Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-25@00:40:57 GMT

دریاچه ارومیه دوباره جان گرفت

تاریخ انتشار: ۵ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۵۵۳۲۵۷

دریاچه ارومیه دوباره جان گرفت

ارومیه- ایرنا- سازمان فضایی ایالات متحده (ناسا) با انتشار تازه ترین تصاویر ماهواره ای خود از دریاچه ارومیه اعلام کرد که در پی بارندگی های اخیر دریاچه ارومیه دوباره جان گرفته است.

به گزارش روز پنجشنبه ایرنا، تصاویر سایت ناسا دریاچه ارومیه را قبل و بعد از بارندگی های اخیر نشان می دهد که از وضعیت رو به بهبود دریاچه ارومیه در چهار ماه اخیر حکایت دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


«ناسا» در مطلبی که در وب سایت خود منتشر کرد، آورده است: با بارندگی های سیلابی اخیر سطح آب این جواهر آبی که به نگین فیروزه ای آذربایجان شهرت دارد، افزایش چشمگیری داشته است.
سازمان فضایی ایالات متحده در ادامه با بیان این مطلب که وسعت دریاچه ارومیه در بیشترین مقدار ثبت شده مساحتی به وسعت پنج هزار کیلومترمربع را شامل می شود، اعلام کرد: طبق آخرین تصاویر ماهواره ای مساحت کنونی این دریاچه سه هزار کیلومترمربع و 2 برابر مساحت زمان مشابه در سال گذشته است.
این سازمان همچنین با مقایسه تصاویر دریاچه ارومیه توسط ماهواره «terra» ناسا که در طول یک سال گذشته عکسبرداری شده است، اعلام کرد: با ورود آب بارندگی های پاییز سال گذشته و بهار امسال به دریاچه ارومیه سطح آب این دریاچه 62 سانتی متر نسبت به زمان مشابه سال گذشته افزایش داشته است.
«ناسا» همچنین بارندگی های اخیر در کشور را در 50 سال گذشته بی سابقه اعلام کرد و نوشت: با وقوع بارش های فصلی 31 استان ایران در ماه گدشته درگیر سیلاب بود.
به گزارش ایرنا دولت با هدف هدایت مستمر آب به دریاچه و تثبیت وضعیت آن طرح های متعددی را در استان های آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی و کردستان اجرا کرده که بخشی از آنها به زودی افتتاح می شود اما لایروبی 245 کیلومتری 14 رودخانه در این استانها با 437 میلیارد تومان هزینه، اصلی ترین دلیل افزایش حجم آب این دریاچه در روزهای اخیر است.
دریاچه ارومیه از اواسط دهه 1380 شروع به خشک شدن کرد و بنا بر آمار بین المللی تا سال 2015 میلادی حدود 80 درصد از مساحت آن خشک شد.
همه کارشناسان داخلی و خارجی بر این عقیده هستند که مشارکت جوامع محلی در کنار اجرای طرح های مختلف نقش مهمی در احیای نگین آبی آذربایجان دارد.
9939/3072** 1055

منبع: ایرنا

کلیدواژه: علمی آموزشی دریاچه ارومیه ناسا بارندگی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۵۵۳۲۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لزوم مدیریت علمی آب موجود در بستر دریاچه ارومیه

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی، سعید شهند در این نشست با بیان اینکه عزم و اراده جدی دولت مردمی سیزدهم در احیای دریاچه ارومیه امروز با اتمام همه پروژه‌های سخت افزاری نجات دریاچه ارومیه که به معنی واقعی کلمه به صورت جهادی و شبانه روزی در طی دو سال گذشته به انجام رسید بر کسی پوشیده نیست گفت: با تلاش و مجاهدت شبانه روزی دولتمردان دولت مردمی و انقلابی امروز شاهد اتمام کلیه پروژه‌های سخت افزاری مصوب ستاد ملی نجات دریاچه ارومیه هستیم و با اتمام این پروژه‌های فاخر محیط زیستی قسمت عمده‌ای از نیاز آبی دریاچه ارومیه تامین و به این دریاچه وارد می‌شود.   وی ادامه داد: از مهمترین موضوعاتی که اکنون سازمان حفاظت محیط زیست با توجه به تغییر شکل ایجاد شده در بستر دریاچه ارومیه و بشقابی شدن آن تاکید و توجه دارد، مدیریت علمی و عالمانه‌ی آب موجود در دریاچه ارومیه است تا با بکارگیری روش‌های علمی و عملی بتوان میزان تبخیر آب دریاچه را به حداقل رسانده و آب موجود در بستر دریاچه ارومیه را مدیریت نمود.   شهند با بیان اینکه فرآیند تبخیر آب در طبیعت یک امری طبیعی و اجتناب ناپذیر است افزود: اکنون درصدد آن هستیم تا با بهره گیری از ظرفیت علمی اساتید و پژوهشگران این عرصه، به طرح و برنامه‌ای عملیاتی برسیم تا آب موجود در دریاچه ارومیه مدیریت و میزان تبخیر آب از این دریاچه کنترل شود.   در ادامه، دکتر زینال زاده و اعضای هیات علمی پژوهشکده مطالعات دریاچه ارومیه نیز دیدگاه‌ها و پیشنهادات خود را در این رابطه ارائه کردند و مقرر گردید طرح مطالعاتی – عملیاتی در راستای مدیریت تبخیر آب دریاچه ارومیه با بهره مندی از ظرفیت اعضای هیات علمی دانشگاه ارومیه و پژوهشکده مطالعات دریاچه ارومیه تدوین و جهت بررسی و تصویب نهایی به ستاد ملی نجات دریاچه ارومیه ارایه گردد. گفتنی است بر اساس بررسی‌های صورت گرفته، در سال‌های اخیر میزان تبخیر از دریاچه ارومیه به بالغ بر دو میلیارد متر مکعب رسیده است.

دیگر خبرها

  • افزایش جمعیت گوزن زرد ایرانی در پارک ملی دریاچه ارومیه
  • ۶۳ درصد حجم مخازن سد‌های کشور پر شد
  • لزوم مدیریت علمی آب موجود در بستر دریاچه ارومیه
  • دریاچه ارومیه اینطور زنده شد | آمار رهاسازی آب به دریاچه ارومیه از ۴ سد بزرگ
  • رهاسازی بیش از ۴۴۶ میلیون متر مکعب آب به دریاچه ارومیه
  • رهاسازی بیش از ۴۴۶ میلیون مترمکعب آب به دریاچه ارومیه
  • دومین گوساله گوزن زرد ایرانی در پارک ملی دریاچه ارومیه متولد شد
  • ۴۱۲ میلیون مترمکعب آب به دریاچه ارومیه رهاسازی شد
  • تولد دومین گوساله گوزن زرد ایرانی در پارک ملی دریاچه ارومیه
  • تولد دومین گوساله‌گوزن زرد ایرانی در سال جدید