Web Analytics Made Easy - Statcounter

دهلی نو - ایرنا - وقوع هشت انفجار در روز یکشنبه اول (اردیبهشت) همزمان با روز عید پاک مسیحیان در کلمبو پایتخت و چند شهر دیگر سریلانکا که 350 کشته و 500 زخمی بر جای گذاشت موجب نگرانی مسلمانان این کشور شده است.

به گزارش ایرنا، به نقل از نشریه ' تایمز او ایندیا'، محمد حسن 41 ساله از زمان وقوع انفجارها در کلمبو خانه خود را ترک نکرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او نگران جان خود است.
وی می گوید که نمی داند اگر به خیابان ها برود زنده به خانه باز خواهد گشت یا نه.
گروه تروریستی داعش مسئولیت بمب گذاری های روز یکشنبه سریلانکا را بر عهده گرفته است.
تلفات بالای این حملات مردم سریلانکا را شوکه کرده است. اگرچه گروه های اسلامی در سریلانکا داعش را محکوم کرده اند اما بسیاری نگران عواقب این حملات هستند.
زرینه بگوم که برای سوگواری قربانیان این انفجار ها لباس سیاه پوشیده است گفت؛ از زمان وقوع انفجارها نتوانسته ام شب ها بخوابم. می دانم مردم از مسلمانان ناراضی هستند. کودکان در آغوش مادرانشان قربانی شدند. هیچگاه فکر نمی کردم این چنین نفرتی در قلب های این افراد (بمب گذاران) وجود داشته باشد.
جمعیت 21 میلیون نفری سریلانکا متشکل از قبیله ها و مذاهب مختلف است. گروه بودایی سینهالایی اکثریت جامعه سریلانکا را تشکیل می دهد.
مسلمان ها حدود 10 درصد از این جمعیت را تشکیل می دهند و پس از هندوها دومین گروه بزرگ اقلیت در سریلانکا هستند. حدود 7 درصد جمعیت سریلانکا مسیحی هستند.
تنش های مذهبی و قومی در این کشور افزایش یافته است. سریلانکا شاهد یک جنگ داخلی 10ساله علیه شبه نظامیان تامیل و اخیرا خشونت های قومی و قبیله ای بوده است.
از پایان جنگ داخلی در سریلانکا در سال 2009 تاکنون مسلمانان خشونت های زیادی را علیه خود در این کشور تجربه کرده اند.
رهبران بودایی تندرو جریان خشونت آمیز علیه مسلمانان را هدایت کرده اند و در سال های 2013 و 2018 به کسب و کار مسلمانان در سریلانکا حمله شد.
رانیل ویکرم سینگه نخست وزیر سریلانکا خواستار حفظ آرامش در جامعه شده است اما در مسجد جامعه کلمبو نمازگزاران نگران هستند و انتظار دارند پلیس از تمام شهروندان محافظت کند.
حلمی احمد رییس شورای اسلامی سریلانکا گفت: احتمال وقوع یک حمله علیه مسلمانان وجود دارد. ما از دولت درخواست کرده ایم تا امنیت را حفظ کند. این حمله توسط جامعه مسلمانان انجام نشده است بلکه از سوی تعدادی عوامل منحرف ترتیب داده شده است.
وی تاکید کرد: من می خواهم به همه مردم سریلانکا اعلام کنم که ما دشمنان شما نیستیم .
آساق**267**شبس**1613

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سياسي سريلانكا مسلمانان نگراني

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۵۵۲۴۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رئیسی به محمدعلی جناح «قائد اعظم» ادای احترام کرد

به گزارش قدس آنلاین رئیس جمهور در ادامه برنامه‌های دومین روز سفر خود به پاکستان، به شهر کراچی به عنوان مرکز ایالت سند سفر کرد و در بدو ورود با حضور در آرامگاه محمدعلی جناح، به مقام «قائد اعظم» و رهبر استقلال این کشور ادای احترام کرد.

سید ابراهیم رئیسی بعد از ظهر امروز - سه‌شنبه - در ادامه برنامه‌های دومین روز سفر به پاکستان، پس از سفر به ایالت پنجاب و شهر لاهور، به کراچی مرکز ایالت سند نیز سفر کرد و در بدو ورود با حضور در آرامگاه محمدعلی جناح «قائد اعظم» و پدر استقلال این کشور، با تقدیم تاج گل و قرائت فاتحه به مقام وی ادای احترام کرد.

محمدعلی جناح ملقب به قائد اعظم در ۲۵ دسامبر سال ۱۸۷۶ در یکی از محله‌های کراچی به دنیا آمد. پدرش بازرگان و خواهرش «فاطمه» یکی از مبارزان دوران استقلال پاکستان و هندوستان بود. وی در سال ۱۸۹۵ از دانشگاه انگلیس فارغ التحصیل شد و بعد از دریافت مدرک دکترای قانون، فعالیت سیاسی خود را آغاز کرد.

جناح در سال ۱۸۹۶ به کنگره هند پیوست و در سال ۱۹۱۳ به عضویت «حزب آل اندیا مسلم لیگ» که توسط مسلمانان هند تشکیل شده بود درآمد. وی در سال ۱۹۱۶ بعد از برگزاری اجلاس ویژه حزب مسلم لیگ در شهر «لکهنو» به عنوان رهبر این حزب انتخاب شد.

محمدعلی جناح نقش مهمی در نزدیکی کنگره هند با حزب مسلم لیگ برای بیرون کردن انگلیس از هندوستان داشت. در سال ۱۹۲۹ جناح در گزارشی به عنوان «گزارش نهرو» بر ۱۴ نکته اساسی درباره حقوق مسلمانان تأکید کرد که بعدها مقدمه‌ای برای تشکیل یک کشور مسلمان شد.

جناح تمام عمر خود را صرف حمایت از حقوق مسلمانان شبه‌قاره کرد و، چون مسلط به قانون بود تلاش‌های وی به ثمر نشست و سرانجام توانست کشور پاکستان را تشکیل دهد.

با ورود محمدعلی جناح به حزب کنگره ملی هند که برای کمک به انگلیسی‌ها تأسیس شده بود، فعالیت‌های این حزب که مقرر بود متناسب با منافع انگلیسی‌ها باشد، مخالف اهداف آنان عمل کرد. مسلمانان هم برای حفظ منافع خود حزبی به نام مسلم لیگ را تأسیس کردند. این دو حزب راه استقلال را هموار نمودند و فعالیت‌های جناح به استقلال پاکستان منجر شد. جناح از تعصب‌های فرقه‌ای دوری می‌کرد و به همین خاطر یکی از بهترین نمایندگان اتحاد مسلمانان با هندوها به شمار می‌رفت.

در مارس ۱۹۲۷ جناح توانست طرح‌های مسلمانان دهلی را تدوین کند، اما در طرح مربوط به قانون اساسی حق رأی دادن از مسلمانان گرفته شد و کارهای جناح بی‌نتیجه ماند. در سال ۱۹۲۹ محمدعلی جناح طرح معروفی را در ۱۴ ماده تنظیم کرد و به کنگره داد. گنگره ملی هند به طرح ۱۴ ماده‌ای جناح چندان توجه نکرد. او پس از این ناکامی‌ها به لندن رفت و از دور فعالیت‌های اجتماعی سیاسی شبه قاره را دنبال می‌کرد.

در ۱۹۴۰ محمد علی جناح بیمار شد و در سال ۱۹۴۷ درست یک سال بعد از تشکیل کشور مستقل مسلمان به عنوان پاکستان در سپتامبر سال ۱۹۴۸ دار فانی را وداع گفت، اما فداکاری‌های او برای تشکیل یک کشور مستقل مسلمان همیشه در یاد و خاطره مسلمانان شبه‌قاره باقی خواهد ماند.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

دیگر خبرها

  • رئیسی به محمدعلی جناح «قائد اعظم» ادای احترام کرد
  • اردوغان: به مبارزه علیه تروریست‌ها ادامه می‌دهیم/ نتانیاهوی هیتلر نمی‌تواند فرار کند
  • شنیده شدن صدای انفجارهای مهیب در شمال فلسطین اشغالی
  • شکایت حزب کنگره هند از مودی به دلیل اظهارات علیه مسلمانان
  • اسرائیلی‌ها بدانند هر عملی انجام دهند با واکنش بزرگ ایران مواجه می‌شوند
  • اتفاقات تروریستی اخیر در سیستان و بلوچستان ایثارگری جوانان ما را به نمایش گذاشت
  • ۷ کشته در پی حادثه در مسابقات اتومبیلرانی سریلانکا
  • حادثه رانندگی در جریان مسابقات اتومبیلرانی در سریلانکا؛ ۷ نفر جان باختند
  • هشدار اردن درباره عواقب خطرناک حمله اسرائیل به رفح
  • نگرانی رئیس نظام پزشکی از عدم تمایل پزشکان به ۳ رشته‌ تخصصی