Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-04-25@00:47:17 GMT

کارون تمیز، پول می‌خواهد

تاریخ انتشار: ۵ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۵۴۹۸۳۴

کارون تمیز، پول می‌خواهد

دولت برای حل مشکل فاضلاب در خوزستان به بیش از 6 هزار میلیارد تومان پول نیاز دارد. مصطفی آرانی نویسنده فاضلاب شهر صنعتی اهواز

اول مهرماه سال 1344، نشریه بورس به‌صاحب امتیازی سازمان بورس اوراق بهادار تهران مصاحبه‌ای با معاونت سازمان نواحی صنعتی وقت کشور داشت و او از اختصاص بودجه برای فاضلاب شهر صنعتی اهواز صحبت کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

25 سال بعد از آن در مجله اقتصادی وزارت اقتصاد و امور دارایی از ریخته شدن فاضلاب شهرهای اطراف کارون و اهواز به رودخانه کارون به‌عنوان یکی از عوامل آلودگی آن یاد ‌شد و حالا که تقریباً 30 سال از آن روز می‌گذرد، اهواز همچنان با مشکلی به‌نام فاضلاب مواجه است؛ مشکلی که در جریان سیل اخیر خود را نشان داد.

مشکل فاضلاب اهواز در سیل اخیر به‌طرز نادرست به دفع آن در این شهر برمی‌‌‌گردد. در این شهر، فاضلاب خانگی، صنعتی و حتی بیمارستانی با لوله‌های بزرگی در نقاط مختلف رودخانه کارون، به این رودخانه می‌ریزد. فارغ از اینکه این کار می‌تواند چه آسیب‌هایی برای محیط زیست داشته باشد و بدون توجه به اینکه در پایین دست، در موارد متعددی از کارون به‌عنوان آب شرب استفاده می‌شود؛ بالا آمدن آب کارون می‌تواند باعث شود تا به جای اینکه فاضلاب وارد آب شود؛ این بار آب کارون از طریق این لوله‌ها وارد شبکه فاضلاب شهر شود. اتفاقی که در سیل اخیر هم رخ داد.

عمق فاجعه جایی مشخص می‌شود که بدانیم 95 درصد از کل فاضلاب شهری در اهواز به کارون می‌ریزد و فقط 5 درصد از آن تصفیه می‌شود. این آمار برای شهری که نزدیک به یک میلیون و 200 هزار نفر جمعیت دارد، چیزی نزدیک به فاجعه است.

شرکت آب و فاضلاب اهواز که رئیس خود را هم قربانی وضعیت بد فاضلاب در این شهر دید، تاکنون به‌طور عمده سه اقدام برای برطرف کردن مشکل در شهر کرده است. یکی لوله‌گذاری‌های جدید برای فاضلاب و تغییر جهت حرکت فاضلاب در شهر، دیگری پمپاژ فاضلابی که در خیابان‌ها جاری شده بود به سمت تانکرهای موقتی برای تمیز کردن خیابان‌ها و سوم، تلاش‌هایی برای اینکه جلوی به اصطلاح بای‌پس فاضلاب در کارون گرفته شود (مثل انسداد 34 نقطه ورود فاضلاب به رودخانه).

در این شرایط وضعیت در شهر به نقطه پایداری رسیده و مرور میدانی محلاتی مثل منطقه 22 بهمن، کیانپارس غربی و خیابان ایدون هم حاکی از این است که دیگر وضعیت بحرانی فاضلاب در شهر به پایان رسیده است. با این حال، اگر در شهر قدمی بزنید، امکان ندارد که بوی بد فاضلاب به مشامتان نخورد یا اینکه نبینید که مردم برای گذر از عرض خیابان از میان فاضلاب‌ مشکل دارند.

از این‌رو به نظر می‌رسد، لازم باشد این بحران ریشه‌ای‌تر حل و فصل شود. اما این کار به مشکل همیشگی پروژه‌های بزرگ در کشور یعنی بحران بودجه برخورد کرده است. در سال گذشته گفته شد که حل مشکل آب و فاضلاب در استان خوزستان به حدود 6 هزار میلیارد تومان پول نیاز دارد که این پول با احتساب ارزش از دست رفته ریال، حتماً بیشتر شده است. به این ترتیب با وجود اختصاص بودجه خاص برای فاضلاب اهواز در بودجه 98 (برای احداث تصفیه خانه فاضلاب غرب اهواز) مشخص نیست که حل این مشکل تا چه زمانی برای دولت مقدور خواهد بود.

منبع: ایران آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۵۴۹۸۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خبر خوب درباره پارک بانوان ولی‌عصر در اهواز

مدیرعامل سازمان پارک‌ها و فضای سبز شهرداری اهواز گفت: پارک بانوان ولی‌عصر (عج) پس از سال‌ها بهسازی و بازگشایی شد.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، علی اصغر اسدالهی اظهار کرد: توسعه فضای سبز شهری و فضای ورزشی به‌ویژه فضای اختصاصی ویژه بانوان یکی از اولویت‌های مدیریت شهری اهواز است، در همین راستا تکمیل و بهسازی دو پارک بانوان شهروند و ولی‌عصر (عج) در دستور کار قرار گرفت.

وی افزود: پارک بانوان ولی‌عصر (عج) سال‌ها به علت وجود مشکلات تعطیل و بدون استفاده بود و با اقداماتی که انجام شد این پارک نوسازی و بهسازی شد و بانوان اهوازی می‌توانند از آن استفاده کنند.

مدیرعامل سازمان پارک‌ها و فضای سبز شهرداری اهواز ادامه داد: سیستم برق و روشنایی پارک یکی از مهم‌ترین بخش‌های این پارک بود که نصب ۱۰۰ عدد پروژکتور و هفت پایه روشنایی، این مشکل را رفع کرده است، علاوه بر آن نواقص سرویس‌های بهداشتی این پارک نیز برطرف و نوسازی شد.

اسدالهی اضافه کرد: برای اینکه شهروندان و خانواده‌ها با حضور در پارک ولی‌عصر (عج) لحظات خوب و خوشی را داشته باشند، پنج قطعه ست ورزشی کامل در این پارک نصب شد تا هم بزرگسالان و کودکان از آنها استفاده کنند، علاوه بر آن هشت نیمکت و چهار مَنقل بتنی نیز نصب شده است.

وی تصریح کرد: با هدف بهبود و توسعه فضای سبز این پارک علاوه بر لکه‌گیری و هَرس چمن ۱۲۰ اصله نهال از انواع مرکبات، یوکا و گلکاری‌های زیبا کاشته و آبنمای ورودی پارک نیز راه‌اندازی شد.

tags # خوزستان سایر اخبار آیا قدرت‌های فوق‌بشری واقعیت دارند؟ چطور انسان به این قدرت‌ می‌رسد؟ بعد از فضا چه چیزی وجود دارد، جهان کجا تمام می‌شود؟! (تصاویر) مرکز واقعی جهان کجا است؟ فضانوردان چگونه در فضا دستشویی می‌کنند؟ | سرنوشت مدفوع انسان در فضا چه می‌شود؟

دیگر خبرها

  • خبر خوب درباره پارک بانوان ولی‌عصر در اهواز
  • ابراز اطمینان مکرون از پاک‌سازی رود سِن تا المپیک
  • معرفی ساده‌ترین راه‌های از بین بردن لکه چای قدیمی روی لباس
  • پاچه‌ ورمالیده کیست؟؛ چگونه از حواشی یک شغل یک ناسزا خلق شد؟
  • ۸ مصدوم در سه حادثه در کارون و اهواز
  • کمباین وارداتی جدید در کارون رونمایی شد
  • آغاز عملیات پروژه انتقال آب کارون ۳ به ایذه
  • سند دار شدن بیش از ۱۰۰ هزار هکتار از رودخانه‌های کشور
  • اجرای بخش دوم لایروبی رودخانه کارون
  • عملیات اجرایی طرح انتقال آب از سد کارون ۳ به ایذه اجرا شد