Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اکوفارس»
2024-04-23@10:08:53 GMT

سه ویژگی موج بارش‌ها

تاریخ انتشار: ۵ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۵۵۱۴۳۹

به اعتقاد سیاست‌گذاران نیرو، ریزش‌های جوی فروردین‌ماه امسال سه ویژگی «شدت»، «مدت» و «وسعت» را به‌طور همزمان در بطن خود جانمایی کرده‌اند. نفوذ این ویژگی‌های سه‌گانه در بارش‌ها، باعث شده بیلان منفی سفره‌های زیرزمینی تا حدودی ترمیم شود. در کنار طرح ویژگی‌های مثبت سیلاب‌های اخیر، برخی تحلیلگران آب معتقدند بارندگی‌های سیل‌آسا، ایران را از دوره خشکسالی نجات داده و وارد مرحله ترسالی کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما این موضوع تا چه اندازه به واقعیت نزدیک است؟ سکاندار نیروی کشور در تازه‌ترین اظهاراتش عنوان کرده که نمی‌توان با یک پدیده و یک سال بارندگی مناسب، نظری درباره ورود به دوره ترسالی داد و قطعا باید شرایط تغییر اقلیم را بررسی کرد. به گفته رضا اردکانیان، به محض فاصله گرفتن از کانون امداد و نجات و تحولات کنونی سیلاب، جمع‌بندی‌های جهانی در ارتباط با این پدیده‌ها دریافت خواهد شد. وزیر نیرو صبح روز گذشته در حاشیه جلسه هیات دولت به تشریح آخرین وضعیت ذخایر سدهای کشور پرداخت. به گفته اردکانیان در حال حاضر حجم آب موجود در مخزن سدهای کشور به بیش از ۳۹ میلیارد مترمکعب رسیده است که این رقم در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته بیش از ۶۳ درصد افزایش پیدا کرده است. وی با تاکید بر اینکه حدود ۸۰ درصد حجم مخازن سدهای کشور پر شده است، ادامه داد: بارندگی‌های اخیر به لحاظ شدت، مدت و وسعت بی‌سابقه بوده و همین امر موجب شده تا برکات زیادی برای کشور به همراه داشته باشد و شرایط خوبی برای تامین آب مورد نیاز شرب و سایر مصارف به وجود آید. وزیر نیرو همچنین اظهار امیدواری کرد با نفوذ این بارش‌ها بیلان منفی سفره‌های زیرزمینی نیز تا حدودی ترمیم شده باشد. اردکانیان با تاکید بر اینکه حجم سیلاب مناسبی از مرزهای شرقی وارد کشور شده است، اضافه کرد: سیلاب‌های اخیر در جنوب شرقی کشور موجب شده است تا آب موجود در چاه نیمه‌های یک، دو، سه و چهار سیستان به حدود ۹۵۵ میلیون مترمکعب برسد. وزیر نیرو  در پاسخ به سوالی که آیا کشور ما وارد دوره ترسالی شده است، گفت: فارغ از اینکه کشور ما وارد دوره ترسالی شده باشد یا خیر، مساله حائز اهمیت در اقلیم خشک و نیمه خشک ایران نحوه مصرف صحیح منابع است. کشور ما اگر در شرایط معتدل هم قرار گرفته و سالیان متمادی بارندگی مناسب داشته باشد باز هم باید در شیوه مصرف خود دقت کنیم. همچنین اردکانیان درباره سیلاب اخیر کشور گفت: در اوایل بهار، ذوب شدن برف موضوع غیرمترقبه‌ای نیست و در حوزه آبریز کارون بزرگ و کرخه حدود ۱۵ هزار کیلومتر مربع برف داریم که این نعمت بزرگی است. وی افزود: چگالی‌سنجی که انجام شده ۵/ ۱ تا ۲ میلیارد مترمکعب آب معادل این برف است و در همه محاسبات و برنامه‌ریزی‌ها این موارد را در نظرگرفتیم. اردکانیان تاکید کرد: ما در همه برنامه‌ریزی‌های‌مان این موضوع را در نظر گرفتیم و حجم خالی که این روزها در ذخایر موجود استان خوزستانتدارک می‌شود، با توجه به این حجم آب است که امیدواریم مشکلی نداشته باشیم.

      

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۵۵۱۴۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

زنگ خطر سیلاب در ۲۳ شهر مازندران

به گزارش جام جم آنلاین مازندران،براساس هشدار جوی سطح نارنجی هواشناسی مازندران سامانه بارشی تا اواخر وقت سه‌شنبه چهارم اردیبهشت ماه امسال مهمان آسمان مازندران است.منطقه اثر این سامانه بارشی امشب در ارتفاعات و سه‌شنبه در کل استان است. طی این مدت شاهد بارش باران (در ارتفاعات بالای ۲۵۰۰ متر با بارش برف) ، وزش باد نسبتاً شدید، کاهش دما، احتمال رعدوبرق و تگرگ هستیم که بارش در ارتفاعات از مقدار و شدت بیشتری برخوردار است.حسینعلی محمدی مدیرکل مدیریت بحران مازندران  اظهار کرد: تمرکز این سامانه بارشی بر مناطق غربی و مرکزی استان مازندران است.   وی افزود: بیشترین اثرگذاری این سامانه سرد بارشی در آلاشت، هزارجریب، جویبار، فریدونکنار، گلوگاه، نکا، بابل، بابلسر، ایزدشهر، بلده، سوادکوه، تنکابن، چالوس، دلیر، رامسر، رینه، عباس‌آباد، کجور، آمل، کلاردشت، محمودآباد، نور و نوشهر پیش‌بینی شده است.   مدیرکل مدیریت بحران مازندران با هشدار احتمال طغیان و بالا آمدن ناگهانی آب رودخانه‌ها در سراسر استان به‌ویژه مناطق غربی مازندران، خاطرنشان کرد: لازم است مردم و مسافران از تردد و توقف در حاشیه رودخانه‌ها و مناطق سیل‌خیز استان تا اواخر امروز پرهیز کنند.محمدی یادآور شد: طوفان، رعدوبرق و تگرگ بیشتر ارتفاعات دلیر، رینه، سیاه‌بیشه، کیاسر را دربرمی‌گیرد.وی با اشاره به لغزندگی جاده‌ها، کاهش دید، اختلال در تردد محورهای کوهستانی، گفت: باتوجه به فعالیت این سامانه بارشی، عدم استقرار در مناطق مرتفع، پرهیز از فعالیت‌های کوه‌نوردی،خودداری از چرای دام در حاشیه رودخانه‌ها و نواحی مرتفع و مقاوم‌سازی پوشش خزانه‌های برنج ضروری است.

دیگر خبرها

  • جلو هرز روی آب‌ها را بگیریم
  • بارش باران شدید باعث جاری شدن سیلاب و آبگرفتگی معابر شهر زرند شد
  • فیلمی از وقوع سیلاب بر اثر بارش باران در روستای نایه
  • بارش‌های فراوان در اردیبهشت؛ احتمال سیلاب در این مناطق
  • زنگ خطر سیلاب در ۲۳ شهر مازندران
  • بارش‌های فراوان اردیبهشت در راه است / احتمال سیلاب در کدام مناطق بیشتر است؟
  • بارش‌های فراوان اردیبهشت در راه است | احتمال سیلاب در کدام مناطق بیشتر است؟
  • همکاری و هماهنگی میان «میدان، دیپلماسی و رسانه»، ویژگی برجسته عملیات وعده صادق
  • بررسی علل وقوع سیل های اخیر در جنوب ایران و کشورهای حوزه خلیج فارس
  • نرخ بالای هدررفت آب در سیلاب‌ها / تعارض منافع مانع اجرای آبخیزداری در کشور