Web Analytics Made Easy - Statcounter

چابهار- ایرنا- مبارزه با ملخ های صحرایی در شهرستان چابهار واقع در جنوب سیستان و بلوچستان از سطح چهار هزار هکتار گذشت و روز به روز به سطح مبارزه با این آفت خطرناک در حال افزایش است.

به گزارش ایرنا مبارزه با ملخ های صحرایی از 13 اسفند ماه سال گذشته در مناطق وشنام، دمبدف، نوبندیان، دهگندر، اسلام آباد، گومازی، کچو و سماج شهرستان چابهار در جنوب سیستان و بلوچستان آغاز و همچنان ادامه دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


ورود نخستین دستجات پروازی ملخ صحرایی به بندر نخیلو استان هرمزگان نهم بهمن پارسال گزارش شده بود که بعد از این گزارش ملخ های انفرادی در استانهای بوشهر، فارس، خوزستان، جنوب کرمان و شرق هرمزگان با تراکم پائین مشاهده شدند.
پس از حمله ملخ های صحرایی ستاد مبارزه با ملخ در ستاد سازمان حفظ نباتات کشور، ستاد استانها، شهرستانها و تشکیل تیم های ردیابی و مبارزه در تمامی نقاط آلوده شکل گرفت و کار ردیابی، دیده بانی و مبارزه با کمک دستگاه ایلوکاست 3 و فرم های دیده بانی از ملخ های صحرایی از اواخر ماه های سال گذشته آغاز شد.
ایران از 2 جبهه جنوب و جنوب شرقی از عربستان، عمان، قطر، امارات متحده، کویت، هند و پاکستان همیشه مورد تهدید این آفت بوده و همچنین در برخی از مناطق جنوبی کشور از جمله جازموریان، چابهار و ایرانشهر این آفت در چند سال اخیر پس از ورود به کشور تخم ریزی کرده و بصورت انفرادی زیست می کنند و در صورت مساعد بودن شرایط آب و هوایی افزایش تراکم پیدا خواهند کرد.
هم اینک بیش از 14 هزار و 100 هکتار از مراتع شهرستانهای کنارک، چابهار، قصرقند، نیکشهر و دلگان علیه ملخ صحرایی سمپاشی شده است.
در صورت عدم موفقیت در کنترل پوره و دستجات پروازی ورودی احتمال دارد استانهای دیگر هم مورد هجوم ملخ صحرایی در نسل بعدی قرار گیرند.
پیش بینی می شود سطحی در حدود 150 تا 200 هزار هکتار مبارزه با ملخ صحرایی که از اواخر اسفند ماه سال گذشته آغاز و تا خرداد سالجاری ادامه دارد.
مبارزه با ملخ صحرایی در سیستان و بلوچستان بدون تخصیص اعتبار از محل منابع داخلی استان در حال انجام است و نیاز است اعتبارات ملی و توجه وزارت جهاد کشاورزی بیشتر شود.
از آنجایی که بر اساس اعلام سازمان خواروبار کشاورزی(فائو) مرحله بعدی حمله ملخ به سیستان و بلوچستان از اردیبهشت ماه جاری در راه است دیده بانی و مبارزه با ملخ صحرایی با جدیت همچنان ادامه دارد.
دسته های پر تراکم این ملخ ها هر نوع سرسبزی اعم از علوفه، غلات، صیفی جات و حتی علف های هرز را که در مسیر خود ببینند مورد هجوم قرار داده و از بین می برند.
مدیر جهادکشاورزی چابهار در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: مبارزه با ملخ های صحرایی در این شهرستان از سطح چهار هزار هکتار گذشته و این روند همچنان ادامه دارد.
نورالدین میرلاشاری با بیان اینکه برای مقابله با ملخ های صحرایی سه تیم عملیات دیده بانی و چهار تیم عملیات مبارزه انجام می دهند گفت: عملیات دیده بانی توسط مردم محلی، اعضای شوراهای اسلامی روستاها، قشرهای مختلف مردم، دهیاران و از طریق بخشداری ها نیز انجام می ‌شود.
وی ادامه داد: پس از گزارش های مردمی و اعلام به مدیریت جهاد کشاورزی تیم های مبارزه با ملخ صحرایی به محل اعزام می شوند.
مدیر جهاد کشاورزی چابهار گفت:مبارزه با ملخ های صحرایی از سموم مالاتیون و دلتامترین استفاده می شود.
وی بیان کرد: ملخ های صحرایی تهدیدی جدی به مزارع کشاورزی هستند و امنیت اقتصادی و غذایی را در مدت کوتاهی تهدید می کنند.
میرلاشاری تصریح کرد: ملخ صحرایی هنوز به سطح مزارع کشاورزی چابهار و استان سیستان و بلوچستان نرسیده و در همان بدو ورود در مراتع در حال مهار هستند.
3043 *3213 /1484

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اقتصاد كشاورزي هجوم ملخ هاي صحرايي چابهار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۵۵۰۴۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۵۰۰ هکتار از اراضی داورزن زیر کشت محصولات جالیزی

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی،مدیر جهاد کشاورزی داورزن گفت: این بازدید‌ها به همراه کارشناسان با محوریت بررسی سطح سبز مزارع، بررسی آفت تریپس و ارائه توصیه‌های فنی‌های لازم در خصوص آبیاری و راه‌های پیشگیری از بیماری‌های قارچی انجام شده است.

سعید خسروجردی افزود: در سال زراعی جاری ۱۵۰۰ هکتار از اراضی شهرستان زیر کشت محصولات جالیزی است که کشت مالچ در مزارع جالیز با هدف ذخیره‌سازی آب و کاهش آبیاری و کاهش علف‌های هرز مورد توجه بهره‌برداران این منطقه است.

 مدیر جهاد کشاورزی داورزن گفت: بیش از ۹۹ درصد مزارع کشت جالیز از روش کشت مالچ تبعیت می‌کند و با این روش کاشت یک ماه زودتر محصول وارد بازار می‌شود.

وی همچنین در خصوص مزارع غلات روستای صدخرو گفت: در بازدید از مزارع غلات عوامل خسارت زا و تأثیر سموم شته‌کش و سن غلات و پایش مزارع غلات برای ردیابی بیماری زنگ بررسی شد.

خسروجردی با اشاره به اینکه خوشبختانه گندم و جو در مرحله رشدی خوشه مشاهده شد و به دلیل مبارزه با شته در بیشتر مزارع تراکم سن بسیار پایین است، افزود: مبارزه به صورت همزمان علیه سن و شته صورت می‌گیرد و در مبارزه با سن از سموم میکروکپسول استفاده می‌شود.

وی گفت: امسال ۸۰۰ هکتار از اراضی شهرستان زیر کشت زیره است که با میانگین عملکرد ۷۰۰ کیلو در هکتار پیش بینی می‌شود ۵۶۰ تن زیره برداشت شود.

 

 

 

 

 

 

 

 

دیگر خبرها

  • مبارزه علیه سن مادر در ۲۸ هزار هکتار از اراضی شهرستان همدان
  • ۲۴۵ هزار هکتار از مزارع آذربایجان‌غربی سم‌پاشی شد
  • سطح مبارزه علیه ملخ های بومی به ۲۷ هزارهکتار رسید
  • ۲۴۵ هزار هکتار از مزارع آذربایجان‌غربی سمپاشی شد
  • مدیریت آبرسانی به زمین های کشاورزی پایین دست سد زیردان چابهار سرعت می‌گیرد
  • مبارزه با آفت غلات در سمنان از ۶ هزار هکتار فراتر رفت
  • کاهش ۷۰ درصدی خسارات سیل با اجرای عملیات آبخیزداری
  • مبارزه با آفات سن در هزار و ۱۰۰ هکتار از اراضی چهارمحال و بختیاری
  • مرز خسروی فعال‌تر می‌شود
  • ۱۵۰۰ هکتار از اراضی داورزن زیر کشت محصولات جالیزی