Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-04-25@00:51:43 GMT

پولدارتر شدن پولدارها از جیب طبقه متوسط

تاریخ انتشار: ۵ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۵۵۱۸۵۳

سازمان همکاری و توسعه اقتصادی هشدار داده که افزایش شکاف طبقاتی منجر به "نارضایتی" از وضع موجود می‌شود: مثل نمونه "جلیقه زردها" در فرانسه. در کشورهای عضو سازمان همکاری و توسعه اقتصادی (یعنی بیشتر کشورهای اروپای غربی و آمریکای شمالی) رشد درآمد دهک اول جامعه حدود سی درصد بیش از رشد درآمد طبقه متوسط بوده.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در بریتانیا بیش از یک سوم خانواده‌های طبقه متوسط می‌گویند زندگی‌شان "به سختی می‌گذرد". در آمریکا در سه دهه گذشته سهم یک درصد بالای جامعه از کل درآمد کشور از ۱۱ درصد به ۲۰ درصد رسیده است. آفتاب‌‌نیوز : کارشناسان سازمان همکاری و توسعه اقتصادی در گزارشی اعلام کرده‌اند رشد درآمد خانواده‌های طبقه متوسط در بسیاری کشورها متوقف شده و در عوض سهم ثروتمندان از اقتصاد بزرگ‌تر شده است.
نویسندگان این گزارش (که با عنوان "طبقه متوسط زیر فشار" منتشر شده) می‎گویند طبقه متوسط دارد "از درون تهی می‌شود": امکان پیشرفت برایش کمتر شده و نگرانی بیکار شدن برایش جدی‌تر شده است.
ادامه این روند در کشورهای غربی، آن‌طور که گزارش سازمان همکاری و توسعه اقتصادی هشدار داده، می‌تواند پیامدهای سیاسی ناگوار داشته باشد چرا که طبقه متوسط "سنگ بنای" دموکراسی است.
نویسندگان گزارش معتقدند در شرایطی که جریان‌های پوپولیستی پرطرفدارند و دغدغه رشد افراط‌گرایی جدی است، حالا طبقه متوسطی که به طور سنتی به جریان‌های میانه‌رو گرایش دارد نیز به جرگه کسانی که احساس می‌کنند "نادیده گرفته شده‌اند" پیوسته و بیشتر احتمال دارد از جنبش‌های "ضد وضع موجود" حمایت کند.
"رشد ناچیز"
طبق تعریف سازمان همکاری و توسعه اقتصادی، طبقه متوسط به خانواده‌هایی گفته می‌شود که درآمدشان بین ۷۵ درصد تا ۲۰۰ درصد درآمد میانگین یک کشور است.
در بریتانیا حدود ۶۰ درصد جمعیت با این تعریف طبقه متوسط‌‌ هستند.
نویسندگان گزارش "طبقه متوسط زیر فشار" معتقدند زمانی که این طبقه حس کنند رفاه‌شان در خطر است، جامعه به طور کلی بی‌ثبات‌تر می‌شود.
آن‌طور که در این گزارش آمده، شکل تحولات اقتصادی در سطح بین‌المللی تغییر کرده و در حال حاضر به گونه‌ای است که رشد ثروت ثروتمندان بیشتر شده اما طبقه متوسط یا "رشد ناچیز" داشته‌اند یا اساسا پس‌رفت کرده‌اند.
نویسندگان گزارش تازه سازمان همکاری و توسعه اقتصادی هشدار داده‌اند که اگر طبقه متوسط به نظام موجود بی‌اعتماد شود، باید منتظر پیامدهای اجتماعی فراتر از منافع شخصی این طبقه بود.
به گفته نویسندگان این گزارش، طبقه متوسط همواره حامی مهم بخش‌های آموزش، بهداشت، مسکن و به طور کلی "خدمات عمومی مناسب" بوده. اما اگر شکاف درآمد این طبقه با ثروتمندان بیشتر شود، ممکن است "اعتمادشان به دیگران و به نهادهای دموکراتیک" خدشه‌دار شود.
در این گزارش همچنین هشدار داده شده که تصور کاهش فرصت‌ها به "نارضایتی" طبقه متوسط دامن می‌زند. ضمن اینکه "رکود سطح زندگی طبقه متوسط با اشکال جدید ملی‌گرایی، انزواطلبی، پوپولیسم و حمایت‌گرایی در اقتصاد همراه شده".
ارزیابی کارشناسان سازمان همکاری و توسعه اقتصادی این است که بسیاری از خانوارهای طبقه متوسط بیش از آنکه به فکر رفاه بیشتر و بالا رفتن در هرم اجتماعی باشند، نگران پایین رفتن و افت سطح معیشت‌شان هستند.
هزینه مسکن
در گزارش "طبقه متوسط زیر فشار" آمده که در سال‌های اخیر ستون‌ها و نمادهای زندگی طبقه متوسط مثل ملک شخصی و تحصیلات دانشگاهی گران‌تر شده.
به طور خاص، رشد هزینه مسکن بیشتر رشد درآمدها بوده و خانواده‌ها را نگران که فرزندان‌شان نتوانند صاحب‌خانه بشوند.
یکی دیگر از امتیازهای طبقه متوسط به طور تاریخی امنیت شغلی بوده. اما این امتیاز و آرامش همراه با آن نیز از بین رفته. به قول آنخل گوریا، دبیرکل سازمان همکاری و توسعه اقتصادی، "این روزها طبقه متوسط شبیه قایقی در آب‌های خروشان است".
در گزارش اخیر به شکاف نسلی نیز اشاره شده. به این معنا که تعداد جوانان در جمعیتی که طبقه متوسط تعریف می‌شود کمتر شده است. به عبارت دیگر، احتمال اینکه بیست‌واندی ساله‌ها در طبقه متوسط باشند کمتر از این است که پنجاه ساله‌ها یا شصت ساله‌ها در این طبقه باشند.
در جمع‌بندی گزارش سازمان همکاری و توسعه اقتصادی آمده "طبقه متوسط قوی و مرفه برای اقتصاد و جامعه به طور کلی مهم است"، اما این روزها این طبقه احساس "بی‌عدالتی" می‌کند و "روزبه‌روز بیشتر نگران وضع اقتصاد می‌شود".
منبع: بی بی سی

منبع: آفتاب

کلیدواژه: طبقه متوسط ثروتمندان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۵۵۱۸۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ابراز نگرانی سازمان ملل از بحران آب آشامیدنی در افغانستان

برنامه توسعه سازمان ملل در بیانیه‌ای اعلام کرد تنها حدود ۲۰ درصد خانواده‌ها در افغانستان به آب آشامیدنی دسترسی دارند. - اخبار بین الملل -

به گزارش دفتر منطقه‌ای خبرگزاری تسنیم، برنامه توسعه سازمان ملل در روز جهانی زمین با انتشار بیانیه‌ای اظهار داشت 79 درصد از خانواده‌ها در افغانستان به آب آشامیدنی دسترسی ندارند.

سازمان ملل در این بیانیه از کمبود و بحران آب آشامیدنی در افغانستان ابراز نگرانی کرد.

برنامه توسعه سازمان ملل (یو.‌ان.‌دی/‌پی) در نوامبر سال 2023 گزارش داده بود افغانستان سال گذشته رتبه ششم را در میان کشورهای آسیب‌پذیر در برابر تغییرات اقلیمی به خود اختصاص داده است.

صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل (یونیسف) نیز آذرماه در گزارشی هشدار داده بود 12 میلیون نفر در افغانستان به آب آشامیدنی سالم دسترسی ندارند.

هشدار یونیسف: 12 میلیون نفر به آب آشامیدنی در افغانستان دسترسی ندارندسازمان ملل: 14 میلیون نفر در افغانستان به آب سالم دسترسی ندارندبحران آب در افغانستان؛ 93 درصد از کودکان به آب سالم دسترسی ندارند

بر اساس گزارش‌ها، افغانستان از سال 1950 تاکنون 1.8 درجه سانتیگراد تغییرات دما را تجربه کرده است.

پیش از این سازمان ملل اعلام کرده بود به بیش از 479 میلیون دلار نیاز است تا بحران آب و فاضلاب در افغانستان حل شود.

انتهای پیام/.

دیگر خبرها

  • ۳۰ کشور آفریقایی برای همکاری اقتصادی به ایران می آیند
  • توافق برای گسترش بیشتر همکاری‌های اقتصادی | مرز مشترک ۲ کشورباید «مرز صلح و دوستی» باشد
  • مرز مشترک پاکستان و ایران باید «مرز صلح و دوستی» باشد
  • تهیه پیش نویس سند عملیاتی تحقق شعار سال در خراسان شمالی
  • دانشگاه‌های تحقیقاتی چگونه اقتصادهای منطقه‌ای را تقویت می‌کنند؟
  • سند توسعه خراسان شمالی برای ۵۰۰ روستا عملیاتی شد
  • خوابگاه دانشجویان بین الملل دانشگاه علوم پزشکی مشهد در مرحله تکمیل
  • چه بر سر طبقه متوسط آمد؟
  • پیش بینی وزش باد و گرد و خاک در آبادان و خرمشهر
  • ابراز نگرانی سازمان ملل از بحران آب آشامیدنی در افغانستان