Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-25@16:40:26 GMT

نیکانی که در مدرسه، درس سخاوت می دهند

تاریخ انتشار: ۵ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۵۴۹۹۹۳

نیکانی که در مدرسه، درس سخاوت می دهند

قزوین - ایرنا - خیران مدرسه ساز با دست مهربان و همت والای خود مامنی سرشار از عشق ساخته اند و در کلاس های درس، سخاوت را به دانش آموزان تعلیم می دهند.

'شرطم این است که اگر این آموزشکده ساخته شد من را زیر پای بچه ها دفن کنند که همیشه لذت ببرم از این که آنها در این مکان تحصیل می کنند'
این ها بخشی از سخنان مرحوم حاج اصغر قدس از خیران مدرسه ساز قزوین است که سال ها پیش در یکی از جشنواره های تجلیل از خیرین مدرسه ساز در قالب یک کلیپ چند دقیقه ای از اقدامات وی منتشر شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


حاج اصغر قدس در این کلیپ می گفت قزوین شهر من هست، شهر پروفسور دهخدا، شهر مرحوم عارف قزوینی و خیلی از بزرگان دیگر... من وظیفه دارم دین خودم را به این شهر بیشتر ادا کنم، آمدم خدمت مسئولان گفتم من را راهنمایی کنید می خواهم یک مجتمع ورزشی بسازم، آنها گفتند: برویم جایی هست در نجف آباد قزوین، زمینی به مساحت 12 هکتار را خیرین نجف آباد اهدا کرده اند و آموزشکده فنی نیاز دارند. قبول کردم و فکر می کنم یک سال دیگر آماده بهره برداری شود، من بی قرارم و اشخاصی که به مدرسه سازی کمک می کنند حتما خدا مرحمتی به آنها کرده است.
به هر شکل آموزشکده فنی مرحوم قدس با اعتباری بالغ بر پنج میلیارد ریال در زمینی به مساحت 12 هکتار با 6700 متر مربع زیربنا در سه طیقه احداث شد و شرط این خیر نیک اندیش نیز که پس از درگذشتش این بود که باید زیر پای دانشجویان دفن شود محقق شد هرچند که به مصداق این بیت حافظ شیرازی 'هرگز نمیرد آن که دلش زنده شد به عشق' ،' ثبت است بر جریده عالم دوام ما'.
به راستی کسانی که در این میانه گوی سبقت می ربایند و با لطف خداوند زمینه های فراگیری علم را برای عموم جامعه فراهم می سازند، نوای راستین ن و القلم را به جان قرین می دارند.
بنای اولین مدرسه خیر ساز در استان قزوین در سال 1341 توسط زنده یاد حسین شهیدی گذاشته شد و تقریبا 30 سال بعد یعنی در دهه 70 مدرسه سازی در این استان قوت گرفت و به حرکتی جدی تبدیل شد.
در حال حاضر سهم مشارکت خیرین در مدرسه سازی با دولت برابر است.

** احداث سالانه 20 مدرسه در قزوین با مشارکت خیران
رییس مجمع خیرین مدرسه ساز قزوین گفت: سالانه 20 مدرسه با مشارکت خیران در این استان احداث می شود که به طور میانگین هرکدام با 6 کلاس در حد 500 متر مربع مساحت دارند.
محمد مهدی ارمغان افزود: این مجمع از سال77 در استان تاسیس شده و هم اکنون 320 خیر در آن عضویت دارند و علاوه بر آنها 6 هزار نفر نیز با کسر مبلغی از حقوق ماهانه خود در این امر خداپسندانه مشارکت دارند.
وی با اشاره به وضعیت کمک های خیران در سال های اخیر در حوزه مدرسه سازی، اضافه کرد: در سال 94 از تعهد 120 میلیارد ریالی خیران 85 درصد، در سال 95 از 90 میلیارد ریال تعهد 95 درصد، در سال 96 از 100 میلیارد ریال تعهد 95 درصد و سال 97 از 120 میلیارد ریال تعهد 100 درصد آنها محقق شد.
ارمغان ادامه داد: در سال جاری نیز خیران استان 200 میلیارد ریال در این خصوص تعهد کرده اند که تاکنون 70 درصد آن شامل 16 مدرسه، یک سالن ورزشی یک زمین چمن مصنوعی محقق شده است.
وی همچنین گفت: این فضاها شامل 6 مدرسه و یک سالن ورزشی در بویین زهرا،چهار مدرسه در تاکستان، 2مدرسه در آبیک، یک مدرسه و یک زمین چمن مصنوعی در طارم سفلی، یک مدرسه در ناحیه یک قزوین، یک مدرسه در ناحیه 2 و یک مدرسه در آوج هستند.
ارمغان افزود: در سال جاری تکمیل مدارس نیمه تمام و تخریب، نوسازی و مقاوم سازی مدارس قدیمی با رویکرد ایمنی آنها در اولویت مجمع خیرین مدرسه ساز قرار دارد.

**بازسازی و مقاوم سازی نیازمند 30 درصد مدارس قزوین
مدیرکل نوسازی و تجهیز مدارس قزوین نیز گفت: در شرایطی که اعتبارات دولتی چندان مناسب نیست خیران گام های ارزنده ای در امر مدرسه سازی برداشته اند تا جایی که نیمی از مدارس استان یا تماما و یا با مشارکت خیران و بخش دولتی ساخته شده اند.
عسگرعلی جوانبخت افزود: از مجموع 9 هزار و 482 کلاس درس استان 6 هزار و 637 کلاس، دارای استحکام بوده و هزار و 612 کلاس نیازمند مقاوم سازی و هزار و 213 کلاس نیازمند تخریب و بازسازی هستند.
وی اضافه کرد: با این حساب 70 درصد مدارس استان قزوین دارای استحکام، 17 درصد نیازمند مقاوم سازی و 13 درصد نیازمند تخریب و بازسازی هستند.
جوانبخت، هزینه مورد نیاز برای مقاوم سازی و تخریب و بازسازی این تعداد مدارس را 6 هزار میلیارد ریال عنوان کرد و گفت: در سال های آینده با احداث مدارس جدیدتر به طور قطع تعداد مدارس غیر مستحکم کاهش خواهد یافت.
وی اظهار داشت: سرانه کشوری کلاس درس به ازای هر دانش آموز یک متر و 34 سانت بوده که در قزوین این سرانه 2 متر و 10 سانت است بنابراین قزوین نسبت به استان های بزرگتری مانند تهران وضعیت بهتری دارد.
مدیرکل نوسازی و تجهیز مدارس قزوین ادامه داد: در سال جاری با هدف محرومیت زدایی از مناطق، استانداردسازی و بازسازی مدارس از نقاط محروم که وضعیت نامناسب تری دارند آغاز می شود و امیدواریم خیران همچون گذشته در این راه نیز همراه ما باشند.

**بخش زیادی از مدارس قزوین توسط خیران ساخته شده اند
مدیرکل آموزش و پرورش قزوین نیز گفت: پس از پیروزی انقلاب اسلامی بیش از هزار و 100 طرح آموزشی، فرهنگی و ورزشی با 950 هزار متر مربع در قالب 6 هزار و 800 کلاس درس در این استان احداث شده که بسیاری از آنها توسط خیران ساخته شده اند.
خیرالله رحمانی افزود: این خیران جمعی معنوی و نورانی هستند که بی ریا و بدون هرگونه چشمداشت از دسترنج خود مدارس زیبا و مستحکمی را برای آرامش دانش آموزان و ارتقای نظام تعلیم و تربیت ساخته اند.
وی اضافه کرد: خیران مدرسه ساز در واقع بازوی توانمند و سرمایه ارزشمند نظام تعلیم و تربیت جهت ارتقای اهداف این نظام به شمار می روند.
رحمانی ادامه داد: به جهت اهمیت این گروه در تحقق اهداف آموزش و پرورش هر ساله جشنواره های تجلیل از خیران مدرسه ساز به منظور تکریم خدمات آنها و انعکاس کمبودها و نیازهای آموزش و پرورش جهت جلب مشارکت خیران برگزار می شود تا بتوانیم با تلاش و همکاری آنها نیازهای خود را به ویژه در مناطق محروم استان برطرف کنیم.
رحمانی افزود: در بیست و یکمین دوره این جشنواره نیز که با رویکرد ارتقای ایمنی مدارس برگزار می شود تلاش می کنیم تا جهت نوسازی مدارس فرسوده استان مشارکت آنان را جلب کنیم.
7388*3013

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اجتماعي آموزش و پرورش خيران مدرسه ساز مدرسه سازي

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۵۴۹۹۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تمامی مدارس بهشهر تک نوبته هستند

به گزارش خبرنگار مهر، سید حسینعلی محمدی متکازینی ظهر چهارشنبه در نشست با خبرنگاران اظهار کرد: بهشهر دارای بیش از ۲۰۰ مدرسه و ۲۸ هزار دانش آموز است که در مقاطع مختلف تحصیل می‌کنند.

وی افزود: مدارس شهرستان بهشهر از لحاظ کیفیت از استان جلوتر است و با تراکم دانش آموزی مواجه هستیم، اما مشکل فضا در بهشهر وجود ندارد.

مدیر آموزش و پرورش بهشهر یادآورشد: از خرداد ۱۴۰۳ دبیرستانی‌ها در هر سه پایه دهم، یازدهم و دوازدهم امتحان نهایی خواهیم داشت و شبه امتحان نهایی برای دانش آموزان برگزار شد.

محمدی گفت: این امتحانات شبه نهایی به‌منظور کاهش استرس دانش‌آموزان دبیرستانی تدوین شده است در مدارس برگزار شد.

مدیر آموزش و پرورش بهشهر از تک نوبته بودن مدارس بهشهر خبر داد و گفت: همه‌مدارس بهشهر در همه‌مقاطع تحصیلی نوبته هستند و هیچ مدرسه دو نوبته ای در بهشهر وجود ندارد.

وی با بیان اینکه آموزش و پرورش خود یک رسانه است، خاطرنشان کرد: با توجه به گستردگی در کشور و استان و شهرستان خانه‌ای نداریم که آموزش و پرورش نباشد و حضور جدی در زندگی مردم دارد و ارتباط ما با خانواده‌ها دو طرفه است.

محمدی متکازینی گفت: در بحث حجاب و عفاف براساس دستگاه نظارتی، بهشهر از جمله شهرهایی است که کمترین چالش را دارد.

وی افزود: حجاب در مدارس اجباری است و قانون است و دانش آموزان باید با پوشش مدرسه حاضر شوند و همه دستگاه‌های فرهنگی باید کمک‌کار ما برای این امر مهم باشند.

کد خبر 6087653

دیگر خبرها

  • اجتماع دختران دانش آموز در حرم حضرت معصومه (س)
  • مدرسه سازی در سیستان و بلوچستان با مشارکت خیران
  • تجمع حافظان نور در حرم حضرت معصومه (س)
  • ساخت ۵۰ مدارس تخریب شده در زلزله‌های خوی
  • ساخت ۶۰ درصد پروژ‌های مدرسه‌سازی با مشارکت مردم
  • تمامی مدارس بهشهر تک نوبته هستند
  • ساخت و افتتاح ۲۷ مدرسه طی ۶ ماه در منطقه تبادکان مشهد
  • براي تقويت و ارتقا جايگاه مدرسه بايد برخي از محدوديت ها را برداشت
  • افتتاح ۲۷ مدرسه در ۶ ماه در وسیع ترین منطقه آموزش و پرورش کشور
  • مدارس از راه دور چه مدارسی هستند؟ شهریه این مدارس چقدر است؟