Web Analytics Made Easy - Statcounter

تهران- ایرنا- رییس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران با اشاره به توسعه و گسترش فضای مجازی گفت: ایجاد کتابخانه‌های دیجیتال در کشور‌های منطقه می تواند راهی برای انتقال فرهنگ‌ها میان کشور‌ها باشد.

به گزارش روز پنجشنبه ایرنا از روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، اشرف بروجردی در نشست ارتباطات مردمی «ابتکار کمربند راه» که در دفتر مطالعات سیاسی وزارت امورخارجه برگزار شد، از آمادگی برای تعامل با کشور‌های منطقه در بخش اسناد، حفظ و نگهداری آن‌ها با هدف انتقال اطلاعات کشور‌ها خبر داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


رییس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، گفت: طرح راه اندازی جاده ابریشم عمدتاً بار اقتصادی دارد، اما همه ما می دانیم هرگاه امر اقتصادی یا اجتماعی بخواهد ماندگار شود نیاز به حمایت مردمی دارد.
وی افزود: بنابراین این طرح اگر پروژه اقتصادی است، اما به مباحث فرهنگی، خرده فرهنگ ها و اطلاعات فرهنگی میان کشورها برای تعامل درست بین کشورهای مسیر جاده نیاز دارد.
بروجردی با اشاره به اینکه برخی کشور‌ها در ایران پنجره فرهنگی (کتاب نویسندگان ایرانی) دارند، گفت: ایجاد پنجره در کشور‌ها می تواند به عنوان پایگاهی برای معرفی انتقال ادبیات و فرهنگ‌ها باشد.
تجمیع افکار وایده‌ها در زمینه مشارکت فرهنگی وپژوهشی تولید ادبیات و تالیفات مرتبط با جاده ابریشم از اهداف برگزاری نشست ارتباطات مردمی ابتکار کمربند - راه بود.
این مراسم با مشارکت موسسه (چونگ یانک) چین و مرکز مطالعات سیاسی و بین المللی وزارت امور خارجه برگزار شد. براساس این گزارش هیاتی که توسط موسسه چونگ یانک برای نمایشگاه بین المللی کتاب به تهران سفر کرده است، در این نشست ٧٠٠ جلد کتاب را با موضوع جاده ابریشم به نمایش گذاشته است که این آثار نیز در بخش بین الملل نمایشگاه کتاب به نمایش در می‌آیند.
همچنین در مراسم امروز در کنار رونمایی و نمایش کتاب‌های موسسه چونگ یانک، از کتاب راهبرد جاده ابریشم نوشته پریسا شاه محمدی نیز رونمایی شد.
پانگ سن سفیر چین در ایران نیز در این نشست گفت: بسیار خوشحالم که این نشست در سطح قابل توجهی از کارشناسان مرتبط با موضوع در حال برگزاری است و این امر نشان می دهد برای (نشست ارتباطات مردمی -کمربند راه) ارزش بسیار فراوانی قائل هستید. و امیدوارم دستاورد‌های فرهنگی خوبی را به ارمغان بیاورد.
در پایان این مراسم تفاهم نامه همکاری میان موسسه چونگ یانگ چین و مرکز مطالعات سیاسی وبین المللی امضا شد.
فراهنگ**3009**1584

منبع: ایرنا

کلیدواژه: فرهنگي كتابخانه ملي اشرف بروجردي كتاب 98

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۵۵۱۱۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجرای طرح حفظ موضوعی قرآن گام برداشتن در مسیر جهاد تبیین است

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، حجت‌الاسلام سیدمصطفی حسینی دبیر شورای توسعه فرهنگ قرآنی گفت: در کنار طرح حفظ موضوعی، برخی دستگاه‌های فرهنگی با مشارکت بیشتر، تولیدات و آموزش‌های ویژه‌ای خواهند داشت؛ مشابه اتفاقی که اخیراً در طرح حفظ موضوعی مستورا شاهد آن بودیم. البته طرح حفظ موضوعی که قرار است در ماه رمضان اجرا شود، جامع‌تر و عظیم‌تر از حفظ موضوعی مستورا خواهد بود.

وی با بیان اینکه در این فرایند، حجت‌الاسلام محمد قمی رئیس سازمان تبلیغات و رئیس شورای توسعه قرآنی،فرمانده این عملیات مشترک است افزود: اگرچه دستگاه‌ها و نهاد‌های فرهنگی در اجرای این طرح مشارکت دارند، اما هدف، تسهیلگری یک عملیات مردمی است و قرار نیست که این طرح به اسم دستگاه یا نهادی شناخته شود.

حسینی، هدف از اجرای این طرح را گام برداشتن در مسیر جهاد تبیین دانست و گفت: محتوای این طرح، ۳۰ فراز بسیار برجسته و ۳۰ آیه فوق‌العاده کلیدی در حوزه باور‌های اعتقادی، فردی و اجتماعی بوده که اگر این اتفاق با کمک رسانه‌ها و مجموعه‌های مختلف حاکمیتی و مردمی به درستی رقم بخورد، یک گفتمان قرآنی خوب در کشور مستقر خواهد شد. بر این اساس، به اعتقاد من این طرح کاملاً هم راستا با اقداماتی است که ما در مسیر جهاد تبیین باید انجام دهیم.

وی افزود: منشور توسعه فرهنگ قرآنی که به عنوان نخستین سند جامع نظام جمهوری اسلامی ایران در حوزه قرآن کریم در سال ۱۳۸۸ به تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی رسید، برنامه ملی نظام برای دستیابی به جامعه‌ای متمسّک به قرآن و عترت و ارتقای ایران به کشوری توسعه‌یافته با هویتی اسلامی انقلابی مبتنی بر آموزه‌های قرآنی است که در آن علاوه بر بیان اهداف، سیاست‌ها و راهبرد‌های توسعه فرهنگ قرآنی، کلیات ساختار اجرایی تحقق آن در قالب تشکیل شورای توسعه فرهنگ قرآنی و کمیسیون‌های تخصصی بیان شده‌است.

حسینی گفت: وراى توسعه فرهنگ قرآنى، رکن اجرایى پیشبرد اهداف، سیاست‌ها و راهبردهاى منشور توسعه فرهنگ قرآنی است که با حضور وزرا و مدیران دستگاه‌ها و نهاد‌های ارشد فرهنگی و آموزشی کشور، صاحب‌نظران منتخب امور قرآنی و نمایندگان بخش مردمی قرآنی به ریاست دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی تشکیل می‌شود. با توجه به مرجعیت تخصصی و انحصاری این شورا در راهبری، سیاست‌گذاری، هماهنگی و نظارت بر همه فعالیت‌های قرآنی، مصوبات آن برای دستگاه‌ها و نهاد‌های دولتی، عمومی و مردمی لازم‌الاجراست.

دبیر شورای توسعه فرهنگ قرآنی افزود: در واقع تابستان ۱۴۰۲ فعالیت شورای توسعه قرآنی در چارچوب مشخص به سازمان تبلیغات اسلامی واگذار و سازمان تبلیغات بازوی شورای‌عالی انقلاب فرهنگی در امور قرآنی شد.

 

دیگر خبرها

  • تدوین نقشه مهندسی فرهنگی استان مازندران
  • از توجه ویژه وزارت فرهنگ به هنرمندان اصیل موسیقی تا حضور دیگر کشورها در نمایشگاه کتاب
  • تهاجم فرهنگی سابقه ۲۰۰ ساله دارد/ راه‌اندازی کتابخانه عمومی «اقتصاد و فرهنگ»
  • جزئیات اعزام حاجیان از اواخر اردیبهشت با ارز مبادله‌ای
  • «تاریخ طب در ایران» معرفی و بررسی می‌شود
  • ویزای زیارتی یا گردشگری برای کشورهای عضو شانگهای برقرار شود
  • برنامه پاسداشت سعدی با محوریت انتقال نگاه این شاعر پارسی گوی به دیگر کشورها اجرا خواهد شد
  • ویزای زیارتی یا گردشگری برای کشور‌های عضو شانگهای برقرار شود
  • اجرای طرح حفظ موضوعی قرآن گام برداشتن در مسیر جهاد تبیین است
  • اکنون انتقال آب بین حوضه‌ای در هیچ نقطه‌ای از کشور انجام نمی‌شود