Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - تربت حيدريه- ايرنا- رئيس اداره حفاظت محيط زيست تربت حيدريه گفت: آتش زدن پس مانده محصولات کشاورزي در سطح مزارع براساس ماده 20 `قانون هواي پاک` خلاف قانون است و طبق آن با متخلفان به عنوان مجرم برخورد صورت مي گيرد.

داوود نورمحمدي روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا بر اشتباه بودن سوزاندن باقيمانده پوشش گياهي در سطح کشتزارها از سوي کشاورزان به ويژه در مزارع زعفران تاکيد و بيان کرد: کشاورزان بر اساس سنتي اشتباه اما مرسوم همزمان با خشک شدن پوشش گياهي اقدام به آتش زدن آن در سطح مزارع مي کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وي افزود: اين اقدام علاوه بر از بين بردن خاک زرارعي، ميکروارگانيسمهاي مفيد آن و نيز آلودگي هوا باعث سرايت آتش به عرصه هاي ملي و طبيعي مي شود که صدمات جبران ناپذيري براي طبيعت و پوشش گياهي در پي دارد.
رئيس اداره حفاظت محيط زيست تربت حيدريه ادامه داد: از مسئولان ذيربط به خصوص مديران جهاد کشاورزي درخواست مي شود با اجرا برنامه هاي آگاهي بخش فرهنگي از اين اقدام کشاورزان جلوگيري کنند تا به عرصه هاي طبيعي خسارت کمتري وارد شود.
پيش از اين دادستان عمومي و انقلاب مرکز خراسان رضوي نيز بر لزوم اجراي کامل `قانون هواي پاک` تاکيد کرده بود.
`قانون هواي پاک` شامل 34 ماده و 39 تبصره، تير ماه 1396 به تصويب مجلس شوراي اسلامي و از سوي دولت براي اجرا ابلاغ شد.
بر اساس ماده 20 اين قانون: انباشت پسماند‌هاي بيمارستاني و صنعتي در معابر عمومي و فضاي باز يا سوزاندن آنها و انباشتن پسماند‌هاي خانگي و ساختماني در معابر عمومي و فضاي باز خارج از مکانهاي تعيين ‌شده توسط شهرداريها و دهياريها يا سوزاندن آنها و همچنين سوزاندن بقاياي گياهي زمينهاي زراعي پس از برداشت محصول ممنوع بوده و متخلف حسب مورد به جزاي نقدي درجه شش موضوع ماده 19 قانون مجازات اسلامي محکوم مي‌ شود. وزارت جهاد کشاورزي مکلف است مفاد اين ماده را به ‌طرق مقتضي به اطلاع بهره ‌برداران بخش‌ کشاورزي، عشايري و منابع ‌طبيعي برساند.
مدير جهاد کشاورزي تربت حيدريه نيز به خبرنگار ايرنا گفت: در پي برگزاري کلاسهاي ترويجي و آموزش کشاورزان تعداد کساني که از روي ناآگاهي اقدام به سوزاندن باقيمانده پوشش گياهي در مزارع خود مي کنند بسيار ناچيز است و در صورت مشاهده چنين اقدامي با آن برخورد مي شود.
محمدرضا عباسپور افزود: امروزه کشاورزان بقاياي محصولات کشاورزي خود را به خاک باز مي گردانند که باعث افزايش و تقويت کربن خاک مي شود. کشاورزان همچنين مي بايست علفهاي هرز بهاره را پيش از آنکه به بذر بنشيند استفاده از علفزن چيده و در خاک دفن کنند يا مورد استفاده دام قرار دهند.
90 هزار هکتاري زمين در تربت حيدريه زير کشت انواع محصولات کشاورزي و باغي است. اين شهرستان شامل چهار بخش مرکزي، جلگه رخ، کدکن و بايگ، چهار شهر، هشت دهستان و 136 روستا است. 69 هزار و 974 نفر از جمعيت تربت حيدريه در روستاهاي اين شهرستان ساکن هستند. تربت حيدريه در فاصله 150 کيلومتري جنوب غربي مشهد قرار دارد.
7079/6121/1858
انتهاي پيام /*

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۵۵۳۷۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۵۰۰ هکتار کشتزارِ داورزن زیر کشت محصولات جالیزی رفت

  به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی، مدیر جهاد کشاورزی داورزن امروز گفت: هزار و ۵۰۰ هکتار از کشتزارهای این شهرستان، امسال زیر کشت انواع محصولات جالیزی قرار گرفته است.     سعید خسروجردی با اشاره به کشت مالچ در مزارع جالیز به منظور ذخیره‌سازی آب، کاهش آبیاری و رویش علف‌ های هرز، اظهار کرد: بهره برداران بیش از ۹۹ درصد مزارع جالیز در داورزن، از شیوه کشت مالچ استفاده می کنند و با این روش کاشت، محصول یک ماه زودتر وارد بازار مصرف می‌ شود.   وی افزود: امسال ۸۰۰ هکتار از کشتزارهای این شهرستان داورزن، زیر کشت زیره رفته است که با میانگین عملکرد ۷۰۰ کیلوگرم در هکتار، پیش بینی می‌ شود ۵۶۰ تن محصول زیره از این سطح برداشت شود.   وی گفت: زیره سبز، از گیاهان دارویی بومی داورزن است که به دلیل استفاده کمتر از سموم و کودهای شیمیایی، محصول تولیدی این شهرستان در ردیف گیاهان سالم قرار دارد و به صورت پودر و ادویه و در صنعت عرق‌ گیری، استفاده می‌ شود.   مدیر جهاد کشاورزی داورزن خاطرنشان کرد: با توجه به سابقه بیش از ۴۰ ساله کشت زیره در این منطقه، کشاورزان زیره کار این شهرستان دارای دانش فنی و بومی بالایی هستند که این امر منجر به دستیابی به عملکرد تولیدی تا هزار و ۵۰۰ کیلوگرم در هکتار شده است.   خسروجردی گفت: ۱۲۸ هکتار از مزارع این شهرستان نیز امسال به کشت کلزا اختصاص یافته است که ۹۵ هکتار آن با شیوه‌ های نوین آبیاری می شود.   وی بیان کرد: ۲ هزار و ۲۶۰ هکتار از عرصه های کشاورزی شهرستان داورزن نیز به عمل آوری محصولات باغی اختصاص دارد.   وی گفت: از این سطح ۱۴۵ هکتار انگور است که به طور متوسط با میانگین عملکرد ۱۴ تن محصول در هکتار، حدود ۲ هزار تن محصول از تاکستان های شهرستان برداشت می‌شود که بیشترین آن گونه های عسکری، پیکامی، ترکمن و یاقوتی است.   مدیر جهاد کشاورزی داورزن گفت: هم اکنون ۴۵ استخر کشاورزی در این شهرستان به صورت دومنظوره و برای پرورش آبزیان فعالیت دارند.   مرکز شهرستان داورزن در ۷۵ کیلومتری سبزوار و ۳۰۵ کیلومتری غرب مشهد واقع است.

دیگر خبرها

  • ۱۵۰۰ هکتار کشتزارِ داورزن زیر کشت محصولات جالیزی رفت
  • هشدار به کشاورزان، برای مبارزه با آفات علیه سن گندم
  • برداشت حدود ۶۰ هزار تن چغندر قند از مزارع خوزستان
  • گل محمدی به عنوان گیاهی اقتصادی برای کشاورزان یزدی
  • خسارت میلیاردی سیل به کشاورزان گراشی
  • برداشت ملون و جانا از مزارع جنوب فارس
  • حساب پس‌انداز برای این افراد غیرقانونی شد
  • فعالیت ۴۰دستگاه انواع پهپاد در عرصه‌های کشاورزی استان قزوین
  • قرار گرفتن گل محمدی در برنامه‌ی توسعه‌ی کشت استان یزد
  • کشت ۱۵۰ هکتار کلزا در جلگه رخ تربت حیدریه