از گزینه های درمان برای آلرژی های بینی می توان به موارد زیر اشاره کرد:

- آنتی هیستامین ها

- اسپری های درون بینی کورتیکواستروئید

- ضد احتقان ها

- آمپول های آلرژی که می توانند به افزایش تحمل در برابر یک آلرژن خاص کمک کنند

همچنین، یک فرد می تواند با پرهیز از آلرژی های شناخته شده از بروز علائم پیشگیری کرده یا آنها را کاهش دهد.
مشکلات بلع

مشکلات بلع می توانند در نتیجه مسائل عصبی یا ناهنجاری های ساختاری درون بدن شکل بگیرند. همچنین، دشواری در بلع می تواند به تحریک گلو و صاف کردن مکرر گلو منجر شود.

از جمله علائم دیگر دشواری در بلع می توان به موارد زیر اشاره کرد:

- گرفتگی صدا

- سرفه

- سوزش سردل

- احساس خفگی هنگام غذا خوردن

درمان

درمان دشواری در بلع به دلیل این شرایط بستگی دارد، اما ممکن است شامل گفتار درمانی باشد.
داروها

پزشکان به طور معمول مهارکننده های آنزیم مبدل آنژیوتانسین (ACE) را برای درمان فشار خون بالا تجویز می کنند.

این داروها می توانند موجب احتقان بینی و ترشحات پشت حلقی شوند، و یک فرد ممکن است با صاف کردن مکرر گلو به این شرایط واکنش نشان دهد.

تاکنون، مطالعه که نشان دهنده این باشد که صاف کردن گلو یک عارضه جانبی رایج استفاده از مهارکننده های آنزیم مبدل آنژیوتانسین است، وجود ندارد.

با این وجود، پژوهش ها نشان داده اند که 15 درصد افرادی که این داروها را مصرف می کنند با سرفه مزمن مواجه می شوند. دلیل زمینه ای سرفه می تواند به احتقان بینی، ترشحات پشت حلقی، و صاف کردن مکرر گلو منجر شود.

درمان

هر فردی که نگران عوارض جانبی مصرف یک دارو است یا از آن رنج می برد باید با پزشک خود در این زمینه صحبت کند. پزشک ممکن است تغییر در دوز مصرفی دارو یا تغییر روش درمان را پیشنهاد دهد.
اختلالات تیک

تیک ها، حرکات یا صداهایی ناگهانی و مکرر هستند که فرد نمی تواند آنها را کنترل کند.

به گفته مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری آمریکا (CDC) سه اختلال تیک اصلی وجود دارند:

- اختلال تیک صوتی یا حرکتی پایدار

- اختلال تیک موقت

- سندرم تورت

بنابر مطالعه ای در سال 2015، صاف کردن گلو یکی از پنج نشانه شایع اختلالات تیک است. دلیل آنها نامشخص است، اما اختلالات تیک به نظر می رسد ارثی بوده و بیشتر در مردان رخ می دهد.

از دیگر علائم اختلالات تیک می توان به موارد زیر اشاره کرد:

- پلک زدن مکرر

- تکان دادن سر

- تکرار یک واژه یا صدا

- ضربه زدن با انگشتان

درمان

روش درمان تیک به نوع اختلال و شدت علائم یک فرد بستگی دارد، اما داروها و رفتار درمانی می توانند اغلب به بهبود شرایط کمک کنند.
توده های تارهای صوتی

زمانی که توده های غیر طبیعی مانند پولیپ ها، گره ها یا کیست ها روی تارهای صوتی رشد می کنند، این شرایط می تواند موجب احساس گیر کردن چیزی در پشت گلو شود. از دلایل شکل گیری این تود ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:

- سیگار کشیدن

- آلرژی ها

- استفاده بیش از حد یا فشار بر تارهای صوتی مانند فریاد زدن یا خوانندگی

- سرفه مکرر یا شدید

- بیماری بازگشت اسید معده به مری

از علائم رشد توده ها در تارهای صوتی می توان به موارد زیر اشاره کرد:

- گرفتگی صدا

- صدای خش‌دار

- تنگی نفس

- احساس درد هنگام صحبت کردن

درمان

ابتدا، پزشک دلیل زمینه ای رشد توده ها را درمان می کند. پس از آن، ممکن است انجام عمل جراحی برای برداشتن توده های بزرگ و مواردی که به درمان واکنش نشان نمی دهند، توصیه شود. برخی افراد نیازمند گفتار درمانی خواهند بود.
چه زمانی به پزشک مراجعه کنیم

اگر صاف کردن مکرر گلو موجب نگرانی و ناراحتی شما شده است، مراجعه به پزشک برای بررسی دقیق شرایط بهترین گزینه محسوب می شود.

اگر صاف کردن گلو با موارد زیر همراهی می شود در کوتاه‌ترین زمان ممکن به پزشک مراجعه کنید:

- احساس گیر کردن چیزی در گلو

- سوزش سردل

- مصرف یک داروی جدید

پزشک سابقه پزشکی بیمار را بررسی کرده و معاینه جسمانی برای تشخیص دلیل علائم را انجام می دهد. تشخیص نخستین گام در جهت درمان مناسب است.
درمان عمومی

صاف کردن گلو معمولا تنها زمانی نیازمند درمان است که به مساله ای آزاردهنده و نگران کننده تبدیل شده باشد. رسیدگی به دلایل زمینه ای بهترین روش برای کاهش یا پیشگیری از علائم است.

برخی درمان ها و نکته های پیشگیرانه برای صاف کردن مکرر گلو شامل موارد زیر می شوند:

- مصرف آب فراوان برای مرطوب نگه داشتن گلو که ممکن است احساس گیر کردن چیزی در گلو را کاهش یا تسکین دهد

- مکیدن آبنبات

- غذا خوردن و جویدن آهسته در صورت مواجهه با دشواری در بلع

- استفاده از یک دستگاه مرطوب کننده هوا در خانه یا محل کار برای حفظ رطوبت هوا که ممکن است تحریک گلو را کاهش دهد

- صاف کردن گلو به آرامی و گاه به گاه برای پرهیز از آسیب رساندن به تارهای صوتی منبع: عصر ایران برچسب ها: صاف کردن ، گلو ، رفلاکس

منبع: ناطقان

کلیدواژه: صاف کردن گلو رفلاکس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۵۴۹۶۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

علت اصلی سفت شدن و درد مفاصل کشف شد

آفتاب‌‌نیوز :

از جمله علل سفتی و درد مفاصل می‌توان به این موارد اشاره کرد:

وضعیت خوابیدن

بسیاری از اوقات وضعیت خوابیدن افراد در شب می‌تواند در ایجاد سفتی مفاصل نقش داشته باشد.

وقتی فردی به گونه‌ای نمی‌خوابد که ستون فقراتش را در یک راستا قرار دهد و گردن خود را در وضعیت خنثی نگه دارد، ممکن است با احساس سفتی یا درد از خواب بیدار شود.

افرادی که به پهلو می‌خوابند، اگر در حال حاضر دچار سفتی مفاصل هستند، ممکن است بخواهند از دراز کشیدن به پهلوی خاصی اجتناب کنند. استفاده از انواع بالش‌ها در اطراف بدن می‌تواند به نگه داشتن آن در وضعیت خواب مناسب برای استراحت شبانه خوب و سفتی کمتر مفاصل کمک کند.

زمان روز

علاوه بر وضعیت خوابیدن، تحقیقات نشان می‌دهد که سفتی مفاصل ممکن است در هنگام صبح که فرد برای اولین بار از خواب بیدار می‌شود، به دلیل ارتباط بین التهاب و ساعت شبانه‌روزی فرد، شدیدتر باشد. این احتمال در موارد سفتی مفاصل ناشی از آرتریت روماتوئید بیشتر است.

علاوه بر این، شواهدی وجود دارد مبنی بر اینکه خواب بد شبانه ممکن است باعث بدتر شدن ناراحتی مفاصل شود؛ و خود درد و سفتی مفاصل به نوبه خود ممکن است خواب را مختل کند.

سن

افراد مسن ممکن است صرفا به دلیل استفاده بیشتر از مفاصل‌شان در طول عمر مفاصل سفت‌تری داشته باشند. با گذشت زمان، دامنه حرکت مفصل فرد محدودتر می‌شود. همچنین ممکن است مفاصل فرد انعطاف‌پذیری کمتری پیدا کنند.

غضروف مفصل که به صورت بالشتکی است که از اتصال بین استخوان‌های فرد در مفاصل محافظت می‌کند، با افزایش سن شروع به فرسوده شدن می‌کند و دچار التهاب می‌شود و و آرتریت ایجاد می‌شود.

چاقی

وقتی فردی اضافه وزن دارد، وزن او بیشتر از وزنی است که پزشکان برای قد او سالم می‌دانند. رایج‌ترین روش برای اندازه گیری این شاخص با استفاده از شاخص توده بدنی (BMI) است. BMI بالاتر از ۲۵ را به عنوان اضافه وزن، بالاتر از ۳۰ به عنوان چاقی و بالاتر از ۴۰ را به عنوان چاقی شدید تعریف می‌شود.

هنگامی که بدن اضافه وزن دارد، این وزن فشار اضافی بر مفاصل وارد می‌کند. علاوه بر این، سلول‌های چربی می‌توانند پروتئین‌هایی را در بدن آزاد کنند عامل التهاب هستند. هر دوی این عوامل با هم ممکن است منجر به آرتریت شود که با سفتی مفاصل بروز می‌کند.

علاوه بر این، تحقیقات نشان می‌دهد که اضافه وزن ممکن است باعث ایجاد انواع مشکلات متابولیک در بدن شود که ممکن است اثر منفی بر سلامت استخوان داشته باشد.

از نشستن طولانی مدت یا پس از بیدار شدن از خواب، این مشکل را احساس می‌کنند. برخی از افراد ناراحتی خفیفی را تجربه می‌کنند که مدتی پس از شروع حرکت از بین می‌رود. در برخی دیگر سفتی مفاصل بیشتر طول می‌کشد و ناراحت کننده‌تر است.

در موارد شدیدتر سفتی مفاصل ممکن است بر تحرک فرد تأثیر بگذارد. افراد ممکن است در گذاشتن وزن بر روی مفاصل خود یا ایستادن یا راه رفتن مشکل پیدا کنند.

رژیم غذایی

خوردن محصولات لبنی و حیوانی ممکن است در ایجاد عوارضی که می‌تواند باعث سفتی مفاصل شوند مانند نقرس یا آرتریت نقش داشته باشد.

هنگامی که افراد بیشتر از این غذا‌ها و غذا‌های گیاهی کمتری می‌خورند، ممکن است بیشتر مستعد سفتی مفاصل شوند.

تحقیقات نشان می‌دهد که انتخاب یک رژیم غذایی مدیترانه‌ای یا گیاهخواری نیز می‌تواند به کاهش سفتی کمک کند. به طور خاص، خوردن فیبر بیشتر، غلات کامل، میوه ها، سبزیجات، چربی‌های سالم، پروبیوتیک‌ها، گیاهان و ادویه هم ممکن است مفید باشد.

بورسیت

بورسیت زمانی می‌شود که کیسه‌های ریز پر از مایع در مفاصل به نام «بورسا» ملتهب شوند. التهاب باعث درد و همچنین سفتی می‌شود.

بورسیت تقریباً در هر مفصلی ممکن است رخ دهد، اما در مفاصل بزرگتر مانند شانه‌ها، لگن، مچ پا و آرنج شایع‌تر است.

بورسیت معمولاً با استراحت خود به خود بهبود می‌یابد. فرد معمولاً باید فعالیت‌هایی را که باعث حرکت مفصل می‌شود کم کند و برای مدت طولانی به مفصل استراحت دهد.

استراحت دادن به مفصل باعث بهبودی التهاب بورس‌ها می‌شود و درد و سفتی مفاصل از بین می‌رود.

آرتروز یا استئوآرتریت

استئوآرتریت یا آرتروز یک نوع آرتریت تحلیل‌برنده است که به دلیل ساییدگی غضروف مفصل رخ می‌دهد و بنابراین در افراد بالای ۶۵ سال بیشتر دیده می‌شود.

آرتروز اغلب این مفاصل را دچار خود می‌کند، از جمله مفاصل انگشتان دست، مفصل‌های لگن، زانو، گردن

همانطور که این بیماری پیشرفت می‌کند می‌تواند باعث تورم و درد مفصل و همچنین صدا‌های ترک خوردگی با حرکت شود.

درمان‌ها معمولاً بر تسکین درد و کاهش تورم در مفاصل متمرکز می‌شوند. افرادی که آرتروز آن‌ها به خصوص دردناک و ناتوان کننده است ممکن است نیاز به جراحی داشته باشند.

روماتیسم مفصلی

آرتریت روماتوئید (RA) یکی دیگر از آرتریت‌های رایج است که معمولاً در بزرگسالان بین ۳۰ تا ۶۰ سال ظاهر می‌شود.

آرتریت روماتوئید یک اختلال خود ایمنی است که باعث می‌شود سیستم ایمنی به مفاصل سالم حمله کند. افراد مبتلا به این بیماری با حمله دستگاه ایمنی به مفاصل درد و تورم را تجربه خواهند کرد.

هیچ درمانی برای آرتریت روماتوئید وجود ندارد. درمان‌ها بر کاهش سرعت پیشرفت بیماری تمرکز دارند.

لوپوس

یکی دیگر از بیماری‌های خود ایمنی است که باعث می‌شود سیستم ایمنی به بافت‌های سالم مانند ماهیچه‌ها و مفاصل حمله کند. هنگامی که لوپوس به مفاصل حمله می‌کند، علائم عبارتند از:تورم، سفتی، سختی، درد

تشخیص لوپوس اغلب دشوار است، زیرا بسیاری از علائم مشابه سایر شرایط پزشکی است. هیچ درمانی وجود ندارد و علائم با گذشت زمان بدتر می‌شوند.

درمان بر درمان علائم تمرکز دارد. درمان‌های موجود می‌تواند در کمک به افراد در یافتن تسکین علائم مؤثر باشد.

نقرس

نقرس یک آرتریت با شروع ناگهانی است که مردان را بیشتر از زنان مبتلا می‌کند. نقرس وضعیتی است که به سرعت ایجاد می‌شود و علائم آن گاهی یک شبه ظاهر می‌شود و اغلب در انگشت شست پا ظاهر می‌شود.

نقرس با درد و حساسیت شدید مفاصل، سفتی مفاصل، تورم و افزایش گرمای مفصل بروز می‌کند.

نقرس می‌تواند در هر مفصلی ایجاد شود. نقرس معمولاً برای مدت کوتاهی ظاهر می‌شود و از بین می‌رود. افراد مبتلا به نقرس اغلب علائم را در طول زندگی خود روشن و خاموش می‌کنند.

درمان بر کاهش شدت علائم و کاهش سطح اسید اوریک در خون متمرکز است.

فیبرومیالژی

فیبرومیالژی یک بیماری مزمن است که باعث درد در سراسر بدن فرد می‌شود. همچنین سفتی مفاصل به عنوان یکی از علائم آن است.

از آنجایی که افرادی که به لوپوس یا آرتریت روماتوئید مبتلا هستند ممکن است بیشتر در معرض این بیماری باشند، این افراد ممکن است در معرض خطر خاصی برای سفتی مفاصل باشند.

سرطان استخوان

سرطان استخوان در اغلب موارد باعث سفتی مفاصل نمی‌شود، اما ممکن است گاهی اوقات این کار را انجام دهد. وقتی فردی به دلیل سرطان استخوان دچار سفتی مفاصل می‌شود، معمولاً سرطان در بازو‌ها و پا‌ها فرار دارد.

درمان

بسیاری از دارو‌های بدون نسخه (OTC) و خانگی برای کمک به کاهش سفتی، درد و تورم مفاصل وجود دارد. یکی از انواع دارو‌های OTC که فرد می‌تواند مصرف کند، دارو‌های ضد التهابی غیر استروئیدی (NSAIDs) است که شامل دارو‌های مانند ایبوپروفن و همچنین مسکن‌های دیگر مانند استامینوفن می‌شود.

برای افرادی که سفتی شدید مفاصل را در نتیجه عوارضی مانند آرتریت تجربه می‌کنند، تحقیقات اخیر هنوز دارو‌های ضد التهابی غیر استروئیدی ممکن است درمان مطمئن‌تری از مواد افیونی مانند مورفین باشند.

اگر علت درد مفاصل شما ناشناخته است یا به طور ناگهانی ظاهر شده است یا با علائم دیگر همراه باشد، ضروری است با پزشکتان در این باره مشورت کنید.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • دلایل توصیه ائمه(ع) به زیارت حضرت عبدالعظیم(ع)
  • علت اصلی سفت شدن و درد مفاصل کشف شد
  • دلایل نوسان قیمت پیاز
  • دلایل بروز زانودرد و روش‌های درمانی آن را بشناسید
  • دلایل بروز زانو درد و روش‌های درمانی آن را بشناسید
  • تن هاخ: برد ما برابر کاونتری شرم‌آور نبود؛ پرسیدن مکرر این سوال، شرم‌آور است!
  • متن گزارش کمیسیون بهداشت درباره دلایل کمبود و گرانی دارو
  • دلایل فرود نیامدن مجدد انسان روی ماه
  • توضیح بانک صادرات درباره دلایل خرید بخشی از سهام پرسپولیس
  • دلایل سرریز کمک‌های غرب به میدان بازی منافعی به نام اوکراین