Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «عصر ایران»
2024-04-25@17:29:20 GMT

نسل پشیمان‌ها و سرخوردگان

تاریخ انتشار: ۵ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۵۵۲۰۷۶

نسل پشیمان‌ها و سرخوردگان

عصرایران؛ مصطفی داننده- این روزها بخشی از فازغ التحصیلان دانشگاهی از درس خواندن پشیمان شده‌اند. آنها با چشیدن طعم بیکاری بعد از رفتن به دانشگاه و سربازی با خود فکر می‌کنند کاش به جای دانشگاه به بازار رفته بودند یا فنی را یاد گرفته بودند و پول در می‌آوردند تا امروز نگران آینده و کار خود نباشند.

آنها در آستانه سی سالگی هستند یا از آن عبور کرده‌اند اما همچنان در اندر خم یک کوچه هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او می‌بیند بخشی از هم نسل‌های او که به دانشگاه نرفته‌اند، کار و زندگی دارند و او هنوز اندر خم یک کوچه است.

برخی فارغ‌التحصیلان دانشگاه هم مشغول به کار هستند اما کاری که هیچ ارتباطی با رشته تحصیلی آنها ندارد. این غیرمرتبط بودن باعث شده است آنها از کار خود لذت نبرند و حس سرخوردگی داشته باشند.

این پشیمانی و سرخوردگی حکایت از یک سیستم غلط است.سیستمی که باعث شد همگان فکر کنند، دانشگاه، سرزمین رویاهاست و به واسطه آن می‌شود به همه آرزوها رسید.

در سال‌های نه چندان دور، بچه موفق، کسی بود که به دانشگاه رفته باشد. آنهایی که به دانشگاه راه پیدا نمی‌کردند، مورد سرزنش قرار می‌گرفتند.

به دانشگاه برو تا سری در سرها دربیاوری، جمله معروفی بود که بسیاری با آن آشنا هستند. به واسطه همین جمله‌ها و همین نگاه‌ها،  امروز کلی جوان تحصیل کرده‌ی بیکار روی دست جامعه مانده است.

حس بد برای این جوانان وقتی تکمیل می‌شود که در مرحله استخدام به آنها گفته می‌شود ما به دنبال نیروی کار دیپلم هستیم و لیسانس و فوق لیسانس نمی‌خواهیم و اینها مجبور هستند برای استخدام، چشم بر روی مدرک تحصیلی خود ببندند.

این پشیمانی را باید جدی گرفت. خانواده‌ها باید بدانند که موفقیت تنها در دانشگاه رفتن نیست. بسیاری از آدم‌های موفق در جهان رنگ صندلی‌های دانشگاه را ندیده‌اند اما نامی شده‌اند و چه کسانی که سال‌ها در دانشگاه بوده‌اند و هیچ نشده‌اند.

نظام آموزشی باید در دوران تحصیل استعداد بچه‌ها را شناسایی کنند و مسیر آینده را به آنها نشان دهند. به خدا دانش آموزی که ریاضی را نمی‌فهمد بی استعداد نیست. استعداد او شاید در ادبیات، ورزش یا هنر است.

خود بچه‌ها هم در هنگام انتخاب رشته باید به آینده کاری رشته‌ای که انتخاب می‌کنند توجه کنند. واقعا اگر به خاطر پیدا کردن شغل به دانشگاه می‌روند باید به سراغ رشته تحصیلی بروند که برای آن بازار کار وجود داشته باشد.

یک باور غلط همچون آتشی به گندم زار بخشی از جوانان این کشور افتاد. آنها سوختند و باید مواظب نسل‌های بعدی بود. یکی از خوبی‌های برنامه عصر جدیدِ احسان علیخانی این است که به نسل جدید ایران نشان می‌دهد که موفقیت تنها در دانشگاه نیست و در محیط‌های دیگر هم می‌شود به موفقیت رسید.

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: دانشگاه بیکاری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۵۵۲۰۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عکس/ سرکوب دانشجویان حامی غزه در دانشگاه‌های آمریکا

نیروهای پلیس آمریکا و دانشجویان حامی فلسطین مقابل هم قرار گرفته اند و روند تشدید یهودستیزی در حال افزایش است. طی روزهای گذشته اعتراضات دانشجویان حامی فلسطین از دانشگاه کلمبیا در نیویورک شروع شده است.

دیگر خبرها

  • فیلم| درگیری بر سر جمع کردن چادرها در دانشگاه کالیفرنیای جنوبی
  • نقض کردن قانون توسط فرماندار تگزاس + فیلم
  • تبدیل دانشگاه‌های آمریکا به پادگان
  • عکس/ سرکوب دانشجویان حامی غزه در دانشگاه‌های آمریکا
  • تظاهرات ضد صهیونیستی دانشجویان در آمریکا + فیلم
  • وضعیت آخرالزمانی دانشگاه‌های آمریکا +عکس و فیلم
  • ببینید | خیزش دانشگاه
  • جو شدید امنیتی در دانشگاه
  • صد و پنجاه و ششمین کاغذ خبر ایسکانیوز منتشر شد
  • (ویدئو) اعتراضات ضد جنگ دانشگاه‌های برجسته آمریکا را فرا گرفت