Web Analytics Made Easy - Statcounter

افشین پروین پور گفت: در شرایط سقوط تولید مسکن دولت با افزایش مداوم وام مسکن موجب تحریک تقاضا می شود، تحریک تقاضا در شرایطی که عرضه وجود ندارد و سطح تقاضا خیلی بالا تر از عرضه است خیلی واضح است که در این صورت وامهای مسکن قیمت را بالا می برد و وضعیت را بدتر می کند.

افشین پروین پور، کارشناس حوزه مسکن در گفتگو با خبرنگار اقتصادی شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ در خصوص وعده های عمل نشده دولت در حوزه مسکن اظهار داشت: تا وقتی دولت در بخش مسکن وظیفه اش را به درستی انجام ندهد رکود تورمی در این بخش وجود دارد و بخش خصوصی هم توان انجام کاری را ندارد؛ سیاه ترین و بدترین دورانی که بعد از انقلاب در بخش مسکن تجربه کردیم زمانی بود که آخوندی وزیرمسکن بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی در ادامه گفت: متاسفانه دولت با وجود توقف ساخت مسکن مهر هیچ طرح جایگزینی ارائه نکرد و در بخش مسکن مانند سایر بخش‌ها هیچ برنامه ای ندارد و رانت، بی برنامگی و ناکارآمدی این دولت را فراگرفته است.

این کارشناس حوزه مسکن با بیان اینکه دولت فقط شعار می دهد و هیچ اقدامی انجام نمی دهند عنوان کرد: وقتی دولت در کارهای خیلی راحت تر مثل تامین و توزیع گوشت و مرغ عاجز است مطمئناً در بخش مسکن که جزء سخت ترین کارهاست نمی تواند هیچ اقدامی انجام دهد.

 

آخوندی باید محاکمه می‌شد

پروین پور اذعان کرد: متاسفانه دادستان به عنوان مدعی العموم از آخوندی وزیر مستعفی وزارت راه و شهرسازی درباره عملکرد دوران پنج ساله مسئولیتش در آن وزارت خانه توضیحی نمی‌خواهد و در شرایطی که مجلس هم نسبت به ناکار آمدی دولت هیچ عکس العملی نشان نداد، دستگاه قضایی با دولت و مجلس در عدم بازخواست آخوندی هماهنگ عمل کرد.

 

ارتباطات پشت پرده بین سران قوا علت عدم پیگیری ناکارآمدی هاست

وی با انتقاد از فرار آخوندی از محاکمه و پاسخگویی تصریح کرد: متاسفانه لابی‌گری‌ها، رانت‌ها و ارتباطات پشت پرده و پنهانی که بین سران قوا وجود دارد باعث شده که مفاسد و ناکارآمدی ها پیگیری نشود. جلسات مبارزه با مفساد اقتصادی در گذشته توسط سران قوا به صورت نمایان برگزار و گزارشی هم به مردم ارائه می شد اما دیگر این جلسات برگزار نمی شود.

 

بازپرداخت‌های مسکن مهر را صرف افزایش سرمایه بانک مسکن کردند

این کارشناس حوزه مسکن همجنین تاکید کرد: طبق قانون، بازپرداخت اقساط طرح مسکن مهر باید صرف هزینه های مسکن مهر می شد ولی با آن صندوق پس انداز مسکن یکم تشکیل شد و وام خرید دادند و مقداری از آن را هم صرف افزایش سرمایه بانک مسکن کردند قانوناً باید این هزینه ها در چرخه ی مسکن مهر صرف زیر ساخت ها و اصلاح مشکلاتش می شد تا امروز شاهد اعتراض مالکان مسکن مهر نباشیم.

 

سایه سنگین رکود تورمی بر بازار مسکن

پروین پور با بیان اینکه دولت برای کنترل رکود تورمی مسکن در آینده هیچ برنامه ای ندارد یادآوری کرد: بخش خصوصی به دلیل نبود چشم انداز امیدوار کننده در بخش مسکن، در این حوزه سرمایه گذاری نمی کند. طبیعی است این بخش زمانی به این حوزه وارد شود که بتواند از سرمایه گذاری که انجام داده سود معقولی به دست آورد.

وی با اشاره به این نکته که تا وقتی دولت در بخش مسکن وظیفه اش را به درستی انجام ندهد رکود تورمی در این بخش وجود دارد بیان داشت: به همین علت هاست که بخش خصوصی هم توان انجام کاری را ندارد؛ دولت باید نقش خود را به صورت تنظیم گر، سیاستگذار، ریل گذار و قاعده گذار در حوزه مسکن، درست انجام دهد تا بازار و بخش‌های مختلف اقتصادی را تنظیم کند و بستری برای فعالیت بخش خصوصی فراهم شود.

 

دلایل عدم تمایل بخش خصوصی برای ورود به بازار مسکن

این کارشناس مسکن در ادامه گفت: باکمال تاسف دولت انگیزه و توان کنترل رکود تورمی را ندارد و در این‌صورت معلوم است که بخش خصوصی هم تمایلی برای ورود به این حوزه نداشته باشد چرا که وقتی سرمایه‌اش را هزینه ساخت و ساز می‌کند، به دلیل بالا بودن قیمت، مشتری برای ملک او وجود ندارد.

پروین پور در ادامه بیان کرد: شعار دادن مهم نیست و هرکسی می توانست از صب تا شب شعار بدهد؛ دولت شعار اقتصادی و اشتغالزایی می دهد ولی بخش مسکن که مولدترین بخش اقتصادی است و تولید آن راه حل مشکل اشتغال زایی کشور نیز بوده، در این دولت به فراموشی سپرده شد.

وی با بیان اینکه زمانی که مسکن برای اقشار کم در آمد ساخته نمی شود قانون مالیات برعایدی مسکن هم اجرا نمی شود خاطرنشان کرد: اگر این قانون اجرا شود، تاحدی قیمت ها تعدیل می شود؛ اگر می بینیم با سوداگری هم مقابله نمی شود، دلیلش این است که عده ای داخل قوای سه گانه هستند که خودشان سوداگر بوده و املاک زیادی دارند و این قوانین اگر تصویب شود منافع آنها به خطر می افتد و یا افرادی که سوداگر، زمین خوار و ملاک هستند اجازه وضع این قوانین را نمی دهند به این صورت که ارتباطات قوی با نهادهای متولی داشته با لابی بالایی که دارند، اجازه نمی دهند این موضوع در دولت و مجلس پیش رود.

 

از یک طرف ساخت مسکن متوقف شده و از سوی دیگر تقاضا را با وام مسکن تشدید می‌کنند

این کارشناس حوزه مسکن خاطرنشان کرد: در شرایط سقوط تولید مسکن دولت با افزایش مداوم وام مسکن موجب تحریک تقاضا می شود، تحریک تقاضا در شرایطی که عرضه وجود ندارد و سطح تقاضا خیلی بالا تر از عرضه است خیلی واضح است که در این صورت وامهای مسکن قیمت را بالا می برد و وضعیت را بدتر می کند.

پروین پور با بیان اینکه در پنج سال دوره مسئولیت آخوندی، رشد ارزش افزوده مسکن منفی بوده بیان داشت: نمودار عملکرد آخوندی در حوزه مسکن در همه سایت ها وجود دارد و با یک نگاه ساده می توان فهمید که آخوندی شرایط مسکن را در بدترین حالت با فرار از پاسخگویی رها کرد.

این کارشناس مسکن در پاسخ دستاورد وزارت مسکن و شهرسازی در دوره ی مدیریت آخوندی در حوزه ی مسکن گفت: سیاه ترین و بدترین دورانی که بعد از انقلاب در بخش مسکن تجربه کردیم زمانی بود که آخوندی وزیر بود و از این بدتر امکان ندارد؛ آخوندی در حوزه مسکن فردی بی کفایت و نالایق بود چرا که از یک طرف تقاضا زیاد شده و از طرف دیگر به شدت عرضه کم شد و همین مساله موجب جهش قیمت ها بوده که توان خرید را کاهش داد و فضای سنگین رکود تورمی بر این حوزه حاکم شد.

 

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۵۵۰۵۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مشارکت مردم در رشد تولید مسکن چگونه است؟

ستاریان بخش خصوصی را صاحبان اصلی تولید مسکن دانست و با برشمردن مشکلاتی که در گذشته تعاونی‌ها در این حوزه داشتند، حضور مناسب و اصلاح‌شده آن‌ها را در رشد تولید موثر قلمداد کرد.

گروه راه و مسکن بازارنیوز- بهزاد قبادی؛ بیت الله ستاریان، کارشناس حوزه مسکن در گفتگو با بازارنیوز پیرامون اثرگذاری شعار سال ۱۴۰۳ در بخش مسکن، اظهار کرد: از ابتدا، ساخت مسکن در اختیار بخش خصوصی بوده؛ به طوری که ۹۵ تا ۹۷ درصد از آمار تولید، توسط مردم و بخش خصوصی واقعی ثبت می‌شد، اما اکنون دولت‌ها می‌خواهند این بخش را برای خود بگذارند. کدام دولت توانسته مسکن بسازد؟ این اتفاق به این معناست که دولت‌ها بخش مسکن را خوب نمی‌شناسند.

او افزود: این بخش مشکلاتی دارد؛ از جمله این که بخش خصوصی همه ابزار‌های لازم برای تولید مسکن را در اختیار ندارد. یکی از وظایف اصلی دولت در این بخش، تولید زمین‌های مسکونی است. یعنی در طرح‌هایی که برای شهر‌ها دارند، بخش‌هایی را به محل‌های مسکونی اختصاص دهند.

ستاریان ادامه داد: در حال حاضر در کشور ما، بخش خصوصی در حوزه‌های مالی به خوبی نمی‌تواند وارد شود؛ گرچه تازگی گشایش‌هایی رخ داده است.

این کارشناس در خصوص این که تعاونی‌ها به عنوان یکی از ابزار‌های "مشارکت مردم در رشد تولید" چه کمکی می‌توانند به بخش مسکن کنند، گفت: تعاونی‌ها تاکنون سوابق خوبی در این حوزه از خود نشان ندادند. عموماً به مشکلات عدیده‌ای برخوردند و دعاوی زیادی ایجاد شد.

ستاریان افزود: یکی از این مشکلات، طولانی شدن پروسه ساخت به علت عدم مشارکت درست اعضا بود که باعث شد این نوع فعالیت‌ها در حوزه مسکن، دچار آسیب شود.

او ادامه داد: یکی دیگر از مشکلات، عدم نظارت درست بر عملکرد تعاونی‌ها و هیئت مدیره آن‌ها بود. وزارت تعاون در گذشته نتوانست عملکرد درستی در این خصوص داشته باشد که همین، موجب ایجاد مفسده‌های مختلف، خصوصا مالی شد.

ستاریان خرید زمین‌های دارای مشکل توسط تعاونی‌ها برای آن که ارزان دربیاد را مسئله دیگر حضور تعاونی‌ها در بازار تولید مسکن برشمرد که باعث می‌شد پول اعضا هدر برود و پروسه ساخت منتج به نتیجه مثبت نشود.
او در پایان تاکید کرد: تعاونی‌ها اگر در قالب یک سری ابزار‌های مالی بتوانند وارد بازار تولید مسکن شوند، می‌توانند بسیار موثر واقع شوند.


پایان پیام//

برچسب ها: مسکن ، بیت الله ستاریان ، تولید مسکن لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000T8x

دیگر خبرها

  • جهش مسکن ملی با شهرک ها در مازندران/سایه برج ها بر سر دریا
  • سقوط در رکود؛ روایتی از بازار ارز
  • زمین های وزارت جهاد کشاورزی در خدمت نهضت ملی مسکن
  • افقی‌سازی مسکن را به مردم بسپارید نه به انبوه‌سازها!
  • مشارکت مردم در رشد تولید مسکن چگونه است؟
  • کاهش قیمت در بازار سکه و طلا/ رکود بر بازار حاکم است
  • حذف تخفیف در بازار لوازم خانگی/ عرضه و تقاضا کم شد
  • پشت‌پرده جهش قیمت دلار مشخص شد/ آرامش چه زمانی به بازار ارز باز می‌گردد؟
  • جهش ۶۰ درصدی قیمت دلار در دوران ریاست فرزین با بی سابقه‌ترین اختیارات
  • خبر جدید وزارت صنعت برای بازار خودرو/ زمان فروش خودروهای برقی وارداتی اعلام شد